__

Sälja sina hästar för en möjlighet att gå hela vägen?

Du har säkert läst Kristina Wargs inlägg om hästar till salu. Undrar nu eftersom du är lika satsande ryttare som hon om även dina hästar är till salu till rätt pris, alltså alla av dina?

Ja jag har läst både hennes inlägg om att alla hästarna är till salu och hennes väldigt bra förklaring till detta. Det är extremt svårt att hitta hästar som har den enorma kapacitet för att ha en häst för ett YREM och sedan för senioråren. Detta var också någonting jag verkligen fick en väckarklocka när jag såg senior SM utomhus förra året, när till och med många av Sveriges seniorers bästa hästar såg ut att få riktigt jobbigt över hindrena när det var en stor 155 bana framför dem. När man satsar och verkligen vill nå toppen så är det klart att man vill åt det allra bästa hästmaterialet för annars har man inte en chans, och har man inte den enorma plånboken som krävs så är det klart att man kan vara beredd att sälja sina hästar som är riktigt bra, men inte tillräckligt bra.

Om mina hästar är till salu vet jag inte riktigt, det låter komiskt jag vet. Saken är den att jag har fått många bud och intressenter som varit beredd att ge mycket pengar för Valence, men även Caruso. När det riktiga intresset kom upp på Valence så pratade jag med min tränare som sa att det inte var något snack om att sälja eller inte, jag kunde köpa så många nya hästar och utbilda dem upp i klasserna sa han. Efter det samtalet insåg jag att jag nästan måste sälja honom, för det är inte klokt att ha en så värdefull häst i stallet och pengarna skulle ge mig en otrolig plattform för en framtida satsning. MEN, efter det samtalet störtgrät jag i många timmar, och insåg att jag kommer inte ha samma glädje att gå ut i stallet om inte Valence står där. Mamma och pappa kände detsamma, och sa att om jag får sån fullständig panikångest och blir så extremt ledsen så finns det ingen anledning att sälja honom, han var ju inte alls dyr när vi köpte honom som 4-åring.

Caruso är en häst jag tror jättemycket på, och kände att han har otroligt stor möjlighet att utvecklas till någonting riktigt bra. Och när vi fick en intressent från Tyskland på Kulan så övervägde vi att sälja, men bestämde oss för att behålla honom i alla fall.

Så jag måste väl erkänna att vi inte är jätteduktiga på att sälja våra hästar, trots att vi haft personer som varit seriösa och varit beredda att betala. Jag kan inte säga att jag inte komma sälja någon av Valence, Caruso eller Kulan i framtiden. Men jag kan nästan säkert säga att Valence kommer få stanna, mest för att han inte bara är en fin och kapabel hopphäst för mig, utan för att det är en unik häst i personligheten och han är verkligen min bästa vän. Eftersom vi aldrig köpte någon utpräglad hopponny red jag aldrig större klasser förrän på stor häst, det är tack vare Valence hela min satsning kom igång och det är honom jag fått chans att rida i de större sammanhangen som junior och young rider.

Valence har kanske inte potentialen att gå hela vägen, kanske allra mest pga sitt temperament och låga ridbarhet, men jag vet att vi räcker för att göra felfria 150-klasser, som han redan bevisat. Och som ryttare är rutin och erfarenhet a och o för att komma någon vart. Jag resonerar som så att om man ska bli framgångsrik inom ett yrke, låt säga, läkare, så måste man göra en utbildning på många år som kräver studielån mm. Man får betala för sin utbildning. Valence får bli mitt studielån, han var som sagt inte dyr i inköp, men de pengar jag tackat nej till för honom är ju något jag går miste om genom att behålla. Men han är också en häst som jag kan rida många stora klasser på, och som i sin tur ger mig erfarenhet och tar mig framåt i rätt riktning.

Det är alltid ett val man gör, men jag vet vad gäller Valence att jag skulle förlora så mycket glädje genom att han inte fanns i stallet längre. Jag är glad över att kunnat hitta så pass bra hästar som jag ändå har och att jag lyckats utbilda alla helt från början. En dag så kanske jag hittat hästen som kan gå hela vägen, eller att någon hästägare som har en mycket begåvad häst vill supporta mig i min satsning. Det kommer ta betydligt längre tid än om man hade förutsättningarna att köpa en världshäst, men vem har sagt att resan dit är så dum?

Kände bara att jag var tvungen att besvara den här frågan, för det är både ett svårt och intressant ämne som egentligen hela tiden finns där i bakgrunden.

Hur resonerar ni?Nu ligger startlistorna uppe!

Såg precis startlistorna på equipe inför tävlingarna i helgen! Måste erkänna att det pirrar till lite i magen! :) Det ska bli otroligt kul att sätta igång säsongen nu!

Planen är som så att

Madonna går 130 och 140 på fredagen samt 140-kvalet till GHS J/YR cup på lördagen om hon går bra i fredagens 140-debut.

Caruso går samma klasser som Madonna men även en 135 på söndagen om han känns pigg och fin.

Valence går 130 på fredagen, en skolrunda. Sedan går han 140 kvalet GHS J/YR Cup på lördagen och förhoppningsvis tar vi oss till söndagens delfinal i 145 och samlar poäng till Scandinavium.

HISSAR & DISSAR") Vi åker till Grevagården på torsdag med stjärnorna i stallet! :D

 ") Hästarna känns riktigt fina! Det här kommer bli ett otroligt roligt och intressant år!

") Är så glad över att ha löst problemet med sadeln på Valle!

") Det är tävlingar i stort sett varje helg fram till slutet av mars! :D

") Lordius min fina kille är helt på banan igen, så himla roligt!

") Runsten ska ha en egen ryttargala om några veckor och jag ska dit med några roliga vänner! :D"/ Känns lite deppigt att Lorden eventuellt ska säljas.

"/ Det är otroligt jobbigt med alla vattenhinkar och vatten ute i hagarna nu när det är så kallt och fryser så fort!

"/ Min fina hund är väldigt gammal nu och det är nog de sista veckorna eller kanske ett par månader kvar nu innan vi måste ta det där fruktansvärda beslutet att ta bort henne... Vet inte riktigt hur jag ska klara av det.

"/ Jag saknar min fina, numera Tysklandsbaserade vän Zara massor!


Klippning!

Nu ska jag ut och klippa Caruso! Valence och Madonna behöver inte klippas innan tävlingen, skönt! :)


Grevagården närmar sig med stormsteg!

På torsdag bär det av mot Grevagårdens elittävlingar med Valence, Caruso och Madonna. Det ska bli riktigt kul och jag älskar verkligen Grevagården som tävlingsplats.

Inför en så här stor tävling över flera dagar och med så lång resa är det så himla mycket förberedelser och jobb att göra. Allt här hemma ska ju också fungera när jag är borta, och hästarna som ska med måste förberedas så väl som möjligt.

Jag tycker att det är viktigt att man matchar hästarna så väl som möjligt efter hur de fungerar och detta är något man lär sig och förbättrar hela tiden med mer rutin och erfarenhet. Jag kommer rida Valence hyffsat mycket de här dagarna innan vi åker, kommer försöka ta mig till ridhuset en till två gånger och träna teknik över väldigt små hinder. Han blir lugnare av det och hans överhettning när han ser hinder på tävling då blir inte lika stor. Madonna kommer jag fokusera mest på att rida henne ute och en dag i ridhuset, bara i låg form och ganska korta pass men att hon får komma ner, jobba avspänt och vara lugn och harmonisk. Caruso vill jag mest hålla på gott humör och kommer därför rida honom ute på kortare rundor dagarna innan. Har hästarna väldigt mycket energi så tror jag det är bra om man rider dem ordentligt dagarna innan för har de för mycket överskottsenergi så har de svårare att fokusera inne på banan. Ted var med mig på utomhus SM förra året och vi hade ett rejält dressyrpass på morgonen innan kval 2 i 145, jag red honom intensivt i 1,5 h och sen när jag väl skulle rida kvalet hade han fortfarande mycket energi men var otroligt fin att rida jämfört med första dagen då jag bara promenerat med honom för hand, då var han så het att jag knappt kunde sitta på honom!

Alla hästar är olika och jag tror det är jätteviktigt att försöka hitta ett system som man givetvis hela tiden kan förbättra, men som passar hästen i sig som individ.

:D

Måste ju säga grattis till Diablo och hans nya ryttare Disa som var felfria i båda sina klasser idag! Så himla duktiga. Diablo är en fantastisk läromästare och det är så kul att han hamnat i ett så bra hem!


Underbara hästar!

Lorden var verkligen dagens stora stjärna, jag är helt överlycklig för han är tillbaka nu! :D Lorden var felfri i 120 och hade världens bjudning på hinderna, helt överlycklig över att få vara med igen! :D Han fick därför även gå en 130 och var ännu finare då, felfri! :D

Madonna levererar som vanligt med en enkel felfri runda i 130, känns jättebra att ha den i kroppen nu inför 140-debuten nästa helg i Grevagården! :D

Johannas fyraåring "Scrållan" utvecklas varje gång vi hoppar! Hon är fortfarande svag att rida, har enormt mycket attityd och håller huvudet väldigt lågt precis som Caruso gjorde som fyraåring, men vilka språng hon har i sig!! Så otroligt försiktigt och hoppar väldigt runt och med väldigt mycket marginal! :D Hon var klockren på hinder och felfri i både 80 cm och 90 cm :D Ska bli otroligt kul att fortsätta med henne i år när hon nu kan gå riktiga fyraårsklasser och ett championat :D Det är så kul när man varit med alldeles från första lilla hindret hon hoppade med ryttare! :D

Valence och jag gjorde en riktigt skolrunda där han på andra hindret försökte gå iväg och därför blev det som ett stopp eller vad man ska säga, och därefter lyssnade han jättebra, jag lät honom komma in nära och han hoppade väldigt väl och runt, sköt inte någonting alls i sprången. Kommer rida på samma sätt i förklassen 130 i Grevagården i helgen för att sedan kunna lägga upp tempot lite mer i de större klasserna, så kommer han nog komma helt i sin rätt i sina språng. Min älskling som är det finaste och viktigaste som finns i mitt liv <3

STORT TACK TILL
Pappa, Erika, Johanna, Disa, Ann-sophie och Ida för en jätterolig dag och för all hjälp jag fått med hästarna! :)


Morgondagen

Imorgon ska vi åka till SRK för att rida en pay'n jump! Känns jättebra att hoppa igenom hästarna på en bana nu helgen innan Grevagården eftersom säsongen börjar med en jättestor och viktig elittävling!

Valence går en 130, Madonna en 130 och Lorden 120. Spännande!

Donnis <3


Jahapp...

Det kommer ingen ny häst hit på måndag, för den blev såld redan idag! Skulle ha kommit med lastbil hit imorgon, men nu blir det inte så. Det kommer alltså bli en tom box här hemma ett tag till, det är några som har hört av sig men ännu är det ingen ny häst på väg in! Det är bara att vänta och se, känns plötsligt väldigt lite att "bara" ha fem hästar i full träning här hemma, bara för att jag nu är van vid att ha sex hästar att ta hand om och träna.

Idag skrittade jag bara ut på Valence i 45 min efter träningen igår. Han var jättepigg och fin!

Madonna och jag följde med mamma och hennes häst Herkules på en runda i skogen, mest skritt men även lite trav och galopp. Donnis var otroligt energisk idag, hon är laddad och på hugget inför säsongen tror jag!

Sedan bar det av till ridhuset med Kulan och Caruso, min vän Amanda red Kulan och jag lilla Russepuss. Vi hoppade en lång studsserie med båda hästarna!

Har lite dåligt samvete för att jag inte hann med Lorden idag och funderar på att skritta ut en stund på honom efter middagen, om inte annat gå ut och rykta och massera honom lite. Får nog bli så, han älskar uppmärksamhet och behöver nog få stå i centrum en liten stund idag iallafall.


Några småklippTyvärr det enda som går att ladda upp just nu. Hoppas att det fungerar att ladda upp de längre videoklippen snart. Imorgon är det ju Pay'n jump med tre hästar, så typiskt, vill ju kunna ladda upp hela banor...

What would life be without you...


Valence hoppade fantastiska språng på träningen igår!


HÄSTSHOPEN.SE

JUST NU ÄR DET STOR VINTERREA PÅ HÄSTSHOPEN!

Finns massor med snygga jackor, täcken och annat till väldigt reducerat pris! :)

Kika in på hästshopen och titta!

Enkel lösning på problemet

Har en nyinköpt correction fårskinnspadd till Valence eftersom den gamla är otroligt välanvänd och helt ihoptryckt. Man ska inte ha för smal bomvidd, har ju normal på min CWD sadel och den har legat så himla bra på Valle hela tiden. Nu kom den ju för nära manken, men denna padd hjälper nu sadeln att komma upp och nu ligger den lika bra som den alltid gjort.

Jag är alldeles jätteglad, dels för att jag nu kan lägga de pengarna på tävlingar och meeting i år istället, och dels för att jag älskar sadeln så himla mycket och Valence har mått så bra och fått mycket beröm för hur han är i ryggen och sadelläget av kiropraktorn. Jätteskönt att allt är som det ska nu!

:)

Fredag

Det känns så konstigt när det är en tom box i stallet. Jag är fortfarande alldeles för känslomässigt involverad i alla hästar som står hemma hos oss, även om jag redan från början vet att det är en häst som ska säljas... Den tomma boxen påminner mig om och om igen, måste erkänna att det känns väldigt tomt.

Idag red jag ut på Lorden och Madonna, medan de andra fick vila. Nu ska jag alldeles snart åka på Tedträning med Valence. Därefter är det snabbt hem och sedan ska jag på en "trubadurkväll" på värdshuset här nere i Mariefred, ska bli jättekul!

Imorgon är det hårt jobb som gäller, ska rida alla hästarna samt tömma hela Diablos box, phu... Det kommer ju en ny individ tidigt på månad morgon hit och då ska det vara rent och fräscht!

Tyvärr fungerar inte uppladdningen på youtube alls för mig just nu. Vi kommer filma Tedträningen även ikväll, men får se när det går att ladda upp nya videoklipp igen!


Valence Pietträning del 1

Här kommer video från träningen för Piet. Eftersom att jag red samma pass med både Valence och Caruso så tog jag halva träningen var per häst, annars blir videoklippen så himla långa. Valence visar första delen av övningarna och Caruso den andra delen. Youtube är supersegt just nu så ni får börja med ett videoklipp. Fler kommer under kvällen!


Torsdag

Idag rids bara hästarna ut lite lätt. Lorden ska visas ikväll igen, får se hur det går! Valence och jag ska träna för Ted imorgon på en anläggning i Mariefred, det ska bli väldigt roligt och bra att träna för Ted med Valle igen! På söndag är det pay'n jump som gäller, Valence ska hoppa en 130, Madonna en 130, Lorden 120 och ev 130 (om jag hinner rida så många i 130) samt Scrållan som ska gå 80 + 90 cm. Nästa helg är det tävling som gäller, och inte vilken tävling som helst, utan meeting på elittävlingen i Grevagården där fjärde kvalet till Scandinavium går! :D

L <3

Ett fantastiskt inlägg

Kopierar ett inlägg (eftersom att jag inte vet hur man länkar exakt till det inlägget) från Kristina Wargs blogg. Många har säkert läst det redan, men ni som inte gjort det borde verkligen göra det. Efter alla diskussioner kring Jerringpriset och Rolf-Göran så är Stinas text helt otroligt välskrivet och genomtänkt!

Tack Stina för ett fantastiskt inlägg!


"RIDNING - EN LAGSPORT"

"Det är ett himla liv sedan Rolf-Göran tog hem Jerringpriset. Jag tycker att allt handlar om vad för sport ridsporten defineras som. Det går inte att jämföra riding med skidåkning, höjdhoppning, motorsport osv. eftersom att det helt enkelt inte går att se på hästar som ett redskap. De är inga hockeyklubbor som gör precis det användaren säger till dem. De är levande ting. Därför är ridning är på sätt och vis inte en individuell sport, och det är där alla missuppfattningar kommer in. Ridning är en lagsport, och laget består av ryttaren och hästen. Precis som Jens Fredricson sa på kvällsöppet så kan man inte, om man vet lite om ridsport, säga att "hästen skulle haft priset" utan att i så fall mena att ingen indivudell utövare i en lagsport kan prisas. För om man jämför t e x ridning med en lagsport som fotboll, och Rolf-Göran med Zlatan så kan man konstatera att det finns väldigt många likheter:


Zlatan vinner inte de stora matcherna utan ett bra lag runt omkring sig, likväl som Rolf-Göran inte vinner de stora tävlingarna utan en bra häst.

 

Zlatan är säkert målgöraren och den som gör att laget vinner, men det är fullt möjligt att det finns någon annan stjärnspelare som skulle kunna byta ut honom och leverera samma resultat. Precis på samma sätt så är Rolf-Göran den som levererar och vinner med de hästarna han har nu, men det är fullt möjligt att dessa hästar skulle kunna prestera lika bra med en annan av världens bästa ryttare. En medelmåttig fotbollsspelare kan inte prestera som Zlatan i Zlatans lag, likväl som en medelmåttig ryttare inte kan prestera som Rolf på Rolfs hästar.

 

Zlatan kan säkert dribbla bort ett div.4 lag och vinna en sådan match med halvdåliga medspelare likväl som Rolf-Göran säkert kan vinna en 140-hoppning med en halvdålig häst.

 

Zlatans medspelare kostar säkerligen många miljoner för klubben i inköp och är dyra i drift, likväl som Rolf-Görans hästar också är dyra i inköp och drift.

 

Stora fotbollslag har scouter ute över hela världen för att hitta talanger, som de sedan kan signa till laget och vidareutbilda upp till högsta nivån. På så sätt blir det billigare än att köpa in en stjärnspelare. Precis samma sak sker i hästhoppningen, det letas hästar hejvilt för att hitta material som sedan går att forma till en världsstjärna. Det finns också möjligheten att köpa en världsstjärna, men då är det mycket dyrare.

Om man ser ridning som den teamsport det faktiskt är så försvinner alla argument för att ridning bara är en materialsport. När det kommer till lagsporter så handlar det lika mycket om hur bra utövaren är som hur bra utövarens medspelare är."


KÄLLA:
www.kristinawarg.se (Hoppas det var okej att jag kopierade inlägget från din blogg)


Åker till ridhuset...

...med min älskade Valence! Erika följer med och rider Caruso! :)

Ska försöka ladda upp lite videoklipp från allt möjligt under kvällen också... Hoppas jag hinner med det!

Tisdag

Valence och jag red ut i skogen ca 1h och galoppjobbade mest! Det var jättemysigt och han var riktigt fin. Jobbade både i en väldigt samlad galopp och i en större galopp i lägre form.

Caruso och jag red ut ca 45 min och galoppjobbade samt klättrade litegrann. Han var otroligt pigg och ibland låg han på lite väl mycket så då jobbade jag lite med övergångar mellan skritt och galopp.

Kulan och jag red ut en längre runda, han kändes riktigt fin men var superpigg!

Lorden och jag tog en mysig skrittrunda barbacka.

Ikväll ska jag åka till ridhuset med Diablo och Kulan får faktiskt gå ett pass till idag, för jag glömde helt bort att jag redan bestämt att vi skulle åka och träna. Vi ska hoppa en liten bana. Men Kulan känns så pigg så han blir nog bara glad över att få ridas igen!

Madonna fick en vilodag! :)


Provridningen

Provridningen på Lorden gick helt grymt bra. Trodde aldrig att det skulle komma en ryttare som passade så bra ihop med honom som hon som skulle köpa Lorden i somras, men den här tjejen var riktigt duktig och passade otroligt bra ihop med honom!

Jag visade honom först och hoppade först en bana på ca 90-1m, därefter en bana på ca 120-130 och därefter en kortare bana mellan 135 och 145. Lorden hoppade så himla stora och fina språng, får nästan lite ångest! Han kan verkligen hoppa höga hinder! Därefter red hon och avståndsbedömningen var riktigt bra och Lorden hoppade som vanligt runda och noggranna språng! Nu får vi se vad som händer, men stannar han hos mig så går det lika bra, känner inget stort behov egentligen att sälja honom. Men kan tänka mig att göra det om det känns som rätt hem och ryttare.

Det är så kul att se sina hästar under andra ryttare ibland. Nu kommer det en och provrider även på torsdag, så Lorden och jag ska mysa i skogen imorgon och på onsdag. På söndag blir det pay'n jump 120 och 130!


Lorden i en 130-klass i våras

Dagen så här långt...

Valence och jag tog en runda i skogen barbacka med ponnyhackamore och hade det mysigt. Klättrade upp för långa backen 5 ggr :)

Caruso och jag tog red ut i skogen, galoppjobbade massor och han var extremt pigg men samtidigt helt otroligt lydig, vilket är en kombination som inte kan kännas annat än fantastisk. Den där hästen är bara ett nöje att sitta på varje gång!

Scrållan hoppades i ridhuset och var superduktig! Hoppade en enkel bana med kombination och avslutade på ca 90 cm, vilket är höjdrekord! :) Hon var jätteduktig och hoppade det väldigt lätt! På söndag ska hon gå pay'n jump 80 och 90 cm! :)

Madonna red jag på backen och hade 6 travbommar på långsidan. Gjorde lite övningar före och efter, såsom volter i hörnen där hon fick gå både in- och utåtställd, slutor och öppnor på långsidan osv. Hon var så fin, lösgjord, framme på bettet och jättefin form, kändes väldigt elastisk! Sedan la jag om bommarna till galoppbommar i stället och då blir hon lite väl ambitiös och nästan tar små hopp över bommarna. Eller som Ted lärt mig, går över till en fyrtaktig galopp. Hon var riktigt fin idag, så kul! Börjar kännas maffigare i fram också, tror hon har musklat halsen, nacken och bogen ganska mycket senaste tiden faktiskt, finns mer framför mig nu när jag rider känns det som.

Kulan får nog vila idag tror jag.

Lorden ska visas ikväll, helt sjukt. Har liksom inte ens bestämt mig ännu om detta är rätt, la ut annons igår kväll och det är två som ska provrida den här veckan... Samtidigt känns det som att det här andra som i så fall händer är väldigt kul och intressant, och att jag ändå vet att Lorden måste säljas en dag, och just nu hamnar han lite mittemelllan. Jag kan inte ta med honom på de allra största tävlingarna eftersom att det är dyrt nog att åka med Valence och Caruso som är prioritet ett för mig, och Lorden ska gå större tävlingar än vad Kulan gör... Samtidigt skulle jag så gärna vilja etablera honom i 140-klasserna innan... Men jaja, provrida skadar ju inte. Det behöver inte komma något av det. Tror jag hoppar Lorden i 120 och 130 på pay'n jump nästa söndag! Jag har faktiskt väldigt mycket beslutsångest, gör jag rätt? Men vi får se hur det blir, får ha ett öppet sinne just nu...

Fick en fråga om jag skulle sälja Lorden för att köpa mig in på Madonna, ganska gullig fråga faktiskt :) Men så är det inte :) Madonna är här för att utbildas och tävlas upp i klasserna och kommer ligga ganska högt i pris när hon fått visa vilka stora kvalitéer hon har i sig!

Planering

Har precis pratat med Scrållans ägare och åker till ridhuset för att hoppa henne lite inför helgens pay'n jump. Tar med mig Donnis och markarbetar henne lite när jag ändå åker dit :)

Ska försöka ladda upp lite olika videoklipp snart också...

Hej sålänge!

Måndag

Nu ska Madonna och Caruso skos, nästa vecka skos Valence! :D Det blir alldeles perfekt inför tävlingarna i februari!

Ska försöka rida ut så många som möjligt idag och kanske åka till ridhuset under kvällen med någon häst. Får se lite hur dagen blir...

Sitter och tittar på Världscupen i hoppning :)

Går på Svt24 just nu! :D

SÅLD

Nu har Diablo hittat ett hem, köpekontraktet skrevs under idag. Diablo har funnits hos mig i fyra månader och gud så roligt vi har haft. Han är en helt fantastisk häst att rida och har en underbar och lättsam personlighet.

Diablo är såld till en ung tjej som bor alldeles i närheten av oss, och hon tränar regelbundet för mig. Jag kommer alltså få chans att se Diablo mycket fortfarande och hjälpa hans nya ryttare! Det känns hur kul som helst.

Diablo stannar hos oss till på onsdag, därefter flyttas han till sitt nya hem och sina nya kompisar. Vill verkligen tacka Diablos ägare för ett väldigt fint och bra samarbete och tacka för det stora förtroendet att ha haft Diablo hemma hos mig för träning och försäljning!

På söndag flyttar en ny individ in i stallet... :)Fantastiskt vackra häst! Tack för fyra jätteroliga månader tillsammans.
Det är få förunnat att få en så snygg granne, så glad att du kommer finnas i närheten!

Söndag

Disa och jag tog en långtur på Kulan och Diablo idag, båda var väldigt pigga och glada!

Madonna fick en vilodag. Mamma red ut en lugn runda på Caruso tillsammans med hennes väninna som fick rida min mammas häst Herkules. Lorden och jag tog en tur barbacka i alla gångarter och hade jättemysigt!

Valence och jag ska ta en skrittrunda ikväll i mörkret. För nu väntar vi på några gäster och ikväll blir ett beslut taget, berättar mer senare.

Hej då så länge!

Fantastiska hästar!

Valence och Caruso var bara helt underbara under kvällen. Vi hoppade över små sockerbitshinder som stod som bilden nedan. Vi jobbade dem i samlad galopp och att de fick komma in och hoppa på kraft, och hästarna var bara helt sjukt fina. Valence hoppade så stora och höga språng på dessa små hinder, med världens power och svansen rakt upp i vädret. Därefter gick vi över till en övning med en oxer på ca 1m, helt parallell, men en bom framför och bakom på 3m. Höjde sedan den oxern till ca 115 och hoppade på samma sätt. Det fick hästarna att hoppa runda och korta språng. Avslutade med att ha ett litet sockerbitshinder och sedan ett kort galoppsprång till ett högre räcke. Och Valence väntade så otroligt fin och sprången var bara... ja, jag var lycklig, kanske räcker att beskriva det så!

Erika red Caruso riktigt bra, och vi hade så mysigt med fina killarna i ridhuset helt själva på kvällen.

Man blir så glad av de här passen!

Jaha gick tyvärr inte att ladda upp bilden nu... Visar imorgon!

Lördag

Madonna och jag red en lång runda i skogen, stannade på en stor jättefin äng och jobbade ordentligt i galoppen. Hon var otroligt pigg idag, så himla roligt! Hennes galopp är så rolig, för hon har massor med power i bakbenen och det känns lite som hon skuttar i bak. Hon gör alltid så i anridningarna på hinder, sätter sig på bak och så blir det världens tryck i de där bakbenen, men när hon var så pigg idag galopperade hon så mest hela tiden ;) Avslutade med att galoppera på en stor volt i båda varven där vi red halva varvet utåtställd och halva varvet helt formad kring innerskänkeln. Hon jobbade på hur fint som helst, formen var kanon och hon kändes väldigt mjuk och avspänd.

Diablo och jag red ut i skogen och klättrade lite! Han var jättefin.

Nu blir det sent besök i ridhuset, hästarna är klara och nu väntar jag på Erika. Vi ska åka dit med Valence och Caruso och göra lite övningar på små hinder. Blir jättekul! :D Finns inget bättre sätt att spendera en lördagkväll tror jag :D

Lorden och Kulan fick en välförtjänt vilodag! :)


Riktigt bra ridpass

I morse var vi uppe tidigt och tränade i ridhuset, Erika kom förbi och åkte tillsammans med mig i lastbilen bort till lilla ridhuset. Hon red Lorden och jag Kulan. Måste erkänna att jag är lite förvånad över hur pigg Kulan var, han blir väldigt trött under ridpassen nu när jag har ökat träningsmängden, men han återhämtar sig förvånandsvärt fort och är lika pigg och fin dagen efter.

Idag jobbade vi först hästarna ordentligt på backen i alla gångarter, för att sedan jobba dem på volt i samlad galopp både in- och utåtställda. Därefter fick hästarna hoppa över en 4-studs på böjt spår samt en låg men bred oxer på långsidan med galoppbom framför och bakom hindret. Hästarna var otroligt ambitiösa och fina, hoppade riktigt runt och väl genom studsen på böjd spår och riktigt fina språng över oxern. Avslutade med att höja oxern till ca 110 med Kulan och den övningen är riktigt nyttig för honom. Sista språnget blev större och med en spets, bommarna tog vi bort och jag hade lite mer galopp - Kulan hoppade då ett helt fantastiskt och väldigt stort språng! När han kommer in med tryck och hoppar som han ska finns det ingen begränsning alls. Men det är otroligt mycket styrka som saknas och att han måste bli lite kvickare och starkare i sitt avstamt. Men det finns så stora kvalitéer i hans hoppning för framtiden.

Tack Erika för riktigt kul och bra ridpass idag, Lorden såg supersuperfin ut! :D

Kulan för ett år sedan

Försökt få lite ordning på bloggen...

Har precis kommit fram till att jag slarvat ordentligt med att lägga in mina inlägg i olika kategorier, så har försökt strukturera upp bloggen lite mer så det blir lättare att hitta! :)


Fyra hästar blev ridna idag...

Lorden och Valence kom ut på en långtur, hur mysigt som helst hade vi och hästarna var superfina!

Kulan och Madonna fick komma ut på en runda i skogen och sedan klättra fem gånger upp för en lång backe!

Diablo och Caruso vilade idag!

Imorgon bitti åker Erika och jag till lilla ridhuset och jobbar över lite små hinder och bommar med Kulan och Lorden. Kommer sen åka till stora ridhuset med Valence. Madonna, Diablo och Caruso får komma ut i skogen imorgon.

Torsdag

Ridpasset med Madonna gick jättebra igår. Ju mer vi jobbade konsekvent med Pietövningarna ju finare och mer avspänd blev hon. Dessutom var hon väldigt pigg och fräsch även efter passet, så hon verkar vara i väldigt bra kondition nu, vilket är viktigt nu inför de stora tävlingarna som kommer!

På morgonen körde jag två av mina kompisars hästar till kiropraktorn, de har haft problem och inte kunnat rida dem och haft problem att ta sig till kiropraktorn, så jag tänkte att jag kunde vara lite snäll och ställa upp som chafför! Lastbilen går som tåget och jag känner mig så säker att köra den nu, jätteskönt! Jag passade också på att köpa ett fodertillskott till Valence nu innan våren eftersom han har tendens att tappa lite just mellan februari och april varje vår.

Idag ska Erika vara här så vi ska rida ut alla hästarna, det blir mysigt!


Svar på några frågor

Har varit jättedålig på att svara på era frågor, men här kommer några iallafall. De andra kräver lite mer tid och längre svar, så svar på fler frågor kommer imorgon!

Kan inte du göra lite videoinlägg? :)

Jag ska försöka ladda upp lite fler filmer på bloggen!

Det är fantastiskt att se, det såg väldigt lätt ut :). Ni är verkligen gjord för varann :). Undrar också hur stor är hon?
som jag aldrig behöma hästar för tidigt, oavsett storlek på hästar kan de hoppar högt med träning och förtroende fast hästar ska själv tycka det är rolig och är villig att kämpa :).

Hon är helt fantastisk den där lilla flickan! Hon är 158 cm. Ja det är verkligen inställningen och kapaciteten som avgör, inte storleken, modellen eller något annat!

Det lät väldigt intressant (det med att samla hästen redan i språnget). Hur gör du det utan att störa hästens språngkurva?

Det är Ted som visade mig den tekniken, som jag inte alls kan förklara eller beskriva såhär genom ord. Men jag analyserade just det Ted visade mig när Rolf-Göran rider sin Quintero, syns otroligt väl på en linje med tre korta på världscupfinalen i Geneve förra året. Det är alltså att du ”stänger” handen precis när hästen vänder i språnget, på så sätt får du hästen att sätta ner framhovarna lite närmare hindret, vända upp i bak och på så sätt samlar du hästen redan i språnget och får lättare för korta distanser på storgalopperade hästar! Ted analyserar otroligt mycket, och genom det visar han och lär mig olika tekniker hela tiden. Det är otroligt häftigt hur så små justeringar i ridningen kan påverka hästen, språnget, galoppen och känslan!

är madonna till salu?

Tanken är att hon först ska få visa sin kapacitet och gå lite större klasser, gärna bli stadigt i 140 innan hon ska säljas. Så inte i dagsläget.

Precis som Matilda sa, det ser jätteenkelt ut! Kan du inte ladda upp fler filmer från dagen? :D

Ska försöka bli bättre på att ladda upp filmer i största allmänhet!

Kan du inte visa lite bilder på den, både inifrån och utanför? :D Hur många hästar kan man lasta i din också? :)

Den lastar två hästar, det är en B-kortslastbil. Jag lägger in de bilder jag har just nu och kan försöka ta någon inifrån bodelen.

Kommer du ihåg vem som var arrangören på tävlingen på filmen? Banan var jättestor och fin!

Det är Tierp som anordnar dessa tävlingar, fantastisk utomhusbana!

Vet du om ted håller till i varbergs trakten någonting?

Oj, jag vet faktiskt inte det. Men kan fråga honom om du vill?


Ridhuset

Har varit i stora ridhuset med Kulan under dagen. Det är ett fantastiskt ridhus att träna i och passar perfekt för alla de övningar vi gjorde med Piet, eftersom det är 80 m långt! Jobbade på de uppvärmningsövningar vi gjorde för Piet, men jag kan erkänna att Kulan nästan dog efter vi jobbat ett tag, och ändå gjorde vi säkert bara ca 60 % av den uppvärmning vi gjorde på kursen... Han har så mycket styrka att sätta, men det är jättemotiverande med nya och så bra övningar och har även fått med mig massor med tips och träningsupplägg från Ted, så nu ligger Kulan i hårdträning. Nu är det dags att han kommer igång på riktigt och att han blir starkare i kroppen, nu är han 6 år och måste ta ett steg framåt! :) Nu känns det som att jag har så mycket övningar att jag knappt kan välja! Vi avslutade med att hoppa en liten studsserie, men då var han ju redan så trött av själva uppvärmningen. Men Kulan har ett fantastiskt psyke, hur trött han än är så jobbar han vidare och är så ambitiös!Snart ska jag och den här lilla fröken åka till ridhuset och göra liknande övningar, samt en serie som vi hoppade för Piet!


Skratta bäst som skratta sist...

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/1/Anrell-backar---och-leds-runt-manegen/

Där satt den! Lite revansch för hästsporten måste jag säga efter Anrells klumpiga och elaka uttalanden efter att Roffe vunnit Jerringpriset...

Sadel...

Tyvärr passade inte den nya sadeln på Valence, så vi ska åka och lämna tillbaka den idag eftersom vi fick öppet köp. Nu orkar jag inte med det här längre, så nästa fredag ska jag och min älskling åka till Mustang och prova ut en sadel som passar honom! Det kommer bli så skönt, och dessutom är jag hur glad som helst över att jag fick en tid innan tävlingarna börjar! Nu har jag verkligen sparat pengar till att kunna köpa en egen sadel till Valence eftersom att han har speciell rygg och väldigt markerad manke. Så behåller jag min underbara CWD eftersom den fungerar så himla bra på alla de andra hästarna. Ska faktiskt bli skönt att ha två sadlar på tävling, det blir ibland väldigt stressigt när jag snabbt ska byta sadel på hästarna.

Nu hoppas jag verkligen att de har en sadel som passar honom och som jag trivs att rida i, och köper man sadeln genom dem har man alltid rätt att byta in till en ny sadel om hästen ändrat sig och sadeln inte passar längre. Det känns riktigt bra. Att ha en sadel som passar är a och o. Nu har min CWD som fungerat så himla bra kommit för nära manken... Ska bli jättespännande att prova nya sadlar och som sagt, jag hoppas verkligen att jag får med mig en hem nästa fredag!


ROLF-GÖRAN BENGTSSON VANN JERRINGPRISET

Kan ju inte ha en blogg som handlar om hästar och ridning utan att nämna att fantastiska, självaste Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset på idrottsgalan! Men som det har skrivits om det och som det har röstats så vore ju allt annat fruktansvärt! :D Jag har röstat jag vet inte hur många gånger!! :D

Roffes tal, fick rysningar, blev nervös och nästan lite tårögd när jag såg detta live på tv från idrottsgalan. Otroligt värdig vinnare
Att hitta sitt koncept

Träningarna för Piet har varit riktigt bra. Basic, mycket grundarbete, mycket tekniskt arbete och otroligt långa och bra uppvärmningsövningar.

Piet som tränare är lugn, positiv och har ett väldigt fint sätt mot hästarna "be nice to your horse" har nog sagts säkert 200 gånger under de här två dagarna. Jag älskar det lugnet hos tränare, och eftersom jag tränat för Ted i lite drygt fem år nu, så trivs jag mycket bättre med den här formen av träning, och har lite svårt för tränare som är väldigt på och pratar hela tiden.

Det jag främst kommer ta med mig från Piet är hur han pratade och tänkte kring linjer. Vi skulle inte ha en förutfattad mening på hur en linje skulle ridas, utan landa, andas, slappna av och hitta ny distans till nästa hinder. Det fanns inget "här är fem galoppsprång framåt", utan det var känslan och den typen av häst man satt på som skulle avgöra hur distansen skulle ridas (jag bara älskar detta)! Vi fick också, flera gånger rida distanser där han sa "make as many as you can", det fanns inget facit, och det bästa var när du snabbt fick hästen i balans och kunde rida hästen på många galoppsprång mellan två hinder och fortfarande ha de samlade och framme för skänkeln. Han ville också att hästarna skulle få komma in nära hinderna, och i Sverige tycker jag ofta att bilden är att man ska "ge hästarna plats" och "komma in med stora galoppsprång, inte komma in för nära". Just denna form av ridning som Piet framhäver är en form som passar mig väldigt bra, en form där jag trivs som fisken i vattnet. Jag rider mina hästar just på det sättet, men har länge och ofta fått kommentarer om att ändra på det!

Jag stannade på Runsten över natten och fick då chans att prata lite mer med Piet och andra på kursen. Piet kändes väldigt engagerad igår när jag hade Valence med mig, och även om jag blev lite frustrerad över Valle när han blev lite för het så tycker jag nu i efterhand och när jag ser videon att jag fick en liten tankeställare och en liten spark i baken. Varför ska jag fokusera på hur het han är istället för att bara nonchalera det, rida övningarna som de ska ridas och hålla honom kort i galoppen och låta honom komma in nära. Piet avslutade det här passet med att jämföra Valence med en annan häst. Han sa att melllan ett räcke och en oxer som vi hoppade på en linje, så är det "normalt" sex galopppsprång. MEN, så pekade han på den andra hästen som var väldigt stor och hoppade väldigt högt att din häst går bättre på fem på den här distansen, så låt den göra det! Och så sa han att en häst som Valence kan gå den linjen på sju, åtta eller till och med nio galoppsprång - för det passar honom bättre!

Idag tog jag tillfället i akt att prata lite extra med Piet mellan två träningspass, där jag beskrev det problemet jag haft med trekombinationerna med Valle, att han blir alldeles för snabb och vi får lätt nedslag, och jag fick en chans att visa en video på Valence från en tävling just där vi rev B-hindret i trekombinationen. Jag sa också att "när jag rätar upp mig mellan hinderna så" (Piet fyllde genast i min egen mening, "så tar han det bara som att du skjuter honom framför dig och blir ännu snabbare"). PRECIS! Då sa han till mig att han tyckte Valence hade ett mycket stort scoope, och allt scoope i världen framåt, har inga som helst problem med någon längd på hinderna. Så sa han till mig att hans heta häst Ratina Z som hade samma temperament som Valle, att han alltid red henne på extra galoppsprång - på alla distanser! Så sa han "people thought I was totally crazy and wondered what the hell I was doing, but we won gold anyway". Jag förklarade då för honom att i Sverige så är det mycket den bilden att man ska rida på fem galoppsprång framåt, och att många alltid har åsikter när jag lagt in extra galoppsprång inne på banan, och han sa bara "stupid people" ;) Vi pratade en hel del kring detta, och han sa att det spelar ingen roll om det bara är fyra galoppsprång mellan hinderna, du kan rida fem lika väl. Och om det är sex normala galoppsprång, kan du rida åtta om du så vill.

Ni förstår inte hur överlycklig jag är över detta. Ted har alltid sagt samma sak till mig, men alla andra kommentarer och påståenden har fått mig att ändra min ridning ibland och börjat tänka annorlunda. Men nu i fortsättningen kommer jag fullkomligt strunta i dessa kommentarer och känna mig helt säker i den här tekniken. För jag vet att det är den som passar min häst allra bäst!

Nåväl, framridningarna har också varit fantastiskt bra. Jag fick också en tankeställare om hur lite jag faktiskt värmer upp hästarna, när man jämför med hur mycket vi verkligen jobbade och framförallt galopperade hästarna under uppvärmningen! Det var som värsta intervall- och konditionsjobbet, jag var lite chockad, men hästarna klarar så himla mycket mer och borde jobbas mycket mer än vad iallafall jag har trott och gjort. Jag kommer rida fram mina hästar på ett annat sätt och mycket mer och längre arbete än vad jag tidigare gjort.

Har också fått många andra bra saker som övningar och tekniska delar i ridningen som jag kommer ta med mig!

Är riktigt glad över att jag deltagit på den här kursen, fått träffa och träna för Piet och för allt jag fått med mig.

Här är videon som Piet kollade på, SM finalen där Valence och jag rev B-hindret. Det jag fått höra hittills är att jag borde ha rätat upp mig mer mellan MEN, Valence skjuter bara på ännu mer när jag gör det! Piets lösning var att jag borde ridit på ett galoppsprång till från den vita oxern på bågen in i trekombinationen, då hade vi kommit in närmare på A-hindret vilket gjort att han tvingats backa av mer och hoppa mer uppåt! Bredden på oxern hade för Valence inte varit något problem, eftersom han redan har både tanken och tekniken i hoppet med så mycket tryck framåt!Vill avsluta med att tacka min fantastiska tränare Ted som jag finner all trygghet hos! Han hjälper mig att forma min egen ridning och gör mig säker i den. Någonstans måste man inse att alla har sitt eget koncept och sin egen typ av ridning, det finns ingen som rider på precis samma sätt som en annan. Det finns så otroligt många olika sätt att rida på, hela världseliten är fylld av alla möjliga olika tekniker i ridningen och trots detta är alla dessa ryttare i den absoluta toppen!

Ted har hjälpt mig att hitta min väg och mitt koncept, och det är den vägen jag vill gå. Sen är det nyttigt och motiverande att få en sån här typ av input i sin ridning, men att hitta sitt eget koncept tror jag är det viktigaste för att kunna komma någonstans och nå framgång.

Kursen för Piet Raymarkers

Det har varit så himla roligt! Jag har fått med mig massor med inspiration, bra övningar och tankesätt! Jag har så mycket att berätta om vad som jag mest kommer ta med mig från den här kursen, men just nu har jag inte riktigt tid att sätta mig ner, tänka igenom och skriva om det. Ska ringa min underbara tränare Ted som återigen ringt för att höra om träningarna, diskutera och analysera saker som sagts och hänt!

Jag tror att det är nyttigt att ibland ta in en annan tränare i bilden, för att få lite ny inspiration och så, men jag tror samtidigt att det är väldigt viktigt att hitta sin egen väg och hålla fast vid den, om man känner att utvecklingen hela tiden går framåt och man har hittat ett koncept där man trivs, har förtroende och får mycket kunskap.

Är jättenöjd med båda hästarna, Caruso har varit superfin och otroligt ambitiös. Valence var lite hetsig i mitten av passet men kändes ändå bra många delar av passet! Att göra samma övning om och om igen gör honom lite frustrerad och uttråkad!

Snart på väg...

...mot Runsten för Pietkursen! Valence går första passet. Spännande!!

:)

Nu ska pappa oxh jag snart åka och hämta den nya sadeln till Valence. Senare ikväll åker jag till ridhuset med Valence och rider ett markarbetespass inför Pietträningen imorgon. Erika ska rida sin häst samtidigt så det blir jättekul! :)

Min rygg gör fruktansvärt ont, när jag har legat ner eller suttit på en stol har jag jättesvårt att ens resa mig! Imorse fick jag rulla ur sängen för att komma upp? Dock kändes det bättre när jag red och blev varm... Så jag hoppas verkligen att jag klarar av att träna imorgon, det bara SKA gå. Pappa får plocka fram sina tidigare naprapatkunskaper och försöka massera och kanske manipulera ryggen ikväll...

Duktiga hästar!

Haft en jättebra dag i Södertälje med Scrållan och Lorden. Scrållan har skött sig fint och hoppat väldigt lätt! Hon hade fyra fel i både 70 och 80 cm ;) I andra klassen bockade hon mellan ettan och tvåan så då tappade hon lite fokus på hindret och fick ett bakbensfel. Annars kändes sprången väldigt bra!

Lorden skötte sig alldeles utmärkt, hade öronen spetsade och världens bjudning på hinderna, men fortfarande väldigt lydig! Felfri och en bra runda, jättekul! :) Jättestort tack till min vän Erika för hjälpen idag. Och tack till Johanna för en rolig dag med din fina bebis! :) Kommer bli ett spännande år med henne som 4-åring.

Inspirerande

Något som jag tycker är väldigt inspirerande är att träna med ryttare som är bättre än en själv! Jag älskar att träna med ryttare som kommit längre än vad jag har gjort. Det är för mig både inspirerande och gör att jag utvecklas mer! På Pietkursen kommer jag få träna med riktigt duktiga ryttare, varav några kommit mycket längre än vad jag har gjort. Det ska bli otroligt roligt! Och sen är jag så nyfiken på Piet som tränare att jag håller på att spricka! Mina stjärnor får följa med till Piets träningar. Valence går ett pass både på måndagen och tisdagen medan Caruso bara går ett pass på tisdagen. Imorgon ska jag förhoppningsvis hämta den nya sadeln till Valence också...


Morgondagen

Imorgon åker jag på pay'n jump med lilla Scrållan som nu blivit fyra år! Lorden får också följa med och bara hoppa en runda på 110 för att få komma ut och komma igång :D Scrållan hoppar 70 och 80 cm.Scrållan har ganska mycket attityd och egna åsikter om saker och ting... Om "fuxston" nu ska vara lite egensinniga och speciella så stämmer det verkligen in på henne :) Men hoppa kan hon!

Anmälda tävlingar!

Så himla kul att anmäla till årets första tävlingar!! :D

Just nu är vi anmälda till

Grevagårdens elittävling fre-sön

Valence 130, 140, 145
Caruso 130, 140, 140, 135
Lady Madonna 130, 140, 140, 135


Borås Grand Prix elittävling fre-sön

Valence 130, 140, 145
Lady Madonna 130, 140, 140


Hamre nationell lör- sön

Lord Greystoke 110, 120, 130
Silver Bullet 110, 120
Caruso 130, 140

Amoremi ett språng

Tänk så fina bebisar hon kommer kunna få! Hennes hoppning och så Stakkato som pappa, yummy!!

Tack Kicki för idag, för att du finns där och för vårt samarbete och din hjälp med min satsning! Betyder så mycket!


Två videoklippHär är banan från idag med Madonna. Hinder nummer två och tre på banan är 145, och det fjärde hindret på banan, räcket in på linjen till första tvåkombinationen ligger på 150!

Jag är käääääär

Jag är fullkomligt kär i Lady Madonna! Vilken underbar, fantastisk liten hoppkanon hon är, med en unik personlighet. Jag överväger att sälja Lorden snabbt och försöka, på något sätt, att köpa in mig på henne eller något. Haha, för jag är helt såld.

Idag var hon fantastisk på hoppträningen, vi avslutade med en bana på 140, två av hinderna var 145 och och ett räcke på 150. Jag är så lycklig för hon har så otroligt stort förtroende för mig nu, och det känns som att vi förstår varandra helt och hållet. Hon har så sjukt mycket hopp i sig också, ska bli så spännande att debutera i 140-klasserna nu i februari. Detta var första gången vi hoppade en hel bana så högt, och det kändes så enkelt. Det var ändå en ganska knepig bana, med tre tvåkombinationer varav två kom från en relaterad distans.

Hoppade Amoremi i gruppen innan och hon hoppade många helt fantastiska språng. Jag har dock lite ont i ryggen nu eftersom hon kickar ut bakbenet så galet vilket gör att man får värsta stöten i ryggen. Hoppade inte någon högre bana eftersom hon mest får komma ut och träna för att det är roligt, hon kommer ju betäckas nu i vår. Hon har så otroliga språng i sig och eftersom hon är väldigt stor i galoppen så lär jag mig mycket och utvecklar en annan teknik där man samlar hästen i språnget för att kunna få plats även på korta distanser. Detta är något Ted lärde mig för något år sedan och på Amoremi utvecklar jag den tekniken väldigt mycket!

Kulan kändes fin men väldigt valpig och vinglig igår, var väldigt ambitiös och kämpade på ändå men hoppade inte så bra språng som han brukar. Det blev dock bättre och bättre hela tiden på den sista banan på 120-höjd. Har fått lite tips från Ted på riktigt bra styrkeövningar, ska lägga upp ett riktigt träningsschema några veckor framåt för honom.

Lorden var faktiskt jättefin igår, lite busig men kändes överlag jättefin! Hoppade väl och bettet kändes jättebra. Avslutade på en bana på hinder mellan 120 och 135, han hoppade väldigt väl men blev tröttare och tröttare ju längre in på banan vi kom. Han är fortfarande inte i full hoppkondition men igår kände jag väldigt mycket glädje i honom och att vi är på väg tillbaka till någonting riktigt bra, det ska bli så kul!


Lordius <3

Lasttränade Lorden i lastbilen igår kväll och i morse. Lorden har ju faktiskt aldrig åkt i den, utan bara transporten hittills. Men han har varit fantastiskt duktig, inte tvekat en sekund utan gått upp och ner för rampen lika glatt varje gång. När han sen stått inne i lastbilen så har han fått massor med godsaker, klapp och beröm! Så skönt att han var så lättlastad även i lastbilen! Ikväll får han åka i den tillsammans med Kulan till Runsten för Tedträning! :)

Calypso boy

Saknat och tänkt mycket på den här fina killen idag!
Och nu är bebisen fem år! Jag vet att du mår som en prins hos din nya ägare.
Vi hade en rolig tid tillsammans!

Bettlösning?

Jag red Lorden på det tvådelade tränsbettet med dubbla ringar idag, bytte dessutom ut nosgrimman till en remont för att förstärka bettets inverkan. Det fungerade riktigt riktigt bra och han var lätt och fin i handen, ett av våra bästa pass sedan igångsättningen absolut. Han har ju gått otroligt bra på det här bettet och gjort de flesta av sina bästa rundor på det bettet. Remonten hjälpte till ännu bättre. Jag vill helst inte rida honom på ett skarpt bett eftersom att han hoppar sämre på det, även om jag skulle behöva det eftersom han kan bli stark mellan hinderna. Men det här tränsbettet med dubbla bettringar är bra för starka hästar, eftersom hästarna inte kan "bita sig fast" i det. Det blir defintivt den här bettkombinationen imorgon på Tedträningen! Spännande!Lorden i 120-klass sommaren 2011 på just det bettet med två tränsbettsringar!

Tid- och planeringsskrock...

Typsikt! Fick en plats på landslagsträningen för Pether Markne och Henrik Lanner på lördag men tyvärr så krockade det med Tedkursen som jag både är anmäld till redan samt att jag har ansvar för Teds kurser på Runsten. Nu var det visserligen bara en endagarsträning på Strömsholm, jag var med på landslagsträningen förra året men då var det en kurs i Grevagården så då samlades alla ryttare där. Det var hur kul som helst, för då lärde jag känna väldigt många. Nu har Skånefolket och de söder ut en träning separat nere i Flyinge, så det blir inte samma grej som förra året.

Men iallafall, imorgon ska jag träna med Kulan och Lorden för Ted. Och på lördag ska jag träna med Amoremi och Madonna för Ted! :) Sen på måndag ska jag vara med för Piet Raymarkers ett pass på Caruso och ett pass på Valence! Och på tisdag rider jag ett pass till för Piet på Valence! Ska bli hur spännande som helst att träna för honom! Han har ju faktiskt tagit OS medalj!!!

Jag är helt galet taggad, glad och nyfiken på att träna för honom! Kommer bli en fantastisk erfarenhet.
Dagens ridpass

Caruso skrittades ut i 1,5 timme med Valence som handhäst! Supermysigt i solskenet!

Madonna reds ut i ca 45 min och fick klättra en del! Hon kändes jättefin!

Kulan red jag ut på barbacka och gick upp för långa backen två gånger! :)

Diablo reds ut på en kort runda i solskenet och Lorden vilade. Imorgon ska båda ut och intervallträna! Har inte riktigt bestämt mig för vad de andra ska göra än, men är det så här fint väder så blir det nog mysiga uteritter med allihopa!

Donnidonni <3


Fantastisk dag!

Idag har hästarna varit fantastiskt fina, så jag är riktigt glad!

Valence åkte jag till ridhuset med, hade en ny sadel på honom idag då min cwd ligger för nära manken numera, måste hitta en lösning på sadelproblemet innan Pietträningen nästa vecka och innan tävlingarna sätter igång igen. Han var riktigt riktigt fin i dressyrarbetet och hoppade väldigt fina språng. Travhoppade som uppvärmning, sen hoppade vi lite högre med galoppbom framför hindret. Sen avslutade vi på en linje med två räcken med tre galoppsprång mellan med en spets på båda hinderna! Han hoppade jättefint!

Kulan fick göra samma arbete som Valence. Han har aldrig varit så fin i det dressyrmässiga arbetet som han var idag! Helt fantastisk ridkänsla. Hoppade jättefint gjorde han också :)

På kvällen åkte jag till ridhuset med Donna och Caruso. Min vän Amanda red Caruso och jag Donnis. Vi jobbade över galoppbommar både på rakt och böjt spår och en liten serie! Donna jobbade jag återigen med att verkligen ha henne i en låg och avspänd form, och hon får så underbart tramp i bak när hon jobbar rätt! Var noggrann med att hela tiden ha henne på yttertygeln och att hon behöll sin form även över bommarna. Tycker hästarna ska få ha huvudet var de vill när man hoppar, att de får ha huvudet där de trivs som bäst. Donna vill ha det väldigt högt och med nosen rakt fram och det får hon alltid ha på banan, men över så små hinder och bommar försöker jag få henne att bibehålla den fina form hon numera har i markarbetet, och lyckades ganska bra med det idag! :) Amanda red Caruso på ett alldeles utmärkt sätt och han såg otroligt fin ut. Båda hästarna var supersuperfina! :)

Helt sjukt...

Läste nyligen den här artikeln, så himla läskigt. Detta är ens största rädsla när man har samarbeten med andra hästägare, att det ska bli en stor konflikt kring hästen. Och jag måste säga att jag aldrig kan tro på att Lindelöws inte sköter om hästarna på bästa sätt. Obehagligt är det verkligen!

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=49856

Nu har det varit dåligt med uppdatering...

Ja, jag vet att jag varit urusel på att uppdatera senaste dagarna...

Ryttargalan var fantastisk! Gud så roligt det var. Jag fick rysningar flera gånger när det delades ut priser som årets bragd som Roffe fick, årets ryttare som Roffe fick, årets häst som blev Ninja la silla och årets komet som blev Angelica Augustsson. När de gick upp mot scen så var det en gigantisk tv-bild där Roffes sista runda vid EM var och när det var Angelica så var det hennes ritt i Scandinavium. Man fick rysningar genom hela kroppen och tårar i ögonen, vilka fantastiska prestationer, ryttare och hästar. Helt fantastiskt! Att sedan dansa och mingla så nära alla dessa förebilder känns lite unikt. Just Roffe och Angelica är för mig mina största förebilder och de har ju nått dit jag vill nå en dag. Dessutom är båda så otroligt begåvade och är trots all framgång så oerhört trevliga och jordnära. Fantastiska förebilder för mig, livs idoler kanske till och med.

Det var också väldigt roligt att träffa alla ryttare från Skånetrakten som jag normalt bara träffar på alla meeting! Ibland önskar jag att jag var Skånebo!!!

Hur som helst, jag är fortfarande sjuk, vilket inte alls är kul. Men veckan bjuder på många spännande saker... Så jag ska skärpa mig med uppdateringen och så får ni följa med på allt som kommer hända...

Titta på den fantastiska intervjun i slutet på Angelicas film, man blir ju alldeles tårögd!

Söndag

Igår var Maria här och vi var ute på en lång men ganska lugn tur, hon red Kulan och jag Madonna. Eftersom att jag fortfarande är så sjuk så fick de andra hästarna vila.

Ikväll är det ryttargalan med Runstensgänget som gäller, kommer bli jättekul. Är dock superförkyld och jättehes, men det får gå ändå. Åker hem tidigt imorgon bitti. Ska försöka åka till ridhuset med flera av hästarna imorgon.

Hörs senare och hoppas alla får en riktigt bra söndag!


Några filmklipp, nu blir det fredagsmys!

STORT TACK till pappa, Erika och Disa för all hjälp! Och även stort tack till Fredrika för hjälp med utrustningen och hästarna!


Dagens pay'n jump

Phu, vilken fruktansvrt stressigt dag! Med så många hästar med så kort emellan så blev det nästan lite kaos.

Lady Madonna var dagens stjärna! Jag säger då det, hon överraskar mig om och om igen! Hon var felfri i 125, och i 135 var hon superfin och inte i en bom! Hoppade så himla väl! Det blir nog 140-debut för henne redan i Grevagården, hon känns absolut redo för det!

Caruso var också superfin idag! Fick ett pet i 125 i kombinationen som var så kort att jag tog bort för mycket galopp. Men i 135 fick vi till en riktigt bra runda och han hoppade så lätt och fint, felfri.

Lorden var psykbryt idag, seriöst, helt jäkla knäpp! Hade noll kontroll! Bytte bett till andra klassen till ett mickmar som jag fick prova av min vän Fredrika, detta gick han dock bara och gapade med och protesterade emot, sprången blev heller inte alls lika bra. Måste komma igång med honom nu, både med Tedträning och sen får han gå pay'n jump igen i Södertälje innan tävlingen i februari. Måste prova en massa olika bett också så han inte bara drar, för han blir helt sjukt stark!

Valence var jättefin på framridningen till första klassen idag, och hoppade väldigt väl. Inne på banan kändes han också riktigt fin. Sen i andra klassen var han mycket hetare och backade inte av på hinderna, så jag la honom nära och då fick vi ett par nedslag. Han har redan som femåring bara gått en klass per dag just för att han aldrig går bra i andra klassen. Men det var bra för mig att få en runda till med honom. Men hans språngkurva ligger för sent på hinderna, han skjuter lite för mycket, så måste få hjälp med detta. Vi måste hitta en lösning och hitta en toppform innan tävlingarna börjar om en månad. Däremot är han betydligt bättre och finare på marken nu!

Detta känns som en väldigt bra avstämning inför säsongen. Caruso och Madonna känns toppenfina och redo för en spännande säsong! Lorden och jag har en bra bit kvar, men det är inte så konstigt eftersom att vi började hoppa bara för lite drygt två veckor sedan. Och Valence ska jag ju på kurs på för Piet, och hoppas få med mig tips därifrån eftersom att han är så skicklig med heta hästar. Kommer också hoppa honom på lite större hinder i januari, detta var första gången jag hoppade högre hinder än 60-70 cm sedan Billdal för två månader sen.

Jag vaknade i morse och var magsjuk, inte alls kul. Tänkte först stryka alla dagens starter men efter en timmes sömn, lite skorpor och te kändes det bättre och jag vågade chansa. Det är jag ändå jätteglad över, för vi behövde de här starterna! Dock är jag fortfarande helt skakig i kroppen och dessutom har jag ju redan halssont. Inte kul! Vill vara helt frisk nu, ryttargalan är ju på söndag. ska åka med hela Runstensgänget!

Filmer kommer.Morgondagens planering!

Imorgon drar vi till Runsten för att starta upp tävlingssäsongen med banhoppning för hästarna på tävlingshinder.

Jag kommer göra så mycket som åtta starter, Fredrikas hästar hoppas av en annan istället, för de ska gå samma höjder och det blir alldeles för svårt att hinna med, dessutom har hon ridit hennes hästar under hela tiden hon varit sjuk. Så det blir bra, kan jag lägga fokus på mina egna istället. Amoremi och Scrållan stannar också hemma denna gång, de får följa med till Södertälje en annan helg i januari istället.

Lorden hoppar 110 och 120 imorgon (sjukt spännande, första gången jag hoppar bana på typ 7 månader!)Valence ska gå 120 och 130 och bara fokusera på att hålla honom så lugn och lydig som möjligt. Madonna och Caruso hoppar 125 och 135, för att få känna på lite större hinder inför kommande säsong, framförallt Donna för att känna på vilka klasser hon ska gå på de första elittävlingarna, om hon är helt redo för att ta steget upp till 140 redan då eller om hon behöver några tävlingar till. Ska bli mycket intressant!

Startordningen blir

Lord Greystoke 110
Lord Greystoke 120
Valence 120
Lady Madonna 125
Caruso 125
Valence 130
Lady Madonna 135
Caruso 135

Och jag får hjälp med hästarna av både Erika och Disa som följer med, samt pappa och jag som kör. Donna och Valle kommer åka med mig i lastbilen medan pappa kör Caruso och Lorden i transporten!

Här är en video från när Caruso och jag debuterade 135 sommaren 2010, han var 6 år! Kommer fortfarande ihåg hur hysteriskt varmt det var den här dagen...


Torsdag

Det straffar sig att jobba och rida mycket när man fortfarande är sjuk, då blir det bakslag och man blir ännu sjukare... Att jag aldrig lär mig!

Idag ska jag bara ut och skritta några av hästarna, annars försöka ta det så lugnt som möjligt. Måste försöka krya på mig så mycket som möjligt inför imorgon!

Ska städa klart i täckeskammaren också, nu när det är så himla blött ute och täckerna måste torka så måste vi hänga upp dem i taket i sadelkammaren, men nu sätter jag upp krokar i pannrummet istället, och lägger in de torra täckerna i ett annat rum så det kan vara ordning och reda i sadelkammaren istället. Hatar verkligen när det är kaos där inne, det är viktigare att det är fint där än i mitt rum. Så nu har jag rört om senaste dagarna och planerat hur jag ska lösa täckesproblemen, och nu äntligen hoppas jag ha hittat ett bra täckessystem!

Vallis och Donnis

Båda var fina när vi var iväg och tränade i stora ridhuset!

Valence och jag har kommit över en hög tröskel i markarbetet nu och han känns helt fantastisk. Allt funderande och analyserande under vintern verkar ha gett resultat för nu har vi hittat rätt spår. Och det intressanta är att när Valle är så fin som han är just nu i dressyren är det bara en fröjd att rida honom, inget svårt eller jobbigt alls, bara en väldigt härlig känsla! Min prins! Vi jobbade över små cavalettihinder också, och med att han skulle vara lydig och avspänd, och han var superfin!

Donnis är eeeeeeeeeeeeextremt brunstig just nu, jobbigt! Nu får hon faktiskt äta munkpeppar och se om det hjälper. Det bästa med Donna är att hon iallafall är arbetsvillig och bra att rida trots att hon är så brunstig. Även om hon ger bättre känsla när hon inte är det. Hoppade lite cavalettistuds på böjt spår ett par gånger, men la det huvudsakliga arbetet på dressyrarbetet, jobba i rätt form, tempoförändringar och verkligen ha henne på yttertygeln! Hon var jättefin. När vi travade av var hon så otroligt avspänd och vilade på steget med härlig takt!

Valence var också så duktig som gick direkt på lastbilen trots den olycka som hände på väg ner till Billdal! Så skönt!

Tack till pappa som följde med! Du är världens bästa <3


Ridpass på Lorden

Har precis kommit in från ett väldigt krävande men bra pass med Lorden! Red honom på banan, målet var att verkligen jobba igenom honom och få honom att lyssna. Han är fortfarande lite bångstyrig och har lite väl mycket egen vilja. Jag började med en rejäl uppvärmning där jag hela tiden ställde små frågot i form av tempoförändringar, volter och sitvärtsförflyttningar. Han var väldigt fin både i skritt och trav. I galoppen blev han högre i formen och var inte helt eftergiven, så jag fick jobba mycket med honom där, både med hjälp av sitsen och att hålla kvar trycket med skänkeln till han gav efter i nacken och sökte sig framåt till bettet och hitta sin egen balans. Detta fick jag upprepa då och då under hela galopparbetet men mellan var han riktigt fin. Jobbade även över två bommar på böjd spår i samlad galopp där jag var väldigt noggrann med att hela tiden ha stödet på ytterhanden, under den övningen var han grymt fin och väldigt lydig! Avslutade med lilla studsserien där han var lydig och fin innan, men jag fokuserade på att direkt i landningen ha honom i balans utan att han blev stark. Jag gick därför in på volt efter serien och jobbade honom tills han sökte sig neråt till bettet och var helt i balans igen. Nyttigt men väldigt jobbigt pass. Jag är fortfarande sjuk och Lorden är ändå ganska mycket häst att rida, och när man känner sig svag i kroppen känns det verkligen. Imorgon kommer jag bara skritta ut på honom eftersom att det är pay'n jump på fredag!

Mycket intressant!

http://stinaq.se/soundslides/rgb/


En fråga angående Teds träningar på Runsten

Kommer Ted ha flera träningar på Runsten längre fram i vår? :)
Kollade på Runstens hemsida och där fanns bara 16-17 januari med.

Ja det kommer han! Vi har precis bestämt datum under våren! Han kommer komma till Runsten för tvådagarsträning den:

11-12 feb
2-3 mars
20-21 april
4-5 maj
2-3 juni

De kommer nog upp på Runsten hemsida vilken dag som helst! :)A-tränare i hoppning och han har själv tävlat mycket framgångsrikt, ridit både stora mästerskap nationellt och även tävlat internationellt. Ted har sedan ett antal år tillbaka ägnat sig åt att träna sina elever både nationellt och internationellt. Han coachar elever ibland annat Sverige, Italien, Finland och USA mycket framgångsrikt. Han har tränat bland annat Angelica Augustsson, Victoria Almgren och Henric Ankarcrona.

Ted är mycket väl insatt i hästens biomekanik och speciellt duktig på att lösa problem för häst och ryttare. Ted Nätterqvist utsågs till Årets tränare av svenska ridsportförbundet 2003.

www.runsten.com


Jag tycker det är coolt att Ted tränat Angelica i sju år, tills hon åkte till Tyskland! Inte minst eftersom att Angelica är en så grym ryttare och en förebild för mig!


Dagen

Värdet är inte roligt alls... Åker till ridhuset ikväll med Valence och Madonna. Hoppas att pappa kan följa med och hjälpa mig! Ska rida ett ordentligt dressyrpass på båda.
Kulan för ett år sedan...

Hittade precis en film jag tidigare lagt ut på Kulanbulan, lite markarbete och lite hoppning i slutet i januari 2011!

ROLF-GÖRAN BENGTSSON

Jag är bara liiiiiiite avundsjuk på alla som tittar på Roffes clinic i Flyinge just nu! Garanterat mycket lärorikt! Skulle mer än något annat velat vara där just nu! Hoppas det blir bra reportage om clinicen så man får följa den på en liten kant iallafall!

Jag vet iallafall att Ted är där nere och följer både clinicen och hans träning! Så jag får nog höra om allt ändå under träningen nästa vecka, tur för mig!

Är det någon som filmar eller skriver om det efter så får ni gärna kommentera er bloggadress!


Världens bästa Stefan!

Hovslagaren har redan varit här och fixat Carusos baksko! Det var lite trasigt så han slipade till skon så det ser riktigt fint ut och det var ingen fara alls. Skönt att han går att rida nu igen!

På frågan om jag aldrig funderat på att lära mig slå på tappskor själv så får jag svara, jo, absolut har jag funderat på det! Nu är vår hovslagare visserligen alltid väldigt snabb på att komma och hjälpa till, och jag har väldig respekt för hovar och att det verkligen ska bli rätt. Men jag har senaste året funderat på att faktiskt utbilda mig till hovslagare eftersom att det går att läsa på distans och att gå som lärling hos Stefan här hemma... Det skulle bli väldigt lönsamt rent ekonomiskt!

Idag ska Donna klippas och göras fin! Kulan ska också klippas, de andra är korta och fina i pälsen och behöver inte rakas än så länge iallafall!

Kulanbulan förra året!

HISSAR & DISSAR") Lastbilen är hemma igen!

") Det är massor med roliga saker som händer nu i januari, så som pay’n jump, kurs för Ted på Runsten  samt träning för Piet Raymakers!

") Alla hästarna känns precis hur fina som helst just nu!

") Jag är riktigt taggad inför det här året!

") Det går att rida hemma på banan - i januari!!!"/ Jag har fått ont i halsen

"/ Underlaget i hagarna är inte roligt just nu...

"/ Tävlingarna börjar inte förrän februari

"/ Våra täcken går sönder hela tiden, hästarna är så busiga och latjar med varandras och sina egna täcken hela tiden!! Det är dyyyyrt!


Dagens ridpass

Idag reds Donna ut på en skritt- och joggingrunda i skogen efter hoppningen igår! Red på lilla hackamoret för att hon skulle få vara utan bett och hon gick riktigt fint och avspänt!

Lorden och jag tog samma runda i skritt och trav, han var också jättefin! Lätt i handen och välbalanserad!

Caruso har tyvärr tappat en baksko så honom gick jag bara en runda med i skogen, men det var mysigt och han var lika pigg och glad som vanligt! Jag hoppas att hovslagaren kan komma redan imorgon och slå på en ny sko!

Diablo reds på banan av Disa medan jag red Kulan. Vi markarbetade hästarna och hoppade även en liten studs som stod framme några gånger. Kulan var jättepigg men ändå fin, lite vinglig emellanåt. Diablo var väldigt pigg och glad med Disa på ryggen!

Valence och jag åkte till lilla ridhuset på kvällen. Jag måste säga att det var vårt bästa pass någonsinn. Jag la inte fram några bommar utan fokuserade bara på rent dressyrarbete och han var sjukt fin i alla gångarter. Jobbade i låg och rund form, fick swung och lugn takt i sina gångarter, så otroligt välbalanserad, mentalt avspänd och bara helt fantastisk. I galoppen jobbade jag honom en del på volt där jag red halva volten utåtställd och halva volten inåtställd. Han var så mjuk och fin i sidorna och gårdagens lite jobbiga pass lönade sig verkligen. När jag nu la på lite och höll kvar trycket med benen samtidigt som jag behöll kontakten med munnen och rörde försiktigt på mina fingrar så sänkte han nacken och accepterade skänkeln så väl! Det bästa passet vi någonsin haft, så underbart. Nu ska jag sätta mig och skriva ner i detalj hur jag tänker och jobbar honom för nu tror jag att vi hittat ett riktigt bra system!

Gissa vad som står på gårdsplanen? :D

Om inte lastbilen! Så glad, har saknat den!

Tvåsiffrigt?

I år blir Valence 10 år! Det känns så sjukt, han har funnits hos oss sedan han var fyra...

Även Madonna och Lorden blir 10 år nu, Caruso blir 8 och Kulan 6 år! Första gången jag inte har en häst yngre än 6 år i stallet sedan 2006 när jag köpte Valence.

Gårdagen

Måste säga att årets första ridpass med hästarna började hur bra som helst. Jag red ut på Valence, som visserligen var lite väl elektrisk och höll på med lite dumheter och var het, men som under passet kom igenom ordentligt och jag har ett koncept i ridningen på honom nu som fungerar hur bra som helst när han accepterar det. Nu lägger jag ner massor med jobb på det dressyrmässiga arbetet och det går verkligen åt rätt håll. Nöta och nöta är vad som gäller med honom, så att han accepterar att man finns där och att jag kan rida honom med benen och att han blir lugnt istället för att hoppa åt alla håll. Idag åker jag till lilla ridhuset för ett ordentligt dressyrpass med honom! Ska bli riktigt kul. Är så himla motiverad med honom, för jag vet att hoppningen har han, och lägger jag ner massor med jobb och tålamod, hittar ett fungerande system för honom så kommer detta bli ett riktigt bra år för oss. Hur knäpp och svår han än må vara, så är han mitt hjärta!


Donna fick åka till stora ridhuset och hoppa lite olika övningar som till slut blev som en bana. Det var två små hinder på en båge, samt två trestuds på böjt spår med fam galoppsprång på båge mellan. På varsin diagonal låg en oxer respektive ett räcke. Eftersom hon ska hoppa 125 och 135 på fredag så avslutade jag med två språng på 135 på vardera hinder. Jag har inte hoppat henne på väldigt länge och framförallt inte så pass stora hinder, så jag var lite nyfiken över hur hon skulle kännas och om allt förtroende även på de större hinderna fanns kvar där som i Flyinge. Och jag kan säga att Madonna var magisk! Så otroligt säker och hoppade fantastiskt! Den där flickan överraskar mig om och om igen, hon är helt grym! Jag bara älskar henne!


Caruso hoppade jag för första gången sedan Tedträningen i början av december igår, även han i stora ridhuset på samma övning. Han var jättepigg, men så lydig och lätt för hjälperna, samtidigt som det fanns så mycket power i bakbenen i galoppen. Avslutade på ganska stora hinder två språng, och han hoppade så otroligt väl. Så himla fin. Jag är så glad! Gud vad kul detta året ska bli!


Kulan gjorde precis samma övningar som Caruso och Donna. Han var hur pigg som helst. Hoppade studsserierna många gånger med honom och han var riktigt fin. Avslutade på ett högre språng på oxern med ordentlig bredd, och nu börjar han komma in och hoppa med mycket mer kraft i avsprånget, och ger då en helt sjuklig känsla i sprången. Han följer dock inte med på fredag eftersom de andra fyra hästarna känns viktigare eftersom att Kulan ändå bara går unghästklasser hela året och bara ska matchas lugnt för att med åren klättra upp i klasserna.


Erika, min fina vän, red Lorden tillsammans med mig och Kulan. Har inte träffat henne på länge och det var verkligen jättekul, hon har blivit så otroligt duktig på att rida senaste året och har ridit mina hästar mycket. Men detta var första gången sedan hon bröt benet. Hon hoppade Lorden på samma övningar som jag nämnde, och det gick galant. Lorden hoppade så fint och det var jättekul att se honom från backen! Sprången är så runda och han hoppar med stor marginal utan att det på något sätt blir onaturligt. Jag märker att han efter operationen hoppar mer framåt och landar inte lika tungt som han kunde göra förut! Jag ska hoppa 110 och 120 på honom och jag tror att Lorden kommer bli minst sagt överlycklig över att få känna på "tävlingsmiljön" igen... Fina killen!

MÅL 2012

Valence

Försöka nå finalen i Scandinavium
Kvala till Falsterbos ungdoms Grand Prix
Få mer rutin i 150-klasserna
Ta en högre placering på SM för YR
Kämpa om en plats på NM för YR

Caruso

Kvala till och delta i YRSM
Debutera 150-hoppning
Etablera oss i svår hoppning

Lord Greystoke

Bli stadig i 140-klasserna med felfria rundor och placeringar
Kommer eventuellt säljas under året

Silver Bullet

Debutera och bli stadig i 130-klasser
Eventuellt debutera 135 under hösten

Lady Madonna

Bli stadig i 140-klasserna med felfria rundor och placeringar
Kvala till YRSM (två placeringar i 140-hoppning)
Eventuellt debutera svår klass 145 beroende på hur det går och hur länge hon får stanna innan hon säljs

Scandinavia WCT

Tävlingsdebutera och bli stadig i 90 cm till 1m klasser. Eventuellt 4-årschampionat.