__

En underbar dag!

Idag har det varit en riktigt bra dag! Jag har flängt runt på alla möjliga ställen under förmiddagen, hämtat ut pass, köpt ny baklampa till bilen och sånt. Men tiden med hästarna har varit underbar.

Jag red Madonna på banan idag. Hade en klurig bombana med mycket knixiga vägar och distanser som vi jobbade på. Hon var som vanligt numera, otroligt energisk, och i början fick jag vara ganska bestämd då hon gick och kikade på alla killarna bredvid banan och lyssnade inte riktigt på vad jag ville. Men när vi kom igång var hon riktigt fin, och hoppade över flera bommar med världens energi och krafft! Hon är otroligt lätt att komma rätt på då hon har lätt för att korta sin galopp, men svarar också väldigt lätt framåt. Så det är kul att rida bombanor med henne, hon löser alla olika distanser och vägar på ett väldigt enkelt sätt. Vi avslutade med att trava av länge på volter och serpentiner i ganska låg form, hon tog ut steget riktigt fint och kändes mjuk och elastisk. Jag är väldigt noggrann med att få med yttersidan då hon lätt kan falla ut med bogen i svängarna så ibland jobbar jag med henne utåtställd på volterna så att jag verkligen får med henne runt utan att hon faller ut och bara böjer halsen åt det håll vi ska svänga. Madonna är dock väldigt brunstig just nu, och jag tror att all uppmärksamhet från killarna och att vara ensam tjej i stallet får henne att känna sig som drottningen själv... Tur att hon ändå är så bra att rida trots att hon är brunstig typ... hela tiden? Hon ser så stolt ut hela tiden också. Och sjukt mycket energi... Hon ser ut att må hur bra som helst och jag hoppas att hennes stora självförtroende märks av även på tävlingsbanorna nu när hon ska få följa med på de större tävlingarna och bekänna lite färg under hösten... :)

Diablo skrittade jag först ut på och klättrade med tre gånger för en lång backe vi har i närheten, han kändes redan starkare och var mycket duktigare på att gå ner och ha koll på var han satte sina fötter. Jag red även honom på banan efteråt, men red mest de lite lättare linjerna och svängarna på banan. I början föll han i sär och nästan klev över när vi kom lite nära på bommarna, så jag fortsätte komma in lite nära och bibehålla samlingen i ridningen över bommen och efter. Efter ett tag förstod han väldigt väl vad jag ville och var riktigt fin, höll sambandet i kroppen hela vägen innan, över och efter bommarna. Detta tycker jag är otroligt viktigt och är noggrann med mina unga hästar redan från början. Idag var han fantastiskt fin i formen hela passet både i skritt, trav och galopp.

Diablo är nog lite av en drömhäst för mig. Han påminner mycket om Valence men har inga av de svåra sidorna Valle har. Diablo är mentalt lugn, aldrig stark utan hur lätt och fin som helst i munnen, otroligt energisk, byggd i uppförsbacke, samarbetsvillig, stor luftig galopp som är väldigt reglerbar på små hjälper och det är verkligen en njutning att rida honom. Vissa hästar klickar man verkligen med, och det känns som att Diablo och jag förstår varandra väldigt väl. På honom vill man verkligen inte sluta ridpasset!

På eftermiddagen kom Elin hit och vi tog en långtur, jag red Valence och hon Kulan. Disa följde med på min mammas häst Herkules också. Det blev mycket galoppjobb, lite klättring och en lång härlig tur i skogen helt enkelt. Det var jättemysigt och alla hästarna var riktigt fina. Elin och jag skrittade sen ut barbacka på Caruso och Lorden i drygt 45 min. Lorden fick skor igår så han var väldigt nöjd, nu slapp han bli öm på de steniga grusvägarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback