__

Löshoppning

Löshoppade Valence, Ramius, Amandas Kulan och min 3-åring idag. Det är så otroligt roligt och intressant. Valence löshoppade väldigt dåligt som unghäst, stressade och hoppade flackt, så jag löshoppade honom inte så mycket, Efter att inte ha löshoppat på ca 3-4 år löshoppade jag igen när han var nio år och hade presterat i svår hoppning, och då var han som en ny häst. Backade av, hoppade runt och med en enorm hinderuppfattning. Dessutom tycker han verkligen om det. 

Idag briljerade både Valence och Ramius med en fantastisk taxeringsförmåga, försiktighet och scope som bara var så imponerande att få se. Ramius kom in lite stort på insprånget en gång på en av de högre oxern ut, men rättade sig mellan och bara bokstavligen lekte över en rejäl oxer. Fantastiskt. Jag är lyckligt lottad över mina två stjärnor!

Vet inte om ni minns Kulan? På tal om att löshoppa fantastiskt? På tal om att ha scope? Videon nedan är från när han var unghäst...

Min nykomling gör mig verkligen inte besviken heller, hoppar inga jättehinder med honom och bara några få språng per gång men han är scopig och väldigt försiktig. Passar på att umgås och jobba mycket med honom nu innan han flyttar över vår, sommar och höst.




Världens finaste Ramius <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback