__

Sally 130


Kiropraktorbesök

Idag har kiropraktorn varit här och kollat igenom ett gäng med hästar. Valence var finare än någonsin så det var väldigt roligt. Det är så intressant att se hur han arbetar med hästarna, otroligt kunnig.  

Idag blir det inte då mycket ridning. Ska pyssla med min lägenhet och lite annat för att sedan ta en tidig måndagskväll. Välbehövligt efter en intensiv helg! :)

Studier

U har jag slutfört min kurs i Företagsekonomi som gick väldigt bra :) Nu ska jag börja med Företagsekonomi B och efter avslutad kurs ska jag börja plugga till ett C - körkort! :) Det är faktiskt roligt och inspirerande att plugga ibland och bryta av min vanliga vardag med lite andra saker.


Okej dag

Totte och Sally var båda väldigt fina i 125 med 4 fel. Sally debuterade därefter 130, rev första och andra hindret för att sedan hoppa sju språng felfritt. Därefter ett pet i trekombinationen . Många riktigt bra språng och jag hade inte förberett henne tillräckligt på framhoppningen. Men hon gjorde verkligen sitt jobb. Totte rev ettan grovt utan anledning och blev därför spänd och vi hittade inget flyt alls. Flera riktigt fina språng men alldeles för blandad kvalitet. 

Ta med lärdomar och sedan blicka framåt är det bästa man kan göra!


Totte 130. Bild tagen av min fina vän Sandy. Tack! 

Härlig lördag! :) ♡

Snyggingen Coldplay debuterade 110 med ett pet idag. Califf felfri i både 110 och 115, Zorba placerad i både 110 och 115. Hot Molly superduktig och felfri i 110 och 115. Higher love felfri i 95 cm likaså Gameboy. Higher love debuterade 110 med 4 fel, Gameboy med två nedslag.  Mycket bra och rolig dag på jobbet och otroligt intensivt.  Nu väntas lördagkväll :D ♡ Tack @antoniahaeffner @amandaartell Lisa mfl

Snyggingen Coldplay. Väldigt spänd i första klassen hans första tävling i livet. Superfin i andra klassen.

👇


Strukturera upp livet

Jag är en person som gärna vill göra så mycket som möjligt ha många bollar i luften och köra fullt ös hela tiden. Något som ingen människa i längden mår bra utav. Just nu jobbar jag väldigt hårt och fokuserar mycket på att utveckla mitt företag och tänka på framtiden.  Drömmen om att någon gång kunna köpa egen gård och ha familjeliv etc är viktig att också prioritera i kombination med en elitsatsning. En kombination som försvårar och även gör att allt kommer ta väldigt mycket längre tid. Men jag vet att jag vill och behöver ha båda delarna i livet för att må bra och vara lycklig.
 
Senaste tiden har jag blivit mycket bättre på att värdera och strukturera upp min tid. Min vän Amanda och jag har infört rutiner om utsläpp 06.30 och stalljobb direkt därefter med allt vad det innebär. Halv åtta är allt klart gällande mockning, vatten i hagar, fodringar etc. Otroligt skönt. Jag försöker också prioritera och begränsa de uppgifter som jag tar på mig.
 
Det är viktigt att också ha fritid, trots att livet med hästar är en form av livsstil. En livsstil jag älskar. Jag blir motiverad av att se hur mitt företag utvecklas och kvalitén på hästarna i stallet blir bättre. Jag har framtiden framför mig och triggas av att jobba mot olika mål i livet. Tack vare helt fantastiska människor runt omkring mig och alla andra positiva delar så är livet riktigt härligt att leva. Efter nästan tre år med pojkvän och sambo är saknaden stor och jag hoppas få uppleva den delen i livet igen och kunna utvecklas tillsammans med någon, men tills dess så jobbar jag med att utveckla alla andra fantastiska saker mitt liv. Så tacksam för alla människor jag delar mitt liv tillsammans med på olika sätt! ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyverkad idag

Skötte sig som den lilla prins han är ♡


Jag har ridit ut i alla gångarter på min fantastiska 3-åring. Han rör sig riktigt bra och har en otrolig balans i galoppen. Dessutom gör han naturliga byten i svängar helt av egen maskin. Callisto har fått en konkurrent utan dess like ... :) 


:) ♡


Ramius & Scofield


Gårdagens Sundbyholm

Ramius var dubbelt felfri i laget igår trots att han kändes matt i kroppen och var om möjligt ännu mer svårriden än vanligt. Tack vare vinsten i Hamre tog vi oss vidare till semifinal i Strömsholm i juni. Så fantastiskt roligt. Vi har en underbar teamkänsla.

Valence fick gå 130 efter, hans första utomhusstart i år. Det var bara ren njutning hela rundan, känns som att han läser mina tankar ibland. Så underbar fin att rida. Han slutade på 6:e placering trots att jag tyckte det tog det ganska lugnt i omhoppningen. Men Valence är ganska naturligt snabb om jag håller en jämn rytm.

Idag stannar Ramius hemma och vilar upp sig. Valence följer med och går huvudklassen 145 idag.Underbar dag! :D ♡


Sundbyholm

Ramius kändes mycket fin, om än lite överladdad i gårdagens 130. Han fick komma in lite nära och jag fokuserade på att försöka förbereda honom så bra som möjligt till dagens lagklass . 4 fel fick han i gårdagens 130

Nonstop började fint men sedan blev han svårare och svårare att hålla ihop och få runda språng. Men med tanke på hur lite han varit ute i år så är det inget att lägga vikt vid. Han går nästa helg igen.

Idag går Ramius elitallsvenskan och Valence en 130. Ska bli riktigt roligt.


Världens finaste älskling. 

Travat på min bebis ☆


Tävling

Tävlade Lisas två femåringar för första gången idag. Califf var mycket duktig. Stannade in i en tittiga kombination men annars felfri. Första riktiga tävlingen utomhus och jag hade kunnat haft mer ben. Gameboy var inte alls med oss idag och tyckte helt enkelt att uppgiften var för svår för tidigt. 

Snart rullar lastbilen för tävling igen,  Ramius och Nonstop får gå en varsinn 130 idag. Sedan väntar efterlängtad fredagskväll. Imorgon är det elitlag omgång 3 som gäller på eftermiddagen! :) 

Califf 

Jag är så vansinnigt fäst vid mina fyra pojkar...

Alla fyra är så otroligt personliga , begåvade och känns verkligen som att de tillhör mig. Jag får verkligen passa på att njuta så länge jag har möjligheten att ha alla fyra. Ingenting håller föralltid. Men nu njuter jag. 
Film Sally debut 130 cm 4 fel


Payn jump med 5 hästar idag! :)

Nonstop, Sally, Coldplay och de två femåringarna jag hoppar åt ägaren följer med. Bästa Disa hjälper till :) ♡ 


Ren och skär lycka!

Skrittar min treåring! :) ♡ 


Film Valence 145 GP Gävle

Hatar mig själv för nedslaget. Men ska inte vara för hård i orden mot mig själv (var ju på menal föreläsning igår...). När det är två lite längre galoppsprång i räcke räcke kombination så får jag aldrig riktigt någon motståndskraft på Valence, han blir lätt lite flack. Då blir det förstås inte bättre av att jag försöker "rädda upp" situationen genom att själv bli för snabb och dessutom "lyfta" honom lite i avsprånget. Det har jag ju lärt mig så många gånger. Att det ska vara så svårt att få in... Aja, annars en bra känsla genom rundan och han hoppade många fantastiska språng. Han var dessutom felfri och 3:a i 145-klassen dagen innan.


Denna snygging är besiktigad utan anmärkning idag! :)

Och ska snart åka till sina nya ägare :) Även om vi inte fick så lång tid tillsammans har det varit fantastiskt roligt att rida och hoppa denna spänstiga tuffing. Ser fram emot att följa honom tillsammans med sin nya ryttare :) 
 
Rob Rickey ♡

Mental träning

Ikväll ska jag upp till Stockholm för en föreläsning i mental träning av Thomas Fogdö tillsammans med SRK gänget. Supertrevlig ska det bli! :) ♡ 


Snyggingen Nonstop ♡


Riktigt obehagligt

Någon som har skapat en sida på instagram och låtsas vara jag... Usch för sådana människor! 


Älskade Valence felfri och 3:a i 145 idag! :)


Härlig fredag

Amanda och jag har varit flitiga och fått mycket gjort idag. Imorgon rullar vi mot Gävle för tävling lördag och söndag med Valence och Ramius.

Totte känns jättefin just nu, riktigt roligt. Både han och Sally var riktigt fina på Tedträningen sist och hoppade en lång bana felfritt på 130-135 felfritt och större enkelhinder.

Robban är tingad av en kund, hoppas allt går som det ska för de passar otroligt bra tillsammans och jag tror att de kan utvecklas massor som ekipage. Även två andra har vi kunder på så det kommer nog hända mycket i stallet närmaste månaden.

Idag höll Callisto på att kasta av mig ungefär hela första halvan av uteritten, men jag kom hem helskinnad. Superfin andra halvan. Men han ser många spöken just nu. 

Valence var superfin idag. Det ska bli jätteroligt att tävla imorgon.

Kvällen har tillbringats framför Lets dance med lyxmiddag. Det mesta är klart I montör imorgon ,vi åker inte förrän vid lunch och bästa Amanda kommer redan tidigt på morgonen så gör vi stallet ihop och motionerar ett gäng hästar.

Min fantastiskt fina treåring ♡

Löshoppning

Löshoppade Valence, Ramius, Amandas Kulan och min 3-åring idag. Det är så otroligt roligt och intressant. Valence löshoppade väldigt dåligt som unghäst, stressade och hoppade flackt, så jag löshoppade honom inte så mycket, Efter att inte ha löshoppat på ca 3-4 år löshoppade jag igen när han var nio år och hade presterat i svår hoppning, och då var han som en ny häst. Backade av, hoppade runt och med en enorm hinderuppfattning. Dessutom tycker han verkligen om det. 

Idag briljerade både Valence och Ramius med en fantastisk taxeringsförmåga, försiktighet och scope som bara var så imponerande att få se. Ramius kom in lite stort på insprånget en gång på en av de högre oxern ut, men rättade sig mellan och bara bokstavligen lekte över en rejäl oxer. Fantastiskt. Jag är lyckligt lottad över mina två stjärnor!

Vet inte om ni minns Kulan? På tal om att löshoppa fantastiskt? På tal om att ha scope? Videon nedan är från när han var unghäst...

Min nykomling gör mig verkligen inte besviken heller, hoppar inga jättehinder med honom och bara några få språng per gång men han är scopig och väldigt försiktig. Passar på att umgås och jobba mycket med honom nu innan han flyttar över vår, sommar och höst.
Världens finaste Ramius <3
 

Hoppträningar och visning!

Jag har hållt mycket träningar idag, både i morse och under kvällen. Det är fantastiskt roligt!

Avslutade kvällens träningar med att hoppa Imeldina igen, jättekul. Det var nästan ett år sedan jag satt på henne senast! Vi skuttade runt en lång 110-120-bana och hon ger en härlig känsla!

Visade även två hästar för en kund idag. Amanda har hjälpt mig otroligt mycket, hur skulle vardagen fungera utan henne?

Film från när Imeldina och jag tävlade tillsammans :)


Filmer Ramius

Blev kvar lite i handen på ettan och vi fick, som så många andra, extremt kort i kombinationen. Men Ramius ville verkligen vara felfri. I omhoppningen var mina tre lagmedlemmar felfria, så jag kunde satsa på vinna eller försvinna, och fort gick det. Visste att jag hade John Hickey bakom mig som är vrålsnabb, så jag satsade så mycket jag vågade men ändå kunna hålla nollan. Ramius var helt med på noterna och en riktig fighter!

Det var fantastiskt roligt att vinna första omgången i elitallsvenskan, jag önskar mina klubbmedlemmar all lycka till i helgens andra omgång!


Funderar på att bryta mönstret...

Funderar på att byta grön holsteins system med att döpa hästarna med samma göra bokstav som deras far. Så många hästar som börjar på C. Och nu har jag fått för mig att han dra heta Scofield. Efter snyggingen i Prison break. För min treåring är verkligen en riktig snygging... Och han ser ut som en Scofield... Men har fortfarande inte bestämt mig.

Ni har givit fantastiska svar och förslag. Så otroligt gulliga. Tusen tack,  jag gillar många av era förslag!Tedträning ikväll!

Sally och Totte följer med! :)


Hjälp med namn?

Funderar på namn på min nykomling, jag har några egna förslag men skulle gärna ta hjälp av er! Att min älskade Callisto skulle heta just Callisto var så självklart för mig. Men här behöver jag mer tid till att tänka och det ska kännas självklart när rätt namn dyker upp i huvudet!

Det måste börja på C.

Blir mer än glad om ni vill komma med lite idéer!Nu har han kommit!

Min fantastiskt vackra treåring e Casall. Han ska dock ut på lösdrift och kommer inte bo hemma i stallet förrän i sensommar. Han är högre än Callisto och mycket tunnare och ädlare modell så han behöver nog sommaren att växa i kroppen lite. 
 
Han ska bara stå på tillväxt. Men ett framtidsämne är han definitivt. Fantastisk stam och löshoppning. Rör sig makalöst bra dessutom.