__

FILM IMELDINA 120, 0+4 fel placerad

Hon kändes fin överlag. Tittade mycket på den gröna plankgrinden där nere så satte lite väl mycket tryck för att övertyga henne. Därav nedslaget. Annars hoppade hon som vanligt väldigt väl och var mycket snabb i omhoppningen. Tiden hade räckt till 3-4 placering utan petet... Duktiga Ida!


FILM CARRIE

Det börjar verkligen hända saker med hennes språng nu. Hon har en helt annan lätthet i kroppen. Mitt misstag på sista hindret, men hon skötte sig galant. Det lilla låga räcket är det en riktig mindre vattengrav under för dem som undrar. Carrie hoppade magiskt på framhoppningen till denna klass... Känns tråkigt att hon snart lämnar stallet nu när det känns som att det börjar hända så mycket med henne. Hon är en fantastisk häst i personligheten och så rolig att ha hemma i stallet och rida varje dag.


Det går riktigt bra för Lady Madonna!

Kan med väldigt glatt hjärta berätta att det går så himla bra för Lady Madonna och hennes nya ryttarinna Elin. I helgen debuterade de både 115 och 120 med placering i båda. I 120 tog de en jättefin 4:e placering i stort startfält på en runda som var så snygg och välridande att man inte kunde ana att tiden var så bra.

Det glädjer mig verkligen. Hennes nya ryttare rider henne fantastiskt fint. Jag tror att det finns stora chanser att vi får se det ekipaget i ett junior SM nästa år... Det är väldigt kul att få hålla kontakt med nya ryttaren, få videoklipp, ibland lite frågor om tips och så. Det finns inget roligare än när hästarna går bra med sina nya ryttare. Att få sälja till riktigt skickliga ryttare som jag fick förmånen att göra med både Lady Madonna och Monalisa som båda är lite mindre, speciella damer men med så mycket hoppbegåvning är så himla motiverande och kul. Det är en nöje att fortsätta följa hästarnas resa, om än på ett annat sätt än tidigare.
 

Ett sorgligt farväl

Ett yttre trauma orsakade idag ett oerhört svårt och tragiskt farväl av vår underbara katt Viggo. Den mest speciella katt man kan hitta, genomrar och en verklig familjemedlem. Han "stångades" med både oss och hundarna när han var på goshumör och kelade och tvättade öronen på hundarna. Vänlig rakt igenom och svarade alltid på tilltal. Kom alltid, alltid springandes när man ropade hans namn.

Han fick tyvärr på grund av detta inte bli äldre än nio år, men jag är så glad över att få ha haft en katt som honom. Det var så tungt att idag hon veterinären ta beslutet att låta honom somna in. Men han skulle inte behöva lida längre.

Vila i frid älskade Viggo. Familjen och gården är inte hel utan dig. Du kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan. Du förtjänade många fler år i livet.  <3 Moster får ta hand om dig i himlen nu...

 

SEGER I 140!!!

Ramius vann dagens 140 efter en ensam dubbelnolla! Valence hade jag tyvärr fel bett på, bytte då jag inte vill använda superbettet förrän Volkswagen GP i Södertälje. Han rev ettan och hoppade dåligt tvåan och trean. Därefter fin, slutade på 4 fel.

Mina hjärtan ♥

Bra tävlingsdag

Carrie var dagens stora stjärna, tog med sin placering hem från båda klasserna, 110 och 120. Hon har hoppat riktigt bra dagen igenom och några språng på framhoppningen idag var magiska! Hon hade 0+0 fel i 110 och 0+4 i 120, men pris i bägge. Jättefin känsla och hon har verkligen utvecklat sitt språng. Känns tungt att hon ska åka hem om ett par veckor.

Imeldina har varit fin. Spänd och inte riktigt framme i 110, rev första hindret, annars fin. I 120 hoppade hon lite väl stort på framhoppningen men mycket bättre inne på banan. Bättre grundgalopp, många riktigt fina språng och hon hoppade mycket väl. Tyvärr ett snöpligt pet i omhoppningen på ett plank. 0+4 fel, snabb och placerad i 120. Alltså 4 och 0+4 i dagens klasser.

Agamemnon har också levererat fin hoppning idag. Felfri i båda grundomgångarna i 110 och 120. I 110 red jag snabbt i omhoppningen och han var jättefin hela banan, dock tittade han på de mörkgråa murdelarna som var sista hindret i omhoppningen och ville inte hoppa dem alls. Dum... I 120 jättefin, tittig på två hinder i omhoppningen så jag fick verkligen rida på dem, fick ett pet på samma plank som Ida. Precis utanför placering i 120. Hade alltå 0+ute och 0+4 i dagens klasser. Känns väldigt bra med tanke på att det var flera månader sedan han tävlade.

Jämna resultat, tre placeringar och överlag bra rundor på alla tre.

Tusen tack till världens bästa vän Amanda som hjälpt mig hela dagen, filmat unghästarna hemma och dessutom röjt jättefint i stallet med mig. Vi är ett riktigt snabbt och bra team <3

Film kommer.
 Bloppis

Är ni intresserade av någonting på bloppisen så får ni gärna maila amandavcl@hotmail.com
 
 

Elmshorn VDL

På grund av att min underbara hästägare i Ramius av privata plötsliga skäl måste gå ur delägarskapet så måste jag tyvärr sälja min underbara nya 4-åring för att kunna behålla Ramius vilket jag verkligen vill göra.

Det här är en av de absolut bästa 4-åringarna jag någonsin suttit på. Han är e Emilion - Athlet Z ca 166 cm. En MYCKET personlig enmanshäst. Är det någon som seriöst letar en riktigt lovande unghäst är ni välkomna att höra av er till mig. Högre prisklass och endast till unghästvan ryttare då han har nerv och är grön. Mycket utevistelse är ett krav.

Det är med stor sorg jag säljer fantastiska Elmer... Tiden blev på tok för kort! :'(
NY BLOPPIS

Allt på förra bloppisen är redan sålt :) Här kommer en ny bloppis!

Bucas flugtäcke 145 nypris 799 kr. Magplatta tillhör. Nyskick. 450 kr.

Pelham med rak stång. Just nu lindad med latex, går att ta bort. 80 kr.

Kombinationsbett 13,5 cm passar hästar som normalt har 12,5. Mkt bra skick. SÅLD

Correction pad strl M, använd men i bra skick. Alla inlägg medföljer förstås. Nypris 1499 kr. 500 kr. Utan kant.
 


Correction pad strl M, använd men i bra skick. Alla inlägg medföljer förstås. Nypris 1499 kr. SÅLD.


Pessoabett, 12,5. 40 kr.

Myler kimblewick 12,5 cm. 180 kr.


Bett, rakt gummi 11,5 60 kr. Tvådelat sötmalm 12,5 40 kr.

Tvådelat med fasta ringar 13,5 cm. 60 kr.

Pessoa magic system. Nyskick. 11,5 cm. 250 kr inkl frakt.
 
 
 
 

Fina dagar

Har haft många mysiga och fina dagar tillsammans med min bästa vän som verkligen finns där i vått och torrt! <3 Amanda och jag har ridit mycket, pysslat i stallet, tränat styrketräning för oss själva, ätit och bara umgåtts. Jag är verkligen lyckligt lottad som har en sån människa i mitt liv!

Hästarna känns hela gänget ruskigt fina just nu. Callisto och Ramius har aldrig känts bättre än vad de gör nu och det är så otroligt roligt.

Idag kom Felicia och fina Flying Emma som såldes i somras över och tränade tillsammans med Amanda, Kulan, mig och Callisto. Vi jobbade över olika teknik- och lydnadsövningar och det var nyttigt och roligt. Det är så kul att träna tillsammans med vänner om en liten grupp så där också. Emma hoppade förövrigt fantastiskt fint! :) Callisto och Kulan var också superfina idag. Sedan blev det lång skritt i solskenet på en halvtimme efteråt. Mys! <3

My loved one

Ramius känns och går bättre än någonsin just nu

Jag är så glad. Han känns fantastiskt fin även i markarbetet. Som om så många pusselbitar fallit på plats. <3
 

<3

 

I have no idea what to do, where to go... I just know what I want...

And I know I can't do it without you...

Kul artikel! :)

http://lt.se/sport/sport/1.2220558-viktiga-allsvenska-poang-for-ridklubben

Quilago

Den här hästen utvecklas med stormsteg! Snart är det dags för hans första tävling om han blir kvar tills dess. Han är hoppad ca 8 ggr under ryttare. Han är inte så flashig i sin teknik, grymma framben dock, men han är flashig på så sätt att han har oerhört lätt för sig!! Det ser man även i löshoppningen. Dessutom är han mycket försiktig om tassarna och river väldigt, väldigt sällan! Kommer bli en riktigt fin häst i framtiden tror jag. Han är nästan en kopia av hur Caruso var och hoppade som unghäst, fast mindre tittig ;) Och 7 cm längre ben... :)


Min fina 4-åring <3Film Valence lagklass 135


Ner som en pannkaka och upp som ett solsken

Finaste, fina Carrie kom in i helgen på förmiddagen blockhalt. Hon stötte knappt på ena bakbenet och jag var så fruktansvärt orolig över att det var en fraktur. Efter många, många samtal med veterinärer och kliniker så blev beslutet ändå att vänta in hovslagaren för en misstänkt hovböld. Hon gick endast på tån och när jag tryckte lite med en tång på en viss punkt bak i hoven ömmade hon. Och efter att en av Sveriges duktigaste veterinärer sagt att det 99/100 är en hovböld och inte en hovbensfraktur, som än har mycket lika symptom, kände jag mig ändå lite lugnare. Eftersom att hon aldrig hade någon feber, skakningar, svettningar eller visade något annat än att hon var på glatt myshumör som alltid kändes det som att det inte borde vara en fraktur... Som att hon borde ha visat mer smärta i hela kroppen då. Hon stod med jodopaxomslag i boxen sedan dess. Carrie tröttnade dock på att stå inne och igår eftermiddag möttes jag på vägen hem från en ridtur av att hon skrittade glatt och mötte upp oss hemma vid stallet. Helt ohalt och alldeles överlycklig. Därefter travade hon med fantastiskt schvung och takt totalt ohalt på gården innan vi med godis fick in henne igen. Nu får vi ha ett litet boxskydd så damen inte går ut när hon själv vill...

Idag kom hovslagaren ut för en check i alla fall och det var inte ens en hovböld, utan ett litet hål där en liten sten tryckts in i hoven. Carrie rör sig fantastiskt och imorgon ska jag upp på hennes rygg igen. Jag är så lättad och så glad! Carrie är en underbar individ på alla sätt!

Ibland har man verkligen tur i oturen!

<3

CALLISTO <3

Hade ett grymt bra pass på mitt unga framtidslöfte idag! Jag har fått så mycket bra tips av bästa Anette (som hjälpte mig även med Valence som bebis). Vi försöker jobba på hans styrka, att få starkare avstamp och få en rundare språngkurva. Jag hade tenderat att ha lite för mycket kontakt med munnen genom språnget. Idag gjorde vi lite olika hoppövningar och avslutade på en 5,5. Sista gången tog vi samma språng som Amanda och Kulan gjorde. En 120-oxer som var riktigt bred. Jag kom in med lite tryck och framåttänk i traven, mjuknade rejält i handen och han hoppade upp i luften och bakbenen öppnade han upp hur fint som helst! Två kanonsprång över en stor oxer. Han känns så lovande och det märks att övningarna vi gjort sista tiden ger resultat. Hoppa banor kan han och är helt rätt i huvudet. Så detta är vad vi ska lägga energi på just nu!

Min fina Elmer kom ut på en längre tur i skogen. Han har varit rätt dum och testat mig rejält när vi ridit ut men idag var han nästan snäll som ett lamm. Det ger sig nog snart. Ridkänslan är väldigt lik Valence och det är väldigt välkommet! :D :D Är förälskad i min nya bebis!

Tyvärr kom vi aldrig iväg på träningstävlingen med Elmer och Quilago (e Quidam de revel - Carthago). Starttiden blev framflyttad så vi hann dessvärre inte. Men vi ska åka och hoppa bana på nytt ställe förhoppningsvis redan imorgon. Tanken är att dessa två ska kunna tävlingsdebutera om 3 veckor! :)

 
 
 

Fantastiska hästar!

Idag gjorde mina stjärnor sin andra runda inomhus för säsongen. Båda gick 145 med ett pet vardera. Två ryttarmissar. Det var stora hinder vi hoppade idag och det känns väldigt trångt nu när vi precis kommit inomhus. Men hästarna hoppade fantastiskt!

Film från Valence runda. Kändes otroligt enkelt och rytmiskt till nedslaget. Jag kände lite när jag red mot kombinationen att oj, jag ligger lite stort. Bara med den tanken och mitt kroppsspråk så svarade Valle med att gå fram och då kom vi för nära och för flackt och fick ett väldigt onödigt fel in i kombinationen. Sur på mig själv. Min tankeläsande häst som jag absolut inte går trycka framför mig på det sättet. Men som sagt, annars kändes det som att han lekte över dessa stora hinder.Ramius har varit riktigt duktig idag. Ridbarheten är lite som den är men hoppmässigt var han så fin idag. Känns som att vi kan ha hittat ett väldigt fungerande bett också... Hoppas! Jag låg alldeles för nära på första hindret, försökte samla honom men gjorde det för sent och han svarade mest med att slå upp huvudet i himlen. Annars hoppade han stora och väldigt luftiga språng. Storleken på hindrena är ju aldrig ett problem för honom. Kom riktigt nära även på trippeln, samma sak som hände där som på första hindret, men han klarade det väldigt bra. Måste få stil på honom för det är en otroligt hoppbegåvad individ. Vi var första utanför placering idag. Hans bästa resultat hittills i svår klass och även debuten inomhus. Känns lovande!
Lördagens tävling i Runsten

Valence var jättefin, om än lite hot, men tog sig enkelt över en teknisk lång 135-bana med en nolla i protokollet. SRK slutade på en fin tredje placering i elitallsvenskans omgång! Vi hade en otroligt härlig laganda och jag hade så kul igår! Bästa Vallis också ♥
 
Ramius kändes jättebra på framridning och framhoppning. Inne på banan var han faktiskt avspänd och hoppade mycket väl. Tyvärr pet på näst sista hindret som jag helt tar på mig. Eftersom det tog ca fem inomhusstarter förra hösten innan han slappnade av och började hoppa väl så känns det riktigt bra!!! :)
 
 

Bild på Ramius från gårdagens 130 i Runsten


Mina två pojkar hoppade fantastiskt idag! GLAD

 
 

 

 

Regnig men härlig dag!

Bom- och hinderjobbet på Ramius gick jättebra i morse, Kulan och Amanda konkurrerade dock ut oss rejält nivåmässigt. Finns lite annan lydnad där ja... Men vi jobbar på och Ramius var riktigt fin i slutet!

Vi red därefter ut på unghästarna, Freja på sin treåring, jag på Elmer så fick Amanda rida Callisto första gången. Det var en trevlig uteritt och det är så intressant med tre bebisar, alla är så olika och har sina speciella svagheter och styrkor. Det gemensamma med dessa tre är dock att alla har en grym galopp och mycket hopp i sig! Då är alla andra problem och svårigheter värda att jobba med!

Efter det började regnrusket ordentligt men träningarna och hoppningen på Memo och Ida gick ändå jättebra. Ida har en otroligt jämn och fin utvecklingskurva som lutar uppåt rätt ordentligt. Idag luftade hon några språng över 140-räcke. Hon har mycket potential hon! Memo kändes i slutet också mycket mycket bättre idag! Vi jobbar på, två jättefina hästar som jag är glad över att få förtroendet att arbeta med!

Imorgon kommer älskade syster över så ska vi umgås och rida lite. Mysdag helt enkelt. Välbehövligt!!


Älsklingen fick vilodag idag. Här när vi vann Runstens ungdoms Grand Prix! :)
 Kärleken kommer aldrig gå att beskriva <3

Oersättlig!

VALENCE <3

Saknar henne för mycket vissa stunder...

Då och då när man stannar upp i tankarna och känner efter kommer saknaden snabbt tillbaka och hade det varit möjligt att göra om resan igen och ta tillvara på den ännu mer hade jag gjort det. Saknar lilla ladyn såååå mycket mer än jag någonsin kunnat ana... :'( Att sälja hästar är verkligen något av det svåraste och sorgligaste som finns.


Yttligare en fullspäckad vecka!

Gårdagen bjöd på mycket ridning och privatlektion för Ida och hennes Tuvis som gjorde enorma framsteg inom hoppningen, så himla kul!

Idag började morgonen på vårdcentralen och kiropraktorbesök. Hade rejäla låsningar i ryggen som hon knäckte till, även en låsning i bäckenet. Skönt, det har ilat och gjort ont ett bra tag! Fick även värmande ultraljud och massage, välbehövligt! Har fått en liten sträckning på ledbandet i min förut trasiga armbåge pga att en unghäst kastade sig bakåt och drog i tygeln när jag skulle sitta upp för någon vecka sedan. Bara tiden som gör att det blir normalt och smärtfritt igen.

Nu har jag betalat och skickat ut fakturor och det är dags att träna markarbete med bommar på Ramius tillsammans med bästa Amanda och Kulan! Därefter ska jag äta lunch med Amanda och Freja innan en uteritt på unghästarna. Ikväll ska jag iväg och ha ett par träningar samt hoppa Imeldina och Memo! :D Stressa hem och förhoppningsvis hinna till Idol ikväll! :)

Resten av veckan bjuder på hovslagarbesök, privatlektioner, träningstävling samt tävling både lördag och söndag. Elitallsvenskan lördag. Spännande!


BLOPPIS

Veredus Carbon Gel fram + bak. M svarta. Mycket fint skick. 800 kr.
.

Lamicell bakskydd M svarta. Endast provade. 300 kr.Treadstone klinkerträns. Full. Svart med silverkinker. Nyskick. Nypris är 899 kr. Säljes för 350 kr.Maila amandavcl@hotmail.com eller smsa 0707873099 vid intresse!

Film på my young love

Här har ni en liten film. Det var enorm skillnad på honom från första gången vi tog några språng. Han verkar vara otroligt klok och lättlärd. Det här var första gången vi hoppade en liten bana och hoppade i galopp. Han är fascinerande lik Valence som bebis, bara lite större, mer mentalt stabil och inte alls lika het. Men annars väldigt lik. Kan inte beskriva lyckan med denna häst!

Valence farfar heter Athlet Z och han är även morfar till Elmer så lika blodsband finns ju också! Tror det har slagit igenom :D
Callisto har mött sin stora konkurrent!

Jag är helt såld i min nykomling! Tänk att jag sju år senare i samma månad hittar en 4 - åring som jag faller pladask för precis som med Valence. Jag trodde inte att det var möjligt. Jag är överlycklig! Att ha honom och Callisto i stallet som kommande stjärnor ger verkligen hopp om en rolig framtid på tävlingsbanorna!

Grym lördag

Hade en väldigt mysig dag igår med duktiga elever, fina hästar och härlig stämning! Sista sommarkursen för det här året slutade verkligen på topp! Sent på kvällen red Christoffer, min pojkvän, och jag ut. Han red en väldigt pigg Ramius och jag red min nykomling Elmer! :)

Började morgonen med utsläpp, fodring och vatten i hagarna! Därefter mockade jag och fodrade hela stallet. Nu har jag ätit långfrukost med min trötta fina pojkvän och nu sja jag ut och storstäda sadelkammaren från topp till tå! :) Därefter bjuder dagen på uteritt med Freja och hennes fina treåring och sedan långritt med några hästar tillsammans medd älskling och så ska jag hoppa två av unghästarna på banan! :)

Heldagskurs

Idag är det kurs hemma med några fina elever och vänner. Hur kul som helst ska det bli. Den allra sista för sommaren.

Ikväll blir det lite ridning och stallfix, sedan myskväll med min älskling!

Söndagen är helt ledig från tävling vilket känns välbehövligt! Hoppas kunna spendera dagen hemma med att fixa och städa på gården, rida och sedan använda kvällen till lite kvalitetstid med familjen!

Nu är det dags att gå ut och sätta fart!

Amanda och fina Kulan på förra kursen. De finns ju hemma på gården varje dag men ändå så roligt att de deltar varje gång! :)

Lovande 4-åring till salu!

"Qurre" är ca 168 cm hög, väldigt långa ben, ädel modell. Vacker huvud och hals. Gråskimmel. Otroligt korrekt i benställning och hovar. Röntgad UA export.En otroligt trevlig och behaglig individ. Uppmärksam och väldigt snäll. Jag har ridit ute på gräsbana och grusbana samt i skogen och han är mycket enkel. Verkar ha en hög ridbarhet och bjuder på mycket bra själv.

Jag har hoppat en liten låg bana i galopp och det har gått jättebra. Verkar inte tittig, har redan tagit mig över mur, vattenmatta och grind utan problem. Kvick i fötterna, mycket fin teknik fram. Vill inte riva.

En väldigt grön unghäst som precis blivit hoppad under ryttare.Han är e Quidam de revel - Carthago Z och Cordelabryére i tredje led så en stam i absolut världsklass.

En häst som jag tror kommer kunna gå långt med rätt utbildning och tid.

Vid seriöst intresse får ni gärna höra av er till mig via 0707873099 eller amandavcl@hotmail.com

Det är ett bra pris på en häst med den här stammen och dessa kvalitéer. Om någon söker en fin och lovande unghäst. Han är väldigt enkel och okomplicerad, hittar inte på några som helst dumheter varken i ridning eller hantering! Dock mycket grön fortfarande!

Finns inte ute på någon annons. Min ambition är att kunna ta ut honom på en mindre tävling i oktober om han blir kvar hos mig för fortsatt utbildning.

Bjuder på ett språng vi tog häromdagen på ca 90 cm! Duktig bebis!


En intensiv, lång och alldeles fantastisk dag!

Morgonen började med löshoppning i serier som vi blivit tipsade om från equiterapeuten. Kulan stod i fokus men jag passade på att låta mina kusar göra detsamma. Det var serie som började med trestuds där vi höjde sista ut, därefter ett galoppsprång räcke och ett galoppsprång oxer.

Det var häftigt att se för hästarna förbättrade sina språng jättemycket under löshoppningen. Blev kvickare, starkare i sitt avsprång och hoppade många riktigt fina språng. Valence tog mer tid på sig än han gjorde som yngre, och visade upp sin fantastiska hinderuppfattning. Vi löshoppade totalt 6 hästar under morgonen, och utan att försöka låta skrytig så måste jag säga att framförallt Ramius men även Callisto verkligen briljerade i sin hoppning, satan vilka fantastiska språng!

Efter det red och hoppade jag några få språng på nykomlingen!

Därefter tog vi långlunch. Sedan blev det uteritter på eftermiddagen varav en långritt på nya vägar. Hur mysigt som helst. Då känner man verkligen hur fantastiskt livet är!

Sedan blev det storröj i stallet med mockning och städning. Gården ser ut att vara uppochner just nu med trädröjning och vi som inte kunnat fixa på gården som vanligt pga fullspäckade dagar. Tycker inte alls om när det är stökigt och rörigt så skönt att få lite stil på en del saker i alla fall. I helgen blir det finfix på gården!

Efter en liten tids smådepp och uppgivenhet är jag nu efter de tre senaste dagarna mer inspirerad och motiverad än någonsin. Jag bara ska lyckas ta fram allt du har i dig. Ett hopp och mod som räcker så oerhört långt. Min fina vita prins som jag älskar så högt! <3
 
 TACK FÖR ATT DU FINNS I MITT LIV! <3 DU BETYDER MER ÄN DET GÅR ATT BESKRIVA I ORD!
 

Visste ni...

Att jag har köpt en ny häst?

Jag har precis köpt en 4-åring, holländsk import, KWPN med mycket fin stam. Han är sjukligt lik Valence utseendemässigt (trodde det var omöjligt att hitta igen). Red honom för första gången idag och på videon är det svårt att se om det är Valence eller honom jag sitter på. Han är väldigt grön och precis inhoppad. Tog ett par väldigt små skutt idag och han känns otroligt lovande. Riktigt rolig att rida och arbeta med, en typisk Amandahäst... :D Jag är jättejätteglad!!

Bjuder på en suddig bild i morgondimman
 

Känslan när man går i mål...

Det finns ingenting som kan mäta sig med det!


Kan verkligen sakna känslan i denna flickans språng ibland...

 Hoppa det kunde hon... Monalisa <3
 
 

Sålt många fina hästar i år

Ja det här året har många hästar kommit in och lämnat stallet. Det är tufft att sälja så kapabla och lovande hopphästar som dessutom är så trevliga att rida. Intelligenta hopphästar med både scope, försiktighet och mod för att gå de större klasserna, vissa har dessutom redan gjort det. Och vilket nöja att få sitta på dessa hästars ryggar! Samtidigt är det väldigt roligt att kunna sälja hästar av så hög kvalité, det är ju det jag vill och behöver göra i framtiden. 

Ett litet urval av hästar som sålts i år...


Visste ni...

Att Imeldina är både tittig och väldigt mötesskygg?

Första gången jag tävlade henne höll jag på att drutta av på framhoppningen för att hon blev så rädd och tvärvände för en annan häst. Så de första starterna fick jag alltid be den som var inne på banan med mig samtidigt att inte vara framför henne när hon hoppar, vilket alltid respekterades väldigt fint. Nu har hon blivit tusen procent bättre och jag har slutat säga någonting till ryttaren som är inne på banan samtidigt som oss. På framhoppningarna är hon numera väldigt observant men byter aldrig riktning för att hon blir skrämd!

Det var första gången jag red en häst som både var tittig och mötesskygg så jag har lärt mig väldigt mycket av att få tävla henne! Är dessutom vansinnigt förtjust i hästen!
Film på min valp

Här kommer en film till alla som tjatat ;) Callisto 1m felfritt i helgen. Han är riden i 3 månader och gör det så otroligt enkelt. Försiktig och hoppar oftast med ett par decimeters marginal, men ändå på ett så enkelt sätt. Känns som att han skulle kunna gå 120 redan i år trots att han är så otroligt grön. En dag kommer han absolut bli stallets bästa häst om min känsla säger rätt. Det finns mycket jobb att lägga ner, han ska bli kvickare, starkare och formas i ridningen. Men allt måste få ta tid. Han är så rolig att jobba med och jag älskar den här hästen hur mycket som helst. Min blivande stjärna!


Gårdagen

Tisdagen bjöd på allt möjligt roligt. Har kommit igång med träningen av både Ramius efter hans vila och Valence efter hans vaccination. Jätteroligt att ha dem igång igen förstås, nu ska jag försöka matcha dem så väl som möjligt till nästa tävling om 2 veckor. Ingen känns super nu kan jag inte påstå, Valence fin men väldigt het, har inte tagit mig tid att hämta hem fodret till honom än. Slarver! Ramius måste jag som vanligt jobba med på marken för att försöka få stil på honom. Kommer lägga ner mycket tid på markarbete med hinder då det är där de största problemen dyker upp.

Igår hade jag lite träningar på kvällen vilket som vanligt är jätteroligt! Hoppade även Memo igen för första gången på mycket länge, jättekul verkligen! Imeldina fick hoppa en låg bana där vi fokuserade på rytm. Hon tävlade ju i söndags så hoppade mest lite gympa på låga hinder. Hon var superfin!

Idag bjuder dagen på bland annat hovslagare, hopp/markarbetesträning tillsammans med Freja och hennes fina 3-åring. Jag kommer vara med på Callisto! :) Även Ramius ska få gå ett litet pass och hoppas på att kunna få lite hjälp med honom också. Det är för en tränare som hjälpte mig otroligt mycket när jag red D-ponny och när Valence var minst sagt galen som 4-åring. Hon har själv tävlat SM och svår hoppning på hästar hon själv utbildat när hon var yngre. Tror jag kan lära mig så mycket av henne nu och är jätteglad att efter många års uppehåll pga anläggningsproblem osv äntligen komma igång med träning kontinuerligt igen!!

Imeldina <3

Saknar sååå mycket :'(

 

Ny häst i stallet.

För några dagar sedan kom denna fining till stallet. Han är en fyraårig holsteiner e Quidam de revel - Carthago Z. Han är ca 168 hög och mycket ädel sportig och fin modell. Inriden och inhoppad, kan hoppa små banor utan problem. Hög ridbarhet och helt underbart psyke. Jag har hunnit rida ut på honom redan och han är fantastiskt snäll. Han är till salu och här för fortsatt utbildning. Toppstam av högsta världsklass, tredje led är dessutom Cordelabryére. En häst som med arbete och tid kommer kunna bli riktigt fin!! Ett stort nöje att ha i stallet!
 

Imeldina 110 & 120

Filmer på Imeldina från gårdagen. Hennes livs tredje start i 120! Tycker mycket om den här flickan!Film Carrie

Här är en film på Carrie, från lördagens 110 klass. Hon var dubbelnolla och 6:e placerad. Sprången utvecklas hela tiden men hon är fortfarande inte stark nog att bära sig så som jag vill att hon ska göra mellan hindrena. Det syns mest när hon blir lite trött. Hon blir då lägre och drar sig lite framåt nedåt och orkar inte riktigt sätta sig på de där bakbenen och lätta av i fram. Men det kommer när hon blir i bättre form rent fysiskt. Lite klurig på hackamoret, men känns ändå bättre att rida på faktiskt. Ska se om jag kan mixtra lite med underremmen för att få lite starkare effekt på hjälperna.


Väldigt långa tävlingsdagar

Både lördagen och söndagen blev otroligt långa dagar. Vi rullade hemifrån strax efter sex på morgonen båda dagarna och var hemma vid sju på kvällen, så det blev ca 13 timmar borta båda dagarna. Jag tog mig därför friheten att efter utsläppet med hästarna i morse ta det lite lugnt.

Tävlingarna har gått väldigt bra för det mesta. Sju starter och fem felfria rundor. Callisto gjorde två klockrena 1m-rundor och var inte i en bom på hela dagen, min fina, fina kommande stjärna!

Carrie gjorde en fin dubbelnolla i lördagens 110 och slutade på en 6:e plats. Hon hoppade väldigt väl och var inte i en bom i varken grund eller omhoppning. Jag red henne på hackamore då hon känts väldigt fin på det hemma. Hon var otroligt lydig och fin på det på framridning och framhoppning med inne på banan blev hon lite för mycket frihetskänsla och var blev både lite stark och svårsvängd. Men som sagt mycket fina språng!

Imeldina var gårdagens stjärna och hoppade dubbelnolla i 110 med placering, även felfri i 120 och en placering även i den klassen. Red inte mot klockan utan endast för bra runda och felfritt och hon hoppade verkligen riktigt fint igår. Ett språng på framhoppningen igår var det bästa hon gjort. Jag satt lite löst där uppe när hon hoppade så fantastiskt. Kul att få rida en så fin och lovande häst! Hon åkte hem direkt till sina ägare igår efter tre dagar här hos oss!

Carrie kändes lite sämre under gårdagen. Hon var fin och felfri fram till sista hindret i 110 igår då hon skyggade rejält för en reklamskylt på staketet. Jag fick problem att hinna med att få henne fram till hindret och så rev vi förstås den bommen. Synd på en annars mycket fin och bra runda.

I 120 märktes det att hon var mattare. Hon visade det genom att bli lite mer spring och framtung. Fick åtta fel och får väl ta på oss ett var av det. Jag måste verkligen få henne att lita mer på de lite större avsprångspunkterna för hon vill gärna gå av väldigt nära hindrena om hon själv får välja. När jag ligger något stort tvekar hon till lite i avsprånget och det påverkar givetvis hennes hoppning över det hindret också. Men ser en stor utveckling hela tiden så det är bara att jobba vidare. Hon är en mycket roligt och snäll individ att arbeta med varje dag så det gör allting mycket roligare!

Tusen tack till den snälla människa som lånade ut sin hjälm till mig till första klassen igår också!

Filmer kommer!

Felfri

Callisto levererar felfritt i 1m! Han hoppade väl och det kändes väldigt enkelt! Bästa bebis ♥

Det mesta klart

Imorgon är det tävling igen och jag är väldigt taggad och känner verkligen att det ska bli riktigt roligt! Skönt att ha den känslan i kroppen igen. Tror kanske att dessa två dagar med mina två underbaringar Rebecca och Amanda piggat upp mig massor!

Callisto går två klasser imorgon då vi åker dryga timmen och det finns två 1m. Bara träning och nyttigt för honom att lära sig orka ladda om till klass två. Pga en start för mycket på en annan häst får Carrie ersätta och gå en klass, 110.

På söndag ska Carrie och Imeldina gå 110 + 120. Imeldina är faktiskt här just nu då hennes matte tyvärr inte har möjlighet att vara med oss i helgen. Så vi har verkligen finbesök i stallet över helgen! :) ♥

Jag saknar redan min fina fina vän Rebecca som åkte hem under kvällen. Jag fick äran att rida Lorden en stund idag innan jag höll träning för dem! Tack fantastiska människa för att DU finns! ♥

Gästbloggning

Hej, hej!
 
Jag fick äran att gästblogga här idag! :)
 
För er som inte vet vem jag är så heter jag Rebecca och är 19 år. För lite mer än ett år sedan provred jag min drömhäst här hos Amanda! Det var ingen mindre än Lord Greystoke. Jag blev kär och någon vecka efter provridningen så besiktigade vi Lorden och han blev min! En av de lyckligaste dagarna i mitt liv!
 
Efter att vi köpt Lorden började jag träna för Amanda. Jag och Amanda fann varandra och blev riktigt bra kompisar.
 
När Amanda har någon box ledig eller när hon har kurser brukar jag och LG (som jag kallar honom) åka ner hit och bo här några dagar. Det finns inget roligare!! Jag får umgås med Amandis, rida, träna och äta god mat! Både Thomas (Amandas pappa) och Amanda är riktigt bra på att laga mat!! Lorden tycker också det är mysigt att hälsa på sina kompisar framför allt Valle och Kulan men även Callisto har blivit en kompis under sommaren.
 
Amanda betyder så mycket för mig både som kompis och tränare. Hon har hjälpt mig med extremt mycket med Lorden och vi skulle inte varit där vi är idag om det inte vore för Amanda!
 

 
Jag och LG kom i alla fall hit till Amanda igår em och igår kväll hoppade jag och Amanda (med Kulan) för Amanda! Det var super kul och som vanligt väldigt lärorikt! Det är så skönt att komma ner hit visa lite problem och så vips så har Amanda en lösning på dem! Superhero Amanda! ;)
 
Idag har vi slappdag, vi har fixat stallet på morgonen och nu har vi ätit våfflor till lunch. Snart skall vi ut i stallet igen och Amanda skall rida Lorden en liten stund innan jag sitter upp.
 
Igår efter hoppträningen så gick vi jag och Amanda x 2 in och såg film, vi tittade på film till kl. 02.45! så idag är vi lite trötta vilket märks eftersom Amanda somnat bredvid mig nu ;)
 

 
Nu kom Christoffer och då vaknade mandis så nu skall vi ut och rida världens bästa häst LG ♥♥♥
 
 
Tack och hej för den här gången!
 
ps Lorden hälsar :) ds

Time to change...

Har precis kollat igenom höstens planerade tävlingar och tagit tillbaka starterna Donna var anmäld till. Det läggs till och tas bort hästar på min TDB regelbundet, verkligen. Men Donna är jag så van vid att ha till att kunna anmäla till de större och roligaste tävlingarna. Så lite smärtsamt känns det trots allt. Även om jag är väldigt glad över var hon hamnade och är nyfiken på att få följa henne med sin nya pilot. Uppdraget var ju försäljning redan från början så det känns bra att ha slutfört det, och är glad över att tidsperioden med Donna i stallet blev så lång som den faktiskt blev...

Dags att ta bort Yamazaki från TDB också. Snart kan jag även lägga in två nya förhoppningsvis framtida stjärnor när de väl anländer hemma på gården... :)

 


 
 

Tack för den fantastiska tid jag fick med "the lady"

Nu är Lady Madonna såld och har åkt till sina nya ägare. Som jag kommer sakna denna fantastiska lilla spänstiga flicka som varje kväll och morgon pratar så glatt i stallet.

Återigen har vi haft turen och tålamodet till att hitta rätt köpare även till Donna. Hon har hamnat hos en lugn och skicklig junior med erfarenhet av ca 10 SM på b- och c-ponny. Hon är välridande och riktigt duktig i sadeln, och passade otroligt bra på Donnas rygg. Vi har haft väldigt många provridningar, många med en ridning som inte passat henne, och det här var den överlägset bästa jag sett. Donna är en mycket speciell häst att rida då hon är känslig och energisk, samt vill ha huvudet lite i säregen position mellan hindrena. Man måste vara med henne men rida med lite känsla och ett lugn. För hoppa, det kan hon verkligen. Hon är försiktig, snabb, vill verkligen kämpa för en felfri runda och tittar aldrig någonsin på något. Hennes galopp är så kvick att jag aldrig mäter avstånd mellan hinder på tävling, utan bara kombinationerna.

Jag har haft två så roliga år med henne och kan inte riktigt förstå att hon inte finns i stallet längre. I år har hon varit fantastisk på tävling och har inte haft en enda start på hela året sämre 0 eller 4 fel på hinder.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer bli riktigt bra för Donna och hennes nya ryttare och kanske finns det en möjlighet att vi får se henne i ett kommande junior SM nästa år... Vem vet! Vi får verkligen hoppas!

Tack "min" älskade Donnis för den här tiden med dig. Och stort tack till Donnas ägare Anna som låtit mig ha förtroendet att ha henne hos mig och tävla under de här två åren. Jag har lärt mig så mycket och haft så mycket glädje på hennes rygg.

Som jag kommer sakna dig min lillskrutta! Det kommer kännas så tomt!

Några av våra rundor senaste året

 Tisdag

Har haft en bra dag hittills som började med att jag tog ut hästarna på morgonen och senare red jag ut tillsammans med Freja på en längre tur på Callisto. Fantastiskt väder och fint sällskap!

Sedan åt jag lunch med Amanda som förövrigt är typ bäst i världen. Nu ska jag iväg och hålla träningar samt hoppa Imeldina under kvällen.

Imorgon blir en minst sagt händelserik dag...

Valence <3

Två korta klipp från Sylveträningen igårVärldens bästa Sylve

Har varit på lagträning idag för Sylve Söderstrand med både Valence och Ramius. Egentligen hade jag tänkt vila båda ett tag nu när de har ett lite längre tävlingsuppehåll, framförallt Ramius, men ville ta chansen att få vara med på träningen för Sylve.

Träningen gick riktigt bra och jag trivs verkligen med Sylve som tränare. Allt han säger känns i min egen känsla hundra procents rätt och känslan i ridningen eller tankegången blir bara bättre av dessa små justeringar. Övningarna är riktigt bra för mina hästar och trots att han är bestämd och som många uppfattar "hård" så tycker jag att han alltid har en härlig energi och snålar heller inte på beröm.

Valence kändes riktigt fin idag, hoppade jättefint hela träningen tills de sista sprången där han blev lite het. Vi fick nedslag på en plankoxer på ca 140 cm två gånger efter att jag gången innan kommit lite stort och fick ett långt och lite flackt språng. Efter dessa två rivningar skulle jag precis som innan bara rida som jag gjorde och lägga honom nära, och satan vad försiktig han var tredje gången! Känslan på hans rygg är fantastisk. Jätterolig och givande bra träning för oss idag! Bra att träna inomhus också inför kommande inomhussäsong!

Ramius var som vanligt duktig och gjorde sitt jobb. Hoppade dock ännu inte som han ska och brukar, känns muskulärt lite matt fortfarande trots en del vila och kiropraktorbesök. Nu ställer jag av honom i en vecka helt och håller från ridning, bara gå i hagen och promenader för hand. Därefter jobba några dagar med tömkörning och longering innan jag börjar rida honom igen. Jag tror att han både mentalt och fysiskt är i stort behov av paus just nu. Så det ska han definitivt få!


Time to breathe

Ber om ursäkt för dålig uppdatering här på bloggen senaste dagarna. Det har verkligen varit storm i mitt liv senaste dagarna och jag har inte alls mått bra över allt som har varit. Nu börjar äntligen saker kännas bättre igen och allting börjar landa. Detta har dock påverkat mig mycket senaste tiden och jag har känt mig allmänt stressad och orolig för framtiden. Det märktes såklart direkt i ridningen redan i Västervik trots 150 segern. De andra rundorna var inte ridningen på sin plats och likaså på den lilla lokala tävlingen i helgen som var. Callisto hade ett snöpligt pet på näst sista hindret i 1m och Carrie hoppade bättre än någonsin på framhoppningen, fin även inne på banan men jag gjorde en miss på sista hindret och 4 fel. Kände verkligen att fokus låg på fel saker och hade lust att stryka nu helgen som kommer. Men tack vare allt bra som hänt och så mycket som har landat nu känns det mycket bättre och allt i mer harmoni. Så jag siktar på att tävla i helgen som planerat.

Var iväg på bästa SRK och tränade med elitlaget för Sylve. Mer om det i separat inlägg. Ridningen kändes som tur var på plats igen och Valence håller fortfarande mycket fin form. Dock något hetare än vanligt då han gått med grabbarna i hagen sedan Västervik och ätit samma hösilage som dem... Måste åka och hämta hans specialhö nu innan han blir för hot igen. Min bästa finaste stjärna! <3

Generellt sätt sjukt mycket som händer på hästfronten just nu och två hästar kommer lämna stallet den här veckan. Och en ny kommer in... Mer om det vartefter. Både sorgliga och roliga besked!