__

Han är till salu...

Även om vi tänkt oss ett lite längre samarbete kring Rebell så är han under tidens gång alltid till salu. Jag tycker att han har skött sig fantastiskt på alla tävlingar vi har gjort i år och med lite mer rutin och arbete kommer han kunna gå långt.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=809268

 Without you I would fall apart
Tid för reflektion

Valence kändes fantastiskt fin i söndags. Tappade vänstertygeln (vilket har hänt för många gånger nu), mitt i en trekombination. Rev såklart ut. Red fem fram på sista linjen vilket blev för långt och rev därför även sista i 145. 8 fel är för mycket för oss speciellt när han är så himla fin. Film kommer.

Ramius kändes lite matt och snubblade väldigt konstigt i landningen. Rev därefter två hinder så valde att utgå och inte slita på honom. Hoppar en 130 nästa start för att komma igång lättare utomhus med honom. Jag funderar mycket kring min teknik o ridning på honom just nu vilket resulterar i mindre känsla och mer tanke. Därför vill jag backa några steg för att hitta rytm och feeling igen.Rebell gjorde en fin debut i 135. Dock inte vanliga Rebell som hoppar just nu. Mycket sämre bjudning, släpper ryggen lite och kryper in lite för mycket i hindrena. Jag får dock inte glömma bort hur pass orutinerad han är. Tycker att han gör ett strålande jobb, det är trots allt en väldigt spektakulär miljö i Sundbyholm och trots att han inte känns som han gör normalt så gör han det enkelt.

Vad som är bra när ridningen och hästarna inte känns bra är att man börjar analysera och reflektera. Man inser sina och hästarnas brister och vad man behöver jobba med. När allt bara flyter på så traskar man framåt utan att tänka så mycket så jag tror att det är väldigt nyttigt. Spenderade gårdagens förmiddag till att trimma några hästar i solen på gräsbanan. Härligt att ha lite ytor att jobba på och verkligen bara ställa sig frågan under ridpasset "Hur känns det" "Hur sitter jag" "Är jästen helt mellan min hand och skänkel" "Samma kontakt med båda tyglarna" osv. Hästarna kändes otroligt fina i slutet och Callisto som var en av fyra och fortfarande är så ung jobbade fantastiskt. Rebell fick hoppa några språng på banan för att försöka hitta rätt bjudning och språng igen. Tekniktränade över några större och bredare hinder. I slutet hoppade han helt otroligt. Bytte till vanligt bett med remont och satte på martingal mm. Försöker verkligen spara på sprången hemma men nu kände jag att vi behövde korrigera och hitta rätt innan tävlingarna den här veckan. Längtar så mycket till han hoppar på samma sätt och med samma bjudning och självförtroende på tävling som här hemma. Han kan verkligen hoppa den hästen.

Fredagens tävling i Sundbyholm

Callisto var felfri och hoppade många fantastiska språng med mycket marginal i sin livs första 120-start utomhus. Lite spänd och tittade till på ett par hinder men ändå imponerande fokuserad för sin unga ålder i spektakulär miljö. Den extra uppmärksamhet som idag visar i att han blir lite tittig och spänd kommer i framtiden bara vara positiv. Min fantastiska framtidshäst!

Rebell och jag gjorde var första utomhustävling någonsin. Han var också lite spänd och stirrig, märktes framförallt på framhoopningen. Han hade ett ner i 120 och två ner i 130. Han var spänd och jag red lite för dåligt helt enkelt. Det var en otroligt lång dag i värmen så vi kunde åka hem nöjda och glada ändå!
Fredag

Morgonen började tidigt med utsläpp och stallfix samt förbereda utrustning inför eftermiddagens tävling. Därefter fick vi finbesök av Toblerones ägare! Ska bli roligt att han stannar hela maj också för inhoppning! :) Tycker om den hästen mycket, snabblärd, energisk och väldigt positiv! Måste visa film snart, ineidningen har gått strålande!

Snart beger vi oss till årets första utomhustävling med Rebell och Callisto! :)
Det går så bra för mina "föredettingar"!

Jag är så stolt och måste få skriva ett litet inlägg och berätta hur det går för några av hästarna som funnits hos mig antingen som försäljnings-/utbildningshästar eller varit mina egna!

Lady Madonna var dubbelnolla och placerad i 120 och 130 i helgen med sin nya ryttare som verkligen älskar henne! De började sin tid tillsammans efter försäljningen fantastiskt för att sedan hamna i en liten svacka. Donna är en mycket speciell och känslig dam och jag blev mycket glad och hedrad när de ringde och bad mig om lite hjälp i träningen. Nu har de verkat hitta knapparna igen och de passar otroligt fint tillsammans. Det kommer bli spännande att följa deras resa i år trots att vi bor med över 6 h avstånd från varandra!
 
Superspänstiga Monalisa nollade återigen 1m och 110 med sin ryttare som matchar denna toppförsiktiga lilla gummiboll mycket klokt. Man kan inte annat än att älska denna lilla spjuver och jag tror att de har många fantastiska och framgångsrika år framför sig på tävlingsbanorna!

Caruso matchas väldigt lugnt men är otroligt uppskattad och lovordad av alla tränare som sett honom. Tyvärr hörde vi av förälder att tävlingsintresset hos hans ryttare inte är jättestort just nu men de klasser det gör tillsammans går jättebra och de gör alltid jämna och fina resultat ihop! De är dessutom kvalade för 130 och jag hoppas att de kommer ut och njuter av utomhustävlingarna tillsammans i vår och sommar. Min saknade, fantastiska Caruso!
 


Lord Greystoke och min underbara vän Rebecca hoppade hem en 6:e placering i 120 förra helgen och hoppade även hela 130-banan felfritt, bortsett från en volt till första hindret där båda halvsov innan start. Lorden hoppade grymt bra och Rebecca som knappt har någon rutin alls i 130-klasserna var jättelycklig när jag pratade i telefon med henne efter. De är dessutom med i ett av SRKs allsvenskalag och radar ständigt upp nollor. Jag vet att de kommer ha ett riktigt roligt och framgångsrikt år i år. Var uppe och höll träning för dem två dagarna innan tävlingen och har nog aldrig sett Lorden så fin som då!

Även fina Levinio tävlar sparsamt men mycket framgångsrikt med sin nya ryttare som har fått sin drömhäst som läromästare! Följer jag bara lite smått på instagram men Levinio lever som en kung och de passar verkligen jättefint tillsammans!

Fina Elmer tränar och tävlar för att samla rutin, jag har sett lite videos från träning och kan bara konstatera att det är en riktigt kvalitétshäst med all framtid för sig! Han är grön på tävlingsbanorna och hans ryttare har inte haft en så ung häst innan. De passar dock som hand i handske och kvalitéerna i vissa språng bara lyser. Hoppas få träffa dem mycket på tävlingar i sommar!

Fina Flying Emma bor ju bara 10 minuter från oss hos en vän hos mig som köpte henne. Hon har tidigare haft en travare till D-ponny som hon tävlade i lite lägre klasser på. I och med köpet av Flying Emma fick hon chansen att utveckla sin potential som ryttare och de rusar med stormsteg fram i utvecklingen! De var nolla i sina två första 120 och har i princip varit felfri i alla klasser i år! I sommar väntas en spännande 130-debut!
 


Silver Bullet som fortfarande står kvar hemma hos oss med min närmaste vän som nu äger honom har gjort många fina 130-rundor i år och förra året, även på nationell nivå. De jagar rutin i 130-klasserna tillsammans då de båda fortfarande är orutinerade och sedan är siktet inställd på större klasser i framtiden på denna scoopiga, modiga grå Kula.


Jag har mycket kontakt med flera av hästarnas nya ryttare och ägare, Silver Bullet och Flying Emma ser jag ju varje vecka/dagligen och jag tränar båda ekipagen. Lorden och Rebecca träffar jag också ofta och Rebecca kommer med jämna mellanrum hit och bor här och tränar. Dessutom har jag mycket kontakt och dialog med framförallt Madonnas och Monalisas ägare. De är flitiga med att skicka filmer, diskutera tankar och upplägg och trots att de bor långt nere i södra Sverige känns det som att jag får vara en liten del av deras resa. Så himla roligt! Elin och Lady Madonna ska dessutom komma upp hit snart över en helg för att träna, vi ska även åka på en tävling tillsammans igen!

Så stolt över "mina" före detta hästar och deras nya ryttare. Fina ekipage som levererar resultat, trivs ihop och har många riktigt roliga år att vänta! Tänk hur bra det har blivit! Jag blir så glad och så stolt.

Nu la jag in egopictures på hästarna från när jag hade dem men jag ska försöka få lite kontakt och egna ord/bilder/filmer om ni vill se och höra från hästarna. Jag vet att det brukar vara uppskattat så kan försöka få till ett kul inlägg här kanske...

Nykomlingen!

Kort liten film på nya killen "Totte". Han har massor med kvalitéer som jag älskar, men det ligger en del jobb framför oss nu. Jag vill att han ska gå helt rakt efter hindrena då han just nu försöker vända direkt efter språnget. Kommer också jobba med att få en jämn bjudning och få honom att tro på sin förmåga och hoppa mer avspänd och genom kroppen. Men han har definitivt mycket kapacitet, försiktig, härlig galopp och ridbarhet och är en helt underbar individ. Alla "problem" är sånt som går att arbeta med så det ska verkligen bli roligt att utveckla den här fina hästen!


Myskulan och Amanda i solen igår ♥Underbar bild på fina Kulan och min fantastiska vän!

Härliga dagar!

Min fina vän Amanda har påsklov från skolan hon arbetar i så jag har massor med hjälp i stallet just nu. Vi njuter av ridning i fantastiskt väder, låta hästarna beta nakna några timmar per dag, stalljobb mm. Helt underbara dagar som går i ett. Man får otroligt mycket energi av vädret som redan ger en känsla av sommar!

Dessutom hade jag det bästa passet hittills på Callisto igår. Vi har jobbat oss igenom en tuff period där han har varit trotsig och lite svår att rida. Han börjar känna sig riktigt stark i kroppen och det har givit honom lite attityd och egen vilja. Men efter många veckor med hårt jobb varierat med mycket viloperioder var han igår helt magisk. Callisto har en fantastisk ridbarhet när psyket är med och då finns det faktiskt inte många som kan mäta sig med hans känsla!
Film Ramius 145

Filmen från lördagens 145-hoppning. Trots att jag ridit många stora klasser senaste åren kändes banan mycket stor och en hel del svåra linjer. Bara ettan till tvåan stod i skarp brytsväng. Fick absolut inte till vägen till treans räcke, kom alldeles för nära. Dåligt ridet. Han hoppade fantastiskt och gjorde sitt yttersta!
Linkel's Rebell

Black beauty


Fullspäckad vecka!

Vi har återigen en rolig vecka full av aktiviteter!

Idag ska alla hästar ridas, några ska hoppa lite idag till och med! :) På kvällen ska jag ha lite träningar! :)

Imorgon kommer hovslagaren, äntligen! :)

På fredag morgon beger jag och Ramius oss till SRK för Sylveträning. Det ska verkligen bli jätteroligt! :D Senare på fredagen tävlar Callisto 120, Rebell 120 och 130. Första utomhus i år! :)

På söndag tävlar Rebell 135, Valence och Ramius 145! :)

Rolig vecka att vänta! :)

Idag myser alla hästarna i solen!


3:a i dagens 145-GP :) ♥
Valence 5:e placerad i 145!

Båda hästarna har varit jätteduktiga idag! :D Ramius hoppade fantastiskt. Tyvärr gjorde jag en ordentlig tabbe på treans räcke där jag inte fick till svängen och kom alldeles för nära. Han gjorde verkligen sitt jobb och ger en helt underbar känsla. Han kan hoppa hur stort som helst den där hästen! :) Ramius var första utanför placering.

Hästarna står uppstallade på en jättemysig hästgård bara några minuter från tävlingsplatsen. Båda mår som två prinsar med fönster ut och de kan hälsa på varandra. Ramius är normalt sätt lite stressad och äter dåligt men nu är han harmonisk och började äta direkt när vi anlände. Hästarna ser jätteglada ut. Vi bor i lastbilen precis utanför deras boxar. Jättemysigt!

Imorgon går båda 145 GP innan vi beger oss hemåt!

Tävlingsplanering ett tag framöver

I helgen åker jag till Gävle med Valence och Ramius. Båda går 145 cm både lördag och söndag. Vi rullar mot tävlingen under förmiddagen och stannar alltså bara en natt. Nästa helg tävlar Rebell 120 + 130 på fredagen tillsammans med Callisto som går en 120-klass, debut utomhus. På lördagen rider jag eventuellt första omgången i elitallsvenskan tillsammans med laget och på söndag tävlar jag Valence och Ramius, första utomhustävlingen för dem i år. Båda går huvudklassen för helgen i 145 som det ser ut just nu. Veckan därpå sätter tävlingarna igång redan på onsdagen. Då hoppar Callisto en 120. På torsdagen tävlar vi igen, då går Valence och Rebell går en 130-klass. På fredagen går Valence och Ramius en 145-klass och på lördagen går båda 150 cm. På söndagen går eventuellt någon av dem finalen i 150 cm och Rebell debuterar i 135. Efter dessa veckor får Valence och Ramius några lugna veckor att ladda upp inför Norrköping international horse show i slutet av maj. Helgen därpå ska Callisto och Nino tävla på en regional tävling. Eventuellt får även nykomlingen som kallas Totte följa med dit beroende på hur det känns! :) Fullt med tävlingar april ut och hela maj, ska bli riktigt roligt. Jag känner mig otroligt motiverad. Härligt att utomhussäongen sätter igång också. Just nu känns det som att mina tre bästa hästar i stallet, Valence, Ramius och Rebell, är tre hästar som absolut går bäst utomhus. Valence är ju egentligen smidig och kvick och en perfekt inomhushäst, men han trivs ännu bättre och blir mer harmonisk utomhus!

Ny häst!

Jag har fått hem en ny häst för tävling och försäljning. I och med Villes försäljning hade jag möjlighet att ta in den här fina valacken i stallet. Han har fantastiskt bra ägare och det blir ett lite mer långsiktigt samarbete inför en försäljning. Det brukar också vara det bästa för alla parter! :)

Jag måste erkänna att jag blev lite småkär första ridpasset. Han är energisk, lätt i modellen, supertrevligt psyke och en härlig individ. Ser verkligen fram emot att jobba med honom. Jätteroligt verkligen.

Han är en tysk, nioårig valack med fin stam.
Nino har tagit påsklov!

Nino fick vila från och med i tisdags. Han sätts igång igen på måndag nästa vecka. Både kropp och knopp behöver nog lite tid för reflektion och återhämtning. Tänk hur mycket han har varit med om och utvecklats bara på några månader.
Är i Stockholm och hälsar på Rebecca! :) ♥

Igår höll jag träning för dem på deras hemmaplan och Lorden hoppade fantastiskt! "Min" fina Lord Greystoke. Vi kunde inte ha hittat en bättre köpare till honom den där sommaren för två år sedan.

Vi har ätit god middag och haft det väldigt roligt. Skönt att komma bort lite från vardagen och tänka på helt andra saker. Idag blir det lunch i stan och gå runt lite i affärer och kika. Har vi tur möter vi upp Elmers nya ryttare och hon äter med oss.

Tidigt i eftermiddag tar jag tåget hem igen.

Ramius 3:e plac i dagens 130

Nu har jag gjort lite sadelbyte och experimenterat lite, och Ramius känns verkligen fantastiskt fin. Valence och jag är äntligen på väg ur en formsvacka och jag hoppas att vi kan nå en toppform inom några veckor då vi har stora uppgifter framför oss nu i vår. Hade ett ner på honom idag men upplevde att han hoppade bättre och bättre banan igenom. Känslan i sprången är mycket bättre än vad de har varit sista tiden. Jag har en skön känsla i kroppen och tror som sagt att han inom några veckor är back i Valleform. Jag hoppas verkligen det. Ramius kommer bli oerhört intressant det här året.


Love this horse

Att det var en oerhört lång dag och att både Nino och jag helt laddade ur batterierna till slut spelar ingen roll med den här känslan i så många språng. Sämsta ridningen idag på säkert två år. Men den här hästen är fantastisk! En verkligt blivande stjärna.


Toblerone e Tornesch

Riden 6 gånger. Duktig kille!


Svar på frågor

Kan inte du lägga upp en tävlingsplanering över tävlingssäsongen?

Jag försöker lägga upp kortare planeringar regelbundet här på bloggen. Jag har en planering över hela året men ibland kommer det upp ändringar, nya hästar osv. så jag uppdaterar lite oftare med kortare planeringar här på bloggen istället!

Är ramius till salu? Eller rättare sagt hade du kunnat tänka dig att sälja honom, det står inte på din hemsida att "han inte är till salu"

Ramius kommer stanna hos oss till slutet av sommaren sen ska vi ta en diskussion på hur vi går vidare. Min förhoppning är att behålla honom flera år till. Han har en obegränsad kapacitet på hinder men är svår mellan hindrena. En försäljning skulle i så fall bara ske pga att jag måste få en ekonomisk plattform till att köpa in nya lovande hästar att utbilda upp i klasserna. Tyvärr har man ju inte råd att behålla alla hästar. Men vi kommer inte ta en diskussion kring detta förrän i slutet av sommaren.

 
Kan inte du göra en film på eran gård? :)

Jo det kanske jag kan göra så småningom!

 


Hej! Jag är en trogen läsare och har ett par frågor.
Hur stor är Ville i mkh?
Har du något tips att få en häst att sluta tjura, stegra och bråka så fort han inte vill ta skänklen ordentligt. Det svåra är att man inte kan bli arg på honom heller för då blir han ännu argare och ännu tjurigare... Jag har minst flugit av 4 gånger igenom hans dumheter när han stegrar m.m. Vilket är både risk för skador och vem vill sitta på en häst och veta att vilken sekund som helst kommer han att stegra.. Tänkte att du kanske har något tips :)

Han är ca 160 cm i mankhöjd. För att uppmuntra framåtbjudningen skulle jag försöka rida mycket utomhus, antingen i naturen eller på stora utomhusbanor. Om hästen inte tar skänkeln är det bättre att kicka till hårdare en gång än att sitta och skänkla hela tiden så att hästen svarar och respekterar skänkeln. Det är då viktigt att inte hålla hästen i munnen samtidigt. Då ger man dubbla budskap och en reaktion på detta kan bli att hästen på ett eller annat sätt hoppar rakt upp i stället, eftersom den inte vet var den ska ta vägen. Förstår att det inte är ett roligt problem men det mesta går att lösa. Kanske kan du ta hjälp av en rutinerad ryttare? Lycka till!

Hur höga är hästarna i mankhöjd?

Valence är 164, Callisto ca 167, Ramius ca 169, Nino 162, Rebell 184, Ville 160 och Tobbe 162.

 


Hej.
Du tar ju emot hästar till tillridning och försäljning?
Tar du emot lite "problemhästar" då också?

Hur gör du med sadlarna på alla hästarna? Tar du ut Sadelutprovare till alla?

Kan du inte berätta lite hur hästarna är att hantera?

Jag har tagit emot många olika typer av hästar, både oinridna, tävlade och hästar som ägarna kanske inte har tid eller fungerar tillsammans med. Ofta har hästarna med sig sina egna sadlar.

Skrev ett separat inlägg om mina egna hästar och deras personligheter för några veckor sedan här på bloggen! Kan göra ytterligare ett inlägg med hästarna som står i stallet just nu.

Kan du inte skriva om hir du lägger upp ridningen på unghästarna och hoppningen :)

Jag kan göra ett separat inlägg om mina tankar kring inridning och inhoppning av unga hästar.

Jag undrar hur ni gör med fodringar/in och utsläpp osv. Sköter du allt själv? Har för mig att du sagt att du inte mockar själv, har du en anställd som gör det eller ngn överenskommelse med hästägare som hjälper dig? Älskar din blogg! Gott nytt år

Generellt sätt tar jag alla uttag och inttag själv. Jag har underlättat fodringarna lite med att ha så gott som fri tillgång på hösilage till hästarna så att jag kunde spara den tiden. Har stora vattenbaljor i hagarna som räcker hela dagarna. Jag mockar själv men får mycket hjälp i stallet av min vän Amanda som både mockar en del och hjälper till mycket med allt hon kan. När jag är på meeting och tävlingar hjälper mina föräldrar till.

Kul att du följer min blogg!

Hej Amanda! Jag undrar om du brukar smörja hästarnas ben med liniment, arnika eller kanske linda med Back on track efter lite hårdare träningar/ tävling? Ha det så bra!!

Hej!

Nej det gör jag faktiskt inte. Jag masserar med arnika men använder sällan det på hästarnas ben. Jag tror att rörelsecirkulationen är a och o för hästarnas ben och ser till att de får vara ute väldigt många timmar per dag och att jag promenerar mycket med dem på meeting etc.

Är Rebell till salu?

Ja det är han.

 

 

Hur gör man för att träna bort bomrädsla hos hästar ?

Det är nog bara övning som gäller. Med en bomrädd häst gäller det väl att ha bommar som vardag. Ha bommar liggandes varje pass, även om du inte rider över dem. När du väl kan komma över dem kanske du får vara beredd på att hästen tar en språng över, då gäller det att vara med och inte rycka hästen i munnen eller komma ur balans för då kan hästen uppfatta det som bestraffning och förknippa bommen med obehag.

Jag hade en väldigt tittig häst som alltid stannade på vattenmattor hemma för ett par år sedan. Då hade jag en vattenmatta liggandes så att hon fick hoppa över den i början och slutet av varje ridpass även om vi red ut eller bara markarbetade. Efter några veckor hoppade hon alla sorters vattenmattor, stora som små!

Himla fin han är :) Är han din egna eller rider du den åt någon annan? Kram

Tack så mycket, jag är väldigt förtjust i honom. Han är min egen häst. Kram!

 
 Vilken prisklass kommer ramius ligga på? Är han helt ua? Han verkar vara en perfekt kompis att utvecklas med, inte tittig utan bara går:)

I dagsläget är han inte till salu. Ja han är frisk som en nötkärna och röntgad UA.

Härligt! :) Hur är ridbarheten hos Callisto? alltså hur är han jämfört med t.ex Caruso som jag vill minnas att du skrivit har en väldigt hög ridbarhet jämfört med Valence och Ramius.

Han har en väldigt hög ridbarhet men ibland lite för mycket egen vilja! Kommer nog vara minst lika fin som Caruso att rida när han har blivit lite äldre. :)

 Om du vill ta tillbaka tre av hästarna du har sålt, vilka tre skulle det vara?

Oj vad svårt… Jag tycker att jag har haft så himla många fina hästar i stallet genom åren… Hm… Kanske Elmshorn, Caruso och Monalisa? Tre hästar jag verkligen älskade att rida och som alla har enorm potential.


Hur många elever har du totalt och i vilken åldesgrupp?

Oj, typ 20-25? Alltifrån 10-11 år och upp mot 50!


Tröttnar du aldrig på att alltid ha så mycket att göra? Dina dagar verkar vara fullproppade med aktiviteter?

Att rida är alltid roligt. Självklart kan jag känna mig trött och att motivationen ibland kan vara lite lägre än vanligt. Men det är mer på allt runt omkring. När jag väl sitter upp på hästen är det verkligen ALLTID roligt.

Vad är det högsta du har hoppat barbacka? Och hur kommer det sig att du kan det så bra?

Det är 170 cm på Ramius i somras. Det är också det högsta jag har hoppat överhuvudtaget. När jag var liten fick jag chansen att rida en äldre dams två shetlandsponnyer i ett litet stall mitt ute i skogen. Hon hade inga sadlar till sina två shettisar så jag och min kompis red alltid barbacka. Vi red där i flera år och åkte av många gånger men vi lärde oss nog mer än vi skulle kunna tro under de här åren. Balansen fick vi öva på i alla fall! ;) Jag älskar att rida barbacka och gör det åtminstone ett par gånger i veckan.

 


Kan inte du berätta om hur du började rida och hur din ”ridresa” sett ut?

Jo jag kan göra ett separat inlägg om detta.

Hur ofta skos dina hästar?

Var 6-7 vecka.

Hur hittade du Valence?

Vi hittade ett försäljningstall med en hel del unghästar. Valence fanns inte med på hemsidan men vi fick prova honom när vi kom dit. Jag red nio unghästar den dagen. Det fanns ingen annan än Valle i tankarna när vi åkte därifrån!

 


Såg på din hemsida att ramius kanske ska säljas, varför? Han har väl mycket mer att ge än de han gjort hittills?

Det är då endast pga det jag skrev ovan. Han är inte till salu i dagsläget. Det har han verkligen. Han har enorm kapacitet och jag tror att han kommer blomma ut på riktigt när utomhussäsongen sätter fart.

Vad är det som gör att du tror extra på Callisto? Han är så fin.

When you know, you know. Nej, skämt åsido. Han ger den bästa känslan jag har haft någonsin på en yngre, lovande häst. Superförsiktigt, intelligent, stor kapacitet, bra galopp. Jag är helt övertygad om att han är min framidshäst. Men är lite valpig forfarande och kommer nog vara det ett par år till. Tack!
 

Vad är dina tips för att utvecklas som ryttare?

Ta alla tillfällen du kan till att rida, gärna så många olika typer av hästar som möjligt. Sätt upp mål både långsiktigt och kortsiktigt. Kämpa på i vått och torrt! Försök analysera träningar och tävlingar, jobba med dina och hästens svagheter för att bli bättre.

Världens bästa sadel till salu

Min älskade CWD. 17" normal bom 2C i kåpor. Svart. Från 2010.

Säljes endast pga att jag måste köpa två nya sadlar i och med nya hästar hemma. En sadel som har vunnit 150 och legat bra på så gott som alla hästar som fått ha den på sin rygg... :) Bred kanal och fantastiskt välbalanserad sadel. Dessutom väldigt vackra detaljer och svart, som typ inte går att hitta...

20 000 kr

 

Ville

Nu är denna roliga och häftiga lilla häst såld och besiktigades igår UA. Han åker till sin nya ägare i nästa vecka.Vilden Nino i sin 110 debut!

Det blev lite rörigt till sista hindret då vägen dit var lite svår eftersom hästarna gärna tog tag lite i den grå oxern bakifrån. Han är ung och väldigt grön, men hoppa kan han!


Quantino felfri idag!

Idag var det regional tävling i Södertälje som gällde där Christoffer och Ramius inledde dagen strålande med en dubbelnolla och placering i sin klass, 1m.

Nino har skött sig väldigt bra och hoppat många fantastiska språng! Felfri i 1m, debuterade sedan 110 utan att vara nära en bom. Så roligt! Nu börjar saker och ting verkligen släppa med min buse! Hinderhöjden har aldrig varit något problem, snarare allting runt omkring.

Vi kan inte vara mer nöjda med dagen, verkligen jätteroligt!

Löshoppat världens finaste Nino ♥

Han har ett otroligt lätt språng. Kommer så oerhört lätt upp i luften och enormt mod. Löshoppade stora hinder lekande lätt. Som en liten katt... Dessutom enastående vacker!

En dag med mycket hoppning

Var iväg hela förmiddagen på samma ställe där jag har hoppträningar varje tisdag. Banan från gårdaskvällen stod kvar så jag tog med mig Rebell och tränade lite. Han var jättefin och hoppade enkelt en bana på 130-135. Jättefin!

Hoppade även stallägarens häst, hon som också är min supporter i mycket. Hon tog föl på deras D-ponny som gått msv A hoppning med placeringar i ung ålder, och betäckte med hopphingsten Cartier (Contender - Landgraf I). Nu är avkomman fyra år och vi hoppade in honom i början av året. Idag hoppade vi utomhus för första gången och han var jätteduktig. Hoppar alla möjliga titthinder utan att blinka och är kvick och försiktig. Jättekul! Dock knappt 160 cm hög. Men jätterolig och snabb i både ben och tanke!

Tränade även på eftermiddagen för bästa Anette. Kul att träningarna äntligen drar i gång. Callisto skötte sig mycket bra, hoppade strålande. Lite ofokuserad och valpig emellanåt men han har så stora kvalitéer. Älskar den hästen. Valence var het och uppjagad idag så vi hoppade inte så mycket på honom. Det blir ytterligare ett kiropraktorbesök och en stor dos B-vitamin för hans del. Våren är verkligen ingen bra period på året för honom, det har det aldrig varit. Inte så mycket att göra åt. Han gav fin känsla i helgen och jag hoppas få till formen till nästa tävling. Vill ha honom så där harmonisk och fin igen...

Listo <3

Välkommen hit Toblerone!

Denna fina 5-åeiga valack har flyttat till oss idag i och med Sportsmans hemflytt förra veckan och det avslutade samarbetet.

"Tobbe" är insutten men ska ridas in och hoppas in. Han kommer troligtvis också att bli till salu. Toppstammad e Tornesch -Electro - Stanford. Ser verkligen fram emot att jobba med honom, underbar personlighet!

Bättre bilder kommer, från boxen ikväll. Stilig och lik sin far i hals och huvud!