__

Trist

Den är sporten är svår ibland. Hittat en fin svenskfödd unghäst jag verkligen tycker om. Röntgades idag och visade på flera lösa benbitar. Så det blir inget köp...

Just nu känns mycket motigt och svårt. Hoppas på lite flyt och glädje och förändringar snart.


Lång dag

Oj vad lång den här dagen har varit. Det var hemskt att hå ut ogräs kväll och i morse till snöblandat regn. Kan inte våren komma nu så att min kära ridbana kommer tillbaka och slippa alla lerblöta hagar, täcken, skydd svansar och ben. Hemskt jobbigt och något som gör ett tidskrävande hästliv ännu tuffare.

Idag fick jag enormt stor hjälp av Totte och Sallys ägare, Amanda och Sandy när ett stort gäng hästar följde med till dagens payn jump i Södertälje

Resultatet blev 

Amore 120 + 130 = 0 + 0 fel Så fin häst ♡
Sally 110 + 120 = 4 + 0 fel
Molly 110 + 120 = 4 + 4 fel
Callisto 120 = 4 fel
Nonstop 130 8 fel och 130 fick vi lite problem i

Amore var fantastisk inne på banan idag. Blev riktigt dumt på framhoppningen efter ett nedslag på oxern så hon blev  lite för försiktig så vi hoppade bara två räcken på 1m innan vi gick in. På banan super
 
Sally ett nedslag på ett räcke i 110 och nolla i 120 vilket var kul då hon inte gått 120 på länge.

Molly vild i första klassen, 4 fel. Gick sedan 120 vilket hon gjorde enkelt men ett pet på en oxer in på linje. Duktig för att vara så orutinerad

Callisto så sjukt busig och jobbig, riktig trotsperiod idag. Amanda hjälpte mig att rida fram honom.  Han fokuserade väl inne på banan och en liten touchen på sista hindret tyvärr.  Annars hoppade han väl och enkelt. Han hade dock tagit ut den mesta energin på framridningen. ..

Totte jättefin på framhoppningen inför första rundan.  Fick ett konstigt nedslag på treans oxer där han stoppade ner frambenen emellan fram och bakben. Därefter ett nedslag till senare på banan. I 130 fick vi en hel del problem, riktigt spänd var han. Så tråkigt eftersom han varit så fantastiskt fin på träningarna. Hoppas det släpper när han kommit ut och gjort några starter...

Amore på hoppträning i onsdags 


Alla hästar hoppade inför helgen

Tack vare min fantastiska vän som har obegränsat driv och engagemang har vi fått mycket gjort i veckan. Igår hann vi med att åka till ridhuset med Elmer och så red jag en unghäst samtidigt, på kvällen hoppade jag Amore, Totte och Callisto banhoppning med hinder av lite mer tävlingskaraktär. Idag var vi iväg igen och jag hoppade då Amoremi och Cathaleya åt sina ägare samt Sally, Molly och Ramius.

Ramius känns helt fantastisk efter Borås. Han mognar och växer av varje större tävling han är på, så häftigt. Idag hoppade vi en teknisk bana men höll hos på ganska låga höjder, men han slog till med kalassprång efter kalassprång. Sally imponerade stort på mig idag genom att leka runt en lång 120-130-bana med härligt driv och starka språng. Även Totte visar på ständig utveckling. Callisto Har hittills gjort det mesta rätt av de uppgifter han ställts inför.

I helgen ska ett helt gäng hästar till Södertälje på pay'n jump. Callisto ska börja 6-års året med att hoppa en 120, Molly och Sally 110 +120, Amore,och Totte 120 + 130. Eventuellt ska unghästen jag hoppade för Ted dit och jag ska kanske hoppa Cathaleya igen också. Det visar sig. Många starter blir det iallafall. Ska bli riktigt roligt att komma igång. Längtar som tusan till utomhussäsongen! Ramius finns officiellt ute till salu och det är förvånandsvärt stort intresse så här tidigt på året och utan färska 150-resultat. Men jag tror det kan dröja innan rätt ryttare dyker upp och allt klaffar för att det ska bli en försäljning, och hoppas få behålla båda mina stjärnor en bit in i utomhussäsongen som vi ser så mycket fram emot. Jag tror att det kommer bli ännu större intresse för honom när han får visa sig på utomhusbanorna under våren i de stora klasserna. Det är verkligen ett svårt beslut då jag som ryttare utvecklas enormt mycket tack vare att han finns i stallet men kommer också kunna bygga från grunden för mig själv genom en försäljning. Jag tror att allt händer av en anledning och när det är rätt i tiden, så har det känts hittills med de hästar som sålts, fått stanna osv. Men än så länge ska jag njuta av glädjen och känslan han kan ge mig och inte minst när utomhustävlingarna sätter fart på riktigt i april.


Amore åker hem

Sedan en dryg vecka tillbaka är det bestämt att Amore kommer snart att lämna stallet. Det är självklart med blandade känslor då jag verkligen tycker om och tror på henne. Hade sett fram emot att tävla lite 130-140-klasser i vår på detta fina sto. Samtidigt är det roligt att jag kunnat jobba med henne och visat lite av hennes stora kvalitéer så ägarna vill ta hem och satsa på henne istället för att sälja. Innan hon lämnar stallet ska vi göra några rundor på 130 nivå tillsammans. 


Finbesök

Imorgon får jag finbesök hemma över två veckor. Minns ni Elmer som jag ägde under ett halvår som såldes i januari förra året? Han ska vara här på träningsläger medan hans ägare är på semester. Så otroligt roligt att få sitta på denna underbara häst igen, han ger så fin känsla!

Elmer och jag 2013, då han var fyra år.
 
N
När Elmer och Callisto var fyra år och mina två bebisar. :) <3
 
 

Fina hästar

Mysigt att vara hemma och rida hästarna igen. De känns fina efter minisemestern de fick när vi var i Borås. Dumt nog har både Amore och Callisto dragit av sig en framsko så de skapade några dagars extra ledighet själva.  Tur att hovslagaren kommer imorgon förmiddag.

I helgen center payn jump i Södertälje med ett stort gäng hästar. Jätteroligt ska det bli!

Delägare? :)

Hittat en riktig fin toppstammad treåring... Det kliar i fingrarna. Skulle kunna vara en riktig framtidshäst i stallet... Blir tokig när jag hittar "rätt" häst i "fel" tid. Hmfr... Nu skulle jag haft en underbar Anna som hjälpte mig med Ramius för 2,5 år sedan :) Evigt tacksam!


Ramius 145 Borås 0+0 fel

Spänd och springig på första hindret sedan började han succesivt slappna av mer och mer...


Jobba utifrån sina egna möjligheter

Idag åkte vi hem efter dagens 150-klass. En klass som inte gick som vi hoppats på. Valence kändes rejält matt i kroppen och var inte sig själv i början på framhoppningen, även om han avslutade fint. Inne på banan mycket hetare än vanligt, ett som alltid tecken på trötthet från hans sida. Hoppade hela banan med ett pet fram till näst sista hindret som var en kombination men efter nedslag där utgick jag. Inte så mycket att säga. Han har skött sig och hoppat fantastiskt alla dagar till idag där kroppen var för matt efter så många stora hinder för första gången på väldigt länge. Det kändes i hans kropp och han är inte van att gå mer än tre klasser per meeting, och allra minst så här tidigt i säsongen. Igår var Valle superfin, 0+4 i en 145, supersnabba i omhoppningen trots att en av tre vägalternativ inte blev som tänkt. Tiden hade räckt till en andra plats om han inte touchat näst sista oxern med baktassarna...

Ramius fantastiskt fin igår, hoppade otroligt väl och de härliga stora sprången som bara han har var tillbaka. 0+0 fel i 145. Idag blev han återigen spänd på banan efter en sämre framhoppning och en felfri runda precis innan oss vilket orsakade jubel i publiken och hög musik. Mycket uppskattat och underbar känsla, men för en nervig Ramius i början av säsongen efter nästan 4 månaders tävlingsuppehåll så blev det bara stress och han blev spänd. Började riktigt knackigt och drog tidigt på oss så mycket som tre nedslag i dagens 150, för att sedan avsluta med fin hoppning igen. Jag kan faktiskt inte vara besviken över honom den här helgen. Jag får inte gapa efter för mycket. Han har haft ett långt uppehåll och han är en känslig och nervig individ som inte alls har stor erfarenhet av tävlingar av den här kalibern. Han är alltifrån lättriden inomhus med sin lite svåra mun och huvudet rakt upp i vädret. Men jag tror faktiskt att vi kommer ha ett riktigt bra år när vi kommer igång. Och vi längtar till utomhussäongen!


Ridning och hoppning är en svår sport. Det är tufft och det är stor konkurrens. Att jämföra sig med andra är det dummaste man kan göra, för livet kommer alltid att vara orättvist och man ska vara glad för vad man har och utnyttja sina möjligheter till fullo. Däremot är det viktigt att se och lära av de som är bättre än dig själv, vilket är otroligt inspirerande. Men för min del, utan ridhus och en hal vinter. bara med köravstånd till ett mindre ridhus utan det bästa underlaget är det så svårt att börja ett tävlingsår på det här sättet. Det blir helt enkelt lite för tufft direkt för både mig och mina hästar. Det är enormt bra erfarenher och rutin för framtiden, men det kostar mer än vad det smakar. 16000 kr har totalt det här meetinget kostat mig, och för en egen företagare utan ekonomiskt stöd från mina föräldrar är det otroligt mycket pengar. Pengar som måste ridas in. Samtligt vill man vara med och utvecklas i de större sammangangen, för rutin och erfarenheter är a och o i den här sporten. Men jag kommer med största sannolikhet inte åka till inomhus SM nästa år, om det inte senareläggs förstås. För det krävs nästan att man är utomlands och tävlar under jul, nyår och januari för att vara tillräckligt i form för att kunna prestera så bra som man vill kunna göra.

Jag tackar mina hästar, framförallt Valence som kämpat stenhårt fram till idag när kroppen sa ifrån lite, och vi snubblade på mållinjen till finalen i SM med ett ynka tidsfel... Mina två pojkar är väldigt speciella på sitt sätt, ena het som en eldslåga och den andra utan styrservo och svår mun, men de lär mig mycket och de är tappra. När Callisto och förhoppningsvis andra hästar är uppe på den här nivån i framtiden tror jag att det kommer kännas lättare. Hög ridbarhet, större galopp och lättare munnar... Men de lär mig otroligt mycket och den här sporten tar tid, det måste det få göra...Viktigst är att inte ge upp, fortsätta kämpa och göra det bästa man kan av de förutsättningar man har och kan skapa!

Besvikelse

Valence hoppar fantastiskt.  Och känns fantastisk. Felfri 145 Warm up igår. Vansinnigt fin i dagens SM kval. Riktigt stora hinder idag. Väldigt tufft att börja året med. Valence magiskt fin och gjorde det enkelt till jag får en dum rida-framåt-distans in i trekombinationen . Rev a och b där... :(  Så fin hela banan annars. Ett tidsfel på det kostade oss finalplatsen imorgon... Så ledsen. 

Ramius spänd som en fiolsträng igår. Idag otroligt fin på framhoppningen . Sedan gick jag in på banan och satte upp en ordentlig galopp innan start varav han då spänner till och blir forcerad.  Efter en riktigt dålig start på banan valde jag att utgå. Inte så mycket att säga om det.

Mest irriterande är att jag red jättekonstigt idag helt plötsligt . Lutande bakåt och långa tyglar... Varifrån kom det? Ny dag imorgon. Får fasiken ta och skärpa till mig rejält då.

Glad varje dag över att få sitta på min Valence.  Nionde året tillsammans . Och han utvecklas fortfarande ♡


Sovdags

Det är dags att sova nu. Hela dagen har det varit fullt ös med ridning packning planering och jobb. Amanda har varit med och tagit det tyngsta jobbet. Världens finaste vän.

Tidigt imorgon bitti rullar lastbilen mot Borås. Hästarna kommer vara framme drygt 4 h innan de ska gå en förklass hinder 1-6. På torsdag går kval i SM där båda går 150-kvalet.

Callisto häromdagen. Kommer sakna honom och de andra hästarna. Men de tas väl om hand de dagar vi är borta. Kommer sakna min Kiwi också, otroligt mycket. Men det ska bli riktigt kul att tävla och tillbringa resten av veckan i Borås.


My beloved ones


Filmer Callisto igårStor hjälp

Har som alltid fått massor med värdefull hjälp av Disa idag. Hon har sin praktik här varje onsdag som ingår i hennes program på gymnasiet . Hon är otroligt värdefull och hjälper till väldigt mycket. Nu när hon kan det mesta av rutiner och känner till hästarna har hon även fått fullt ansvar för dem när jag är bortrest på tävlingar etc. Evigt tacksam ♡

Idag hjälpte hon mig att klättringsträna några av hästarna :)

TUSEN TACK för all hjälp underbara du ♡


Bosseträning

Var i Södertälje och tränade för Bosse med Callisto idag. Väldigt bra träning med fokus på basic och de viktigaste men med lite klurigare linjer och korta svängar. Jag är lycklig varje dag över min fantastiska häst. Någon måste velat mig väl när jag fick köpa honom från lösdrift i Tyskland. Min verkligt blivande stjärna i framtiden om jag matchar honom rätt. Korta klipp från träningen finns på instagram Kommer upp här också såsmåningom.

Amore fick hoppa lite efter att träningarna var slut och hon är en fantastisk häst med massor av språng. Ska bli otroligt roligt att komma ut på tävlingsbanorna snart med henne.


En vecka kvar till SM...

Det ska bli otroligt roligt. Årets första tävling. Båda grabbarna ska med, har inte jättestora förväntningar på Ramius till SM men det kommer bli givande rutin. Borås bjuder alltid på fantastiska tävlingar! 


Fina hästar ♡

Valence var riktigt fin under gårdagens payn jump och hoppade alldeles strålande under sin 150 runda på 15 språng. Han känns otroligt fin inför SM.

Ramius känns också jättefin. Han blir finare hela tiden och börjar närma sig en fin form. Han hoppade många fina språng men jag försvårar ibland situationer på honom pga dålig timing.  Han känns tillräckligt fin för att få följa med till inomhus SM vilket blir lite av en chansning men det är också otroligtbra rutin. Ramius är en bättre utomhushäst så jag tror att Valence kommer få dra det tyngsta lasset på SM men det ska bli roligt att ta med båda.

Klipp finns på min instagram amandagullstrom för er som vill se. Ska försöka ladda upp hela rundorna på bloggen också.