__

GOTT NYTT ÅR!


Hoppas alla får en kanonkväll så ses vi igen nästa år!

2015

Imorgon är det sista dagen på 2015. I år var året jag flyttade från mina föräldrars gård till en egen lägenhet i centrala Mariefred. Det var också i år jag flyttade ytterligare en gång och skrivit avtal för en tredje flytt i början av 2016. Det var även året jag flyttade hela min verksamhet till fantastiska Herresta. Jag sålde min stjärna Ramius, för att senare köpa min treåring Scofield från Holland. I år opererade jag ögonen för mitt synfel och jag köpte egen bil och betalade av min lastbil. 2015 startade jag mitt bolag Amanda Gullström AB. I år inledde jag ett fantastiskt samarbete med Gunilla som föder upp många toppstammade unghästar varje år samt kom i kontakt med Quintins ägare som jag hoppas på att skapa ett långt och framgångsrikt samarbete med. Valence och jag brons i lag SM tillsammans med bästa SRK och många placeringar i 150 på elitnivå. Det här är bara några få av väldigt många stora saker i mitt liv under det här otroligt händelserika året. Jag vill tacka min familj, mina fantastiska vänner och hästägare för all stöttning och engagemang under ett år jag verkligen behövt er som allra mest. Allt som verkligen utvecklat mig både som människa och i min satsning. Jag tror att med alla lärdomar och upplevelser så kommer vi få ett grymt år 2016. Jag lämnar tacksamt det här året bakom mig med ett djupt andetag och ser enormt mycket fram emot ytterligare ett händelserikt år!
 
2015 i bilder...
 

Tidsinställda inlägg - ovisad film

Valence 7-star Grand prix 150 i Hammarö, Karlstad i våras


Tips från er läsare

Jag vill lägga ner mycket tid för att utveckla och skapa en lärvärd och intressant blogg för er läsare. Något jag önskar är att ni är delaktiga med kommentarer, tips, frågor och önskemål om vad jag ska visa och skriva mer om.

Vad skapar ert intresse för fortsatt läsning?

Callisto i Strömsholm 2014
 

Planering

Idag väntas två uteritter, träningar för några elever, hovslagarbesök, studshoppning på ett stort gäng hästar och stallmöte. Ikväll är jag bortbjuden på middag, något jag ser väldigt mycket fram emot. Men innan dess en intensiv och rolig dag.

Sally i Hamre 2015
Ber om ursäkt

Ja jag ber verkligen om ursäkt över mitt dåliga språk här på bloggen. När jag läser mina egna inlägg så undrar jag om ni förstår vad jag skriver överhuvudtaget. Jag måste bättra mig och sluta skriva så fort. Lovar att försöka skriva tydligare framöver och läsa igenom inläggen innan jag publicerar dem.

  

Vinterpaus ger tid för reflektion

Sitter här i min säng med datorn i famnen och Kiwi lutandes mot min sida, lyssnar på härlig musik av bland andra Fleetwood mac och ser över nästa års tävlingsplanering och vilka målsättningar jag har. Vid slutet av varje år brukar jag lägga ner ganska mycket tid till reflektion över vad som hänt, vad jag gjort bättre under året som varit än tidigare åt och vad jag vill göra annorlunda nästa år. Det handlar inte bara om val av tävlingar, klasser, resultat eller hästarnas utveckling, utan hela konceptet kring allt. Upplägg, strategi, uppvärmning, hur laddar jag upp bäst för att minska stress, mat, hur toppar jag både min egen och hästarnas form. Hur kan jag få bättre ordning, vilka tävlingar är viktigast, hur mycket vill jag kunna träna hoppning mellan utan att hästarna får hoppa för mycket... När ska jag ha telefonen tillgänglig under tävlingsdagar utan att det tar fokus från själva tävlandet... Ja jag kan fortsätta i all oändlighet.

Min kära vän Amanda är en klippa i alla dessa reflektioner och tankar kring förbättring så jag ser fram emot att diskutera detta med henne i nästa vecka. För mig är hon min högra hand och stora stöttepelare. Även om vi har många lika egenskaper så är vi på de flesta sätt varandras motsatser. Vilket jag behöver, skulle inte gå annars. Hon är duktig på att strukturera upp, planera, noggrann med tider, har kritiskt tänkande, enormt ansvarstagande... Ja, många egenskaper som nog aldrig riktigt utvecklades hos mig när jag föddes... Men tack vare Amanda faller dessa bitar på plats. Jag är väldigt arbetsam, stresstålig, lätt för att fokusera (åtminstone när jag rider) och blir så gott som aldrig nervös. Men för att nå långt måste hela teamet och allt runtomkring fungera, annars tar det fokus från själva prestationen.

Nästa år blir spännande. Det kan hända så mycket på ett år. 

Vi måste göra det bästa vi kan utifrån det förutsättningar vi har, alltid!

Nej nu ska jag återgå till musiklyssnande och låta tankarna fortsätta cirkulera i min alldeles för tänkande och överanalyserande hjärna...
Ett ständigt lärande

Det bästa med ridsporten är att man som utövare kan hålla på så otroligt länge. Ridning är också någonting som kräver enormt mycket precision där erfarenhet är en av de absolut viktigaste faktorerna för att lyckas. Rutin som inte går att skynda på annat än genom att träna, tävla och ge det tid.

När jag tittar på filmer från året på rundor som jag då var väldigt nöjd med så ser jag bara vad otroligt mycket saker jag skulle gjort annorlunda, trots att det varit ett fantastiskt bra år på många sätt. Men jag ser vad mycket fel i teknik och upplägg jag haft, så många saker jag velat göra om och göra annorlunda. Det svåra med att bara glädjas åt att det faktiskt bara betyder att jag utvecklats är att man får lite dåligt samvete för hästarnas skull. Resultaten blir inte bättre än vad ridningen, upplägget och uppladdningen gör det till. Och man vill ju alltid ge hästarna alla förutsättningar man kan för att de ska kunna nå sin fulla potential. Men eftersom ridning, och alla andra sporter också så klart, bygger på erfarenheter så är det bara att fortsätta jobba och sträva efter att hela tiden utvecklas och göra det bättre nästa gång.

Jag hade en enormt viktig och avgörande träning för en, i mina ögon, Europas absolut bästa ryttare. För varje dag blir jag bara mer och mer glad och tacksam över att jag fick chansen att få genomföra den träningen med Valence och Callisto sent i höstas.

När jag lämnade träningen och började rida och tänka på allt som sagts så kände jag inombords att jag kan ju inte rida, alls, överhuvudtaget. Jag var frustrerad men samtidigt otroligt motiverad även om det var tungt. Att ta in så mycket nytt i mitt tänk, hur värmer jag upp, hur jag tänker i markarbetet och framförallt så fick jag en wake up call gällande min sits som jag långt innan varit fundersam över men som jag inte kunnat sätta ord på vad jag ska korrigera.

En stor förmån för mig är att jag har så många hästar att träna på. Så i flera veckor red jag så många hästar jag hann per dag, ca 8-10 stycken, och bara nötte in tänket i sitsen. Jag påminde och ifrågasatte mig själv i princip varannan minut ”hur sitter du”. Det är så lätt att falla in i sin vanliga ridning. Ännu viktigare var det när jag red ut med vänner och man skrittar längre stunder och pratar. Då var det ännu viktigare att påminna sig själv.

Det är en spännande resa och vetskapen om att jag bara är i början av den är så motiverande. Strävan och viljan att lära sig av andra som kommit längre än en själv är det viktigaste för att ta tillvara på de hästar jag har. För att kunna plocka fram det bästa från varje individ utifrån var jag står idag. Nu menar jag inte att man ska svälja allt andra säger för då blir man bara förvirrad. Mer plocka russinen från kakan från alla håll man kan för att utveckla sin egen tro och väg att gå. Jag tror att träningen i vintras gjorde att mitt tänk kring Callisto kommer se väldigt annorlunda ut nästa år och det kanske var räddningen för att ge honom chansen att ta fram alla kvalitéer som han har. Det är lite skrämmande att tänka så men att vara självkritisk och ha viljan att utvecklas och vara ödmjuk inför andras kunskap tror jag är den viktigaste byggstenen för framgång.

 

Har ni upplevt båda?

Jag ska köpa en ny sadel till Callisto. Har provat ut både Bruno delgrange och CWD 2G och fått mått etc av sadelutprovare. Han har ganska rak rygg och lite överbyggd bak så Valence CWD passar men är lite för svängd i bommen. Jag tycker att jag får mycket sämre sits i den på honom för att den inte känns helt optimal till Callisto även om den enligt sadelutprovare passar. Så bra som Callisto öppnade upp bak har han aldrig tidigare gjort med en CWD som den gånger jag testade Bruno delgrangemodeller i somras.
 
Nu står jag i valet och kvalet om jag ska köpa en Bruno delgrange eller CWD 2G. Har ju jag CWD i många år nu och är otroligt nöjd. Men jag är lite nyfiken på att köpa en Bruno delgrange denna gång. Vi har ju totalt tre CWD till hästarna i dagsläget.
 
Har ni upplevt båda? Vad märker ni för skillnad? Vilken föredrar ni och varför?
 
Vore jätteintressant att få höra era åsikter. 
 

Effektiv dag

Det blev en väldigt effektiv dag idag. Först var jag på Mio och handlade lite möbler för min kommande flytt i januari. Därefter reds sex stycken hästar för att sedan följas upp med två privatlektioner och visning av två hästar för kund på kvällen. Därefter lite pyssel i stallet innan det bar hemåt för lyxig oxfilémiddag hos min älskade syster och hennes sambo.

Tack Amanda, Sandy och Alexandra för så fint sällskap och hjälp idag! :)


tbt Valence och Ramius i Umeå förra året ❤

En av mina och Valence främsta meriter kom på årets sista tävling...

Och det var i Grand prix kvalet i Flyinge där vi tävlade i ett av de största och vassaste startfälten vi gjort någonsin. Jag hade ett sent startnummer i klassen och hade möjlighet att sitta på läktaren och se några av de första starterna i klassen. De första ekipagen red lite försiktigt och tog ut vägarna lite och ingen lyckades sätta nollan. Sedan kom Linnéa Ericsson Carey ( som i mina ögon är en makalöst begåvad ryttarinna) in och sopade banan med en snabb och otroligt snygg, rytmist runda och gick upp i solklar ledning. Hon gick bara in i klassen och gjorde sitt. Därefter kom hennes man Shane Carey, som i mina ögon också är en helt fantastisk ryttare och förebild, och satte en galopp och bara bestämde sig för att ta lägena och rida framåt. Han gör en minst lika solklar felfri snabb runda som Linnea och gick upp i ledning före henne. Och då minns jag att jag satt på läktaren, alldeles imponerad och inspirerad och tänkte att nej nu jävlar, ska jag också våga satsa och ta lite chanser. Senare när det var dags tog jag mina innanförsvängar utan att på något sätt tokrida, jag hade absolut kunna rida fortare, men trots detta räckte det till en jättefin 5e placering i ett stort startfält i Grand prix kvalet 150. Att gå i mål med en så härlig känsla, dessutom till dånande musik i form av "What doesn't kill you makes you stronger" gör att adrenalinnivån i kroppen skjuter i höjd mer än vanligt. Det var fantastiskt roligt! 


MELLANDAGSREA HOS NISCH HÄSTSPORT!

Missa inte mellandagsrean hos Nisch hästsport som pågår just nu!

www.nischhast.se


 

Hästarna i stallet just nu

De här är hästarna som finns i stallet och tränas av mig just nu

Valence f - 02 e Athöetico Quito de baussy. Min egen fantastiska häst med vinster och placeringar upp tom 150.

Callisto f - 09 e Casall - Contender. Min 6-åring som har en lång väg att gå men som jag tror har alla kvalitéer som krävs. Felfria rundor upp tom 130, 4 felsrundor i 135. 

Scofield f -12 e Casall - Contender. Köptes oinriden från Holland i våras, En fantastisk häst för framtiden. Inriden och hoppar små banor uppsuttet. Ska tävlas i 4-årsklasserna nästa år.

Quintin san f - 05 e Quite easy - Modesto. En väldigt stor häst, över 180 cm, som tidigare tävlats i svår hoppning av Niclas Haking. Vi har hittills tävlat 140 med 4 fel och bästa merit än så länge är vinst i 135. Vi måste lära oss varandra men han är en häst med stort hopp ger en härlig känsla.

Sally f - 03 e Levantos II - Labrador. Felfria rundor och placeringar upp tom 130, startad 140. TILL SALU!

Harcos f - 07 e Leader M - Gotspe. Belgisk valack med ett helt fantastisk språng och tryck av från backen. Ska tävlas upp i klasserna under våren. En häst som tagit mitt hjärta med storm! Kommer bli till salu.

Quantino f - 08 e Quidams rubin - Accord II. Min fd häst som såldes för knappt 1,5 år sedan. Tävlats upp i 120 felfritt, har ett fantastiskt språng. Ska tränas och tävlas, här för att säljas när rätt köpare dyker upp.

A'pach f - 11 e Chairman la silla - Cardento. En stor och valpig unghäst som har en lång väg att gå i markarbetet. Men ett stort språng och fantastisk inställning. Kommer utvecklas och kunna gå riktigt stora klasser i framtiden! Uppfödd och ägs av min samarbetspartner Gunilla.

Popsickle f -11 e Plot blue - Spender S. En mindre valack med ett jättefint språng och härlig känsla. Också en häst som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Också uppfödd och ägs av min samarbetspartner Gunilla. 

Call on me f - 07 e Corland - Irco mena. En stor och lång häst som jag lagt ner enormt mycket arbete på. Kom i våras och var då otävlad. Hoppat 120 felfritt ett flertal gånger på tävling. En häst med stort scope och bra inställning. Jag hoppas att jag ska lyckas ta fram honom till de större klasserna. Uppfödd och ägd av min samarbetspartner Gunilla.

Cooltrain f - 06 e Cortus - Irco mena. Jättetrevlig och enkel häst med stort språng som är riden och tävlad lägre klasser av en amatör. TILL SALU. Uppfödd och ägd av min samarbetspartner Gunilla.

Utöver dessa tränar och tävlar jag ett antal hästar regelbundet i hoppning men de rids till vardags av sina ägare.

Så väntar vi med spänning på en ny häst som kommer i januari för långsitkigt träning och tävling. Mer info om henne kommer. Nu lämnar vi snart 2015 bakom oss...

Och jag ska från och med nu, seriöst, ta tag i bloggandet igen! Och dessutom försöka höja det till en högre nivå innan genom att dela med mig mer av tankar, träningsupplägg, hålla uppdatering kring hästarna och verksamheten! 

Bloggen har varit en stor tillgång i mitt företagande och min sportsliga satsning. Den har hittills varit otroligt värdefull och skapat kontakter som jag inte annars haft. Så efter mycket funderande och en lång paus har jag bestämt mig för att bloggen ger mer än vad den tar i energi och därför har jag lovar mig själv, och genom det här inlägget även er läsare, att bloggen startas upp på allvar igen!