__

Lite mörka tankar och ständigt svåra beslut

I många år har jag haft flera spekulanter på Valence och det fortsätter trots att han börjar bli till åren nu min lilla gammelman. Vi har tillbringat tio år tillsammans. Tio skadefria år där vi gjort allt tillsammans och vuxit ihop. Jag tror att han har många år kvar i svår hoppning och jag känner att han fortfarande utvecklas för varje år. Men när förfrågningar och alternativ på ryttarbyte kommer upp sätter det alltid fart på tankarna. Varje gång. Jag är en rätt jobbig person och ibland orkar jag inte riktigt med mig själv. Mina tankar går typ alltid på högvarv, jag analyserar och funderar så mycket att jag ibland skulle vilja kunna skrika stop till min egen hjärna. Ovanpå det är jag dessutom en extrem känslomänniska så ni kan ju förstå att det är jobbigt att stå ut med sig själv ibland... 

Jag tycker att det här är världens roligaste och häftigaste sport. En sport där alla tävlar mot varandra och där den stora utvecklingen handlar om erfarenhet och rutin. En sport där man kan hålla på väldigt sent in i livet och egentligen bara bli bättre. Jag tycker att jag, tack vare många fantastiska personer runt omkring mig och ett hårt slitande lyckats bygga upp en plattform som skulle kunna hålla för en sådan satsning. Vilket är alldeles fantastiskt utefter de förutsättningar som funnits från början. En plattform som av egna små medel och som senare åren helt finansierats av mina underbara hästägare som givit mig förtroende och pga att jag sålt flera av hästarna som utbildats från grunden.

Trots den enorma utveckling under åren så hamnar jag ändå i tvivel och funderingar. Funderingar på om jag ska vara en sån som ”bara” utbildar hästar till en viss nivå för att sedan sälja och leva ganska gott på det. Att lägga min egen sportsliga satsning åt sidan. Samtidigt som det skär i hjärtat eftersom det är min stora livsdröm.

En försäljning av Valence eller ryttarbyte på honom känns både otroligt sorgligt och kan öppna möjligheter. Det ger självklart lite pengar in i kassan vid försäljning och att se en annan duktig ryttare på honom vore också intressant. Det är ju ingen annan som någonsin gjort en enda start på honom i livet. Han är en oerhört känslig häst som står så högt i blod och med enormt mycket nerv. Svår och speciell häst givetvis, men makalöst begåvad och ett hjärta av guld och dessutom mycket försiktig. Av någon anledning fäller trekombinationerna i GP klasserna fortfarande oss från att nå de högsta placeringarna i de klasserna trots att jag tycker att vi har förmågan att vara där i toppen. Problemen kommer inte i de lägre klasserna men av någon anledning tänker jag för mycket kring trekombinationer just i de allra största klasserna. I tvåkombinationer är vi ofta riktigt bra, river extremt sällan, och i trekombinationer i snäppet lägre går också strålande men sedan ändrar jag lite ridningen till trekombinationerna just i GP finalerna. Jag vill och tänker för mycket antar jag. Med en annan ryttare på Valence skulle detta säkert inte ens vara ett problem överhuvudtaget. Och när jag sitter på en annan häst så ändrar jag inte ridningen alls till trekombinationer. Det är väl min och Valence historik kring trekombinationer som spökar antar jag...

Och det jobbigaste av allt med att slitas mellan alla dessa tankar är att drivet för att nå högsta nivå verkligen finns där. Och gällande Valence så är han ju mitt livs stora kärlek. Det känns som att mitt hjärta verkligen tillhör honom. På alla plan. Och jag tror faktiskt att hans hjärta tillhör mig med på något sätt. Två individer som förstår och känner varandra utan och innan. 

Det är verkligen världens bästa och roligaste sport som man får dela med dessa fantastiska hästar. Den mörka sidan är att det också är en oerhört svår och dyr sport på väldigt många sätt.

 
 
 

Nöjd med hästarna

Jag är verkligen så nöjd med hästarna den här helgen. Quintin och jag har resultatmässigt haft lite stolpe ut men känslan är att vi utvecklats massor och att verkligen går i rätt riktigt just nu. Han kastar sig inte till vänster i sprången längre och han är kvickare, starkare och mer positiv i både sin galopp och i sin hoppning. Vi rullar på i dessa klasser till vi har en stabil form och så hoppas jag se ännu mer fortsatt utveckling under våren. Ambitionen är att kunna kliva upp i klasserna under utomhussäsongen om utvecklingen går åt det håll jag önskar och tror.

Valence har varit fantastisk hela helgen. Härligt att kunna känna sig så pass väl förberedd så här i början av året ändå. Han satte två fina nollor med placering i 145 klasserna fredag och lördag. I dagens Grand prix fanns det fortfarande kraft kvar i kroppen på honom. Jag gjorde två missar i ridningen vilket kostade oss mycket i dagens 150 GP. Jag blir så irriterad på mig själv för nu har jag gjort samma misstag så många gånger. När jag går banan så har jag en känsla och taktik på hur jag tänkt lösa distanser etc. Detta är ju min egen känsla som utifrån min häst är väldigt rätt eftersom vi känner varandra så väl. Men sedan har jag ofta tendens att ta in annan information antingen genom att höra eller se hur andra ryttare löser de tekniskt svåra bitarna. Då ändrar jag planen och det blir väldigt sällan bra. Jag blir så besviken på mig själv. Hade jag hållt mig till min plan och känsla idag så hade Valence hoppat felfritt. Han är så otorligt kvick och försiktig och jag blir så förbannad på mig själv. Men jag ska verkliegn, verkligen, verkligen försöka vända det till någonting positivt och lära mig någonting av dagen istället för att gräva ner mig, Jag ska försöka ladda hem några låtar som får mig in i rätt känsla inför tävling och införskaffa ett par hörlurar så att jag går in i min egen värld vid bangång etc. Jag ska försöka lära mig att tro på min egen plan och känsla. För när jag gör det blir det nästan alltid rätt.

Nåväl, älskar min Valence högst av allt i hela världen!

Tack pappa för en härlig helg. Vi har njutit av fin hoppning av hästarna, underbar hotellfrukost och härliga dagar i Skåne.

Filmer kommer!

Valence dubbelt felfri och 6:a i dagens 145

Vi njuter av nästan vårväder i Helsingborg och båda hästarna var jättefina idag! Vallisen överladdad så här i början av säsongen men hoppade ändå fantastiskt. Quintin ett pet i 135 men känslan på banan är helt annorlunda nu vill han och är positiv och aktiv i sin galopp. Nu laddar vi inför morgondagen!

Nils och Ramius var felfria i 135 och satte ett kval till junior SM idag! Så roligt! Stolt fd ryttare till Ramius och stolt tränare till Nils! :)


Så härligt när jag var ute och trimmade Valence i solen på förmiddagen här i Skåne!

Måndag och ny vecka

Svävar lite på moln just nu. Många av hästarna i stallet går riktigt bra, Callisto utmärker sig något alldeles extra. Han har aldrig varit så fin som han är just nu. Den nya sadeln ligger riktigt bra på både Valence och Callisto och min kropp har aldrig känts så rätt som i den sadeln. Jag har många fantastiskt fina hästar i stallet och tävlingarna drar snart igång på allvar!

I helgen bär det av mot Helsingborg för tävling med Valence ocoh Quintin san. Därefter sätter tävlingarna igång på allvar även med de andra hästarna och vi har en underbar vårsäsong att vänta. 

Det kom en ny häst till stallet i fredags, mer info om henne kommer. 

Och sist men inte minst så kan jag berätta för er som minns henne, så kommer fantastiska Monalisa till stallet när jag kommer hem från Helsingborg. Hennes ryttare har tyvärr skadat sig allvarligt så Monalisa måste säljas. Jag är mycket glad över förtroendet och ser verkligen fram emot att få sitta på denna gummiboll igen!


 
 
 

Filmer
Nyinköpt sadel

I höstas fick jag en Bruno delgrange sadel utprovad till Callisto. Har under en lång tid letat efter en med exakt de måtten och plötsligt dök det upp en i början av veckan. Jag har ridit i den och det känns hur bra som helst. Otroligt skön och ligger fantastiskt bra på flera av hästarna.


Tävling på Strömsholm

Igår var årets första tävling. Valence, Callisto och Quintin fick följa med och alla tre fick starta en 130. 

Valence och Callisto var superfina. Fokuserade, hoppade mycket väl och gav en bra känsla. Valence känns fin inför Helsingborg. Callisto är min framtida superstjärna, han utvecklas och mognar hela tiden och det finns så mycket kapacitet i honom. Igår hoppade båda grabbarna helt fantastiskt på framhoppningen. Callisto gör mig lycklig i hela själen. 

Quintin hoppade mig 4+4 fel och bar lite springig och föll tillbaka lite i gammalt mönster vilket är tråkigt få han varit otroligt fin på payn jump och träning i vår. Tror att han behöver tävla ofta och variera klasserna. Bara att jobba på och hoppas att det lossnar. 


Jätteroligt och nyttigt med Sylveträning igår!

Film och info kommer!
 
 


Onsdag

Förmiddagen började med lite fix i stallet tillsammans med Pia och hoppning av Jennys dressyrhäst som verkligen börjar förstå vad hoppning går ut på. Nu pysslar jag med lite annat hemma inför en eftermiddag med hoppning av ett helt gäng hästar. Det är verkligen tacksamt med ridhus i detta regnoväder! 

Imorgon förmiddag åker jag till Sylve för träning med de tre hästar som inte hoppar idag, Valence , Callisto och Quintin san. Ser verkligen fram emot det!


💖


Mycket funderingar

Jag har verkligen fullt upp på dagarna just nu, men bara med otroligt roliga och bra saker! Försöker hitta en balans där jag hinner vara elitidrottare,  tränare och hinna med allt kring hästarna och samtidigt leva ett liv utanför detta. Något som verkligen blivit lättare nu när jag har stallhjälp. Nästa vecka får jag två nya som kommer arbeta i stallet med mig i veckorna från arbetsförmedlingen. En kille och en tjej, båda med hästvana och som har erfarenhet av arbete i stall. Så jag kommer verkligen kunna få hjälp att hålla stall etc toppfint, ha möjlighet att lägga ännu mer tid på hästarna och ändå ha mer tid över. Det kan inte bli så mycket bättre.

Var på payn jump i söndags. Quintin kändes otroligt fin och var felfri. Valence gick på vanligt tränsbett vilket inte var den bästa kombinationen när han dessutom var överladdad i början av säsongen. Men det blev väldigt bra matchning inför meetinget i Helsingborg i slutet av februari. Innan dess hinner vi förhoppningsvis även med en regional tävling i Strömsholm.

Jag funderar mycket på hur jag ska göra i vår. Siktet var att åka till Arezzo, Italien med Valence , Quintin och ev Callisto. Vore en häftig upplevelse och verkligen något jag längtat efter. Men det är otroligt mycket bra tävlingar hemma i vår och jag har så många hästar hemma som jag vill och måste hinna med också. Så jag måste verkligen fundera och bestämma mig.
Flytt

Anledningen till min dåliga uppdatering är för att jag har flyttat i helgen. Jag har prioriterat hästarna och att göra fint hemma. Huset är helt fantastiskt, jag kan inte tro att det är sant att jag faktiskt bor här. Det är en så härlig känsla i huset och väldigt vackert dessutom. Känns som att jag skulle kunna bo här resten av mitt liv.

Det är full fart i verksamheten som vanligt, vilket jag älskar. Hästarna känns fina och snart drar tävlingarna igång på allvar!

På söndag eftermiddag väntas payn jump igen på SRK med några av hästarna.