__

Framkalla problemen i vardagsarbetet

Idag hjälpte Amanda mig väldigt mycket med Nino. Vi red bombana tillsammans och mycket markjobb, hon på sin lydiga Kulan och jag på yviga Nino. Men han är faktiskt väldigt reglerbar och lätt att variera galoppsprång och tempo både på bågar, linjer och brytsvängar. Jag hade ställt massor med saker runt hindrena, stolar, murtorn osv för att framkalla våra problem pä tävlingsbanan. Detta gjorde att han trängde lite och ökade tempot något till en början, men väldigt snart glömde han bort alla otäcka föremål och var fullt fokuserad på mig och arbetet.

Amanda var då så snäll och satt av, började plocka med saker, dra föremål runt på banan och flytta på föremålen kring hindrena. I och med detta lyclades vi framkalla precis samma beteende som inne på tävlingsbanan! Vi skrattade gott båda två för våra tokigheter, medan Nino hade fullt upp med att vara helt uppe i varv och helt glömma bort sin ryttare och övningarna han ställs inför. Men efter en stund kunde Amanda hålla på utan att det på något sätt störde arbetet med bommarna och galoppen. Så himla duktig! Helt avspänd och fokuserad.

Avslutade med att Amanda krattade bakom hindrena och då höll han återigen på att krypa ur skinnet, det tog några gånger innan han kunde hoppa bågen utan att kasta sig ut från linjen.

Jag tror fina Nino kommer sova gott i natt och är så glad över att vi kan framkalla problemen i hemmiljö. vi får jobba stenhårt med detta så kommer han nog snart förstå att det inte är farligt och kunna fokusera på mig istället. För hoppar, det gör han fantastiskt! Tusen tack bästa Amanda för hjälpen idag!






Kommentarer
lisa säger:

Blev din och Ninos runda från p&j filmad? Förstår om du Isåfall inte vill lägga upp den, frågar inte av någon skadeglädje eller så men har en katastrofalt tittigare och bråkig häst när vi kommer bort. Det går upp och ner, kan gå bra länge och sen plötsligt beter han sig som en dåre. Svårt att avgöra om han verkligen är rädd och stressad eller bara använder det som en ursäkt att balla ur. Hade varit så givande att se då det i hans fall inte blir mycket bättre med rutinen. Aaaaah vissa dagar är han billig och ibland dyr som få. Men påfrestande att behöva hänga löst mestadels av tiden...

2014-03-13 | 10:33:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback