__

Svar på några frågor

Var ska du tävla med Madonna i helgen? :)

Hon ska tävla i Märsta och hoppa 130 och 140, eventuellt bara 140!
 


Väldigt nyfiken på hur höga bud du fått på Valle? :) hade varit väldigt kul om du ville berätta det, det är ju trots allt du själv som tagit honom till den nivån han befinner sig på idag :D

Det är tyvärr inget jag vill skriva offentligt om på bloggen! Han kommer ändå inte säljas :)


Hej!

Har en häst som hoppar som Amis,med andra ord han överhoppar sig galet mycket ibland.
Har du några tipps på hur man får bort det för det tar ju onödig energi på hästen att hoppa så bana efter bana på tävling,det är ju bra att dom inte vill riva men lagom vore bäst.

Sedan en fråga till; har du något tips för att kunna följa en sån "välhoppande" häst i språnget? Man skjuts ju ur sadeln:0


Jag tror att det är viktigt att hoppa en sån häst ganska regelbundet och framförallt på väldigt små hinder gärna med lite karaktär så att man bygger upp självförtroendet hos hästen och får bort lite av den nästan överdrivna respekten för hindret. En häst som överhoppar sig måste man vara mer försiktig att ta upp i klasserna.

Att ha en låg och mjuk hand brukar underlätta mycket att följa med hästen i språnget, annars handlar det ju mest om vana och balans i språnget. Det kan också vara bra att sitta lite lättare i sadeln och redan i galoppen mot hindret vara lite framme med hästen så att vägen mot hoppsitsen i själva språnget inte blir lika ”lång” eller vad man ska säga! Rygglyft och situps är ju inte heller så dumt ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback