__

Väldigt långa tävlingsdagar

Både lördagen och söndagen blev otroligt långa dagar. Vi rullade hemifrån strax efter sex på morgonen båda dagarna och var hemma vid sju på kvällen, så det blev ca 13 timmar borta båda dagarna. Jag tog mig därför friheten att efter utsläppet med hästarna i morse ta det lite lugnt.

Tävlingarna har gått väldigt bra för det mesta. Sju starter och fem felfria rundor. Callisto gjorde två klockrena 1m-rundor och var inte i en bom på hela dagen, min fina, fina kommande stjärna!

Carrie gjorde en fin dubbelnolla i lördagens 110 och slutade på en 6:e plats. Hon hoppade väldigt väl och var inte i en bom i varken grund eller omhoppning. Jag red henne på hackamore då hon känts väldigt fin på det hemma. Hon var otroligt lydig och fin på det på framridning och framhoppning med inne på banan blev hon lite för mycket frihetskänsla och var blev både lite stark och svårsvängd. Men som sagt mycket fina språng!

Imeldina var gårdagens stjärna och hoppade dubbelnolla i 110 med placering, även felfri i 120 och en placering även i den klassen. Red inte mot klockan utan endast för bra runda och felfritt och hon hoppade verkligen riktigt fint igår. Ett språng på framhoppningen igår var det bästa hon gjort. Jag satt lite löst där uppe när hon hoppade så fantastiskt. Kul att få rida en så fin och lovande häst! Hon åkte hem direkt till sina ägare igår efter tre dagar här hos oss!

Carrie kändes lite sämre under gårdagen. Hon var fin och felfri fram till sista hindret i 110 igår då hon skyggade rejält för en reklamskylt på staketet. Jag fick problem att hinna med att få henne fram till hindret och så rev vi förstås den bommen. Synd på en annars mycket fin och bra runda.

I 120 märktes det att hon var mattare. Hon visade det genom att bli lite mer spring och framtung. Fick åtta fel och får väl ta på oss ett var av det. Jag måste verkligen få henne att lita mer på de lite större avsprångspunkterna för hon vill gärna gå av väldigt nära hindrena om hon själv får välja. När jag ligger något stort tvekar hon till lite i avsprånget och det påverkar givetvis hennes hoppning över det hindret också. Men ser en stor utveckling hela tiden så det är bara att jobba vidare. Hon är en mycket roligt och snäll individ att arbeta med varje dag så det gör allting mycket roligare!

Tusen tack till den snälla människa som lånade ut sin hjälm till mig till första klassen igår också!

Filmer kommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback