__

En fantastisk upplevelse!

Att få vara på en arena som Globen, att få rida inne på arenan och bara vistas i området bakom kulisserna har varit helt fantastiskt. Jag har fått mersmak och vet att det är den nivån jag vill nå en dag.

Valence har varit otroligt fin när jag jobbat honom på marken inne på arenan och var extremt fin på framridningen och framhoppningen igår. Väl inne på banan var han lite hetare än vanligt, men känslan var ändå ganska bra. Jag kände mig inte speciellt nervös men hade svårt att inte spricka upp i ett leende mest hela tiden, det var så mäktig känsla att vara där.

Min plan vid bangången blev tyvärr vårat fall i gårdagens klass. Trekombinationen kom väldigt tvärtur sväng efter ett smalhinder och det var långt både mellan a & b och b & c. Jag tänkte och rådfrågade både John och Helena som tyckte att man skulle försöka flyta på i svängen och bibehålla rytmen in i kombinationen. Jag red hela banan helt enligt den plan jag hade, men tyvärr blev Valence alldeles för snabb och fick på tok för trångt i trekombinationen, rev b med bak och c med fram. Annars kändes det ganska enkelt och bra resten av banan. Valence är ju väldigt speciell och svår vad gäller kombinationer eftersom han bara ser sista hindret och vill springa igenom kombinationerna. Jag vet att jag aldrig får långt på honom även om jag kommer utan galopp alls in. Tyvärr gjorde jag en missbedömning på det igår, och borde tagit en ordentlig halvhalt och "börjat om" in i kombinationen. Detta blev tyvärr vår stora miss går.

Laget var första utanför att gå vidare till dagens final som Flyinge HSK vann - stort grattis.

Jag ska ta med mig den fantastiska upplevelsen och lära mig av mitt misstag. Kan ändå känna mig nöjd med min ridning och att jag kunde hålla rätt fokus. Tänk om Valle bara kunde backa av och tänka lite själv i kombinationer ibland, då hade han varit en topphäst... Men är så glad över att han - återigen - givit mig stora erfarenheter för framtiden.

Film kommer!

Onsdag

Vet inte hur jag hade klarat mig utan min underbara vän Amanda idag som hjälpt mig så himla mycket¨.

Red ut ganska långt på Valence idag som mest ville få av mig men jag  tror det berodde mycket på att jag hade bomlös sadel pga att det kom så mycket snöblandad regn och ville inte förstöra sadeln. Hur som helst så var han bättre mot slutet och då ledde jag honom resten av vägen hem. Äsch, han är nog lugnare imorgon, brukar vara fin efter ett jobbigt pass. Ska rida honom inne på arenan imorgon på dagen också.

Nu åker vi mot Globen om några timmar. De mesta är packat och klart. Ikväll ärdet stora ryttargalan så det ska bli jättekul, pappa och Amanda tar hand om Valle sålänge! Tusen tack <3


Mot ridhuset!

Nu åker Erika och jag till ridhuset för att jobba igenom hästarna lite. Hon rider sin häst Paul och jag gör sista riktiga lydnadspasset med Valence inför Globen! :D

Operationen gick bra! :)

Ramius är nu opererad och det var som hans uppfödare misstänkte att han slagit av en bit av sin höft som ung. Det var nu små benbitar som kapslat in sig i en stor knöl med brosk och lite annat. Det är nu bortplockad utan några komplikationer. Jag ska själv ta bort stygnen om12 dagar, hålla rent och plåstra om honom i 5 dagar (måste hitta hjälp med detta när jag är på Globen). Veterinären trodde själv att i det här fallet hade den faktiskt kunna störa honom, när det bara är fettknölar brukar de inte störa hästarna, men här var det ju små benbitar i. Om två veckor rids och tränas Ramius precis som vanligt igen! :D Spännande att se om det kommer bli en positiv skillnad ridmässigt! :)


Tack Caramelle för dagens WOW-känsla!

Idag var Caramelle helt fantastisk! Hon är en annan modell på häst än jag är van vid och ganska sto, mäter ca 174-175 cm i mankhöjd. Det är krävts väldigt mycket ridning på henne, och jag rider normalt med ganska små hjälper på alla mina andra hästar. Jag har ibland känt att jag inte riktigt fått till det på henne och ibland tänkt att min ridning kanske inte passar på henne. Och jag vill ju inte ändra mitt eget tänk och ridning för mycket heller eftersom alla andra hästar fungerar så himla bra.

Caramelle blir bara mer och mer energisk och kvick i sina  gångarter och rörelsemönster. Hon är lättare i kroppen och känns både mycket starkare och har ett helt annat flås. Nu rider jag Melle på ett gummipelham vilket har fungerat otroligt bra. Idag var hon så häftig att rida, galoppen var så välbalanserad, energisk, ihop och med en massa power. Jag kunde bara sitta där med lätta hjälper, hon fanns i handen men var väldigt lätt i kontakten och bar sig själv. Vi hoppade banan som stod uppe på ca 1m - 110 med kombination, brytsvängar, linjer osv. Hon backade av och hoppade så otroligt väl, stora, kraftfulla språng och när hon kom in lite nära bara exploderade hon upp i luften och var så himla försiktig! Jag var alldeles lyrisk efteråt. Hon fick massor med beröm efter vi hoppat klart i galoppen och då började ju sötnosen småbocka lite, hur underbart är det inte när hästarna visar sån sann glädje för beröm. Fantastiskt, riktigt wow-känsla idag och lättnad för att vi minsann är på rätt spår. Och scope har hon ju i sig för stora hinder och ett mod som heter duga, stanna finns inte i hennes huvud, så fortsätter vi så här kan nästa år bli riktigt intressant!


Gårdagens ridpass i ridhuset

.Amanda och jag åkte tillsammans till ridhuset igår och red Kulan och Svampen. Vi hade lite sockerbitshinder som en evighetsbana med både raka, böjda och brutna linjer. Vi jobbade också mellan två sockerbitshinder på långsidan där vi skulle få in så många galoppsprång som möjligt. Amanda och Kulan fick in 13 (!) Så duktiga! Jag fick jobba livet ur mig för att få in sju i början, men det blev lättare och lättare under hela passet. Svampen fick verkligen jobba med att vara lydig mellan hinderna och hoppa på kraft och inte på fart. Det finns en hel del grundarbete kvar på honom kan man säga. Men under uppvärmingen var han helt fantastisk, gick i en rund och låg form i samtliga gångarter! :D Tror Anette kommer se stor skillnad nästa dressyrträning faktiskt. Och underhalsen kanske sakta med säkert kommer minska... :)

Kulan var jättefin och blev väldigt trött han med. Vi avslutade med att hoppa en längre bana med en lydnadsgrind på ena långsidan som var lite högre än sockerbitshinderna. Båda hästarna blev finare och finare under hoppningen och mer lyhörda för hjälperna och galoppen blev rund, kort och stark i god balans.

