__

Visningar

Kommer visa två hästar för två olika kunder under nästa vecka. Eller ja, stå med vill säga. Kunderna är informerade om att de själva får rida från början. Men det blir spännande även om jag väldigt gärna såg att samtliga hästar i stallet fick stanna längre!


Caruso som såldes i början av februari i år. Han är så saknad <3

Nykomlingen!

Car de Mumma
Sto, 4 år e Cortez u. Caramelle ue. Carano
Äg/Uppf: Ann Hannu


Skrittat 1,5 timme i solen idag

Valence var jätteduktig och det är så härligt att sitta på hans rygg. Vid min andra sida hade jag mina andra två kärlekar i mitt liv, min älskade pojkvän och Ramius. Vi var ute på en väldigt lång och härlig skrittrunda i naturen på 1,5 timme. Livsglädje!

En gammal video jag klippte ihop sommaren 2010 på mig och Valence som jag hittade på min gamla youtube :) Det speklar ingen roll hur många hästar som kommer passera genom mitt liv. Valence kommer alltid vara min livs häst. Han är liksom börjat på allt!
 

Caramelle har lämnat stallet

Idag åkte Caramelle hem till sin ägare och uppfödare och ska nu fortsätta tränas oich tävlas av henne. Det känns lite tråkigt förstås för hon var så otroligt go och rar som individ och väldigt fin ridkänsla på.

Även om vi än så länge inte hunnit komma framåt på tävlingsbanorna så är jag väldigt nöjd med den utveckling hon gjort här. Hon har utvecklat språnget mycket och blivit lättare och kvickare att rida. På träning har hon flera gånger gjort riktiga kalassprång, så visst finns det i henne. Men hon är stor, lite valpig och har dessutom bara ett öga, så det gör ju att det tar längre tid än för en annan häst. Hur som helst har Caramelle varit en väldigt härlig häst att ha i stallet!

När Caramelle hämtades så lämnades hennes 4-åriga dotter Car de mumma e Cortez hit. Hon är även till salu. Mer info om henne kommer.

Caramelle <3"Om du fick en miljon, skulle du klara det här då?"

Det är tankarna som cirkulerar i min hjärna mycket just nu. Det gör mig mer kreativ och på olika sätt lyckas jag lösa fler saker än tidigare, typ, öppna burkar, bre smörgåsar, klä på sig, äta grapefrukt osv :)

Skrittade Valence uppsuttet i 40 min idag. Sadlade, tränsade, borstaste, kom upp och av totally by myself. Bara en liten parantes... :D :D :D :D :D
Och förresten. Det var helt underbart att sitta på hans rygg igen! :D :D

Bloppis del 1

Animo Lubek svensk 38. Endast provad. Marinblå med rutit mönster innanför. Helt ny. Mitt pris 2600 kr.


Prestige förbygel brun. Jättefint skick. Nypris 2200 kr. Mitt pris 400 kr eller bud.

Schabrak + huva. Jättefint skick. Finns två likadana set. Pris 200 kr eller bud.


Hopplatta Globus. Svart 120 cm. Toppskick. 200 kr eller bud.

Schabrak + huva. Svart med passpoal. Full. 100 kr.

Schabrak i full storlek. 7 st. 250 kr.

Brunt set. 2 schabrak och brun huva till. 200 kr paketpris.

Vid intresse maila amandavcl@hotmail.com eller smsa mig 0707873099.

Så blir det med hästarna

I och med min skada och att tävlingsplaneringen nu inte blir som planerat så finns det chans att köpa Donna för ett lägre pris än vi tänkt från början. Hennes ägare är beredd att diskutera fram ett pris med seriöst intresserade och rätt hem. Är det någon som letar riktigt fin 140-häst med potential för svår klass så får ni gärna kontakta mig, amandavcl@hotmail.com Hon måste upplevas från ryggen, för det tryck och spänst som finns i henne går inte att beskriva. Hon är dessutom en väldigt snäll och okomplicerad häst i vardagen som gör allt för sin ryttare!

Även Yamazaki är till salu och redan på annons, tyvärr. Vid intresse kontakta mig. Här hittar ni annonsen. Caramelle kommer lämna stallet troligtvis redan i veckan. Flying Emma stannar som planerat och motionsrids av Amanda så länge. Hon är visserligen till salu men vi är inte i en försäljningsprocess eller under annonsering. Så lättad över att hon får stanna, fina hästen!


Varit ute på en promenad i solen idag!

Valence och jag var ute och gick i 1,5 timme i solskenet idag! Helt fantastiskt med solen som värmde och den friska luften! Var som att börja leva igen!

Vallis är från marken världens snällaste häst. Man skulle kunna leda honom i alla situationer med en sytråd och han skulle aldrig någonsin slita sig ändå. Han har blåst lite varmluft på min gips också och står prickstilla när jag borstar och tar av och på täcket (som går extremt långsamt i nuläget). En riktig gentleman och min livs bästis <3


Valence blir problemet

Har fått grymt bra hjälp med träningen av hästarna medan jag är inne och gör absolut ingenting av värde. Enda problemet är mitt lilla psykfall Vallis ute i stallet som det inte riktigt fungerar med... Förhoppningen är att jag ska kunna skritta ut på honom i mitten av nästa vecka. Endast skritta, men då kan jag ju ridaväldigt länge iallafall. Just nu har jag alldeles för ont för att ens kunna ta mig upp...

Måste försöka hitta en lösning så han kan hållas igång någorlunda dessa veckor. Han är i toppform tävlingsmässigt och jag vill inte att han ska tappa för mycket. Siktet är ju fortfarande att jag ska kunna rida Sunbyholmshoppet om fyra veckor! Men måste ta det väldigt lugnt fram tills dess.Läkarbesöket idag

Krossad armbåge (läkaren kallade det potatismos, himla uppiggande faktiskt). Gips i två veckor för att sedan börja med rörelseträning. Får ruttna bort ensam i tråkigheterna och smärtan så länge. Men siktar på att vara så pass okej att kunna tävla igen om fyra veckor. Det är drömmen och målet!

Sitter och gråter i min ensamhet och tycker synd om mig själv. Antar att det är okej när smärtan nästan är olidlig. Tur att man iallafall har så snälla föräldrar och min vän Amanda som ställer upp för mig och finns där nu när jag behöver det som mest! <3

Tittar på filmer på kärleken i mitt liv så länge - Valence <3


Filmer på Flying Emma från igår

Med tanke på att jag hoppat henne en gång innan och att hon inte är tränad ordentligt under vinter så är jag jättenöjd. Hästen är fantastisk och kommer nog explodera med mer styrka kommande tid!


Söndagen slutade i katastrof...

Flyinge Emma är en fantastisk häst! Hon ger en grym känsla inne på tävlingsbanan. Vi var nolla i 110 och ett pet i 120. Filmer och beskrivning kommer. Kulan och Amanda gjorde två toppenrundor med 0+4 respektive 4 fel.

Efter tävlingen åkte jag och höll lektioner för två av mina underbara elever på sina ponnyer, vilket gick kanon! Därefter hoppade jag en häst åt ägaren, vilket slutade i en katastrof... Hästen hoppade heelt otroligt fint språng och skickade ut bakbenen, är vän vid det så kom inte så mycket ur balans. Men efter gör hästen flera extrema bocksprång och när hörnan kom och den dessutom vände kastades jag över huvudet och ramlade väldigt fel...

Väl inne på sjukhuset konstaterades precis vad jag misstänkte, bruten armbåge. Idag ska det bestämmas av specialister om det ska opereras eller inte och jag får veta hur många veckor det kommer ta innan jag är återställd. Därefter måste jag kontakta alla mina hästägare så får vi se vilka jag får behålla under tiden och vilka som får åka hem... Det känns rent ut sagt förjävligt och jag har just nu så himla många fina hästar med så många kvalitéer. Har aldrig tidigare haft så här hög kvalite på så många hästar...

Tack och lov är det vänster arm iallafall. Jag brukar vara jävligt envis och ha bra läkkött iallafall. Blir spännande att hörs ungefär hur lång tid det kommer ta innan jag kan tävla igen. För rida snart med en hand ska inte vara några större problem.

Missar dock många vääääldigt bra tävlingar i april.... Faaaaaaaan!!!!!!!

Duktiga hästar

Lady Madonna hoppade jättefint i dagens 120. Tyvärr la hon in ett extra efter en riktigt tajt sväng in i kombinationen. Hon rev därför B. Om inte det hade hänt hade hon blivit 3:a, så det var synd. Tyvärr hade hennes framsko vritit sig lite så vågade inte starta 130, blev tyvärr tvungna att stryka.

Ramius var felfri i 120, red en lugn "skolrunda". Hoppade helt extremt på framhoppningen till 130, kändes dock lite matt i huvudet för han var inte riktigt med mig på hinderna inne på banan sen. Hoppade väldigt fina språng dock... Blev ett riktigt missförstånd till banans lättaste hinder, tror att han fick någon form av hjärnsläpp. Annars jättefin, råkade klämma in ett extra till kombinationen efter men det löste min prins väldigt bra ändå. Det blev en otroligt lång och seg tävlingsdag och Ramius är fortfarande lite dålig på att äta på tävlingsplatsen, åtminstone när inte Valence är med.

Kul att tävla imorgon med Flying Emma, debut!

Filmer från träningarna

 Otroligt bra saker jag ytar med mig från träningen är:
 
* Hur jag ska fortsätta jobba hästarna på marken för att utveckla båda hästarna på den biten för att utvecklas i hoppningen och jobba dem rätt.

* Min sits, Sylve vill att jag ska sitta lite mer fram hos hästen (till alla som haft åsikter att jag sitter för framåtlutad). Han säger att större delen av världseliten sitter i välditgt lätt sits och väldigt framåtlutade. Haan blev förvånad över att tränare sagt att jag ska räta upp mig. Han tyckte att jag skulle rida helt på min känsla och komma fram mer hos hästen. Sjukt skönt och glädjande att höra.

* Pratade också med de problemen som känns mest aktuella med båda hästarna. Ramius att han ibland hoppar lite till vänster i kombinationer och på linjer, vilket jag fick hjälp med att korrigera ridmässigt. Ni hör detta på filmen sista rundan när Sylve ropar: "Led höger", "led höger"! ;) Samt att bogen försvinner lite i kraftiga högersvängar. Med Valence stress i kombinationer och hur jag ska arbeta med detta och tips på fortsatta övningar.

Ni får se alla språng som hästarna gjorde under träningen samt en kort film på Valle när vi jobbade och försökte få igenom honom i traven. Tyvärr fick jag inte med hela markarbetet vi gjorde efter i samtliga gångarter.
 
 

Vet liksom inte riktigt hur jag klarade att driva allt utan dig...

Och jag hoppas att det dröjer läääänge innan jag får komma ihåg det. Tusen tack för att du är ett stort stöd, grymt flitig i stall och med hästarna, en helt FANTASTISK vän, underbar hästskötare och medhjälpare på tävling och träning, rider Kulan jättebra, hjälper mig att rida de andra hästarna på ett föredömligt och väldigt fin sätt. Och alltid finns där! Du är bäst helt enketl!


Amanda och hennes häst Monalisa

Tävling i helgen :D

I helgen är det tävling som gäller igen! :)

Lady Madonna går 120 + 130 imorgon (lördag) i sällskap med Ramius.

På söndag ska bebisarna ut, Flying Emma och jag tävlingsdebuterar med 110 + 120 avd. B och Amanda lånar Kulan och rider samma klasser! :D Vi åker tillsammans dit! :)

Det ska bli hysteriskt kul att hoppa Donna på tävling igen, längtar till utomhussäsongen och första 140-starten för i år med henne om några veckor! :D <3


Riktigt bra träningar!

Hade förmånen att slippa välja vilken häst jag skulle ta med mig - jag fick nämligen vara med och träna med både Valence och Ramius!

Båda mina älsklingar kändes väldigt fina och hoppade väl. Fick otroligt mycket hjälp med hur jag ska arbeta hästarna på marken. Valle och Musse har ett språng och en inställning som jag prioriterar väldigt högt, men båda är en utmaning på marken och det är något som verkligen behöver jobbas med för att, som Sylve sa, även få till nollorna i 150-klasserna. Det var så kul för Sylve sa att "- Ja Amanda, det är ju bra för båda hästarna behöver jobbas på liknande sätt trots att de är så olika, den ena är het och den andra är lat" ;)

Hur som helst. Har fått yttligare aha-upplevelser och åkte från träningen med strålande humör, känsla och med motivationen på topp. Sylve är hård men han är också generös med att säga vilka styrkor man har, och jag har vuxit mycket för mig själv efter dagens träningar. Sylve är en ny kärlek i mitt liv på träningsfronten och jag ska verkligen se till att hålla igång regelbundet med träningar för honom. Han är verkligen grymt bra och jag förstår verkligen hans pedagogik.

Valence gick vi på ganska ordentligt med markarbetet framförallt i slutet (kommer visa litegrann av hur vi gick till väga på filmen). Och när jag tagit med mig nya hästar till nya tränare och vi har varit så på och jobbat honom så har det alltid slutat med en sönderstressad, blockerad och extremt het häst som inte går att rida. Idag var det första gången som jag kände att jag, med hjälp av en tränares instruktioner, kunde jobba igenom honom lite tuffare och Valle bara accepterade, tyckte om det vi gjorde och det gav bara under den relativt korta stunder stora posititva skillnader. Detta ger Sylve i mina ögon väldigt hög trovärdighet och jag känner en tillit till honom som tränare då jag vet hur min häst fungerar efter snart sju år tillsammans. Imponerande och otroligt givande! Som vi ska träna på nu! :D

Ramius fortsatte vi på samma spår som sist men han var riktigt fin och duktig idag. Älskar den hästen så himla mycket. Han är fortfarande lite plankig och styv i ridningen mellan hinder, men jag kände en klar förbättring ändå. Och Sylve sa att många efter Cardento är sånna. Hoppningen är det inte mycket fel på och det var en ganska behaglig träning för oss båda, allt gick väldigt bra utan några större bekymmer på någon av övningarna! :)

Filmer kommer!

Film dressyr Kulan och Amanda V

En film från Kulans andra tävling i dressyr. Så himla fina och jag tror han har stor potential med tanke på att han knappt är tränad ren "dressyr" för tävling. Han fick 64, 46 % och gick desan LA:1 med en hel del större missar men fick trots det 62,5 %. Nu ska Amanda åka och träna för instruktör i dressyren och det ska bli roligt att se dem utvecklas. Jag älskkar att sitta och träna markarbete och dressyr, förvänd galopp, skolor, byten i serier osv. Men absolut noll intresse för att tävla i det.


Lagträning för Sylve imorgon

Imorgon ska jag iväg till bästa SRK för lagträning igen, ska bli riktigt roligt! :D

Står i valet och kvalet mellan Valence och Ramius. Känns verkligen som att Musse behöver det mer och det är honom jag tänkt använda i resten av lagomgångarna... Men han har hoppat mycket mer än Valence sista månaden... Svårt val. Har några timmar på mig att fundera...

Ramius på senaste lagträningen:

Man får prova sig fram...

Just nu är jag i en fas där jag måste prova mig fram väldigt mycket med Ramius. EGentligen vill man ju försöka hitta ett fungerande koncept och bara då och då behöva ändra små saker som i hur man lägger upp träningen dagarna innan tävling, utrustning, hur maan lägger upp klasserna under ett meeting, framhoppning osv. Men just nu är det många bitar i luften och jag måste helt enkelt experimentera och testa mig fram med risk för lite ojämna resultat.

Därför har jag valt att under en tid tävla honom ganska mycket, ovanligt mycket för hur jag normalt matchar mina andra hästar. Jag har valt att endast hoppa mycket låga hinder och mycket bommar hemma och tävla mer helt enkelt.

En hel del har fallit på plats i ridningen på marken och ute i naturen i det vardagliga arbetet. Jag får en grym känsla när jag har ett gummipelham och får honom att jobba i precis den form och bärighet jag önskar och kommer åt att arbeta och reglera honom. Eftersom att han går så grymt bra på det och lär sig att arbeta rätt och stärka sig den vägen så tänker jag fortsätta på det spåret ett tag till, självklart med variation med vanligt bett också.

I hoppningen tog jag av sporrarna till de sista två 140-klasserna under helgen, vilket känns helt rätt och numera rider jag honom utan sporre. Jag har nu hittat två lternativa bett, ett vanligt med fasta ringar och sedan kombinationsbettet som jag hade i helgen... Inget känns egentligen wow men det kommer det nog aldrig riktigt göra på honom. Hans ridbarhet är ju inte en dröm direkt...

Håller också på att testa olika koncept på framhoppningen och hur jag ska rida dagarna innan.

Att träna mindre och tävla mer tror jag är ett vinnande koncept då han saknar mycket rutin och fortfarande blir spänd och lite uppjagad i vissa klasser. Får lägga tiden på dressyrarbete och stärkande jobb i naturen under veckorna, för hans hållbarhet för framtiden är väldigt viktig att väga in i hans matchning mot svår klass.

Ramius har en enorm spänst och lätthet i sitt språng. Inget hinder känns någonsin stort på honom. Han är otorligt modig och bangar aldrig, och är mycket mån om att försöka hoppa hinderna felfritt. Men trots hans enorma hoppkapacitet så kommer han inte alltid till sin rätt vilket beror på ridbarheten, styrkan och rutinen. Det finns så otroligt mycket att utveckla och ta fram i den hästen. Det är endast pga att haan är så begåvad i sin hoppning som han i dagsl'get kan gå 140 felfritt som han gjort ett halvår nu.

Det känns verkligen som att han utvecklaas mycket hela tiden även om vägen till målet fortfarande är lång. Men jag hoppas och tror oerhört mycket på den hästen och känner mig trots hans brist på styrservo otroligt trygg på hans rygg!


Min älskade Ramius <3


Vet inte riktigt vad det är för fel på blogg.se just nu?

Fik en kommentar och jag har inte raderat några kommentarer från bloggen... De har bara försvunnit, måste vara något fel på blogg.se. Flera av kommentarerna hann jag inte ens se innan :( Trist!


Fina Emma <3

Donnis <3

 
Var iväg till lilla ridhuset och hoppade Svampen och Donna igår. Svampen kändes fin, har haft hoppvila ett tag. Lika vild och ostyrig som vanligt, men sprången var väldigt fina. Donna var fantastisk och bara lekte runt den teknikbana som var uppbyggt. Hon är underbar och som jag älskar den fina lillaa tjejen! Har lindat in kedjan under hackamoret med latextejp nu så nu hoppar hon som vanligt igen :D (En som var uppmärksam och såg att hon inte riktigt hoppade genom ryggen som hon brukar på senaste tävlingen). Det berodde på att hon inte riktigt tyckte om kedjan under hakan!


Film Flying Emma

En liten film från hoppningen igår. Första gången jag hoppade henne, har skuttat några sockerbitar innan. Hoppade inte speciellt mycket, allt kändes otroligt lätt och okomplicerat med henne och hon har inte varit igång träningsmässigt ordentligt i vinter så kändes dumt att slita på i onödan.

Känslan med henne är helt grym. Hon är dock svag och inte i kondis nog än, samt att jag måste hitta knapparna ridmässigt att få mer tryck i henne, jag har fått det gratis när vi tränat hemma utomhus så hennes bjudning dog lite när vi kom innanför ridhusväggarna. Men bortsett från det känns hon som en väldigt kapabel häst, Hon leker bokstavligen runt, har grym balans i sig själv, hoppar med lätthet och stort scope, avspänd attityd och mycket modig. Känns som det finns enkelt språng för stora hinder. Ska bara dubbelchecka med hennes ägare men planen är att hon följer med till Södertäljes tävlingar oh gå 110 och 120 unghästklasser till helgen.

Det låter som att hon touchar kryssoxern varje gång -.vilket hon inte gjorde en enda gång ;) Det beror på att hon drar in luft i språnget som ston kan göra ibland. Får hålla lite koll på det så det inte blir värre.

Filmer 130 i helgen

 
 Valence grund + omhoppning. Blev inte riktigt klar till sista hindret i grunden, därav lite skumt språng. Tycker att han var helt fantastisk i omhoppningen, svängen till sista oxern har vi inte mycket utrymme att spela på... ;) Hade behövt ta ett galoppsprång mindre till det tredje sista hindret för att lyckas vinna klassen, men är annars nöjd med omhoppningen.


Ramius grund. Tyvrr fanns inte film kvar på kameran så de sista två sprången i grunden finns inte med. Men ni får se så långt det blev filmat iallafall! Är inte helt nöjd med att han hoppar med högre nacke än jag tycker att han vanligtvis gör. Tror att jag måste ha lite annan teknik med detta bettet för att det ska komma till sin rätt... Det här var första gången vi hoppade på det bettet så det är inte så konstigt att han och jag inte riktigt förstår varandras signaler ännu. Håller på och funderar så att huvudet knakar på om jag ska fortsätta med det här bettet eller gå tillbaka till det som ha känts bäst hittills...

Åker snart mot SRK

För lite hoppning med fina flickorna i stallet, Flying Emma och Monalisa! :) Förhoppningsvis blir det lite film :)


Bästa pojkarna <3

Tävlade en mindre tävling med mina älsklingskillar idag inför en större tävling om några veckor. Ramius fick göra debut med nya bettet (nathe kombinationsbett) och var felfri dagen igenom. 120 A:0 där jag red lugnt och försökte hitta knapparna med nya bettet. Gick därefter 130 där han var felfri både i grunden och omhoppningen.

Har inte riktigt kommit underfund med hur jag tänker och känner kring bettet. Tycker nog att känslan blev mjukare och kanske något stadigare med huvudet... Men emellanåt hoppar han med högre huvud än vanligt (tror jag). Han hoppar ju ofta med mycket luft men inte riktigt med den rätta ryggverkan och bågen i språnget. Detta beror ju på att markarbetet inte är där det ska och att han inte är loss, genomjobbad och stark på rätt sätt ännu. Men bettet kan nog väl vara värt att rida in sig på ett tag och prova...

Valence var superfin hela dagen igenom! Han gick som vanligt endast en klass, 130 bed. A1:a. Han var felfri i båda omgångarna och tog andraplatsen. Min älskling är i topoform :D <4

Funderar lite

Sitter och funderar lite på om jag ska anmäla intresse för att åka till Norge, Drammen i vår och tävla med Valence och Ramius. ANmälan till den första hlegen har redan gått ut, men om jag minns rätt brukar de ha tre tillfällen på våren. Skulle då gärna först även få med mig Madonna på något sätt... Vore riktigt kul att åka dit igen och jag har sparat undan pengar för ett internationellt långmeeting...

Värt att fundera lite på... Det enda som jag kan känna är att det ligger så pass tidigt i säsongen, men å andra sidan är både Valence och Rmius bättre utomhushästar än inomhushästar på tävling. Det skulle vara så himla roligt och motiverande!

Min och Valles debut internationellt. 140 med 0+4 som resultat, detta just i Drammen. Vi blev uttagna att rida nationshoppningen med svenska YR-laget dagen efter över två långa 145-rundor. En av de mest lärorika helgerna hittills på tävlingsfronten för mig.
 

HEMSIDAN UPPDATERAD

www.amandagullstrom.n.nu

Har ni tips och förslag på hur hemsidan kan bli bättre och tydligare! Kommentera gärna!
Svar på frågor

Har du någon bra övning för att få hästen att vänta in hindret? :)

Hoppa mycket banor på låga hinder i samlad galopp. Skola hästarna mellan två hinder på en rak linje, eventuellt stanna och rygga ett par steg mellan första och andra hindret. Galoppbommar på ca 3m avstånd brukar också fungera väldigt bra.

Varför red du inte sm iår?:)

Jag rider numera mitt första år som senior och då är det betydligt större hinder på ett SM (150-160). Jag ska nu upp i svår hoppning i vår och sommar med Ramius och Valence och hoppas kunna rida SM igen (förhoppningsvis) nästa år.

Kan inte du skriva lite om din "ponnytid"? Måste även säga att du är en stoooor förebild för mig!

Jag red aldrig några större klasser på ponny. Min första ponny (kat B) var extremt tittig och varannan tävling var vi högt placerade och varannan låg jag i blomkrukorna och tuggade sand. Vi tävlade LA felfritt en av de sista tävlinagrna vi gjorde tillsammans.

Min D-ponny var ett arabiskt fullblod som hade gått två klubbtävlingar när vi köpte honom. Vi tävlade sistaa åren upp till LA med många placeringar. Han vann också något som heter arab SM där alla de bästa hopparaberna tävlar mot varandra i en omgång på 110-höjd och en omgång på 120-höjd. Ludwig såldes precis innan vi planerat att debutera msv B.

Under min ponnytid lärde jag mig att utbillda mina egna ponnyer, tävlade också lite dressyr och hade mest roligt tillsammans med mina vänner. Satsningen och tävlingar på högre nivå och mästerskap kom först på stor häst. Det var mycket tack vare min D-ponnys energi, känslighet och nerv som jag kunde klara av en häst som Valence som vi köpte som 4-åring. Valence gick junior SM redan som 7-åring med placering i utomhus SM och final i inomhus SM. Hade inte han varit så bra som han visat sig vara hade jag än idag endast ridit på hobbynivå.

Tusen tack!

Vad är det för prisklasser på hästarna som du tagit in för försäljning? :) Är lite i hästletartagen :)

Lady Madonna prisidé 350 000 kr, kan diskuteras med rätt hem och ryttare. Yamazaki är till salu för 100 000 kr och Flying Emma för 150 000 kr. Monalisa är inget pris bestämt ännu, men vid intresse kan man maila eller ringa.

Tränar du fortfarande för Ted? Varför? Varför inte?
Måste säga att du är så otroligt duktig och du är en jättestor förebild!
Kram

Jaag har tränat för Ted regelbundet i nästan 7 år. Just nu har vi tagit ett litet uppehåll från träningarna pga privata anledningar. Så fort min ridbana fungerar nu i vår så kommer han komma hem till oss för att hålla träning igen. Jag har ofta dialog med Ted på telefon och han är ett stort stöd i min satsning! Tack så jättemycket!När anser du att man behöver betsla upp hästen till tex pelham som jag vet du använder på valence? Vilket bett föredrar du?

Jag resonerar som så tt olika hästar trivs med olika bett. Lika så gör ryttare det. Jag rider så gott som alla mina hästar på vanliga tränsbett till vardags men i hoppningen försöker jag prova mig fram för att hitta den känslan jag söker inne på banan. Men vissa hästar kan det ta lång tid att hitta rätt bett och ibland kan man hitta ett som fungerar hur bra som helst men efter ett tag så har hästen "lärt sig bettet" och då måste man hitta något som fungerar bättre igen. Ett av mina favoritbett som många av hästarna går på i stallet är ett tredelat bett med fasta ringar! :)

Valence går numera inte på ett pelham utan bytte i Högbo till ett kimblewick som fungerade super!


Lady Madonna i helgen

Jag fullkomligt älskar den här lilla tjejen. Jättetrist att det blev som det blev på framhoppningen till 130, man ser och jag kände tydligt att hon var spänd i början av 130-rundan. Fick ett ordentligt nedslga på tvåan vilket är mycket olikt henne. Synd, men hon var riktigt fin den här dagen ändå! Älskade Donnis <3


Tråkmånsar som inte kommenterar ;)

Får ni bli lite flitigare med, är så himla mycket roligare att blogga då :D


Varit och hoppat några hästar

Nu på morgonen var jag iväg och hoppade tre hästar åt sina ägare. Alla tre gick riktigt bra idag så det var väldigt roliga timmar i sadeln. Nu ska jag iväg till ett annat ställe och hoppa yttligare en häst innan jag sätter fart med mina egna. Valence ska markarbetas i ridhuset idag med Amanda och Kulan som ska träna inför dressyrtävling på fredag. De andra ska ridas ut så hoppaa på att få lite hjälp av Amandis idag :) <3

Dressyrjobbade Ramius i ridhuset igår som var grymt fin!!! :D :D Härlig känsla när utvecklingen går framåt! :D

 

Vissa dagar saknar jag dig så mycket att det gör ont


Filmer från tävlingsdebuterna

Fina unghästar!

Idag tävlingsdebuterade unghästarna, vilket båda gjorde med bravur!

Man kan tycka att det gick ganska snabbt ut på tävlingsbanan eftersom att hästarna så nyligen är inhoppade med banor under ryttare, men vi fick så fina svar från båda idag!

I 90 cm var båda felfria, jätteduktiga! Förstås lite vingliga och så som unghästar är, inte minst på sin första start i livet!I Inför andra klassen fick de vänta länge eftersom avd. A gick före avd. B. Lillfian blev lite osäker i kombinationen men annars var hon jättefin även i 1m, tyvärr ett pet på sista hindret. 4 fel. Yamazaki tycker jag växte till andra klassen 1m och skötte sig riktigt bra. Han lekte runt banan men tyvärr kom vi lite nära och i obalans till sista räcket, så även han fick ett pet. Räcket kom väldigt kort ur sväng och hade många bommar så det var ett svårt hinder för unghästarna!

Båda hade alltså 0/4 i sin första tävling, så vi är väldigt glada och stolta över dessa två unghästar i stallet! Båda har stor potential!

Donna var riktigt fin igår, nolla och 5:a i 120, tyvärr blev hon spänd på framhoppningen till 130 då vi hopppade räcket och en gick precis bakom så vi hoppade bokstavligen rakt in i en annan häst... Detta satt tyvärr i i början av banan men släppte mer och mer. Ett nedslag på tvåans räcke i 130, annars hoppade hon kalas! Kulan och jag var ingen bra matchning alls, han är lite svår i ridningen när man inte tränar honom själv hemma. Hade svårt att få till galoppen och tyckte att han blev ostadig, lite lång och låg fram och jag gjorde en hel del missar ridmässigt på honom tyvärr. Jag tycker inte att jag hittar den rätta ridningen på honom alls, beror nog på att jag inte tränar och formar honom till vardags. Bättre jobb och lycka nästa tävling hoppas jag på!


Monalisa

Tävling!!!

Snart rullar bilen mot tävling med Donna och Kulan! Känner mig måttligt oförberedd med kulan men ser det som träning. Dags att komma igång med honom nu så det blir mycket tävling i vår i 120+130 för att få rutin! Han är en fantastisk häst med mycket kapacitet men som matchats mycket långsamt pga att han vuxit, varit tunn och lite "sen". Men nu är han redo att börja sin framtid som tävlingshäst, och roligt ska det verkligen bli! :)

Fick den här länken skickad till mig på facebook...

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Nyheter/2013/3/Gullstrom-bast-i-Hobo/

Väldigt kul att få stå med. Men ändå lite irriterande att det står att Valence är 12 år när han i själva verket är 11 år. Samt att det står att det är tre rundor när det är en A1:a Winning Round, då är det "bara" två rundor. Förstår ju förstås att det är svårt att hålla koll på allt men ändå!

Unghästarna ska tävlingsdebutera i helgen!!

På söndag ska Yamazaki och Monalisa göra sin första tävling i livet. Det kan gå lite hur som helst och är alltid lika spännande. Tänk hur många hästar jag fått göra allra första starten med, det är så roligt att få vara med om det! Valence, Caruso, Lorden, Kulan, Amoremi, Calypso boy och Scandinavia är några av de hästar som gjort sin livs första tävlingsstart med mig. Det är en upplevelse!

Film på Valle som tävlades första gången som 5-åring. Vår första tävling är 90 cm som ni ser hur det gick på filmen vid ca 0:58. Så gick det för oss i vår tävlingsdebut ;) Han var 5 år och jag 15 år tror jag. Det är just på den tävlingsplatsen vi ska tävla Lisa och Yamazaki på söndag också, får hoppas att det slutar bättre ;)

Underbara uteritter

Ramius och Emma har varit ute på en ganska lång tur vardera. Emma är riktigt härlig och fin häst att rida. Yamazaki och Donna uteritt med mycket skritt. Igår var båda flickorna riktigt fina i ridhuset, har bytt ut Donnas hackamore till ett nytt med kedja under. Igår var hon riktigt fin i markarbetet och under hoppövningarna. Caramelle jobbades med att flyttas ut på de böjda linjerna, möta upp med ytterskänkel så bytet kom och hon blev rak fram till hindret, precis som Piet instruerade på träningen. Det blev riktigt lyckat och många av sprången flaschade hon till lite, trots att det bara var sockerbitshinder. Lite härlig känsla när dem tar i lite mer än vad de behöver ibland ;)

Nu ska jag iväg till ridhuset och hoppa Kulan lite inför helgens tävling. På lördag ska nämligen han och Madonna tävla, båda ska gå 120 + 130. Eftersom att jag knappt har hoppat Kulan själv på länge kan det vara bra att ta några språng och känna av lite inför tävlingen! :D

Svampen och Valle ska också ut på en varsinn liten lugn tur i skogen idag!


Svampen i vintras

Åker till ridhuset senare ikväll

Ska markarbeta Caramelle och Madonna. Kommer också ha mina sockerbitshinder uppställda som "evighetsbanan". En av mina absoluta favoritövningar. Så simpel men så otroligt nyttig.

Rebecca (Lordens ägare) och jag i vintras. Saknar dig min fina vän! <3

CARUSO <3

Saknar och tänker på dig varje dag. Du lämnade ett stort tomrum i stallet den dagen du åkte. Jag blir så glad och stolt när jag hör att du sköter dig så fint hos dina nya ägare. Allra roligast är att din nya ryttare trivs så himla bra med dig, men hur skulle man kunna göra annat... Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag längtar efter att få se dig igen!


Hästarna i stallet just nu

Valence (Valle) val f -02 e Athletico - Quito de Baussy Tävl 140-150 Min egen häst.

Ramius (Musse) val f -02 e Caardento - Turban Rose Tävl. 140 just nu. Sikte på svår klass under utomhussäsong. Äg Anna Arborelius och jag 50 % var.

Silver Bullet (Kulan) val f -06 e Cassiano - Lasino Tävl 120-130, sikte på 140 i sommar. Min egen häst.

Vinceur van't voortvelt (Svampen) val f -05 e Warkant van't Gestelhof - Saygon Tävlar 110-120. Sikte 130 i sommar/höst. Min egen häst.

Lady Madonna (Donna) sto f -02 e Cardento - Tasano Tävl 140-145. Äg: Anna Arborelius. TILL SALU

Caramelle (Melle) sto f -05 e Carano - Robin Z Tävl 110 just nu. Sikte 120 i vår/sommar. Här för utbildning. Äg/Uppf: Ann Hannu

Monalisa (Lisa) sto f -08 e Carland - xx Ska snart tävlingsdebutera. Står här och jag hjälper min vän som äger henne att utbilda och tävla Lisa. Kommer bli till salu. Äg: Amanda Vesterinen.

Yamazaki (Yamma) val f -07 e Cortez - Jirlow Ska snart tävlingsdebutera. En häst som jag tror kommer gå stora klasser i framtiden. Är här för utbildning och tävling. TILL SALU.

Flying Emma (Emma) sto f -07 e Santa Cruz Tävlat 120 felfritt. Sikte 130 i vår. En häst som är här för utbildning och tävling. TILL SALU.

Lillfian!

Första gången hon hoppar bana på ca 90+ höjd. Litta krutskruttan, så mycket power! :)
 

Ramius grundomgång 140 A1:a

Lite problem i ridningen till andra hindret, annars kändes han, för att vara Ramius, ganska ridbar mellan hindrena. Känslan från hans rygg är helt otrolig, det känns som att han inte behöver ta i nämnvärt på den här hinderhöjden, trots sin ringa rutin. Fick också känslan av att han tände till och tyckte att det var roligt när han hoppade en så pass stor och knixig bana. Jag älskar den här hästen helt otroligt mycket och säger det återigen, jag tror att han kommer bli en häst för riktigt stora klasser i framtiden. Men det är en lång väg kvar i styrka, rutin och dressyrmässigt arbete!


Filmer från Högbo

Kommer försöka ladda upp lite filmer på bloggen ikväll, bland annat från Högbos tävlingar i helgen.

Bjuder på Valence omhoppning i 140-klassen vi vann så länge. Jag visste att om jag var felfri så skulle jag bli sämst 2:a, så red mer på säkerhet än att riska. Tur för mig att sista ryttaren fick ett nedslag, då slutade vi som ensam dubbelnolla vilket gav oss segern i klassen!

Kommentatorn räknade fel efter min omhoppning, hon sa att "det räcker till en andra plats så här långt". Det var för att en annan hade snabbare tid i omhoppningen än mig men hon hade med sig 4 fel från grundomgången. Resultatet korrigerades efter men det finns inte med på filmen.

Fina unghästarna!

Igår kväll när vi kom hem red Amanda och jag ut på först Kulan och Flying Emma och sedan red hon sin Monalisa och jag Yamazaki. Alla skötte sig super och tyckte att det var riktigt kul att komma ut och jobba lite igen.

Nu har vi precis klippt lillfian (Monalisa) för första gången, hon stod som ett ljus, så duktig! Nu ska vi åka till Södertälje med henne och Yamazaki för att hoppa en liten bana. Jag kommer hoppa båda precis som sist och förhoppningsvis kan vi få med lite på film!

Monalisa dagen innan vi åkte till Högbo när vi hoppade en kort bana på fyra tittiga hinder. Hon var fantastisk!

VINST OCH 5e PLACERING I 140!

Vilka fantastiska hästar jag har! Båda felfria i grundomgången över en lång och krävande 140-bana. Ramius stod för den bäst grundomgången som han gjorde med en känsla av stor lätthet! Valence var jättefin men hoppade ännu bättre och renare språng i omhoppningen efter. Ramius var då totalt mått och saknade tryck och spänst i sin hoppning. Jag fick dessutom inte till avsprångspunkterna bra så vi fick inte till någon vidare bra omhoppning. Men han har ju största hjärtat i världen och kommer med garanti utvecklas mycket under året

Valence blev klassens enda dubbelnolla och VANN meetingets huvudklass 140, Ramius slutade 5a. Oerhört glad och ser fram emot det här året med mina två stjärnor!! Tusen tack till bästa Amanda som varit med och hjälpt till under helgen! :D <3

Mina älsklingar!!

Är supernöjd med dagens 140-klass. Valence inledde med fantastiska språng hela banan, tyvärr ett per på tvåan då han svarade lite för bra på förhållningen och blev lite kort in på hindret. Känslan hela rundan var helt grym, älskar min häst. Han har hittills visat storform i helgen! :)

Ramius överraskade och hoppade väldigt bra. På femmans trippel gled han ut i svänen och jag fick jag hjärnsläpp så hjärtat hoppade praktiskt taget en stor trippel från stillastående, gick förstås ner på bakbommen. Rev därefter räcket direkt efter eftersom vi var helt ur rytmen. Efter det avslutade han hur fint som helst!! Tar på mig båda felen idag utan tvekan.

Det var riktigt stor 140 idag men inte så teknisk. Ska bli kul imorgon när båda går helgens huvudklass med A1:a som bedömning. Ramius mest för att samla rutin. Men är så nöjd med hästarnas prestationer i årets första 140! :D

Dåligt val

Bytte bett till gummipelham och började dagen med en 125 på Ramius. Var otroligt fin på framridning och framhoppning men inne på banan blev bettet på tok för skarpt och rundan var inte alls bra. Ett nedslag på tvåan. Valence reds en timme på morgonen.

Båda går 140 senare.

Valence inleder helgen felfritt med placering!

Valence var superfin och feldri, 9e placering! Ramius som vanligt spänd men hoppade ändå väl. Red ett extra medvetet mellan tvåan och trean och trean till fyran för att jag inte ville ha honom springig i början. Fick inte igenom förhållningen till 3an och kom för nära, så fick nedslag där. Resten av banan fin!

Nu laddar vi inför morgondagens 140 :)

Fullt i stallet!

 
Nu är stallet fullt igen vilket är riktigt roligt. Tre nya hästar i form av Yamazaki, Monalisa och den allra nyaste Flying Emma. Tre unga tillskott i stallet, alla tre MYCKET lovande. Känner mig lite lyrisk och är otroligt förvänansfull över att få komma ut på tävlingsbanorna med dessa!! Jättekul att ha fått förtroendet att ha dessa hästar hemma för träning och tävling. Också roligt att få fulla de två tomma boxarna efter Caruso och Bernity B som båda inom en kort tid såldes och flyttade till sina nya ägare.

On the road

Nu börjar vi närma oss Högbo, har Valence och Ramius bak i lastbilen. Bästa Amanda är med! :)

Båda pojkarna går en 130-klass senare ikväll!