__

Tandkoll

Idag har alla mina fyra hjärtan kollat sina tänder tillsammans med världens bästa veterinär. Nino och Callisto har klarat sig utan vargtänder, Callisto var dock rejät vass och fick mycket hjälp idag. Nino kollade jag när han kom hem till oss men han raspades lite idag också.

Valence var jättefin och Ramius hade en rejäl hake pp högersidan. Inte så konstigt att han varitvlite svårare i munnen senaste tiden... Det blev till och med slipning med maskin för hans del.

Skönt att årliga kontrollen av en riktigt duktig tandläkare är gjord. Dessutom fick alla fyra mycket beröm för hur fantastiskt snälla och kloka de är. Alla klarade sig utan lugnande trots munstege och raspning, Ramius med maskin dessutom. Älsklingar ♥
Superdepp

Det känns som att jag har hamnat i ett djupt svart hål där jag kanske ser en strimma ljus men inte kan bestämma mig om jag har varken vilja eller lust att ta mig upp till ljuset... Tror inte att man kan förklara det mindre flummigt än så... Men usch vad tråkigt och jobbigt det är att känna så.

Ibland är den här sporten faktiskt en riktig skitsport där det känns som att man arbetar jättehårt och alltid i motvind. En sport där det ibland känns som att mycket får ännu mer och det blir nästintill omöjligt att arbeta sig fram utan att få någon stöttning på vägen. Men jag bestämde mig dock för att vända alla negativa tankar, besked, irritation och känslor till att bli förbannad och tänka att nej nu jävlar ska jag skapa MIN och bara MIN väg och det ska och kommer gå.

Efter att ha spenderat en sen torsdagskväll på banan med mina fina unghästar så kändes livet ganska fantastiskt igen. Nino visar upp kvaliteer för att kunna bli riktigt ridbar och fin medan Callisto bara känns som kvalite rakt igenom i allt han gör. Avslutade med ett par större språng på honom och han imponerar på mig varje gång. Kan ibland inte förstå vilken tur och glädje jag har med så fina hästar i stallet. Framtiden känns ljus. Och det bästa av allt är att de är mina och ingen annans.

Nu är jag nog halvvägs på väg upp från hålet och har bestämt mig för att klättra upp sista biten imorgon. Livet är långt och det bästa med den här sporten är att man kan hålla på väldigt länge.
Ungefär så här känns det idag...


.

People will always say that you're going the wrong way,
when it's simply a way of your own...

 

Haha ballt

Rodrigo Pessoa. One of my top favourites. King.

 

Duktiga!

Monalisa och hennes ryttare Julia var felfria i 110 och hade ett ner i sin debut i 120! Så roligt! Denna otroligt häftiga gummiboll till unghäst med framtiden för sig! :D
 

Ovisad film

En ovisad film som Amanda kom ner till banan och filmade med sin mobil. Hade ridit ut barbacka på Callisto i regnkläder och gick in och hoppade ett par lägre språng när vi kom hem. Tog sedan ett språng på räcket på diagonalen som stod uppe.

Nu får jag väl bara höra hur oansvarligt och skadligt det är att hoppa en 5-årig häst på så höga hinder. Men jag tar det. Det är absolut ingenting jag gör till vardags och hoppar sällan hemma annat än teknik och lydnad på hästarna. Ibland måste man få njuta av hästlivet och friheten med egen gård och att man själv får bestämma. Jag tror också att det gör glädjen ännu mycket större och att man utvecklas som ryttare tillsammans med sina hästar.

Kapaciteten och förtroendet på större hinder är det inget fel på i alla fall. Fantastiska häst!


4-felsperiod

Sitter här med ett smoothieglas bredvid mig och ägnar måndagförmiddagen åt lite ekonomi- och planeringstid. Mitt finger mår inte helt hundra efter 5-7 ridpass per dag under föregående veckan samt tävling i helgen. Lite lugn och ro är nog precis vad min kropp behöver. Att se över planering, boka nytt spån, höleveranser, tävlingar, veterinärbesök osv är dessutom högprioriterat.

Har funderat lite över mina rundor och resultat senaste tiden. Är lite irriterad över att jag har lite för mycket rundor med 4 fel just nu. Många bra rundor där hästarna hoppar mycket bra och ridningen överlag känns som jag vill att den ska. Men just nu känns det som att jag är inne i en 4-felsperiod med de flesta av hästarna. Vi räcker inte riktigt hela vägen fram som vi vill och ska göra. Tack och lov kan jag inte riktigt se ett mönster i rivningarna, de kommer inte endast i tex kombinationer, eller höger-/vänstersvängar etc. Men många av gångerna kommer jag lite för nära, lägger in ett extra galoppsprång eller flyter ut lite på linjerna... Måste nog dessutom på de raka linjerna låta bli den första lilla förhållningen och bara fortsätta på antalet galoppsprång framåt för att kunna sitta upp sista i stället... Absolut tänkvärt... Men det är också viktigt att inte gå in och tänka att 4 fel kommer, utan våga rida utan tanke på fel. Det känns inte som att det sitter i huvudet alls, jag har en mycket bra känsla i kroppen och ridningen nästan alla rundor sen utomhussäsongen satte fart. Och hästarna känns överlag väldigt fina!

Jobbar vidare med viktiga detaljer och hoppas att nollrundorna rullar in oftare än 4-felarna framöver!


Kan inte bli gladare än när meddelanden som det här trillar in...

Hej :) ville bara hälsa att Caruso mår bra och allt går bara bra med honom. Vi debuterade 130 idag med ett ner vilket jag är jättenöjd med :) han är alltid superfin på hoppträningarna också och allt känns enkelt för honom! Kunde inte hittat en bättre häst verkligen, han är underbar :) Kram

Fina, fina häst som har hamnat i ett fantastiskt hem! Så glad!


Tänk vilka fina hästar jag fått utbilda, rida och vara ägare till under åren...

Duktiga hästar idag!

Nonstop "Totte" och jag tävlingsdebuterade idag. Vi hoppade 110 + 120 och hade 0+4 fel i båda klasserna, blev 5;e placerad i 120. Känslan är bra även om vi har lite att jobba med, men han hoppar lätt och har mycket bra koll på sina ben. Det finns en stor utvecklingspotential i honom och jag är väldigt glad för att han står i stallet! Dessutom har han världens finaste hästägare, som dessutom var på plats och hjälpte till med allt idag. Känns så bra!

Nino hoppade 110 och debuterade 120. Det var hans livs första utomhustävling och det märktes i första klassen. Han skyggade rejält precis innan ettan för publiken och var sedan lite uppjagad och rev tvåan. Från treans oxer och resten av banan hoppade han otroligt bra, om än lite för högt över hindrena. Men resten av banan flöt på väldigt bra.

Nino fick därefter en tuff debut men en hel del knixiga linjer och hela 13 språng på 120. Jag la honom alldeles för nära på tvåan men det är lite i utbildningssyfte också. Jag tar en förhållning ca fyra galoppsprång innan som han går emot och tar tag i hindret för mycket, därav kommer han ibland in lite i botten. Jag vill heller inte släppa iväg honom då eftersom straffet ändå kommer tillbaka på nästa hinder då. För att vara så liten som han ändå är har han en otroligt stor galopp och jag får ofta hålla tillbaka på linjerna, något som visserligen är positivt för framtiden. Jag fick ändå en väldigt bra ridkänsla på banan och vi kunde lösa det mesta på ett ganska enkelt sätt ändå. Och hoppa kan verkligen den fina gummibollen! Så glad över honom!

Callisto fick vänta på tävlingsplatsen ca 4,5 h innan sin start. Trots detta hoppade han fantastiskt på framhoppningen!! Inne på banan kändes han väldigt mycket mattare än vanligt och hoppade inte med samma tryck från backen och höjd som han brukar. 4 fel fick vi på treans oxer där jag red dåligt på bågen, men sedan kändes det väldigt enkelt som vanligt på hans rygg. Han är så otroligt stadig och fin för att vara fem år så trots en sämre dag och tröttare kropp gör han allt så stadigt och lekande lätt, känslan från ryggen är otroligt bra. Det var tredje helgen i rad han tävlade och det känns både i kropp och knopp på honom! Han har dessutom en vargtand som måste plockas bort. Det märks tydligt då han är extremt känslig för kontakt över hindrena och hoppar då lite bort från handen istället. Nu ska vi ta bort vargtanden i veckan och så kommer han ligga lågt på tävlingsfronten ett tag framöver. Han är ju min framtida stjärna och måste matchas varsamt!

Film på mina bebisar! Film på Totte kommer!

Great day

Har ridit ut två långritter tillsammans med min kompis Freja idag, hon lånade Ramius ett pass och så red hon sin egen unghäst tillsammans med Toblerone och mig. Bebisarna fick komma ut och konditionsjobba på grusvägarna. Tobbe sköter sig otroligt bra.

Hon rider Ramuus väldigt bra så det är skönt med lite avlastning ibland.Jag passade på och red Rebell i det sällskapet och han känns mycket fin just nu även om vi har mycket att jobba med!

Därefter ägnade jag resten av dagen med ridpass på ytterligare tre hästar. Valence var magisk och Totte ger en otroligt fin känsla 80 % av passen. Fortfarande lite spänd när jag rider ut själv men håller sig alltid inom ramarna. Nino fick bara komma ut i skogen lite lugnt idag.

Jobbade även hårt i stallet med mockning och grovstädning. Varför gå på gym när man kan jobba gratis i stall? Puh, det är verkligen krävande för kroppen! Men det är också skönt att jobba på hårt!
Hög på livet!

Jag mår så himla bra just nu! Det händer och finns så mycket bra i mitt liv och just nu känner jag en så underbar glädje för att få leva i denna underbara värld!

Morgonen och förmiddagen har tillbringats genom privatlektion, utsläpp, ridning, hovslagarbesök och löshoppning av fyra väldigt fina hästar tillsammans med Freja! Callisto visade än en gång sin enorma förmåga, jag kan fortfarande inte riktigt förstå att den där hästen är min. Hur kan man få en som är fantastiskt fin att rida, som är mer mänsklig, kelig och översocial än vad en häst borde kunna vara och dessutom hoppar som en blivande topphäst i samma häst? Man får bara en häst som honom en gång i livet! Nino visade än en gång prov på sin enorma lätthet och skuttade enkelt med grym attityd över hinder på 155 cm. Även Nonstop fick löshoppa idag och han har mycket scope och lätthet för stora hinder, visade dessutom prov på mycket mod i dag! Frejas superelastiska gummiboll till 4-åring flashade till ordentligt i några språng idag också! Tänk så många fina förmågor vi har i stallet...

Just nu känns allt så himla bra. Jag känner mig lyckligt lottad. Valence och Ramius är två modiga och storhoppande hästar som jag har lyckan att få tävla på de större tävlingarna i år. Två hästar som jag trivs väldigt bra med och som ger mig chans att skapa rutin och erfarenhet i de större klasserna på! Och att dessutom ha två så fina unghästar som kommer underifrån ger ett rus för själen. Jag vill verkligen utvecklas som ryttare så att jag kan matcha fram Callisto under åren på rätt sätt. Ramius och Nino är ju till salu om förfrågan uppstår, för att det måste vara så av rent ekonomiska skäl. Men just nu kan jag inte ha det bättre än vad jag har det. Dessutom har jag tre väldigt roliga och givande hästar hemma för utbildning och försäljning i Toblerone, Nonstop och Rebell. Tre grabbar som alla ligger på olika nivåer men har mycket potential att utveckla! Utöver allt detta har jag fantastiska elever som tränar varje vecka och två vänner som "inackorderingar" i stallet som känns så självklart, enkelt, trivsamt och som gör vardagen ännu mycket bättre än vad den redan är!

Det är härligt att leva!

CallistoDet går verkligen framåt!

Den här fina lilla unghästen utvecklas med stormsteg! Han blev inriden för drygt en månad sedan och nu har vi börjat hoppa in honom på riktigt. Han älskar hinder och fattade fort vad hoppning går ut på. Idag hoppade jag linje och kombination för första gången, och han hoppade allt utan tvekan. Så duktig! Måste visa en liten video när han rids på backen också. Snart ska vi försöka komma ut på en liten pay'n jump.

Ladda om

Nu får Valle och Ramius pausa lite på tävlingsfronten och jag ska lägga fokus på unghästarna och nykomlingen Totte. I helgen åker vi till Mälarhöjden. Där går Totte 1m och 110, Callisto 120 och Nino 110 och ev. 120. Eller 1m och 110, inte riktigt bestämt ännu. Får ta det beslutet under veckan.

Totte ska bli riktigt roligt att verkligen försöka satsa på. Det är lite jobb som ska till men potentialen tror jag verkligen finns där! Nino behöver all rutin han bara kan få, den lilla busen. Callisto ligger väl framme för sin ålder så han får gå de helger som passar! :)
It's a next time too

kndvjbnfdkmfdkdfn vad arg jag var efter GP klassen igår! Fasikensjäklaskit. Det var fjärde tävlingsdagen för Valence men trots detta kändes han på framhoppningen mycket fin. Inne på banan började det ganska bra även om han blev lite flack på något räcke som han touchade lite. Men sedan kom linjen där det blev totalt missförstånd mellan oss. Det var först sex galoppsprång lite fram vilket vi löste bra, sedan galopperade jag inte fram ordentligt på distansen efter så det blev omtramp och rejäl miss. Därefter flöt det på ganska bra ändå, även om Valle blev lite hetsigare än innan. In i trekombinationen fick jag ett framåtläge (vilket jag borde fatta vid det här laget att jag inte kan ha in i kombinationer) och rivning på b-hindret. GP klassen kändes inte alls maxad till varken höjd eller bredd och egentligen passade trekombinationen oss väldigt bra med oxer in osv. Jag blir så satans arg på mig själv att göra två så uppenbara ryttarmissar. Valence har hoppat helt fantastiskt hela helgen men det kändes i språnget och kraften igår att han var mattare. Men vi är många rundor rikare i erfarenheter och han känns helt fantastisk! Nu har han fyra veckors paus innan Norrköping international horse show.

Callisto har gått två rundor i Sundbyholm under dessa två veckor och varit felfri i båda. Igår satte han en säker nolla och på framhoppningen hoppade han magiskt! Min riktiga stjärna för framtiden! Som jag älskar den hästen!

Ramius har gått lugnt i helgen och fick bara avsluta med en 130 igår kväll. Han hoppade med massor av power och höjd och satte en lugn nolla. Vi knep även en placering!

Igår flög jag av på framhoppningen med Ramius, så sjukt klantigt. Landade dessutom på handen så vi misstänker att mitt finger kan vara brutet. Dessutom vrickade jag foten eftersom jag direkt efter bangång till 150-klassen hoppade upp på Valence och tog en sista oxer på ca 145. Då hade jag som en platta under sulan av fibersand och slant ur stigbygeln och vrickade mig så mycket att jag trodde att jag skulle bli tvungen att stryka mig. Men jag klarade efter en stund av att lägga vikt i stigbygeln så hoppade ändå. Nu känner jag mig alldeles trasig med blått finger och svullen fot.

Det har verkligen varit fantastiska tävlingar på Sundbyholm men jag är faktiskt lite besviken över hur tidsplanerna sett ut. Det stod redan från tidig morgon att GP klassen skulle börja 15:00 igår. Eftersom jag var andra ekipage ut i klassen var jag väl förberedd och uppvärmd. Då flyttas klassen till kvart över och sedan fem i halv fyra istället. 25 min är ganska stor skillnad och väntan i uppvärmning och framhoppning och det kändes som att Valence fick ladda om på nytt flera gånger. Låter kanske fånigt men i så pass stora och viktiga klasser så vill man hålla sitt upplägg med uppvärmning osv. När det är fasta tider på finalerna som det alltid är tex på SM och så så brukar det alltid stämma. Så det var otroligt irriterande för oss som startade i början av klassen och var redo. Samma sak hände i lördagens 150 då vi kommer dit i slutet på klassen innan och gör i ordning. Då används samma bana som i klassen innan och endast 15 min paus. Jag prioriterade uppvärmning av Valence före bangång och fick gå in utan att ha gått banan. Inte optimalt för en 150. Dessutom tycker jag att det inte ska få vara samma bana eftersom många ryttare redan ridit den i klassen innan och då "känner till" alla linjer, svårigheter osv. Det är jag faktiskt lite besviken över. Men annars fantastisk tävlingsbana som dessutom för vår del ligger inom en timmes avstånd. Bra banbygge och jag älskar stämningen och atmosfären på de större tävlingarna. Det här är det bästa som finns!
Valence kval 1 Sundbyholm 7-star spring tour 145

Tyvärr en rejäl ryttarmiss in i trekombinationen, annars kändes han helt fantastisk! Nu laddar vi inför morgondagens 150-klass!