Nyttigt och roligt pass. Alltid roligt att få sällskap också! Inte minst när det blev lite halvläskigt då lamporna slocknade lite tvärt mitt under uppvärmningen men kom tillbaka sakta med säkert efter en liten stund. Då var det lite kusligt och väldigt mysigt med sällskap av en fin vän! :)


Bulan! <3

Veterinärbesök

Idag ska Ramius operera bort sin lilla knöl vid höften. Ska bli intressant efter om den har stört honom och om något kommer kännas annorlunda på ett bra sätt. Bort ska den iallafall. Det ska vara ett enkelt ingrepp och små risker.

Min älskade Ramius <3


Bernity är back on track

Nu är hon helt frisk och fin, kiropraktorkoll idag för säkerhetens skull då hon varit ohalt sedan i lördags. Hon hade fått en sträckning i muskulaturen vänster bak när hon halkade och satte sig i hagen... Nu fick hon lite hjälp att släppa på det sista. Ska skritta henne några dagar nu och sedan rids hon på som vanligt! :D Så skönt!


GRATTIS!

Grattis till Rebecca och Lord Greystoke som debuterade 125 felfritt på hinder igår! (Rebecca glömde vägen till ett hinder så hon fick lägga volt) så fick 4 fel. Det var Rebeccas första 125 någonsin som ryttare. Lorden gjorde sitt yttersta för att vara felfri som vanligt! Jag var jättenervös som såg det live och försökte hjälpa till lite innan... Stolt över "min" Lordius som jag en gång hoppade in och nu är läromästare och gör en annan tjej väldigt glad! :)

Här är filmen på Rebeccas och Lordens 125-debut igår:

Fina hästar!

Valence var dubbelnolla och placerad i 125 igår. Det var en nyttig start då han blev lugnare och lugnare genom hela banan och hoppade bättre och bättre språng även om de flesta var riktigt bra redan från första hindret. Han andades däremot lite oroväckande, men när jag kom ut insåg jag att min martingal på förbygeln var mycket kortare än vanligt. Jag rider alltid med väldigt lång martingal på honom då han känner sig lite låst annars och hoppar inte riktigt med samma runda båge som med lång. Jag lånade ut min CWD förbygel till en tjej i Södertälje som hade glömt sin. Man kan ju ändra den på säkert 6 olika ställen och allt var ändrat när jag fick tillbaka den har försökt hitta tillbaka till alla mått jag hade innan men igår satt martingalen 3 hål längre upp som kortade av martingalstropparna... Men finingen hoppade fantastiskt många språng ändå, men jag tror att han blev lite upprörd av att känna sig lite "låst": Jag red på ett sätt där jag inte på något sätt hjälpte honom att hoppa felfritt utan ville att han skulle tänka till, backa av själv och hellre ta ett nedslag på denna tävling istället för i Globen. Men han ville vara nolla och hoppade väl och felfritt.

Caruso var verkligen superfin igår. Jättejättefin känsla. Dock är jag väldigt sur på mig själv då jag gjorde en tabbe i båda klasserna med honom. I första tidshoppningen 120 så red jag en apkort väg in i kombinationen som jag inte såg någon annan göra. Dock hade jag inte tillräckligt med ben och hamnade i ett tomt läge, fick göra en volt och komma igen, dock klarade han det andra gången med den korta vägen när jag kom i ett bra läge! I 125 var han jättefin och felfri till sista hindret där jag kortade honom och tog bort all galopp, rev med bak. Verkligen mitt nedslag. Synd med så fin häst och två missar. Jaja, vi har inte riktigt kommit i toppform än... Men han gav mig en otroligt fin känsla igår!


Kulanbulan

Ingenting var brutet eller fel i knäskålen igår utan jag har fått en svullnad som trycker mot benhinnan så det är det som orsakar smärtan! Tar verktabletter och kör på och idag kändes det mycket bättre än igår!

Vi bestämde oss för att ta med Kulan idag och hoppa två 110-klasser för första gången i avd. A. Han var riktigt duktig och var dubbelnolla i båda klasserna. Red lite snabbare i omhoppningarna idag trots att jag egentligen är emot det i så små klasser eller på unga hästar. Men han var väl med på noterna och upplevde nog inget annat än lite större galopp och kortare vägar. Hsn blev 6:a och 3:a. Duktig!

Svampen fick dessvärre inte starta för jag har klantat till det med en sak. Behöver inte berätta för hela världen vad. Men red ut på honom vid tävlingsplatsen, hoppade terränghinder som vi hittade, klättrade i backar både i skritt och galopp samt avslutade med dressyrarbete bland alla tävlingsekipage på utebanan och han var sjukt fin.Det var honom jag åkte mest för denna tävling så jsg är skitsur, var sååå sugen på att tävla denna oslipade stjärna igen men så blev det inte. Fiick iallafall mycket miljöträning, nya upplevelser och fysträning idag. Vi hade riktigt kul.Får satsa på några payn jump i vinter och komma ut till en riktigt spännande säsong 2013! :) Det var ju tur att vi tog.med Kulan så vi inte åkte förgäves... Fick böter för att jag inte hade nummerlapp heller. Har aldrig varit med om någon förening som givit böter förut. Dock hade jag glömt nummerlapp förra tävlingen i Hamre men denna gång hade jag faktiskt satt på ddn men den hade ramlat av någonstans förmodligen på framridningen. Så fick vi böter ändå. Sjukt sur... Inga positiva tankar efter idag på denna tävlingplats, det går förhoppningsvis snart över.

Ändrade planer - igen

Suck. Caramelle har fått ett litet sår på bakbenet och är lite svullen, ohalt men ska inte tävla imorgon. Så jag åker bara med Svampen imorgon.Sprang uppför trappan igår och sna

Ändrade planer

Tar med mig Valence till Heby X-mas show på söndag och hoppar 120 eller 125 med honom där. Kulan får istället vara hemma, känns viktigare att försöka toppa Valles form. Caruso följer med som planerat och går 120 + 125.

På lördag åker jag med Caramelle och Svampen till Hamre och hoppar lokaltävling 1m + 110. Roligt! ;D


Ligger på sjukhus...

Haha, nej bara skojade. Svampen var snäll som ett lamm att klippa...Mamma var med utifall att, lite nervös var jag faktiskt. Han stod som ett ljus och verkade tycka att det var ganska mysigt! Klippte bara bogen, halsen och ganaschen eftersom det är sista tävlingen i helgen och han kan få behålla resten på kroppen över vintern, han har ju tunnare päls där eftersom han har täcke sedan många veckor tillbaka. Han förvånade mig mycket eftersom att han ville sparka ihjäl både mig och Erika när han kom så fort vi nuddade magen eller baklåten/bakbenen... Men han har verkligen landat mentalt och vi har verkligen funnit varandra. Det är så fascinerande för jag tycker att banden mellan häst och människa blir starkare när hästen är speciell, svår eller dåligt förtroende för människan/ryttaren innan.

Svampen blev så snygg och gråare där jag klippte, så blev lite sugen på att klippa hela honom... Men höll mig i skinnet! Han fick massor med beröm och väldigt mycket morötter, och så glad soch stolt som han såg ut på stallgången idag vet jag inte om jag sett honom någonsin... Knashäst!

Valence är helrakad från topp till tå! Förutom rutan vid sadeln, triangeln vid svansen och nosryggen och runt ögonen, där fick han behålla sin päls. Benen rakades idag. Han blev så tjusig, mitt hjärta!

Bernity promenerades länge ikväll, mamma och hundarna följde med oss. Hon var otroligt mycket bättre i traven så förhoppningsvis är hon back on track efter helgen. Hon får stå inne i boxen om dagarna nu och endast promenera tre gånger per dag. Vågar inte riskera att släppa ut henne i leran förrän hon är helt återställd. Hon har ju dessutom blivit ett riktigt busfrö som bockar och springer runt så mycket, vill ha kontroll på hur hon rör sig tills hon är 100 % bra.


Fina Bernity i sin 120-debut!

Ska klippa Valence nu, han måste ju bli Globenfin!


7 hästar ridna, nu ut och klippa Svampen!

Får se om jag överlever eller blir fullkomligt nersparkad av honom idag... Hoppas att han är snäll, vi har ju blivit bästa vänner han och jag...


Valence och jag fick en plats i laget i Globen!

På grund av skadad häst i laget och att vi var första reserv för både ungdoms- och seniorekipage så ringde lagledaren idag och gav oss platsen. Jättetråkigt för hon som har skadad häst, verkligen. Men jag är jätteglad över att få chansen att avsluta säsongen i GLOBEN!

Har ju succesivt varvat ner Valles träning och hoppning nu, tog ju inte med honom till Ted i fredags då jag trodde säsongen var över och inte heller till Helenas träning igår som jag aldrig åkte till. Nu får jag försöka toppa formen så gott som möjligt på egen hand. Men det var ju bara lite drygt 1,5 vecka sedan han var 3:a i 140 i Södertälje och 2,5 vecka sedan han vann 140 i Enskede. Så formen och shjälvförtroendet finns där! Nu ska vi finslipa detaljerna!

Det ska bli en fantastisk upplevelse att gå in i en arena som Globen och dessutom på min älskade stjärna, VALENCE <3
Ridpass på löpande band

Har hunnit rida fyra hästar hittills. Har tre kvar att rida idag.

Kulan reds ut på grusvägarna där jag jobbade mycket med galoppen. Ville ha trycket och sug fram på bettet, och kunna växla mellan stora och korta galoppsprång men ändå ha honom stadig. Han var riktigt duktig men blev ganska trött av dagens pass!

Caruso reds ut och jobbade med lite klättring och registret i galoppen. Jag satt och log och njöt av ridpasset från det att jag satt upp till att jag satt av. Fantastiskt fina häst!

Caramelle reds ut en kortare runda för att sedan hoppa en bana på grusbanan idag. Igår fokuserade jag bara på an linje med räcke, tre korta galoppsprång oxer. Igår ville jag få till känslan i sprången vilket jag fick, men kände idag att jag ville få en bra känsla med nya bettet även när jag hoppade en bana på henne, vilket jag verkligen fick! Hon hoppade riktigt bra idag, genom ryggen, med krafft genom hela språnget och med stor försiktighet! Duktig! Det var jättekul för idag var bästakänslan hittills med henne!

Svampen red jag ut påförst och jobbade mycket med skänkelvikningar som han precis börjat fatta vad det är... Hnan är riktigt fin i formen i skritt och trav nu. Han var väldigt snäll och gick fram överallt under ridturen utan att tveka. Hoppade samma bana med honom som med Caramelle när vi kom hem och det var nog bra för första gången i kombinationen spände han till lite och avslutade inte språnget som han ska. Hoppade banan en gång och kombinationen tre gånger. Hoppade många helt fantastiska språng, sista två gångerna i kombinationen luftade han rejält ut på oxern och skickade ut bakbenen i luften!

Nu har jag precis ätit lunch och ska ut för att konditionsträna Donna på en längre runda. Valence och Ramius ska ut på en kortare runda, Musse ska få jobba med sin samlade galopp idag!


TÄVLING I HELGEN

På lördag tävlar jag Svampen och Caramelle lokalt 1m + 110. På söndag är det Heby Xmas-show som gäller, Kulan och Caruso går då 120+ 125. Detta blir årets sista tävlingshelg!


Jätteroligt!

Den 15 december ska jag upp till Stockholm och bo över till söndagen hos min underbara vän Rebecca (Lordens nuvarande ägare). På lördagen ska jag dessutom hålla hoppträningar på anläggningen Djursholm där KLorden är uppstallad. Träning både för Rebecca och Lorden förstås men också för andra som vill vara med! Hur kul ska inte det bli!!! :) Vi ska under helgen också julhandla, gå ut på lördagkvällen och kanske bio på söndagen. Och med tanke på hur sjukt mycket vi skrattade sist när vi var i Örebro på meeting och när Rebecca praoade här så vet jag att det kommer bli en otroligt rolig helg med min fina vän! :) <3

Är det någon som skulle vilja vara med på hoppträningen i Djursholm så är det bara att ni hör av er till mig eller Rebecca! :) 


Lorden & Rebecca på deras första tävling tillsammans! :)

Kulan och Musse briljerade idag!

Herregud vilka fina hästar man har i stallet! Amanda  och jag hoppade tillsammans på banan idag, hon på Kulan och jag på Ramius. Ramius var så kvick i sina framben, öppnade upp mer i bak och hade en helt annan styrka i sitt avsprång! Hoppade helt fantastiskt, vilken känsla! Amanda fick hoppa Kulan idag istället för mig och jag håller ju på att träna honom i ett helt annat tänk i hoppningen nu än innan, som nog var lite ovant för Amanda tror jag. Men satan i gatan som han hoppade. Han gjorde språng i klass med hur han löshoppar, nu med ryttare på ryggen! Vi hoppade först banan på 1m, sedan en bana på lite drygt 120 för att sedan avsluta med att hoppa igenom en kombination några gånger på 140 med rejäl bredd på oxern ut. Hästarna hoppade fantastiskt!

Vi gjorde även jättefint i stallet och på gårdsplan. Red långtur på Valence och Caruso. Valence toppform och ridkänsla håller i sig, världens finaste! Caruso är ju alltid helt underbar att rida och så var han även idag. Tack min underbara vän för den bästa onsdagen på länge!

Sedan åkte Amanda hem och jag red långtur på Svampen, lite kortare uteritt på Donna och sedan hoppade jag Caramelle, nu på annat bett och fick mycket bättre språng i henne idag. Bernity halkade i leran när hon gjorde bockserie innan jag skulle ta in hästarna på kvällen, gick omkull och är nu inte fräsch :( Hoppas att kiropraktorn kan hitta var det sitter när vi åker dit. Finaste lilla B...


Gårdagens hoppning

Caruso huuuur fin som helst igår när jag hoppade, Caramelle kändes sådär... Ska hoppa lite idag igen på ett annat bett och se om jag kan få en bättre känsla där jag kan hinna bli klar snabbare.

Kunde inte hoppa Kulan eftersom han hade dragis av sig en framsko - tur att hovis kommer om en timme! :) Hoppar honom idag istället, det var ju ganska lägligt också eftersom han gick 120 + 130 i lördags!


Kulan och jag på Tedträning i början av året.Kulans livs första dressyrtävling

Här är Kulan och min kompis Amanda V som gör sin första dressyrtävling ihop. Jag känner inte i dagens läge något intresse för att starta dressyrtävlingar, men älskar att jobba hästarna hemma även de lite mer avancerade momenten.

Kulan är lite efter för sin ålder, gänglig, ganska svag och vinglig fortfarande. Dessutom hans första dressyrprogram någonsin. Han har egentligen väldigt mycket mer steg och tryck i sig, men tror inte att Amanda vågade riktigt sätta ihop honom mellan hjälperna såhär första tävlingen eftersom att det är en balansgång då han är otroligt käsnlig för hjälperna samtidigt. Han kan öka sin trav helt fantastiskt när man får till hjälperna rätt. Amanda har bara ridit igenom programet tre, fyra gånger innan, och varit med på en enda dressyrträning. Så jag är så himla nöjd och stolt över dem två! Han är ju så fin min bula, skulle nog kunna hävda sig en bit på dressyrbanorna med åren också! :) Behöver bli stadigare förstås men förvänd galopp, byten, skolor och skänkelvikningar kan han redan! :) De kom trea i KM och fyra i klassen om jag minns rätt! :) Tack Amanda, jättekul att se er två! :)


Amanda och Kulan gjorde ju även ett par tävlingar ihop i sensomras i hoppningen, här i en 115-klass.

FILM RAMIUS 140

Segast i världen på att ladda uupp filmer just nu känner jag. Här är iallafall Ramius 140 i Södertälje. Inte den mest skolade och vackra rundan direkt... Freakar ut vid läktaren till hinder nummer två men med rutin, styrka och lydnad så blir han snart min stora stjärna! <3


Hans riktiga tilltalsnamn

Nu tänker jag börja använda Vinceurs riktiga smeknamn som han har hemma i stallet till vardags. Vi kallar honom nämligen inte Ville utan Svampen. Det beror på att han hade svamp och kliat av sig massor med päls när han kom, då var han ju ganska nyligen importerad från Belgien och kom som ett vrak. Han kallas Svampen här hemma som tilltalsnamn så nu blir detta också namnet jag kommer använda på bloggen :) Hästen som verkligen tagit mitt hjärta med storm! <3


Hoppning på schemat

Idag ska jag hoppa bana hemma på Kulan, Caramelle och Caruso. Roligt! :D


Fin vän! <3

Igår vid lunch kom min vän Amanda och var här några timmar och red med mig. Igår reds alla utom Kulan som fick en vilodag. Alla reds ut och studshoppade därefter, hästarna var laddade och glada. Donna fick jag jobba länge med under galopparbetet på grusvägarna för att få henne lydig och uppmärksam, hon har utvidgat ramarna lite senaste tiden... Otroligt söt i studsserien, snabb som tusan...


Duktiga och intressanta pännande hästar!

Det gick jättebra med hoppningen i söndags, hade aldrig suttit på någon av dem, men en har tidigare tränat för mig och den andra har jag sett ett par gånger på tävling. Båda var extremt pigga och glada, blev en hel del bockserier emellanåt. Men båda hoppade med stort förtroende och väldigt väl. En av hästarna är ganska liten och orutinerad, tanken är väl att han ska ut och tävlas lite lokalt när tävlingarna drar igång igen. Den andra är lite mer rutinerad, och hoppade kanonsprång! Jag ska hoppa dessa två plus en till på söndag igen, spännande!


Diablo, en av mina försäljningshästar hemma förra året!
 

Ska åka och hoppa två hästar

Nu är jag på väg och ska hoppa två hästar åt ägarna på ett stall ganska nära oss, där stoet Amoremi som jag red förut står! Har aldrig hoppat någon av dem tidigare så det blir spännande! Sedan hem och göra Kulan fin inför sin dressyrstart med Amanda V på ryggen senare under dagen. Ska hinna rida fem hästar idag också!

Saknar känslan i Amoremis språng... Herregud vilken power!


Det går minsann framåt!

Duktiga, stora, rangliga bäbisKulan nollade 130 idag! I 120 fick jag inte riktigt fram honom ur sväng till en oxer som vi rev. Han är stor och tunn fortfarande, men stort scope, fantastiskt hopphuvud och jag tror att han kommer ta steget upp till 140 nästa sommar! Det går åt rätt håll hela tiden och sakta med säkert växer han i sina långa ben och stora kropp! :)


Påväg till Pay'n Jump

Ville fick stanna hemma då det blev en ganska tuff träning med många språng igår. Samåker i lastbilen med Erika och hennes häst. Ska bli kul att kunna fokusera på Kulan idag! :-)

Fina hästar!

Ville var superduktig och skötte sig jättefint på träningen. Han har lugnat ner sig mycket och är lättare att rida mellan hinderna och är mycket stadigare med huvudet!

Ramius var fin och väldigt lydig. Avslutade med en bana på 140 som han gjorde väldigt enkelt. Det känns som att jag kan ha honom mer och mer mellan hand och skänkel för varje gång jag hoppar. Blev väldigt glad över Teds kommentar med Ville att han har gått framåt väldigt mycket på kort tid. Med Ramius sa han "Nu är han ju din häst", vi blir mer och mer ett ekipage som förstår och läser av varandra. :-D :-D

Överlycklig

Höll typ på att börja gråta när vi kommit igenom Ramius lite idag, första gången han kändes han så välbalanserad, på bakbenen och samma jämna stöd på båda tyglarna. Vi fick börja med att stå stilla i flera minuter för att få honom att tänka rätt och inte hitta tusen vägar att smita. I galoppen var han efter lite arbete också väldigt fin, och att få sitta på denna underbara höst som individ också nu med en härlig ridkänsla var så befriande på något sätt. Anette är helt fantastisk och lyckas hitta olika vägar till rätt arbete efter varje individ. Kommer spendera många ridtimmar för Anette i vinter med min vita älskling!Kulan och Amanda red igenom dressyrprogrammet de ska rida i helgen. Kulan fick enormt mycket beröm av Anette efter och hon sa att han inte borde hoppa för att han är så stor begåvning för dressyren. Men då har hon inte sett vilka språng han kan göra... :) Ska bli kul att han får visa upp sig lite på dressyrbanorna framöver också då jag ändå inte vill pressa upp honom i höjd förrän han vuxit i kroppen och blivit starkare! Han kan få dansa lite på dressyrbanorna också med min fina vän Amanda! :)

En rolig fredag!

Nu ska Amanda och jag åka på dressyrträning tillsammans, hon ska rida min häst Kulan och jag rider Ramius.

Ikväll blir det iväg till Södertälje för hoppträning för Ted!! Jag kommer ta med mig Vinceur och så tror jag att Ramius får följa med dit också faktiskt. Dressyrträningen är kort och det kan nästan jämföras med när man jobbar hästarna på morgonen inför trävlingen. Och eftersom Valence inte blev uttagen till Globen och det inte är fler tävlingar i år så kan han lika gärna få vara hemma, Ramius behöver träningen mycket mer än Valle.

Det ska bli en rolig fredag och förhoppningsvis får jag med mig Erika så hon kan filma lite :)


Vinceur, "Ville"

Väldigt ledsen och besviken!

Valence och jag fick bara reservplatsen till Globen, så alltså ingen tävling med laget där i år. Jag kan inte besrkiva hur ledsen och besviken jag är. Vi hjälpte laget med en felfri 140 i sista omgången i elitallsvenskan, som gjorde att laget tog sig till kvartsfinal i Strömsholm. Där fick vi inte vara med. Nu när vi har toppresterat och Valence aldrig varit i så fin form, blir vi återigen bortvalda. Jag är så oerhört ledsen över detta, jag ville verkligen få rida in på den där arenan och jag vet att min häst hade älskat att prestera i den spektakulära miljön, klasserna ungdomsryttarna hoppar är 125 + 130. Varje gång vi fått chans att rida i laget har vi levererat nollor, till och med då när jag fick upp och rida som seniorryttare. Så jag förstår ingenting.

Men, nu har jag ju varit på föreläsning om mental träning och kommer inte älta det här, it's not my business. Jag kan inte påverka det här valet. Har ju under hösten fått förslag från ett par andra klubbar som skulle vilja att jag bytte, och eftersom jag älskar att rida i lag och känner mig så bortvald utan att jag förstår anledningen, för det kan inte ha med resultaten att göra, så finns fortsås tankarna där. Men jag trivs ju väldigt bra i Årsta också, och har fått det fina förtroendet med sponsring från Runsten Equestrian. Men det kan ändå vara värt att tänka på.

Är iallafall glad över min fantastiska Valence som är i en fantastisk form. Om man bortser från SM där han inte var frisk så har han sedan juni varit felfri i samtliga 130 och 135-klasser han har startat samt vunnit två 140! Senaste två starterna han har gjort har han vunnit och kommit trea i 140. Han är min stora stjärna och bästa vän! <3
 

Tröööööött i kroppen

Nyss jobbat Ramius ordentligt på banan utan en bom på marken, ett rent dressyrpass. Inte svära men fy fan vad jobbigt. Ibland känns det som att han är en omöjlig nöt att knäcka, jag känner redan att Ville har börjat gå om honom i markarbetet... Helena sa på senaste träningen att många Cardentohästar har riktigt svår mun, för det är så av eller på, jättesvårt att hitta ett jämnt bra stöd. Ramius är ruskigt svår att få dit man vill i markarbetet, men i slutet var han där jag ville ha honom i alla gångarter. Dock lär ju samma långa väg dit komma imorgon igen, tror att det är mycket svårare att "rida om" en redan så felriden häst under många år än att ta en grön häst och forma från början.

Men känner små, små framsteg med Ramius hela tiden. Ska bli intressant att få hjälp av min dressyrtränare också, hon är magisk ibland. Allt jobb i världen är jag beredd att lägga på den här hästen, för när han är skolad på backen, stark , elstisk och lydig så kommer han definitivt klättra till stallets nummer ett!

Nu ska jag ut och rida Caruso som kommer kännas som en dröm i jämförelse... :)

Ramius 140

Helt fantastisk!

Föreläsningen igår var så otroligt bra, jag blev helt tagen! Så mycket jag kommer ta med mig därifrån, ska börja tänka annorlunda i många avseenden, och det var så otroligt roligt dessutom. En fantastisk talare! Han har jobbat med världsidrottare som bland annat Carolina Klüft, Björn Borg, Gunde Svan, Annika Sörenstam med flera. Fascinerande och oerhört inspirerande!

Mina brister som ryttare mentalt har framförallt varit min självkritik och sättet att hantera motgångar, dock har detta under året blivit tusen gånger bättre. Att hantera min omgivning, framförallt mina föräldrar finns många delar att göra mycket bättre. Och min struktur runt omkring allt som nu senaste tiden har jobbats mycket med, så mitt fokus kan läggas på rätt saker. Dessa är mina stora mentala svagheter. Publik, stora sammanhang, press, höga svåra klasser mm och sån typ av nervositet har jag alltid kunnat hantera ganska bra. Jag älskar när jag blir lite nervös, för jag blir mer fokuserad då. Jag har lätt för att stänga av allt yttre när jag går in på banan. Jag älskar när det gäller och när det är mycket press och viktigt på gång, det är då man känner adrenalinet och det är då det är som roligast att prestera.

Men mitt sätt att hantera dåliga rundor och missar har varit katastrofalt emellanåt. Jag kan trycka ner mig och gräva ner mig hur mycket som helst. Kasta kritik hundra gånger på mig själv, känna mig fruktansvärt dålig. Som jag nämnde har jag redan i år utvecklat detta mycket, och efter gårdagens föreläsning ska jag från och med nu tänka på ett annat sätt. Jag kommer må så himla mycket bättre och det kommer nog hjälpa mig i framtiden att utvecklas snabbare!

Tusen tack till Fredrika som tog med mig på det här, tre timmars föreläsning kändes som 15 minuter, och väldigt mycket skratt. Så otroligt motiverande!


MENTAL TRÄNING

Nu är vi på väg mot Stockholm för föreläsning av Kjell Enhager om mental träning!


GRATTIS!! :D

Grattis till bästa Rebecca och Lorden som var 1:a respektive 9:a på tävlingen i helgen!! :D


Lorden & jag 2010

EN ROLIG OCH HÄNDELSERIK VECKA

I veckan händer det massor med roliga saker! :D

Ikväll ska jag på föreläsning om mental träning tíllsammans med min underbara helt fantastiska vän Fredrika i Stockholm! Jag har aldrig gått på mental träning på det här sättet, så det ska bli otroligt spännande!!

På fredag morgon ska jag på dressyrträning för Anette med Ramius, det om något kommer garanterat vara väldigt nyttigt och inspirerande.

På fredag kväll ska jag hoppträna för Ted igen på Södertälje!! :D Ville följer med, och har inte bestämt mig för vilken häst jag ska ta med mig mer... Förmodligen Valence, men har inte riktigt bestämt mig ännu!

På lördag är det Pay'n jump på Runsten som gäller. Ska ta med mig Ville och Kulan tror jag! :D Då går de förmodligen 110/120 + 120/130.

I veckan ska även Donna provridas samt att laguttagning för Globen sker.

Minst sagt en händelserik vecka!


VALENCE


Sjuk...

Låg och kräktes hela natten till söndagen i sängen, var heltskakig i hela kroppen. Ställde förstås in tävlingen i Södertälje på söndagen, 140 med Valence och Donna. Tråkigt och inte bra för en eventuell laguttagning :'(

Nu mår jag bättre så antar att jag inte blev magsjuk utan bara lyckats äta något sominte var bra. Jag ska rida idag och Amanda kommer hit och rider ett par hästar med mig. Nu ska jag mocka klart stallet och så kommer hovis snart!


Veckans varor!!

Glöm inte att kika inpå Hästshopens onlineshop och deras "veckans varor". Under just den här veckan har de extrapriser på jättemånga fina jackor, träns mm.

Ramius har precis fått ett nytt träns med klinker både på pannband och nosrem, det finns just nu också till mycket lägre pris än vanligt! Kampanjen gäller bara veckan ut så passa på! :)

Valence nolla och 3:a i dagens 140

 
Gillar egentligen inte att rida snabbt på honom, idag gick det minsann undan i galoppen men kul var det! Han är min lilla fighter och ville verkligen vara nolla! Hoppade heeelt magiskt på framhoppningen! Vi slutade 3:a idag i 140, sååå kul! Älskade, bästa Vallis <3 Ser verkligen fram emot morgondagens 140-klass! :D Då följer även Donnis med! :)

Nöjd med dagen!

Caruso, Madonna och Ramius var alla tre felfria i 130-klassen! Caruso och Madonna placerade, Ramius strax utanför. Alla kändes fina och bra rundor, red snabbast på lilla Donnis som hoppade riktigt bra igen! :)

I 140 var Ramius stora stjärnan!! Dubbelnolla och en 4:e placering blev det! Har nog aldrig ridit en häst som är så svårreglerad mellan hinderna, men heller aldrig en häst med sånt enormt scope. Satan i gatan vad han kan hoppa! Längtar såååå till nästa utomhussäsong med honom och ska markarbeta och dressyrträna som tusan i vinter för bästa tränaren Anette!

Caruso var helt slut stackaren, borde bara gått en klass idag, fick tre rivningar. Hoppade inte upp sig alls, fanns ingen ork men han kämpade sig igenom iallafall. Han är inte alls i samma toppkondis nu som han varit under flera år, men det borde inte ta alltför lång tid att hitta tillbaka till det eftersom han varit i så fin kondition.

Madonna var superfin i början, sen kom en linje till en oxer efter tvåkombinationen, och jag visste att jag behövde ta tillbaka och rida ett extra på den linjen, men efter kombinationen där jag fått rida fram henne lite mellan a och b så fick jag ingen respons att och det blev ett helt tomt läge till oxern, ett stopp där. Sedan hoppade hon superfint igen men kickade ut sista hindret, en frambom på oxern. När jag kom ut såg jag att hennes nosrem som hon har som kompesation för hackamoret, då hon blir för stark utan den, satt helt löst... Så otroligt irriterande att jag inte checkade av utrustningen innan men det var så himla stressigt mellan hästarna. Hon går ju allra bäst på hackamore men har gapat och på så sätt gått emot bettet och jag har inte fått igenom förhållningarna, och då har nosremmen hjälpt till att hålla munnen stängd samtidigt som jag då kan fortsätta rida på hacket... Nuvar ju nosremmen så lös att den inte hjälpte alls. Så himla irriterande att slarv med utrusningen gör att resultatet inte blir som det ska. Det är en sak om man får till en dålig runda eller att hästen är matt eller spänd men utrusningsproblem är inte okej. Arg på mig själv som missade detta, måste checka av allt när jag inte tränsat eller gjort iordning hästarna själv.

Imorgon ska jag bara ha med mig Valence, skönt att lägga all fokus på honom. Han går bara en klass, 140 så det blir sent imorgon. Bra att jag hinner rida hästarna hemma innan. Madonna får följa med Valle på söndag och gå 140 igen, vill inte avsluta säsongen med den rundan, hon känns i så fin form och kunde ha gått den där rundan felfritt idag ganska lätt om allt hade stämt. Hon går 140 på söndag igen, likaså Vallis! :)

Filmer kommer!

Tävling hela helgen

Idag är första tävlingsdagen av tre under Södertäljes nationella hopptävlingar. Jag är taggad och det ska bli jätteroligt på deras otroligt fina anläggning som numera har toppunderlag dessutom! Stallets topp 4 kommer tävla under helgen! :)


FILM VALENCE RUNDOR 140 VINST ENSKEDE

Red som en kratta in i trekombinationen som redan var superkort, Vallis touchade b och c lite men annars hoppade han så otroligt fint och väl. Banan var riktigt knixig, det syns inte riktigt på videon men linjen hinder 3, 4 och 5 var riktigt svår med fyra lite fram och sedan tre lite kort på båge till maxat naturräcke, likaså 6-7, skarp båge på 4 galoppsprång framåt. Efter trekombinationen som stod helt puckat, det gick inte att komma in rakt för den stod med så konstig vinkel från sargen, efter det var det också skarp båge till sista oxern på tre korta galoppsprång. Svårt, allt kom snabbt och tekniskt. Tur att man sitter på bästa Valle som har en galopp det nästan är omöjligt att komma fel i! Älskar honom mest i hela världen <3Kul när sånt händer!

 
I söndags när jag var i Hamre och tävlade kom en äldre man ut och mötte mig och Madonna efter vår ritt i 135. Han var hennes uppfödare och han sa att det var jättekul att se henne och att "den där går svår hoppning också". :) Jag berättade då att hon redan startat svår klass 145 med ett pet, och då sa han genast "hon går 150 också". Hihi, glad och stolt uppfödare tror jag. Och han berättade också att Casano, Madonnas helbror, tidigare riden av Linda Heed var på plats och tävlade i Hamre, vilket jag redan visste eftersom han hoppade fram samtidigt med sin nya juniorryttare.

Kul med engagerade uppfödare/tidigare ägare! :DHan är helt enkelt min drömhäst

Jag har följt din blogg otroligt länge enda sedan du hade din nogg. Och jag beundrar dig i ditt tänk om hästar och hur dom ska rida oerhört mycket.
Men en sak jag tänkte på att även om Valance hoppar mycket bättre nu, så hade ni era glansår tidigare? Har du tänkt på att det kan bero på att du nu har mera hästar att rida och att Valence är en såpass speciell häst att han kräver en speciell ridning, än tex Caruso? Jag vill verkligen inte att du ska sälja några av dom två för har följt deras utveckling med dig och den är otrolig! Valence är som skapt för dig och ni passar perfekt ihop, men att han kanske behöver en ryttare som inte har massa hästar som kräver olika ridning då han är en ytterst speciell häst som jag har förstått det utifrån? Jag vill verkligen inte att du tar detta som kritik för det är det verkligen inte! Du är otroligt duktig och ambitiös och om några år tror jag att du kan vara i Sveriges spetstrupp (senior), för hästmaterialet tror jag du har i nån av dina stjärnor :)

Jag förstår att dessa funderingar kan komma upp hos andra och det är även personer som stått mig nära samt tränare som tyckt att jag borde sälja Valence eftersom att han är så oerhört speciell och svår. Problemet är ju att det är den hästen jag fått uppleva hela resan från början med, alla debuter från 110 - 150 har jag gjort på hans rygg, alla debuter i mästerskap mm. Han är så mycket mer än en häst för mig, det låter säkert löjligt men han är den som ger mig mest glädje och kärlek av alla hästar jag har.

Glansår tidigare vet jag inte riktigt. Vi har haft upp och ner perioder under alla år och vi har för varje år hela tiden gjort större och svårare klasser ihop. Sommaren 2010 hade vi en helt otrolig tävlingsperiod med en dubbelnolla i debut i 150 i Tierps Grand Prix samt vinst i Runsten Equestrian ungdoms Grand prix. Vi var felfria i alla starter utomhus förutom en. Men den våren innan hade han gått riktigt dåligt. Perioder går upp och ner och det är mer mig det hänger på när det går dåligt. Visst var det lättare förr när jag bara hade honom och Caruso endast gick lite unghästklasser, men jag tycker ändå att Valence som häst utvecklat sin teknik, ridbarhet och mentala inställning positivt mest hela tiden, självklart med perioder av svackor. Nu är han lugnare och mer ridbar än någonsin, ger en otrolig känsla i dressyrarbetet. De första tre åren kunde jag knappt rida hemma på banan utan att han kastade sig i staketen och var helt superstressad och het. Mitt första SM kunde jag inte hoppa fram för han var galen och gick bara på tvären, så Ted sa att jag skulle hoppa av och leda honom tills precis innan jag skulle in på banan, det händer inte längre.

Jag har haft många chanser att sälja honom och flera som varit beredda att ge en hel del pengar för honom, men jag har valt att behålla honom hela tiden. Jag tror att även om jag ibland blir förvirrad ridmässigt och hela tiden försöker utvecklas och anpassa ridning och så även efter andra hästar så trivs han nog väldigt bra ändå. Han hade bott på fyra olika ställen redan som fyraåring och har varit väldigt svår just för att han varit så känslig och lättstressad. Han har landat och vet att det här är hans hem och nu har vi varit ett team i drygt 6 år. Jag hoppas och tror att han trivs med sitt liv både som häst i stallet och hagen som på tävlings- och träningsbanan. Och jag vet att jag inte skulle vilja gå ut i stallet om inte han stod där.

Det spelar ingen roll att han inte kommer vara min bästa tävlingshäst så småningom, eller att resultaten ibland går upp och ner, för jag lär mig så otroligt mycket på hans rygg varje dag och har förhoppningsvis 6-7 år kvar att tävla upp i svår klass med honom. Den känslan när han är i toppform och den känslan han ger i sina språng, all power, galoppen, energin och balansen är helt unik. Det är något jag inte vill sluta uppleva. Dessutom är han den keligaste, mest personliga bästa vän man kan ha. I stallet och i hanteringen är han så lugn och en riktigt gentleman. Han är helt enkelt alldeles för speciell och viktig för mig för att jag ska kunna sälja honom.

Jag hoppas att jag kan få ha honom hemma gåendes som pensionär en dag och vara med honom till sista dagen!

Tack så mycket för din kommentar och jag hoppas att jag kunde förklara lite hur jag känner och tänker. Och som det ser ut just nu ett tag framöver så kommer jag ju behålla både Valence och Caruso! :)

Fullt ös

Idag ska samtliga hästar ridas! Stallet behöver jag inte ta idag, så allt fokus på hästarna och träning! :D


FILM LADY MADONNA 135 3:A

Hon var nog inte så happy på mig för tävlingen dagen innan när hon fick ett par grövre nedslag och dumma distanser som hon inte uppskattar. Något spänd och hoppade inte riktigt så välsom hon brukar. Rivningen på sista hindret känns nästan som att hon får ta på sig, vi låg bra och i balans, hon öppnade bara inte upp i bak tillräckligt. Räckte dock till en 3:e placering, maxad bana och lite klurig kombination, superkort ut på två.


Caruso stannar

 
På grund av olika omständigheter så kommer grålleboll stanna i stallet. Han ska till kiropraktorn idag och kolla i genom bogen enligt veterinär och beroende på vad han säger tränas och tävlas som vanligt. Självklart hade en försäljning varit bra för oss rent ekonomiskt och för min fortsatta satsning men jag har varit så otroligt velig gällande det här beslutet och dessutom så orolig över att jag inte bara ska mista en av mina bästa hästar, utan också en del av Valence då han och Caruso är bästa, bästa vänner och Valence blev en annan häst några månader efter att jag sålt min D-ponny som han gick med på den tiden. Caruso är bara åtta år och gjorde en riktigt bra debut i 150 i våras och jag vet att han kommer kunna tävla felfritt på den höjden med mer rutin och träning. Jag vill behålla honom ett tag till, lägga ner mycket träning och tävla mer. Han kommer bli till salu igen, tyvärr måste jag säga, eftersom jag behåller Valence när jag måste välja. Men nu får han stanna hos mig under några månader till så ser vi vad som händer. Hela försäljningsprocessen har dragit ut så himla mycket på tiden redan från start och Caruso har tränats mycket mindre än vanligt vilket veterinären trodde var negativt för honom med all denna vila och inte samma kontinuerliga träning på en häst som har varit i så toppkondition under så många år.

Caruso har funnits hos mig sedan han var tre år och vi har hittills haft fantastiska år tillsammans och han har en enorm utvecklingspotential. Han är dessutom den snällaste och mest okomplicerade hästen jag har. Han är längst kommen i dressyrarbetet och är verkligen en fröjd att rida varje dag, vilket också är viktigt för min motivation med alla hästar som kräver så mycket arbete och tålamod. Kan inte påstå att jag är ledsen över det här ändå, även om den ryttaren som skulle köpa honom passade Caruso rent ridmässigt helt perfekt. Det känns faktiskt väldigt skönt och bra att ha min fina grålleboll i stallet och jag är alldeles för velig för att fatta beslutet om att jag verkligen kan sälja den hästen. 

Sitter på tåget nu

 
På väg mot Stockholm! :)


Klubbdejt! :)

Hihi! Ikväll blir det middag och träff med alla elitlagsmedlemmarna, lagledare mm i Runsten. Vi ska ut och äta på en fin resturang i Stockholm! Mysigt!


Laget i sista omgången i elitallsvenskan i Västerås när Årsta Runsten blev serievinnare. Valence och jag red som senior i laget sista omgången 140 cm och var felfria! Här tog vi oss till Strömsholm. I Strömsholm kvalificierade sig laget till semifinalen i lag SM som går i Globen sista helgen i november som Valence och jag kämpar mot att få en plats, svårt med så stor klubb och så många duktiga ekipage på hög nivå!

 

Nathepelham till salu

Endast provat. 12, 5 cm, nytt. Prisidé 1300 kr. Hör av er vid intresse! :)

amandavcl@hotmail.com


Lady Madonna 3:a och Ramius 4:a i 135 idag! :)

Nu är vi på väg hem! :) Båda hade ett pet i 130 och 0+4 i 135 men det var bara två dubbelnollor så vi kom 3:a och 4:a. Både hoppade väl och känns fina! :D

Madonna tar Valence plats och åker till Hamre imorgon

Som jag skrev tidigare är det alltså Madonna som följer med imorgon till Hamre och Valence får vara hemma och njuta av dagens 140-seger! :) Ramius och Madonna går båda två klasser var, 130 + 135! :) Roligt! :D

Bilder på Donnis från i sensomras.

FILM VALENCE OMHOPPNING


Ska på middag ikväll

Hos min syster, hennes pojkvän och min pojkvän! :) Hinner därför inte skriva så mycket om tävlingen.

Banan var ordentligt teknisk med många 3-4-galoppsprångslinjer på böjda spår. Jag gick ut som andra ekipage med Donna och hade skapat mig en uppfattning om att linjerna var normala så om jag valde innerspår skulle hon kunna gå på rätt antal på alla distanser. Dock blev detta på tok för långt för henne idag och hon nådde inte fram på distanserna. Hon började banan fantastiskt men sedan fick vi problem. Ur hennes perspektiv kan man inte hoppa en svårare bana, denna var så dåligt byggd som det bara går för att Donna ska komma till sin rätt. Ni kommer förstå på video sen. De sprången hon gjorde bra hoppade hon otroligt väl och runt över ryggen med superteknik fram och bak. Donna får följa med imorgon till Hamre i Ramius sällskap istället för Valence, så de går 130+ 135. Så Madonna får lite bra rundor förhoppningsvis inför Södertälje.

Valence var fantastisk på alla sätt, ännu finare i omhoppningen. I grunden kom jag in i trekombinationen med lite för mycket galopp så fick trångt till b och c som han touchade lite. Annars hoppade han så otroligt fina språng idag! Hinner nog ladda upp omhoppningen innan jag åker :)

VALENCE VANN 140!!!

Hur fin som helst, svår och mycket teknisk bana. Omhoppningen höjdes till 145, vi var sist ut. Valence var fantastisk! :DDubbelt felfria och vinst! Sååååå glad!

En helg med mycket tävling!

I helgen blir det roligt då stjärnorna i stallet (utom älsklingen Caruso då :() ska ut och tävla! :)

Valence och Lady Madonna följer med till Enskede och hoppar en klass var, båda går 140 cm!

På söndagen åker vi istället mot Hamre och då får Ramius och Valence gå 130 + 135. Valence vill jag försöka få in fler rundor på tävling med och Ramius ska ut och få inomhusrutin, för i Södertälje nationella meeting ska dessa tre gå 140-145-klasser. (Ramius endast 140).

Egentligen skulle unghästarna Kulan, Bernity och Zorba gå 110 + 120 imorgon, alltså fredag i Hamre 110 på 120
men nu valde vi att ställa in den för att det blir så himla mycket borta när jag har alla hästar hemma att rida och fixa med. Dessa får förhoppningsvis gå någon klass var i Södertälje istället.

Det kommer nog bli en riktigt rolig helg! :D
Det blev så himla tomt här hemma!

Rebecca (nuvarande ägare till Lorden) har varit här och praoat hos mig efter tävlingen tillsammans i Örebro. Det är så konstigt att man kan lära känna en person på så kort tid och det känns som att man har varit nära vänner under flera år. Som jag har skrattat ihop med Rebecca, och det har känts så otroligt avslappnat, roligt och vi har kunnat prata och skämta om allt mellan himmel och jord, det känns som en vän jag haft under väldigt lång tid och som förstår sig på mig hur väl som helst. Knasigt egentligen hur det kan bli, men att få nya så underbara vänner med i sitt liv är ju alltid lika härligt!
 
Under praoen fick Rebecca prova på allt möjligt, mocka och fixa stallet tillsammans, packa höpåsar, dressyrarbeta hästarna i ridhuset, rida ut och klättra med hästarna, konditionsträna med korta läder, hoppa linjer och olika bågar. Hon fick också klippa Caruso och så åkte vi till kiropraktorn. På kvällarna blev det filmmys och smoothie. Jag hade verkligen sjukt kul och fick mycket hjälp med allt. Men när man vänjer sig vid att ha en att dela dagarna och jobbet med, äta lunch och alla andra måltider och dessutom någon som sprider så sjukt mycket skratt och glädje, känns det förvånandsvärt tomt när man blev ensam igen! Men vill tacka min fina vän för de här dagarna!

Hästarna går riktigt bra, har hoppat serier på banan och jobbat stenhårt markarbete och mycket uteritter. Ville har utvecklats MASSOR i dressyrarbetet, sjukt roligt! Kommer bli såååå fin med arbete! Valence går så fint varje pass och alla hästarna känns överlag riktigt fina, glada, friska, pigga och starka!