__

Monalisa är såld...

Idag åkte denna fina, mörkgrå och alldeles fantastiska gummibollen till sitt nya hem nere i Småland. Det har varit ett väldigt svårt beslut för mig att ta och efter att hon blivit "tingad" av köparna så har jag flera nätter vaknat med ångest och varit osäker på om detta är och kommer vara rätt beslut. Jag har gråtit och velat värre än vid någon annan försäljning...

Tyvärr är ju Monalisa egentligen inte min häst, utan eftersom hon togs som delbyte av Kulan som var mina föräldrars egen häst så blev också Lisa det. Av den anledningen och att jag egentligen "bara" ska ha max tre egna så känns det på något sätt skönt att kunna avsluta den affären, men att ta farväl av denna lilla flicka har varit allt annat än lätt.

Monalisa är utan tvekan en av de absolut mest fantastiska och intressanta unghästar som jag har suttit på i mitt liv hittills. Hon har en spänst och försiktighet helt utöver det vanliga och hoppar med en makalös power, hinderuppfattning och teknik.

Det jag och även några av er läsare som följt Lisa kan glädjas åt är att hon hamnar hos en riktigt duktig tjej. Hon är välridande och har tävlat bla ponny Grand Prix i Falsterbo, på ponnyer som hon dessutom själv har utbildat. Hon har med hjälp av en väldigt närvarande tränare tagit fram många ponnyer och kommer nog ge Monalisa alla chanser att utvecklas till någonting alldeles fantastiskt. Jag ser fram emot att, på distans, kunna följa deras resa och önskar dem all lycka till. Jag hoppas verkligen få se denna underbara tjej i större sammanhang om några år! Då kan jag åtminstone skryta lite med att det var jag som hoppade in och tävlingsdebuterade henne... ;)

Hennes box kommer verkligen, verkligen kännas tom i stallet...Tack Lisa för den tiden jag fick med dig!


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback