__

I höst

Till hösten kommer jag försöka ta emot 1-2 unghästar för inridning åt gången.

Läs gärna mer om det på min hemsida!

En fantastiskt fin 3-åring som jag ridit och hoppat in under sommaren. På filmen är han riden knappt 1,5 månad.

Tävling imorgon

Tyvärr kommer inte Imeldina tävla imorgon, hon får vänta till nästa helg istället!

Callisto går däremot en 1m-klass och Carrie följer med och går 110 som liten förberedande klass inför nästa helg. Ska bli roligt! Tävlingen ligger väldigt nära från oss och det ska bli väldigt skönt och trevligt att tävla där. Spännande med Callisto som gör sin tredje tävling i livet! :)
 

FILMER VALENCE VINST 150FILM CARRIE

Några korta filmsnuttar från gårdagens lilla hoppning med Carrie igår som Amanda filmade. Tyvärr det enda som kom på film! Men åtminstone något :)
Dagarna efter Västervik

Ramius och Valence har bara gått en lugn tur vardera i skogen och sedan vilat så mycket som tre dagar var efter Västervik. Tror det var nyttigt för både knopp och kropp! Idag ska båda ut på en längre tur i skogen.

Alla andra hästar jobbas för fullt och känns jättefina! Hoppade min lilla bebis Callisto igår och han hoppade med sådan lätthet, min fina och väldigt lovande kille!

Carrie hoppades också lite igår inför en mindre tävling i helgen och hon kändes fin! Älskar den där hästen, hon har ett hjärta av guld och är en riktig liten arbetsmyra. Hon har mycket energi och positiv inställning till precis ALLT!

Var iväg hela eftermiddagen och kvällen i tisdags och höll träningar för några duktiga elever. Efteråt hoppade jag Imeldina som hoppade helt fantastiska språng! Var uppe och kände på några språng på 135-höjd. Hon hoppade så jag fick lite rysningar, fina tjejen! Hon ska också gå en 110 i helgen på en tävling väldigt nära oss och därefter går både hon och Carrie 110 + 120.


Min och Idas senaste start

Så himla glad över att du står i stallet <3

Min fina, fina unghäst och framtidslöfte <3
 
 

Visste ni?

Att Valence är Senior SM kvalad? :D

Nu ska vi bygga på rutinen i 150-klasserna och förhoppningsvis kunna starta ett SM nästa år. Det är i alla fall ambitionen om vi fortsätter utvecklas på samma sätt! :D

 

Intressant artikel

Läste nyligen en mycket íntressant artikel på Hippson. HÄR hittar ni länken till den.

Jag tänker även på en intervju jag såg med RGB för ett par år sedan där han sa att det måste vara harmoni i teamet du har runt omkring dig. Man måste som ryttare kunna släppa taget och få hjälp med alla de yttre faktorerna som tid, utrustning som fungerar osv. Har man mycket i tankarna och är stressad över olika yttre faktorer så påverkar det undermedvetet sitt fokus negativt inne på tävlingsbanan. Detta är ju någonting som förhoppningsvis med tiden är någonting som succesivt blir bättre. Att man har råd att anställa hjälp och kunna lägga över delar av allt ansvar man ha om precis allt just nu.

Väl värt att reflektera och fundera över. Och att vi tjejer har mycket fler negativa tankebanor än killar stämmer väl in på mig. Dessutom har jag varit fruktansvärt självkritisk. Detta negativa och nedvärderande av mig själv är någonting jag jobbar stenhårt med - hela tiden!

 

Ramius har saknat stunds i hoppet i helgen

Ramius hade ett nedslag i 130 och två i 140. Kändes betydligt bättre i 140 och vi får ta på oss ett var av dem nedslagen. Dock har inte sprången varit i Ramiusklass alls i helgen, bara något enstaka då och då. Jag tror det är perfekt med ett tävlingsbreak nu då han gått många stora klasser under sommaren och har väldigt många nya intryck att smälta.

Ramius och jag är fortfarande ganska nya för varandra. Jag känner verkligen tyvärr att det är en stor nackdel att ha köpt en häst som redan är utbildad och tävlad tidigare och ändå så grön. Eller jag vill inte på något sätt påstå att jag börjar tappa hoppet om vår utveckling, inte alls, men vill ändå poängtera att jag i framtiden kommer vilja göra precis så som jag gjort med Valence och Caruso, utbilda från väldigt ung ålder så man får forma dem efter sig själv.

Nu tappade jag tråden lite, men det jag vill säga är att jag måste hitta ett annat system och upplägg inför tävling med Ramius. Ett upplägg som jag håller hela vägen och är konsekvent med. Jag har nu förstått att jag måste hoppa honom i veckan innan tävling, det går inte att helt vila från det med honom utan han behöver hoppa igenom ordentligt några dagar innan, gärna mycket kombinationer, kortare avstånd och travhoppning. Jag kommer också att longera honom ordentligt på mornarna med pessoasele innan start, som även min equiterapeut tycker jag ska göra ganska ofta och byta ut mot dressyrjobbet uppsuttet ibland. Jag måste försöka hitta en form som jag gjort med Valence och alltid följa det. Göra små justeringar men verkligen försöka hitta ett upplägg för att hitta hans formtopp på tävling. Hittills har jag experimenterat lite och fått lite för otydliga svar av honom eftersom att han fortfarande är så pass orutinerad. Med Valence har jag verkligen hittat ett system med bla att jag alltid rider honom ordentligt på morgonen varje tävlingsdag där jag alltid stämmer av och rider på väldigt lika sätt som visat sig fungera otroligt bra.

Jag kommer också lägga in betydligt mycket mer hoppning i vardagen på honom. Han börjar bli alltmer ridbar när jag bara sitter och jobbar på backen, men så fort hindrena kommer fram känns det ibland svårt att svänga, bromsa och få honom att jobba med mig.

Bettbyte blev det också till helgens sista klass med honom. Bytt från det raka till ett tvådelat, blev betydligt lättare att få med mig honom i svängarna och på böjda linjer.

Skönt att komma in i en träningsperiod nu så att vi kommer igen starkare än tidigare på höstsäsongen. Vi ska också göra check hos kiropraktor och som sagt, jobba mycket på backen med inslag av en hel del hoppövningar, bara på låga hinder.

Kapaciteten finns i honom, enormt mycket språng. Vi behöver hitta varandra och han behöver bli starkare och mer lyhörd. En dag kommer det smälla till både i resultat och jämnhet. Men resan dit kommer vara ganska lång och vi kommer få många sämre rundor som i helgen på vägen. Men hur tråkigt det än är med dåliga resultat så är det faktiskt, så sant som det är sagt, motgångar man lär sig mest av.

Tror också att hans kropp behöver lite återhämtning från alla dessa stora språng han gjort sista två helgerna. För hans riktiga Power i sprången fanns inte i helgen tyvärr. Jag får ta på mig ansvaret att inte ha min häst i rätt form på tävling, det är helt min uppgift som jag tyvärr misslyckades med den här gången. Tror ändå vi fått med oss mycket lärdom efter den här helgen.

Min fantastiska Valence VANN 150 i dagens huvudklass

Jag bara älskar min häst. Han har hoppat så bra hela helgen. På framhoppningen har han nästan varit överförsiktig så jag fick hålla nere höjden på hindrena till dagens klass. Bjuder på film från omhoppningen, det enda som finns uppladdat just nu. Visste att om jag var felfri skulle vi ta hem segern, så jag red i ett högre tempo men tog ingen större risk med vägarna. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket den här hästen betyder för mig!

Ofokuserad ridning

Ramius var tyvärr precis som i Tierp dag ett inte alls intresserad av sin uppgift utan mer på allt annat. Hoppade inte alls genom kroppen som han skulle.

Hade superbråttom till Valence start och han kändes magiskt fin på framhoppnibgen. Luftade flera decimeter övrr ganska så stora hinder. Väl inne på banan hoppade han fantastisk första 7 sprången. Fick därefter alldeles för långt på en linje och rev då den oxern. Red lite snabbare och fick även med ett pet på näst sista hindret. Så himla arg på min ridning för han var makalöst fin och gav en riktigt bra känsla.

Pga så få starter blev det alldeles för stressigt. Imorgon vill jag helt fokusera på Valence i 150 och kommer rida Ramius i två klasser imorgon, 130 och 140.

Det är så många yttre omständigheter och bollar i luften heka tiden så jag har en inre stress i kroppen hela tiden... det drabbar tyvärr fokus inne på banan. Måste försöka lugna ner allt och endast fokusera på tävlingen imorgon.

Blir så arg på mig själv när jag gör ryttarmissar på det här sättet på Valle när han är så fin och fokuserad. Det var till skillnad från Tierp en liten och relativt "lätt" 145 klass idag så en felfri runda hade verkligen varit pp sin plats. Känslan på Valence är dock fantastisk. Vilken storform han är i!

Västervik

Kom fram igår kväll och hästarna installeeade och klara rätt sent igår. Skönt för dem att gå i hagen så länge hemma igår när dwt var så fantastiskt väder!

På förmiddagen har jag ridit Valence länge och mycket galoppjobb. Han kändes lite pigg i början men fantastiskt fin efter en stund och resten av passet. Skrittade sedan ut med Amanda och Ramius i ca 45 min.

Kommer starta ganska sent i eftermiddag och har extramt tight mellan mina starter... Får göra det bästa av situationen.

Ska bli riktigt kul iallafall. Nu ska Mandis och jag gå och äta lunch ♥

Nyttig dressyrträning

Hade en riktigt bra dressyrtärning i onsdags för Anette. Även Callisto fick följa med, och han fick väldigt mycket beröm. Jättekul.

Ramius såg hon stor utveckling på, både i ridbarhet men också att han börjat muskla upp en överlinje. Skönt att någon utifrån ser att det går åt rätt håll hela tiden.

Nu är det snart dags att rulla mot Västervik med mina älsklingar Valence och Ramius som båda känts fina under veckan. Dock har inte planeringen av träningen lagts upp enligt den plan jag hade tyvärr, endast pga tidsbrist. Det är fullt ös hela veckorna och varje dag är det saker som händer utöver mitt vanliga arbete. Skönt att komma iväg och att jag hinner jobba båda killarna på morgonen imorgon. Vi startar sent på eftermiddagen.

De andra hästarna har idag fått komma ut i skogen och konditionsjobba, klättra och avslutades med längre studsserie på banan. Nu kommer de njuta av två dagars ledighet i hagen!

Värdens bästa Amanda följer med till Västervik! Skönt med "semester"! Vi trivs bra på meeting! <3
 

Trivs i Södertälje RK

Kommer ha ett tufft beslut att ta till nästa år gällande klubb. Har ju varit Årsta Runstens ryttare i tre år och bytte detta år till SRK. Har ju en fantastiskt fin sponsring från Runsten Equestrian som profilryttare som jag dessutom så tacksamt fick behålla trots att jag bytte klubb under 2013. Men det gällde bara för detta året. Runsten är också en otroligt satsande klubb med väldigt många bollar i luften hela tiden...

Men jag trivs verkligen så bra i Södertälje. Härlig stämning, många peppande människor, glad och positiv stämning och en anläggning i toppklass i Sverige...

Blir mycket att fundera på. Har några månader kvar på året, tur är väl det!
 

Visste ni...

Att min delägare i Ramius också äger Lady Madonna och det är tack vare henne jag fick möjligheten att ha honom i mitt stall?

Jag blev tipsad av en välkänd ryttare och tränare i Sverige om Ramius. Jag provred men hade i det läget inte råd att köpa Ramius, då det var innan både Lorden och Caruso såldes. Då gick denna fantastiska människa in som delägare och valde att stanna kvar. Han är enligt min känsla från ryggen och i hoppet den bästa hästen med störst kapacitet och hopp jag någonsin suttit på.
 

På onsdag

Nu är det bokat, dressyrträning för världens bästa tränare Anette som gäller för mig på onsdag med Ramius. Hon löser det mesta och i höst och vinter kommer det bli MÅNGA timmar i sadeln framför Anettes kunniga ögon. Ser verkligen fram emot detta! Anette var också den person som hjälpte mig att få Valence ridbar som 4-åring långt innan hoppningen sattes igång på allvar. Skönt att få ett genrep inför helgens stora klasser i Västervik.

 

Tillbaka i vardagen och några veckors planering

Idag kommer alla hästar ridas förutom Ramius som får skrota i hagen. Valence ska bara gå en jättelugn tur i skogen barbacka tillsammans med Freja och hennes 3-åring som jag ridit in.

Anledningen till att jag aldrig åkte på meeting i Tierp utan åkte mellan och sov hemma är för att vi ska på tävling igen i helgen. Därför strök jag också fredagens 140-klass i Tierp och kommer även ta bort första dagen på meetinget i Västervik som vi ska till nästa helg. Valence kommer gå 145 på lördagen och 150 på söndagen. Ramius kommer gå 145 på lördagen och förhoppningsvis debutera 150 på söndagen helt beroende på hur känslan är i 145. Tror att det är jättebra för hans del att han fick tävla nu i helgen så att han förhoppningsvis inte blir lika ofokuserad på sin uppgift. Valde att ta bort fredagens 140 även där för att spara på sprången och orken. Ramius hade säkert mått bra av att gå en klass till men å andra sidan vill jag inte att han ska känna sig trött och sliten när han ska in i söndagens 150. Känns det inte bra på lördagen går han istället en 140 på söndagen.

Efter den helgen så kommer båda grabbarna vila till en bra bit in in i september. Vi kommer träna med fina lagkamrater i Södertälje för Sylve den 2:a september, och så blir det mycket uteritter och dressyrträningar och teknikträningar i hoppning men inga tävlingar på ca 1 månad. Därefter drar en ganska tuff höstsäsong igång!

När grabbarna får tävlingsuppehåll efter helgen kommer jag fokusera ännu mer på att få ut de andra hästarna på tävlingar. Callisto går bla i slutet av augusti två 1m klasser! Imeldina och Carrie kommer också få komma ut en hel del! :)

Jag hoppas egoistiskt att denna lilla stjärna får vara med mig in en bit på sensommaren och hösten... Det blir tufft den dagen jag förlorar henne i stallet.
 

Film Valence 145 Tierps GP

Blir bara så himla arg och ledsen när jag ser den här rundan. Känslan fram till de två sista hindrena var fantastisk, han är bättre än han någonsin varit! Tror att det beror på att jag skulle ha andats och "börjat om" innan trippeln. Men den var rätt rejäl både i höjd och bredd och kom kort ur sväng så jag ville ha galoppen med mig. Tror att han missuppfattade bakbommen på oxern han rev, han har aldrig problem med bakbommar normalt sätt. Och till sista la jag in ett extra, så himla dumt. Men jaja... Världens finaste Valence i alla fall <3


Bild Ramius 145

Språng finns det så det räcker och blir över i min vita prins. Jag hoppas att alla pusselbitar snart faller på plats. Med lite mer rutin så kommer nollorna sitta även i svår klass!
 

Film Ramius 145 Tierp GP

Ja, man kan ju säga att det var lite vingligt in i trekombinationen... Fick inte med bogen alls i svängen. Petet på tvåan inte mycket att säga om, tryckte kanske av honom lite stort där.

Film Valence vinst 145


........

Gaaaaah... smått galen, arg och irriterad just nu... Båda mina älskade hästar hoppade fantastiskt i dagens GP 145. Ramius luftade ordentligt över många hinder, två nätta pet men rejäl förbättring sedan igår.

Valence kändes som en dröm. Flyter igenom klassen och det kändes så vansinnigt enkelt på hans rygg. Felfria genom hela banan inkl två- och trekombination. River det två allra sista hinderna på banan. Hade enkelt haft råd med ett ner... tror att han missuppfattade näst sista oxerns bakkant med frambenen, har aldrig hänt tidigare. Så rider jag tyvärr in ett extra till sist a. Vilken besvikelse. Så ledsen!

Hoppning är verkligen en marginalsport. Så små saker som skiljer från succe till en ganska dålig dag.

Men måste verkligen ta med mig känslan hem. Mina hästar är fantastiska! ♥

Fråga

Varför är inte Lady Madonna med i Tierp, skulle inte du rida 145an på henne också?

Jo det var så det var tänkt och anmält. Men vi har intressenter på henne just nu så då får hon tyvärr stå över tävlandet. Hade så gärna velat ha med lilla stjärnan i Tierp också, hon är i toppform just nu!

 

Världens bästa Valence <3

Där kom vinsten! Jag är så lycklig! Vinst i svår hoppning idag :D Det kändes så enkelt på något sätt idag, han bara flöt runt i 145, och det var endast två felfria i klassen och tidsmässigt låg vi så mycket som 6 sekunder före! Jag är så glad! Och tusen tack för alla jättefina kommentarer mina underbara läsare och vänner!

Ramius var riktig virrpanna idag. Inte alls kul. Kändes fin på framridning och framhoppning men sen när jag gick in på banan var han helt uppe i varv, rädd för reklamskyltar och gick och gnäggade efter Valence. Han var allmänt uppe i varv och det var väldigt svårt att få honom att fokusera på mig medan jag red runt inne på banan. Vi fick ett jättemissförstånd där han, som han gjort några gånger tidigare, försöker lägga in ett extra till tvåans räcke, så blev total miss. Då blev han också överförsiktig på treans oxer och hoppade så högt över frambommen att han landade på bakbommen. Efter det började han kännas fin och mer normal och hoppade med lätthet och marginal 4a-b, 5, 6, 7, 8a-b, 9 och tio. Fick en nätt, nätt bakbenstouch på nästa sista räcket och jättefin över sista oxern. Så summa kardemumma, efter hinder nummer tre började han fokusera och finnas hos mig och då gjorde han resten av rundan jättefint. Imorgon kommer jag testa att sätta på mig små sporrar för att kunna supporta med lite mer ben. Hoppas och tror att han kommer vara betydligt bättre och mer fokuserad i morgondagens klass.

Filmer och sånt kommer imorgon. Nu är det sovdags. Imorgon går både Valence och Ramius 145 Tierps GP. Blir nog lite och bita i...

Återigen - tusen tack för alla gratulationer!

Mitt hjärta efter vår allra första VINST i svår hoppning! :D
 

Visste ni...

Att Valence och jag har aldrig vunnit en start i svår hoppning?

Vi har tillsammans vunnit 6 st 140-klasser och en hel del 130, bland annat i Strömsholm i somras. Men i svår klass (from 145 och uppåt) har vi aldrig vunnit. Vi har kommit 2:a två gånger i 145, och 2:a i 150 en gång. Så nära vinst men än så länge har vi inte nåt hela vägen fram. Hoppas att vi kommer kunna ta en seger i svår hoppning såsmåningom!

Valence senaste placering i svår klass i våras, 145 Winning Round i Högbos huvudklass som vi kom just 2:a i! Film från omhoppningen.


Visste ni...

Att Lady Madonna är min allra första riktiga försäljningshäst?

Hon har varit här i två år snart och är också den överlägset bästa hästen jag haft hemma och verkligen stärkt mitt stall i tävlingsammanhang. Vår första start tillsammans var 1m, sedan dess har vi hoppat 145 tillsammans, tagit placeringar i 140, som bäst 3:a, vunnit 130 och deltagit i elitallsvenskan.
 

Historien om hästen i mitt liv

Varje dag jag kommer ut i stallet eller hagen och möts av denna fantastiska häst och blick får jag som ett lyckorus i kroppen. Tänk att jag, endast 14 år och 3 månader gammal kunde få tag i en häst som honom den eftermiddagen i september. Han var fyra år men hade en utstrålning och kropp som en tävlingshäst på hög nivå. Jag provred nio unghästar den dagen på utebanan i solen, och när han kom in minns jag att mamma ropade diskret "Amanda, Amanda - den där!" Jag minns att jag nästan blev irriterad på henne och väste tonårsaktigt tillbaka - "Mamma sluta, det är ju deras egen häst". I jämförelse med de andra unghästarna stack han ut så otroligt mycket från mängden med sina höga knälyft och guldiga hårrem. Det kunde inte vara möjligt att han var till salu... Men visst var han det.

Trots att han bytte galopp var och varannat steg, trots att han rörde sig lika mycket uppåt och i sidled som framåt den dagen så var det verkligen kärlek vid första ögonkastet.

Sedan den dagen har jag upplevt och lärt mig så mycket på hans underbara rygg. Vi debuterade på tävlingsbanan när han var fem år, med att jag ramlade av... En tjej kom fram efteråt och sa att han blivit så lugn, att hon ridit honom under en period på försäljningstallet vi hittat honom på och fick longera minst en halvtimme innan hon satt upp. Jag förstod ingenting, lugn? Jag hade precis åkt i backen med dunder och brak... Därefter gick det mesta åt rätt håll och vi var felfria i våra tre första starter i 120 tillsammans senare under året. Vi red också 5-årschampionatet nere i Flyinge under Breeders Trophy.

Året därpå kvalade vi återigen in till Flyinges 6-årschampionat med klart godkända resultat. Vi avslutade också en 6-årssäsong med att vara 4:a i en Ungdoms Grand Prix i 135 mot många av Sveriges absolut bästa juniorer och Young riders.

Som 7-åring red vi våra första sju starter i 140 med ett förargligt nedslag i samtliga klasser. Vi gav då upp drömmen om ett SM. Men självklart satt den där nollan som krävdes för att kvala in helgen innan, och vi bestämde oss för att åka. Vi var femma i första kvalet, tog oss sedan till final i vårt första junior SM och slutade på en 11:e placering i ett stort startfält. Vi var även i final under årets inomhus SM för juniorer och var dubbelnolla i vår debut i 145 november samma år.

Som 8-åring fortsatte framgångarna med bla vinst i 140 Runstens ungdoms Grand prix och en 2:a plats i 150-debuten.

Som 9-åring var han 7:e placerad i YRSM, endast ett nedslag från guld eller silver. Vi var även med i nations cup för young rider i laget i Drammen.

Som 10-åring vann han ett par 140 och fick delta i Globen i elitallsvenskan final. Dock ett år där jag tappat mig själv mycket som ryttare under de första nio månaderna och var vilsen i min tro och teknik, vilket sänkte självförtroenden och raserade många tävlingsresultat.

Som 11-åring har han visat storform hela året och inte varit sämre en ett nedslag i 140-145-klasser. Vunnit 140, kommit 2:a i 145. Gjort en fantastisk insats under den svåraste tävlingen vi gjort tillsammans i Runsten Grandprix kval och final i 150. Han har utvecklat sitt språng, sin ridbarhet och blivit mycket lugnare och tryggare med sin uppgift och jag tror att han kommer vara som allra bäst om ett par år.

Han är hästen som jag debuterat 90 cm, 1m, 110, 120, 130, 135, 140, 145 och 150 på. Han är hästen som givit mig erfarenhet från 6 svenska mästerskap och internationell erfarenhet.

Under dessa sju år tillsammans har han haft en hovböld som 9-åring och en mindre sträckning efter att han gick omkull i hagen som 6-åring. Annars varit frisk som en nötkärna och aldrig blivit behandlad. *Peppar, peppar*

Trots alla dessa framgångar har också resan varit fylld av oro, tårar och panik. Jag vet inte hur många gånger jag kommit in i huset med gråten i halsen och sagt att nu mamma och pappa, nu måste vi sälja Valle. Jag klarar helt enkelt inte av honom... Det var som ett krig av känslor inombords med enorm kärlek för hästen som individ men också starka känslor av att det var ohanterligt för mig som så ung ryttare att klara av. De första tre åren tillsammans kunde jag inte rida hemma på vår bana eftersom att han greps av någon form av panik och kastade sig rakt in i staketen, kunde bli galen när vi red ut, skena rakt in i skogen, kasta sig ner i diken, snurra i pirutter i 180 och vara så uppe i varv att det kändes som att det svartnade för honom. Det var så svårt att förstå båda dessa sidor hos en och samma häst, för i hanteringen har han alltid varit fantastisk. En riktig gentleman, försiktig, hänsynsfull och med en otroligt mild och kärvänlig inställning till människor. Alltid kunnat så lös i stallgången, och en klippa i precis ALL form av hantering...

Idag, när folk frågar mig hur jag gått till väga under dessa år vet jag inte vad jag ska svara. Jag vet inte hur jag lyckats mig ta igenom alla svåra perioder men jag vet att det inte hade gått utan min dressyrtränare Anette som la grunden till mycket under framförallt året då han var fyra, fem och sex år gammal. Och min hopptränare Ted som hjälpte oss från det att Valence var fyra år. Mina föräldrar som alltid trott på oss och aldrig tvivlat på att jag skulle fortsätta kämpa och aldrig ge upp, mina föräldrar som alltid älskat honom som häst. Och min familj som låtit mig tacka nej till de köpare som dykt upp och velat köpa honom under åren som gått.

Han är så mycket mer än en häst för mig. Han är min lärare som format min ridning och inställning, min tävlingskamrat, familjemedlem och min allra bästa vän och en individ jag aldrig vill vara utan. Han är också en fantastisk förebild att släppa ihop mina nya unghästar med då han är ett skolexempel på allt i hantering, i stallet och i hagen. Han kommer uppfostra så många nykomlingar på sitt snälla och gentlemannavis!

Tack mitt hjärta för att du stod i den där boxen och snusade mig i håret den dagen vi bestämde oss för dig i försäljningsstallet. Det var som att du valde oss lika mycket som vi valde dig. Tack för att du varit så svår och konstig att du stått där så många månader utan att bli såld. Tack för att du släppte upp och accepterade mig på din rygg och aldrig med mening varit jävlig eller elak. Tack för att du varit så förlåtande för alla mina ryttarmisstag under åren och för allt du lärt mig. Vi har varit varandras läromästare från början.

Utan dig hade jag förmodligen gjort något helt annat med mitt liv än vad jag gör idag. Tack för alla fantastiska upplevelser och framgångar du givit mig hittills. Jag hoppas att vår resa tillsammans kommer vara i många år framöver och att det slutar med att du alldeles gråhårig i pannan går i hagarna hemma med nya unghästar och berättar alla historier om hur tävlingar går till och uppfostrar dem till att bli lika fina individer som du själv är.

Valence <3
 

 

Tävlingsplaneringen för resten av året

Nu har jag en ungefärlig plan på när och var resten av årets tävlingar kommer vara. Callisto har jag hittat så många som 5 riktigt bra och nära tävlingar till i år, så det ska bli kul att lillkillen hinner samla lite rutin hela vägen in i november. Ska bli mycket intressant med honom nästa år när han är 5! Valence och Ramius kommer få gå ett par 150 och några 145 innan året är slut. Lady Madonna kommer hoppa klasser alltifrån 130-145. Tanken är också att jag ska komma ut en hel del även med Carrie och Imeldina för att de ska få samla rutin och kanske ta ett snäpp till upp i klasserna innan årets slut!

Med min preliminära tävlingsplanering ser det ut som att jag har tävlingar i princip varje helg och båda helgdagarna, samt vissa meetinghelger hela vägen in till mitten av november!

Hoppas även kunna rida denna tävling till slutet av året igen! Hindrena kom rejält fort i grundomgången men Valence var verkligen med på noterna!

Bild Ramius barbackahoppning

Måste säga att han förbättrat sin frambensteknik avsevärt!
 

Tips!

Duktiga Julia som köpte Monalisa av mig nere i Småland har en blogg! Kika gärna in på den så kan ni fortsätta följa Monalisas resa! De har redan levererat två nollor i unghästklasser tillsammans. Saknar denna fantastiska gummiboll!

Julias blogg

Fantastisk bild på Julia och Monalisa!
 

Grymt pass med Valence idag

Nu har Valle ätit sitt nya hö och vi har helt tagit bort det näringsrika hösilaget men höga energivärden för honom. Idag red jag nere på stora gräsbanan och han var verkligen helt underbar. Rund och låg i formen, vilade på steget och otroligt avspänd mentalt. Jobbade med bommar och småsmåhinder. Kunde sitta och nynna på några låtar, le och njuta av hur enkelt och lätt det är att rida när allt stämmer. Min älskade Vallis <3 Hoppas det håller i sig nu som det gjort hela året för senaste veckorna har han varit ruggit het och då är det inte kul att rida honom. Helt underbart att ha honom så fin igen!
 
 Film Imeldina 120

Lite dumt, fick 6 lite kort på första linjen, så la henne lite nära oxern. Hennes livs andra 120!! Fin häst <3


Visste ni...

Ska börja med en ny rubrik och publicera lite sånna inlägg framöver.

Det första "visste ni inlägget" här på bloggen blir:

Att jag själv döpt Callisto till just Callisto? Han var namnlös när han kom till Sverige för tre månader sedan!

 
Nästa helg

Det blir inget meeting nästa helg då vi ska åka helgen därpå istället. Åker alltså emellan till Tierp endast två dagar.

Nästa lördag går Ramius och Lady Madonna rakt in i en 145. På söndagen följer Ramius och Valence med och går 145 Tierps Grand Prix. Ska bli riktigt roligt!

Ramius i en 140 i Tierp förra året. Kommer nog kännas ganska skönt att rida på en så himla stor bana med honom nu igen efter ganska många starter på ganska tekniska banor. Eftersom han ännu inte är helt lätt att reglera är det skönare om det är lite större hinder men inte så tekniskt, det blir mycket lättare att använda hans galopp då också.

Min häst är så fantastisk

Red ut i skogen med Amanda idag, jag red barbacka. När vi kom hem hoppade vi ett räcke på 160 barbacka. Därefter höjde vi 10 cm och hoppade 170 cm barbacka! Denna häst alltså! Amanda fick dessutom med språnget på film med sin mobilkamera. Jag har haft en liten, liten idé/dröm/tanke om att någongång, kanske om 5-10 år, kunna hoppa höjdhoppningen barbacka i Globen. Så 1-2 gånger per sommar har jag senaste åren på olika hästar tagit något enstaka språng på större hinder barbacka. Men 170 cm idag var rekord! :)

Fantastiska Ramius!


Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg Caramelle? Hon var hos mig i nästan ett halvår! Jag såg henne för första gången sedan dess igår på tävlingen. Hon hoppade alldeles strålande i 110! :) Hon var verkligen en underbar individ i stallet hemma!

 Tävlingsfritt idag

Skönt med en heldag hemma. Ska rida så gott som alla hästarna och fixa fint i stallet! Ska försöka spendera till med familjen också! <3

 

Tävlingen idag!

Carrie och Imeldina var båda dubbelnolla och placerade i 110 idag! Carrie 3:a och Ida 6:e placerad. Jättefina båda två och bra rundor. Båda flickorna hoppade med strålande inställning och många fina språng även i 120 med 4 fel vardera. Ida ett trist bakbensfel på andra hindret, annars luftade hon rejält! Carrie gjorde det mesta väldigt rätt inne på banan, däremot började hon bli rejält trött sista linjen som var oxer, relaterat in i tvåkombination och sedan fem galoppsprång fram till plank. Jag fick ingen känsla in alls i kombinationen, hon la sig och blev lite tung fram och ner i handen och det fanns liksom inget läge in alls. Klok häst kände att snällanån det där går inte, vi la volt, och sedan hoppade hon väl även de tre sista sprången. Jag var så trött på mig själv efter! Men vi är nya för varandra och hon visar ibland glimtar på ett språng som han en hel del kvallité. En hel del jobb för att komma dit, men hon har en otroligt hög arbetsmoral, är positiv till allt och ett enormt stort hjärta! Så det kommer bli sjukt kul att jobba med att utveckla den flickan!

Bjuder än så länge på film från Imeldinas 110, hennes första omhoppning!

Första lilla filmen jag visar på min älskade Callisto

En kort film Amanda tog på oss för tre dagar sedan när vi tog vårt första större räcke efter en uteritt. Han är fyra år och riden ca 3 månader. Har varit kul att hålla den enda hästen ingen hittills sett hemlig även här på bloggen. Men här får ni ett kort klipp...


På lördag

I helgen är det tävling igen. På lördag ska vi iväg med Imeldina och Carrie, båda flickorna ska hoppa 110 + 120! :)

Alla andra hästar vilar från tävling den här helgen!
 

På lördag

I helgen är det tävling igen. På lördag ska vi iväg med Imeldina och Carrie, båda flickorna ska hoppa 110 + 120! :)

Alla andra hästar vilar från tävling den här helgen!
 

"Donna är den exemplariska hästen"

Fick världens gulligaste kommentar av min pojkvän för några dagar sedan. Han sa när vi stod i köket och lagade mat att "Donna är det exeplariska hästen". - "Hon gör aldrig något dumt, smälter in och gör aldrig något väsen av sig i boxen". -"Hon är snäll i hagen, hur snäll som helst i all ridning och har massor med Power, hon gör aldrig någonting fel".

Ganska fascinerande att höra dessa meningar ur hans mun som egentligen inte kan någonting om hästar. Men beskrivningen stämmer så väl överens om Donna som individ. Hon är genomrar rakt igenom, och har verkligen så mycket Power och spänst i sin lilla kropp. Och framförallt så har hon verkligen ett hjärta som är så stort att man inte kan förstå hur det får plats i henne!
 

Mycket ridning

Idag blir det mycket ridning. Förhoppningsvis kommer jag kunna visa en liten hoppfilm på Carrie också! :D


Grattis finaste bästa vännen i världen på din födelsedag!

Idag fyller min bästa vän år!! :D Det är ju helt otroligt att man kan hitta en tjej med samma vansinniga hästintresse och energi som en själv, som bor 10 minuter bort, är talangfull och dessutom som jag trivs otroligt bra med. Tack underbara vän för att du finns!

Grattis på din födelsedag!

 

Om jag hade haft råd...

Om jag hade haft råd och plats att ha så många egna hästar, då hade jag köpt denna fantastiska flicka, tävlat många år framöver och sedan tagit föl på henne. Hon är en fantastisk individ och otroligt häftig lagkamrat inne på tävlingsbanan.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=742133


Yamazaki har lämnat stallet

Yammy är såld och åkte idag. Vill tacka honom och hans ägare för den här tiden. Yammy hoppades in under vintern och tävlade 110 felfritt på sista tävlingen vi gjorde ihop. En speciell, energisk och nervig häst men som verkligen kan hoppa stora hinder i framtiden med rätt matchning. Önskar dem all lycka till.

 

Film Ramius 135

Inte helt nöjd med rundan, fick sjukt kort i kombinationen efter 6 steg in. Börjar få styr på honom i markarbetet. Nu måste vi jobba stenhårt på detta även mellan hindrena. Men det kommer ta tid. Känner åtminstone att det är på väg åt rätt håll... Hoppet och huvudet finns ju. Det andra måste falla på plats för att han ska bli så bra som han har kapacitet för.

Fantastiska Lady

Kom i litet mellanläge tyvärr på det räcket hon petade. Annars inte när en bom. Hon blinkande inte ens över stora vattengraven! Underbara Donna <3

Inställd tävling idag

Både Valence och Lady Madonna kvalificerade sig för finalen idag med jag valde att inte starta med någon av dem. Nu laddar vi nämligen för 145 om två veckor. Och Valence måste jag ju få styr på igen först...

Carries sko sitter för illa för att riskera start med henne imorgon. Tror ändå det är klokt med tanke på att hon inte riktigt är i den tävlingsform jag vill ha henne och att vi bara haft knappa två veckor tillsammans.

Så vacker tjej! <3

 

Lite ledsen och besviken

Valence hade ett ner i dagens 140-klass men tog sig igenom banan med fruktansvärt hetta och stress. Usch vad jobbigt det var att rida honom idag. Detta kändes redan på framhoppningen, dock mycket lydig och fin under framridningen.

Han har verkligen gått som en klocka hela året och varit väldigt lugn sedan februari. Nu sedan två veckor tillbaka har vi köpt vårt riktigt bra hösilage, men tyvärr misstänker vi starkt att detta är för näringskraftigt och med för höga energivärden för att Valence ska kunna äta det. Vi blev tvungna att byta hösilage tidigare i år för att vår vanliga leverantör som har fantastisk kvalité på sitt hö fick slut. Vi har sedan dess jagat höleverantörer och fick till slut tag på ett bra hö som hästarna åt, men av väldigt låga värden. Alla hästarna förutom Valence tappade lite vikt sakta under tiden och ser redan mycket finare ut i hullet nu med vårt nya hösilage. Men tyvärr måste vi nu hitta ett mer näringsfattigt och med mindre energi just till Valence för det här fungerar inte. Han blir helt vild att rida, då är det inte roligt! Om två veckor ska vi hoppa Tierps GP, om han känns som han ska innan dess. Blir ut att bränna energi nu i dagarna och pappa ska åka och hämta vanlig höbal bara för Valence redan imorgon... Det lär ju ta några dagar men jag hoppas att jag får tillbaka min fantastiskt harmoniska och fina Valence igen snarast. Kändes som att vi var tillbaka i tiden flera år tillbaka med skenande superhet häst idag. Suck.
 
Lady Madonna var dock helt makalöst fin idag. Seglade runt den ganska stora och svåra 140 med ett pet som var av ryttarmiss. Hoppade många språng med ordentlig marginal idag och seglade över den stora vattengraven! Film kommer på finaste tjejen! Hon förtjänade en nolla idag så som hon hoppade!
 
 
 
 

TrimmTrimm

Valence fick ett ordentligt och långt dressyrpass på fältet idag. Det behövdes verkligen, minst sagt. Han var väldigt energisk och väldigt explosiv och behövde verkligen tas ner på jorden igen. Det blev ett lyckat pass och med hundra procents säkerhet enormt viktigt inför dagens klass. Han började ganska ostyrig och överladdad men i slutet väldigt lydig och båda galopperade och travade med näsan låg och lång i härligt väntande rytm. Fantastisk känsla!
 

Proppfulla dagar

Just nu går dagarna och kvällarna i ett! Inte för att jag på något vis klagar, men det är också anledningen till att bloggen blir lidande. Men jag uppskattar livet så mycket, sommaren bjuder på fantastiska dagar på hästryggen, på tävlingar, vid vattnet och det gäller verkligen att njuta! Igår kväll träffade jag tjejgänget över middag och tänk att så många timmar bara svischar förbi i deras underbara sällskap. Det finns inte nog med saker att prata om! Mycket skratt blir det också! Ni är bäst <3

Tävlingarna i Sundyholm i veckan har gått absolut godkänt, tyvärr några för många 4-felsrundor. Imeldina gick endast en av dagarna och var rejält spänd och tittig på Sundbyholms fantastiska bana. Hon hoppade dock väldigt bra språng ändå och fick med sig en bom i vardera klass. Callisto gick in som han aldrig gjort annat, helt cool och gjorde många fina språng. Tyvärr ett skitpet på ett räcke på en linje som det blev lite vingligt på. Han är väldigt valpig i sitt utseende på banan fortfarande, inte så konstigt kanske eftersom att han bara är riden några månader. Men han är en blivande stjärna!

Ramius och jag gjorde två rundor i 120 och 130 i onsdags. Allt fokus låg på att jobba med galoppen och inte hamna i plocka och backalägen på honom. Jag tycker vi lyckades riktigt bra med det. Nolla och mycket fina språng i 120, en miss i 130 annars många kalassprång även där. Han behöver verkligen all rutin han kan få och det var skönt att gå ner och lufta i lite lägre klasser och strunta helt i resultatet. Bara lägga fokus på det vi behöver jobba med just nu.

Idag fick Ramius följa med igen till Sundbyholm och endast gå en klass, 135. Han var dubbelnolla och placerad! Hoppade jättefint. Inte helt nöjd med rundan fullt ut kanske, men vi höll en relativt rytmisk galopp genom hela banan och jag valde hela tiden lite framåtlägen som jag måste lära mig göra med honom. Han hoppade riktigt bra.

Ramius har gjort sitt för den här veckan och nu ligger fokus på markarbetet och teknik med honom två veckor framåt innan han ska gå två 145 klasser. Imorgon följer Valence och Lady Madonna med till Sundbyholm och går en varsin 140-start. Ska bli kul!

Video från 135 idag kommer. Bjuder på några stillbilder sålänge!