__

Första året som senior och fantastiska hästar

Det här är mitt första år som seniorryttare och nu efter helgen har jag verkligen fått smaka på hur det är att rida med de riktigt rutinerade seniorerna och att hoppa stora GP kval och final för seniorer. Det är en enorm skillnad att hoppa kval och final i dessa sammanhang och på 150 än på junior och YR nivå där finalerna och kvalen går på lägre höjd, som i helgen upp tom 140. Det gäller att samla rutin i dessa klasser och lära sig rida rätt för att kunna hantera alla tekniska svårigheter kombinerat med dessa stora och breda hinder.

Jag är så glad över att kunna känna att jag har två fantastiska hästar som med träning och rutin har kapaciteten som krävs för dessa utmaningar. Båda har dessutom modet och försiktigheten som krävs. Båda är riktigt bra tävlingsindivider och jag älskar dem av hela mitt hjärta.

Jag är otroligt inspirerad och taggad inför att jobba mot att ta det här klivet upp som senior och i framtiden kunna vara med och fightas om topplaceringarna. Detta går inte utan en riktigt bra häst och jag har två fantastiska hästar i stallet. Tillsammans ska vi ut och skaffa rutin i 150-klasserna nu framöver i år och försöka etablera oss på dessa höjder när vi är mogna för det.

Om två veckor åker vi till ett nationellt meeting med Valence och Ramius där båda går klasser upp tom 150. Nu ska vi lägga upp träning och tävlingsplanering, skaffa rutin och försöka ta det stora steget upp på seniornivå. Kan verkligen inte beskriva hur glad jag är över mina två riktiga stjärnor! Valence har rutin från fyra stycken 150-klasser sedan innan varav en dubbelnolla och han har mycket rutin från SM och 145-klasser dessutom. Han har också trots sitt heta temperament en hög ridbarhet mellan hinderna och hanterar och löser många situationer. Kan dessutom gå snabbt mot klockan. Ramius ligger långt efter rutinmässigt, och är svår att få med sig mellan hindrena. Men han har snäppet större hopp i sig och ett annat lugn mellan hindrena. Och båda killarna har mod så det räcker och blir över. Så hur de matchas framåt ser lite olika ut, men båda kommer få nöta på lite mer i klasser 145-150 nu framåt, självklart med lägre klasser mellan så det får kännas enkelt ibland också!

 

Kommentarer
Monika säger:

Du är värd varje framgång du uppnår!
Du är så duktig på att rida alla hästar efter deras förmåga. Du rider mjukt och följsamt, verkligen följer hästen utan att störa. Lika ödmjuk i din ridning som i det du skriver.
Tycker att din blogg är bland de bästa som finns i Sverige. :-)

2013-06-20 | 06:47:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback