__

Gårdagens ridpass i ridhuset

.Amanda och jag åkte tillsammans till ridhuset igår och red Kulan och Svampen. Vi hade lite sockerbitshinder som en evighetsbana med både raka, böjda och brutna linjer. Vi jobbade också mellan två sockerbitshinder på långsidan där vi skulle få in så många galoppsprång som möjligt. Amanda och Kulan fick in 13 (!) Så duktiga! Jag fick jobba livet ur mig för att få in sju i början, men det blev lättare och lättare under hela passet. Svampen fick verkligen jobba med att vara lydig mellan hinderna och hoppa på kraft och inte på fart. Det finns en hel del grundarbete kvar på honom kan man säga. Men under uppvärmingen var han helt fantastisk, gick i en rund och låg form i samtliga gångarter! :D Tror Anette kommer se stor skillnad nästa dressyrträning faktiskt. Och underhalsen kanske sakta med säkert kommer minska... :)

Kulan var jättefin och blev väldigt trött han med. Vi avslutade med att hoppa en längre bana med en lydnadsgrind på ena långsidan som var lite högre än sockerbitshinderna. Båda hästarna blev finare och finare under hoppningen och mer lyhörda för hjälperna och galoppen blev rund, kort och stark i god balans.

Nyttigt och roligt pass. Alltid roligt att få sällskap också! Inte minst när det blev lite halvläskigt då lamporna slocknade lite tvärt mitt under uppvärmningen men kom tillbaka sakta med säkert efter en liten stund. Då var det lite kusligt och väldigt mysigt med sällskap av en fin vän! :)


Bulan! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback