__

Som jag skrev förra året...

Under förra årets årsresumé skrev jag att det bästa som hände mig under det året var att Ramius blev min. I mitt liv utöver hästarna var det att jag hade träffat min pojkvän som är kärleken i mitt liv.

I år är, vad som än händer, Callisto det bästa som har hänt i mitt liv det här året. Och att jag blev sambo med min älskling! 

Jag är så lycklig över att få ha en så fin framtidshäst i stallet som dessutom är min alldeles, alldeles egna!! <3
 

Tävling imorgon igen

Imorgon är det återigen tävlingsdax! :)

Imeldina går 120 cm och Ramius följer med och går två lärorundor i 120 och 130 bed A. Ska verkligen fokusera på bra rundor och att verkligen använda galoppen på honom. Vi behöver verkligen all tävlingsrutin tillsammans som vi kan få. I helgen går han 140 i sällskap med Valence. Morgondagens tävling blir träning för honom!
Ramius 145 GP kval Runsten.

Bett?

Hej Amanda! Jag ser att du använder både vanligt tränsbett och pelham på Valence i större klasser på tävling? Hur kommer det sig och vill du förklara varför du byter? Och vad har du för bett på Ramius nu?

Hej!

Ja alltså jag har hittat två olika bett som fungerar bra på honom. Ett pelham som är ganska skarpt och sedan ett vanligt tränsbett. När jag har det vanliga tränsbettet blir han mer naturligt snabb och kommer lite längre på varje galoppsprång, medan han blir mycket lydigare och lättare i handen på pelhamet som gör att jag kan rida med mer precision. Jag vill ju helst kunna rida jämt på tränsbettet, men han blir ibland riktigt stark på det. Och rider jag bara på pelhamet så blir han till slut lite överkänslig mot det. Så jag måste helt enkelt växla lite, det är det som fungerar bäst. I regel har jag alltid det vanliga tränsbettet i en tidshoppningsklass och pelhamet i de större klasserna. Men jag vill försöka prova rida större klasser 145-150 på tränsbettet också och se om det funkar. Jag föredrar ju egentligen pelhamet för det passar min ridning bättre, men Valle verkar gilla lite fightingkänsla och fritheten på det vanliga tränsbettet. Så vi får testa, byta och experimentera lite hela tiden till vad som funkar för just honom.

Ramius går på ett rakt gummibett med stora ringar alltid. Det är det som funkar bäst på honom.

Film Lady Madonna 140

Film från hennes 140. Tror hon märkte när hon hoppade av till B att det var en oxer. Hon måste ha missuppfattat hindret, hon gör ju aldrig så grova fel normalt sätt. Annars tycker jag att hon hoppade alldeles strålande!

Tävling

I veckan är det tävling i princip varje dag. Det börjar imorgon med att Callisto går 1m och Imeldina följer med och går 1m och 110 på Sundbyholms fina tävlingar! :)

 

Använda galoppen

Något jag verkligen kommer ta tag i efter den här helgen och fredagens klass med Ramius är att jag måste använda galoppen på ett helt annat sätt med honom. Han hoppar fantastiskt då och med hans ridbarhet och svårigheterna med att reglera och lägga in extra galoppsprång så måste jag våga använda galoppen framåt istället. Självklart måste vi jobba vidare på lydnaden mellan hinderna, men han är en stor häst och det finns ingen som helst anledning att bråka med honom tillbaka på linjerna just under tävling. Nu har jag lovat mig själv att skita helt i resultaten ett tag framöver, och bara till hundra procent våga gå in och använda galoppen på honom. Vi börjar redan nu i veckan med tävlingar på Sundbyholm!

Min fantastiska och storhoppande vita prins!
 

En film per häst från Sundbyholm


Fredagens starter

Valence fick galoppera på i härlig framåtgalopp hela banan och det kändes som att han ganska enkelt tog sig igenom dagens 140-bana. Var felfri och placerad. Han är i fin form just nu! :)

Ramius hoppade egentligen lika fantastiskt idag, men jag hittade inte alls rätt ridning. Till tvåan blev det att jag backade in i räcket, fyrans oxer alldeles för mycket utifrån utan ben och sedan fick jag inte alls med honom på bågen till femman så då höll han på att hoppa in i infångarstödet, så då fick vi som en utsmitning där endast pga ridningen dit.  Efter det skärpte vi båda till oss ordentligt och sedan luftade han rejält resten av banan. Får räkna med lite ojämna resultat med honom fortfarande, för det är så mycket rutin som saknas och jag måste hitta rätt ridning på honom vilket fortfarande är svårt ibland pga hans ridbarhet. Men hoppa kan han, helt utan begränsning!


Bjuder på en bild som världens bästa Erika tagit på oss i dagens 140, B-hindret i sista kombinationen!
 

Fantastiska hästar!

Lady Madonna inledde med dubbelnolla och en fin 4:e placering i dagens 130. Därefter gick hon 140 lika fint men tyvärr missuppfattade hon trekombinationens b-hinder och fick ett rejält nedslag där. Slutade på 4 fel. Men var riktigt fin hela dagen!

Ramius hoppade makalöst från start idag. Seglade över en parallell 150 oxer på framhoppningen med ett par decimeter. Väl inne på banan var han inte nära en bom till sista hindret i grunden. Jag kom väldigt stort på räcket innan och fick ta tillbaka mycket in i trekombinationen. Han körde en Ramius att dra upp huvudet. Hoppade jättebra a och b, men jag stöttade honom inte tillbaka på de två korta tillräckligt så en liten frambenstouch.

Imorgon följer älsklingen Valence med, så även Ramius. Båda går 140 bed A:0!


Väntar fortfarande på 4-åringen från Tyskland...

Han kommer i början av nästa vecka. Kan avslöja att även han är e Casall... :) Med tanke på hur fullkomligt nerkärad jag är i min älskade älskade Callisto så är jag så otroligt nyfiken över denna nykomling. Även om moderns sida är väldigt olik!


CALLISTO. Älskade killen som kommit in i stallet och tagit mitt hjärta med storm. Min nya "
 

Nya hästen!

Nya hästen heter Carrie. Hon är ett åttaårigt holsteinersto med absolut toppstam e Calato - Contender. Hon är absolut en av de goaste och snällaste hästarna jag har träffat. Hon är lätt för hjälperna i ridningen, okomplicerad, ställer upp till hundra procent för sin ryttare och är så otroligt snäll i allt man gör med henne. Hon har hittills tävlat 120. Tanken är att vi ska tävla lite ihop och förhoppningsvis kunnata oss upp lite i klasserna. Carrie kommer också att bli till salu! Jag är väldigt glad över förtroendet att ha henne hemma för träning och tävling!

 

Min bästa vän OCH samarbetspartner

Sedan du kom in i mitt liv, sedan du flyttade in i stallet i början av året, sedan du tog en stor del i mitt hjärta som närmaste vän jag har, sedan du blev min samarbetspartner i vardag, tävlingar och allt med hästarna, sedan du blev personen jag delade så mycket av hela mitt liv med även utanför hästarna, sedan dess har jag blivit en mycket, mycket lyckligare människa. Tack för att du finns <3
 

Flying Emma är såld

Nu är Flying Emma såld. Om ni bara visste allt som hänt kring hennes försäljning. Dock tror jag att allt fick det bästa slutet för alla parter till slut. Och jag är glad över att hon inte blev såld till Finland. Utan fick stanna i Sverige, på en gård hos min elev och vän bara 10 min från oss. Min syster kärade ner sig fullkomligt i Emma och började träna horsemanship och så. Och Emma väckte liv i ett hästintresse hos min syster som inte funnits på över fyra år. Men pga att hon och hennes pojkvän ska köpa hus och hon fortfarande studerar på universitetet så blev det i slutändan en annan lösning.

Nu står Emma på en liten gård, går i gigantiska hagar och rids av en tjej vars ridning jag gillar skarpt. De har redan gjort en tävling tillsammans med två felfria rundor som resultat. Jag vet att de kommer kunna utvecklas enormt tillsammans, och det kommer bli otroligt kul att få se dem på träningar framöver och kunna vara en del i deras utveckling och satsning.

Emma är en fantastisk häst både som individ och att rida. Hennes inställning till hinder är otrolig för att vara 6 år ung. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta följa denna häst. Dessutom går hon i en stor sommarhage som ligger bakom min bästa väns hus. Så när jag är där och hälsar på och badar i poolen, kommer jag se Emma skrutta omkring med sina två nya hästvänner utanför tomtgränsen. Bättre lösning hade vi nog aldrig kunnat hitta!

Fantastisk bild på Flying Emma och Felicia på deras första tävling när Emma fortfarande stod hemma på vår gård! Önskar detta ekipage all lycka och framgång i framtiden! Ni är två unga talanger båda två!
 

Börjat packa

Har börjat packa lastbilen inför morgondagens tävling!! :) Lady Madonna och Ramius följer med! Båda fick sig ett ordentligt bad under eftermiddagen, skitgrisarna! Donna går 130 och 140 medan Musse endast går 140-klassen! Ska bli riktigt kul att tävla på Sundbyholms fina bana. I övermorgon följer Valence med.
 

En härlig heldagskurs!

Jag har varit jättedålig på att blogga senaste dagarna men det är verkligen bara för att det har varit fullt ös hela dagarna och kvällarna.

I söndags hade jag en jättehärlig dag med heldagskurs hemma. Det var två nya ansikten och hästar på kursen vilket var riktigt motiverande och roligt! Två härliga människor och båda satt på jättefina hästar, så det var riktigt kul. Kursen gick jättebra och tur med jättefint väder och god mat hade vi också! Att hålla träningar är något av det bästa jag vet!

Hästarna går jättebra och känns i fin form. Den här veckan sätter tävlingarna äntligen igång igen på allvar (Äntligen!!!!!).

Det händer mycket i stallet närmaste tiden också. Bästa finaste vännen Rebecca kom och bodde här lördag till söndag, var med på kursen och sedan tog hon med sig Lorden hem igen efter att han spenderat en månad hos oss. Hoppas hon var någorlunda nöjd med hans form. Är så ledsen över att de bor så "långt" bort (inte i Mariefred...;)). Skulle vilja träffa dem båda varje dag! <3

Det har också kommit in en ny häst i stallet! Ett åttaårigt sto med toppstam. Mer info kommer!

Men ja, nu är jag tillbaka i skrivandet igen i alla fall! Hoppas ni orkar fortsätta följa bloggen trots mina dumma små "pauser" hela tiden!

Min kärlek <3

Bild Imeldina BJN

Fin bild på fin häst! Från hennes 120-debut. Ägare Eva Hörnell.

 

Vissa dagar går det inte att hålla tårarna tillbaka...

Ibland saknar jag min fantastiska 9-åriga vän som jag delade 6 underbara år med. Jag saknar honom som individ, att ha honom som tävlingskamrat men framförallt hans fantastiska ridbarhet och känsla från ryggen. Nio år gammal med start i 150 och vinst i 140 med hela framtiden framför sig. Jag är glad att jag sålde då det var ett måste, men är ledsen över att sista året med honom inte blev så bra som det hade kunnat bli. Det var ett år där jag tränade för flera olika tränare, funderade och framförallt exprimenterade med min ridning och teknik och hade en väldigt ojämn säsong mentalt och tvivlade mycket på mig själv och min egen förmåga. Hade så gärna velat ha honom det här året hemma nu när jag gått in i mig själv och verkligen landat i min egen tro, teknik och mentala balans. Det känns som att jag tagit ett stort steg i min utveckling som ryttare det här året och Caruso var tyvärr aldrig en del av den.

Men jag vet att han mår väldigt bra i sitt nya hem och att hans nuvarande unga ryttare verkligen trivs med honom! <3


Frågor & Svar

gud vad roligt lycka till och när är det och var?
Det är i Tierp i mitten av augusti! :)

Kan vi inte få se callistros starter på film?
Jo jag kan lägga upp film från hans tävlingsdebut i veckan!

Om du skulle anlägga en ny utomhusridbana, vad skulle du använda för underlag? Vilka utomhusbanor tycker du är bäst att träna på?
Oj jag vet faktiskt inte det. Vi har haft väldig tur med vår ridbana då den är bra svikt i utan att vara för tung. Kommer dock inte ihåg vad sanden heter. Jag kan inte så mycket om att anlägga ridbanor så vågar egentligen inte svara på det. Men att rida på olika typer av underlag är viktigt.

Hej Amanda! Tränar du något för Ted nu? Förstår att man i vissa perioder behöver olika tränare å hela den biten men är nyfiken:)
Ungefär hur många timmar om dagen är du i stallet?
Hej!

Just nu har jag tyvärr haft ett litet uppehåll pga olika omständigheter men planen är att komma igång lite smått med det till hösten igen, framförallt med Callisto och mina andra yngre hästar. Ted sa en gång till mig att jag inte ska träna för mycket för instruktör utan jobba en hel del själv då jag ska lite på min egen tro och känsla i ridningen. Jag är lite som en svamp när jag tränar, tar åt min av varje instruktion, så ibland kan jag tappa bort mig själv lite när jag ändrar för mycket i min ridteknik. Nu har jag tränat en del med Valence och Ramius för Sylve vilket har fungerat väldigt bra! Vill dock gärna få med mig Ramius till Ted snart igen också. Ted ligger ändå till grund för hela min ridning och utveckling av mina hästar.

Oj, jag har ju stallet ca 30 m utanför dörren och tillbringar i stort sätt tiden där från morgon till sena kvällar. Jag har enda sedan jag var liten och gick på ridskola så gott som bott i stallet. Det gör jag fortfarande ;) Det tar mycket tid men jag tycker att det är en livsstil och jag bara älskar det jag håller på med!

Ska du behålla Callisto å kan vi få se film på honom?
Ja det ska jag absolut göra, jag har köpt honom helt själv och han är min egentligen första riktigt egna häst från början. Jag hoppas och tror att han blir min kommande stjärna en vacker dag! Jag ska försöka lägga upp film från hans tävlingsdebut!

Vad är de för treåring du har? Stammen? Vad är de flr ny häst du får hem :))
Det är en jättefin treåring jag har hemma åt en vän. Det har varit stora problem med bockningar och panik när man ska sitta upp så jag fick hem honom för inridning. Han är skimmel, typ 165 med jättebra hoppblod e Lucky Boy – Zadok. En riktig snygging!

Det kommer mer info om den nya hästen senare!

Jag undrar hur du tänker om ditt förhållande till hästarna? Du verkar verkligen älska dem och det är underbart, men tror du att det kan hindra dig i din karriär? Med det menar jag att behålla hästar för länge för att det ska vara ekonomiskt för dig exempelvis. Jag förstår dig dock, jag själv skulle nog vara exakt likadan! Tack för en bra blogg, jag beundrar din ridning och din känsla mycket!
Hej!

Jag förstår verkligen dina tankar och ska väl erkänna att jag många gånger känt att detta är fel sport och arbete att hålla på med då jag blir väldigt känslomässigt involverad i varje häst. Men jag tycker också att jag har utvecklats mycket på det planet och faktiskt sålt en hel del hästar. Caruso var ett riktigt svårt beslut att ta och det var en häst jag följt under 6 år och som var mycket kapabel och duktig tävlingshäst för större klasser. Det var verkligen tufft men jag tog mig ändå igenom det. Har också sålt tex Monalisa som jag egentligen gärna ville behålla men sålde trots detta för ekonomins skull. Jag tror att mina känslor för hästarna både är en av mina starkaste och svagaste egenskaper. Jag tror att hästarna känner att jag verkligen tycker om och känner glädje för dem och att de kanske gör det där lilla extra för mig då, men det är just vid försäljningar det blir lite av ett problem.

För att jag ska vilja, orka och tycka att det är kul att hålla på med det här i framtiden vet jag att det är för mig väldigt viktigt att ha mina egna hästar som jag vet är säkra och kommer stanna hos mig. Det ger extra motivation och då får man det där riktigt starka banden ihop. Just nu äger jag Valence, Ramius och Callisto och min ambition är att behålla och verkligen satsa på dem tre. Sedan vill jag kunna ta emot andras tävlingshästar och unghästar för försäljning och utbildning också.

I framtiden skulle jag vilja kunna driva något där jag själv väljer ut och köper unga toppstammade hästar som jag tror på, utbilda, tävla och sedan sälja hästar av riktigt hög kvalité. Det är drömmen i alla fall. Tillsammans med min egen satsning att ta mig så långt inom sporten som möjligt! Jag kommer hålla motivationen uppe så länge jag får ha riktigt bra hästar i stallet!

Det här är en bransch som är tuff, svår och måste få ta lång tid. Det är ju tur att det är så himla roligt och lärorikt under resans gång!


Det går bra för Monalisa!

Fick ett väldigt glädjande och fint sms på mobilen häromkvällen! Det går jättebra för Julia som är Monalisas nya ryttarinna! Lisa går i stora fina gräshagar med kompisar och allt verkar gå riktigt bra i ridningen. Hon hade hoppat Lisa och hon hade visat upp sina gummibollstalanger då också visade det sig!

Det är riktigt roligt att det fungerar så bra mellan dem. Lisa är ändå en lite känslig och speciell brud i lyxförpackning! Hon har mycket energi och i hoppningen så gäller det att ha balans och följsamhet på henne! Jag hann ju inte ta henne så jättelång i utbildningen heller så jag är verkligen glad över att hon fick hamna hos en duktig ryttare.

Att ta fram unghästar tar tid och man kan aldrig med säkerhet veta hur långt man kommer och vilka problem och vågor man möter på vägen. Men min känsla med Monalisa är att hon med bra matchning kommer kunna gå i de större sammanhangen i framtiden. Ska bli roligt att på lite distans förhoppningsvis få följa deras resa! Jag är stolt över att ha haft den här fina flickan hemma i mitt stall! :)

Bild jag fick på Monalisa och hennes ryttare Julia!
 

Ska iväg

Nu ska jag snart iväg och hoppa ett par hästar åt ägarna samt hålla ett par privatlektioner för några elever. Roligt!

Ska bland annat hoppa den här fina tjejen ikväll!

I sin toppform

Valence och Lady Madonna känns verkligen i toppform just nu båda två. Ingen av dem har någonsin känts så fina som de gör nu, och det har hållt i sig länge. Båda är i riktigt fin form, känns grymma mentalt varje ridpass och hoppar med sådan power och uppmärksamhet! Fantastisk känsla på båda hästarna!


Flickan med ett hjärta av guld <3


En händelserik vecka!

På onsdag kommer en ny häst hit till gården, en 4-årig toppstammad häst från Tyskland som ska utbildas och tävlas för försäljning.

På fredag och lördag ska jag ut på Värdshuset i Mariefred då det är sk Riddardagarna här i Mariefred. Det är den bästa veckan på hela sommaren om man bor i en liten stad som Mariefred. Många av er har säkert sett dessa riddarspel tex på Gotland. Det är alltid jätterolig utgång i Mariefred på värdshuset som ligger precis vid vattnet och slottet och även alla gamla skolkompisar som flyttat från Mariefred kommer hem under dessa dagar. Så det är kvällar man får träffa hur många som helst man känner och människor som man inte träffat på väldigt länge!

På söndag har jag heldagskurs hemma och har en hel del att rodda med tills dess. Det kommer bli riktigt kul! Tre "nya" kommer utifrån vilket ska bli mycket intressant och sjukt kul!

Därefter drar tävlingarna igång på riktigt igen och om ca 1,5 vecka är det tävling igen och därefter är det så gott som varje helg hela vägen in i november med olika hästar! Roligt! Saknar det redan efter endast en tävlingsfri helg. Jag har nog några skruvar lösa trots allt.


Tillbaka igen!

Har haft några dagar off här på bloggen, men nu ska jag försöka komma igång mer kontinuerligt igen!

I fredags åkte jag på kryssning med bästa Amanda och min bror och typ 20 st kompisar till honom. Det var roligt och min första kryssning i mitt liv. Måste ändå säga att både Amanda och jag starkt föredrar att spendera helgerna på tävlingar istället för kryssningar. Men bra att kunna checka av den punkten på saker man upplevt i livet i alla fall! ;D Hihi

I lördags fyllde jag 22 år! Börjar sakta men säkert bli äldre. Kvällen spenderades med god middag och tårta tillsammans med min familj och min pojkvän, systers och brors respektive. Riktigt mysigt och en härlig sommarkväll på altanen!

Igår firade jag och Christoffer ettårsdag men tyvärr blev jag sjuk så dagen spenderades hemma med lite film och lugn och ro. Tanken var att vi skulle till Stockholm och bo på hotell men en annan gång kanske.

Allt annat som hänt har också gjort att hästarna har fått en kort minisemester på 2-3 dagar. Idag skoddes tre hästar igen och fem hästar rids sammanlagt idag!

Vill också berätta att Amanda och Kulan gjorde en riktigt bra tävling igår. De har precis börjat ta ett steg till upp i klasserna och gick för första gången direkt in i en 125 med ett snöpligt pet på sista hindret. I 130 hade de två pet på 8:an och 9:ans hinder som var ryttarmissar, annars seglade de över de övriga 10 sprången på 130! Snart kommer nollorna!!

Amanda, Izabella och jag på kryssningen i fredags. Bästa flickorna <3
 

Meeting i augusti

Det är jätteroligt att få anmäla mina tre stjärnor i stallet till ett större nationellt meeting i mitten av august! Valence och Ramius går båda 140, 145 och 145 GP den helgen som grundplan. Lady Madonna gör grabbarna sällskap och hoppar 130, 140, 145, 140! Ska bli riktigt roligt att komma iväg med alla tre och få hoppa så många större klasser. Dessutom är det på en av mina favorittävlingsplatser!

 
 

Kan inte låta bli att le när jag ser den här videon...

Det var final i RS Mustang Cup, med 20 000 kr i vinstpengar... Jag hade sett bland annat Pontus Westergren rida en fruktansvärt snabb omhoppning på hans absolut bästa tidshoppningshäst... Jag visste att jag hade bland andra John Hickey som är en vrålsnabb ryttare i sig själv bakom mig, dessutom på en av hans bästa hästar... Jag visste att Donna har grym koll på var hon har tassarna, men också att det skulle bli svårt att göra motstånd mot dessa snabba ryttare på en så himla stor gräsbana med henne. Vi satsade fullt ut, jag hade kunnat korta ner svängen till näst sista hindret ganska mycket nu när jag ser det i efterhand. Men man är så full av adrenalin och det är så himla roligt att gå in och satsa, men det gäller att ha varenda liten del av hjärnan med och alla dessa tusentals beslut man gör under dessa sekunder är avgörande.

Vi gick in på en andra plats mindre än en sekund bakom Pontus Westergren, knep till sist en fin 5:e placering i ett riktigt vasst startfält bland några av Sveriges snabbaste ryttare. Och framförallt hade vi sjukt roligt! Snacka om att Donna var med på noterna, för fort, ja det gick det...

Svar på en fråga

Grattis Amanda!! Du är en så otroligt skicklig och duktig ryttare.  Jag skulle vilja veta vad du har för planer och mål för respektive häst detta år?  Det skulle vara jätte roligt och intressant om du vill dela med dig av det här på bloggen:-)

Tusen tack för din fina kommentar, vad glad jag blir av att läsa den!

Just nu står jag i ett litet mellanläge där flera hästar i stallet snart kommer att åka och förhoppningsvis nya kommer in och tar deras platser. Men jag kan ge en ungefärlig beskrivning av vilka mål jag har med varje häst.

Eftersom att jag är förstaårssenior så är mitt stora mål att verkligen skapa rutin och hoppa de riktigt stora klasserna i sensommar och under hösten med Valence och Ramius. Valence har verkligen varit i en fantastisk form hela året och känns bättre än någonsin. Vi ska försöka fortsätta samla rutin och ta placeringar i svår klass. Ramius ska få debutera 150 så att han kan gå samma klasser som Valence. Han behöver verkligen få rutin för då kommer han kunna gå de riktigt stora klasserna sen. Ambitionen är att nästa år kunna delta på ett senior SM.

Lady Madonna är ju fortfarande till salu om rätt köpare och ryttare dyker upp. Kan verkligen inte förstå att hon inte blir såld när hon är en så fantastiskt duktig hoppare och grym tävlingsindivid men jag är jätteglad så länge hon finns kvar i mitt stall då hon är en stor tillgång. Tanken är att hon ska upp och hoppa större klasser nu och jag vill försöka etablera henne i svår klass.

Callisto kommer inte satsas mot något 4-årschampionat eller så. Vill lägga dem pengarna på annat och tycker inte att det är så kul med bedömningssport som det då blir. Däremot ska han få komma ut på fler tävlingar nu i sommar och sedan inomhus i höst så att han blir så väl förbered för nästa år som 5-åring. Tror att han kommer vara redo för att hoppa 120 redan tidigt nästa år och då kanske vi satsar mot Falsterbo eller så. Det återstår att se! Han kommer bli min framtidshäst en dag, det vet jag!

Nu har jag också en treåring i stallet som jag rider in åt ägaren. Han utvecklas för varje ridpass och det är jättespännande och roligt med honom.

Yamazaki och Flying Emma kommer troligtvis snart bli sålda och då blir det lite svårt att sätta upp mål för dem!


The love of my life

Det bästa beslutet jag tagit i mitt liv är att behålla dig <3 Älskar dig mest av allt i hela världen!

Nu är det dags för en frågestund igen! :)

 

Härlig dag!

 
Idag spenderades förmiddagen med ridning! Hästarna gick faktiskt ute i natt eftersom de fick stå inne hela dagen igår på grund av värmen!

Amanda och jag red en riktigt långritt på Valence och Ramius barbacka. Hon lånade Musse och båda hästarna var superfina! En jättemysig uteritt med mycket galoppjobb. Valence var lugn, rund i formen och gav mig en fantastisk ridkänsla!

Innan dess red vi ut på Kulan och en ny 3-årig häst jag har här för inridning som kallas Fabbe. Första gången någonsin som han reds ut och det gick jättebra! :)

Innan Amanda åkte hem gjorde vi jättefint i stallet och i alla boxar och myste mycket med hästarna.

På eftermiddagen red jag ut på både Lorden och Callisto och klättrade lite. Barbacka och bara skritt, men nyttigt. Båda var pigga och glada!

Donna longerades en stund i pessoasele för att joggas lite efter gårdagens tävling och Emma fick en välförtjänt vilodag!

Donnis <3

Ny häst!

I veckan kommer det en ny häst till stallet! Spännande! :D


Bild Lady Madonna debut 145 förra året!

 

Har varit lite halvkass på att blogga senaste veckan

Vet att jag har varit ganska dålig i min uppdatering senaste veckan, men det är bara för att det är fullt upp med så himla mycket annat just nu! Vad kommer ni få veta succesivt hela tiden, och nästa vecka händer många spännande och roliga saker! :D

Min stora kärlek <3
 

Filmer 130 Valle & Donna idag


Vinst i 130!

Valence hoppade fantastiskt idag. Även om vi hade lite otur med tappsko och allt under Runstens 150 Grand Prix så tror jag att den helgen med två stora rundor i GP kval och final gjorde att vi tog ett steg till i utvecklingen, för så som han hoppade idag, trots att det var en tidshoppning och jag red fort, det är fantastiskt. Han vann med dryga tre sekunder, bästa bästa älskling!

Lady Madonna fick gå två klasser för det löste sig med hennes skor så vi kunde få i gräsbrodd! :D Hon vann sin första klass, 120, och gjorde en fin nolla i 130 efter, och kom 4:a i den klassen. Några sekunder långsammare än Valle. Ändå häftigt att hon kan vara så snabb mot klockan trots att tävlingen gick på en väldigt stor gräsbana där det handlar mer om att galoppera än att svänga snävt, som är hennes specialité! :) Hon vann 120-klassen som var ca 40 startande och jag tyckte ändå att jag kunde gjort det betydligt bättre ridmässigt! :D

Hästarna har varit riktigt duktiga och fina idag och jag är fortfrande överlycklig över min bebis Callistos starter i fredags!

Filmer kommer!
 Världens bästa bebis!

Min älskade Callisto gjorde sin livs första tävling idag! Han var nolla i både 90 cm och 1m! Han skötte sig galant och trots att han var rejält trött och med lite mjölksyra i slutet på 1m så hoppade han så väl och med underbar inställning! Han överhoppade sig ganska rejält inne på framhoppningen till första klassen men väl inne på banan hoppade han avspänt och runda språng, mycket noggrann men med härlig attityd och utan tvekan! Att poängtera är att han endast varit och hoppat borta en enda gång tidigare. Men jag är så nöjd och glad över hur inhoppningen och utbildningen gått hittills. Byter galopp inne på banan gör han också! Han kommer bli en riktig stjärna i framtiden! Och han är verkligen en ny stor kärlek i mitt liv! Den starka och kärvänliga personlighet som han har har jag aldrig upplevt hos en häst tidigare!

Bjuder på en bild från dagen på min fina 4-åring! <3
 Min älskling!

Callisto idag! Han var så duktig, sista genrepet inför hans livs första tävling i övermorgon! Ska bli så spännande! :D

 Instagram

Nu har jag äntligen på tiden skaffat instagram och dessutom upptäckt att det är ganska roligt! Om ni vill följa mig där så finns jag på Amandagullstrom! :D

 

Kommit igång med min egen träning igen

Tack vare en mycket vältränad och hurtig vän i stallet (Amanda som äger Kulan) så har vi ett litet organiserat träningsprogram för oss själva. Vi fys- och konditionstränar ett par till tre dagar i veckan och usch vad jobbigt det är! Idag sprang vi några gånger i brant och lång backe samt hoppade en sjustuds flera gånger som låg på 70-80 cm samt spurtcyklade en sträcka. Tror det är nyttigt att träna lite annat än bara ridningen vilket jag varit väldigt dålig med det här året. Det är dessutom väldigt roligt med olika typer av träningspass och med väldigt, väldigt bra sällskap! :D

Hurtiga :D
 

Lycka!

Har haft ett kanonpass på finaste Lorden idag! Han känns i så fin form, Rebecca håller honom så välmående och vältränad och fin.

Red ut på en kortare tur först och jobbade honom lite, samt en hel del klättring. När vi kom hem red vi ett kort pass på banan med studshoppning. Han var megafin. Så himla roligt att få ha honom hemma och rida honom lite igen! Får njuta av de sista veckorna nu!

Saknar dock Rebecca såhäääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär mycket! <3


Lorden och jag 130 felfritt 2011
 

Filmer Imeldina

Hoppade ju denna fantastiskt fina häst första gången på tävling förra veckan. Hon debuterade 110 med en fin 0:a och fick efter debutera även 120 och hade ett nedslag i den klassen. Hon har inte tävlat sedan förra året och har aldrig hoppat högre än 1m på tävling. Jag har hoppat henne sedan i slutet av förra året åt ägaren 2-3 ggr i månaden och hon är så himla fin. Blir dessutom snäppet vassare på tävling. Jätteroligt!

Här får ni se två filmer på henne:


Agamemnon hade 0+4 fel i 110 och ett nedslag i 120. Kändes ganska fin men behöver jobba på att stretcha ut och bli lite loss i bakkärran över oxrarna. Kändes pigg och glad, lite jobbigt och busig på framhoppningen men väl inne på banan skötte han sig jättefint.


Back in the game

Några dagar med lite lugn och ro hemma och landa i lite saker så känner man sig redan igång och motiverad och glad igen!

Dock har mycket saker hänt senaste tiden. Som några av er märkte kom vi aldrig i väg till Sunne. Det berodde inte på att någon av hästarna var skadade eller sålda som någon chansade på. Utan av de trista anledningarna att min armbåge var överansträngd och inflammerad samt trasig lastbil som hindrade oss. Det blir alltså inga större klasser för oss förrän om tre veckor.
Hästar är på väg in i stallet och några på väg ut. Men det kommer uppdateringar vart eftersom.

Så nu är jag återigen tillbaka i bloggandet, hoppas ni fortsätter följa oss!