__

Hoppträningen

Valence kändes fin igår, första träningen inomhus för året. Vi hade väldigt lång uppvärmning med mycket krävande arbete. Sedan började vi jobba med att hoppa små hinder med olika övningar, bland annat att hoppa en bana med så korta vägar som möjligt över små hinder. Vi avslutade sedan med att hoppa en bana på valfri höjd, och vi hoppade en bana på 145-150, oxern ut i trekombinationen på 155. Ridkänslan är fortfarande annorlunda från vad jag är van vid och Valle går med huvudet väldigt högt i galoppen. Men han hoppar otroligt väl genom kroppen på ett sätt som han inte gjort tidogare. Tävlingen om två veckor blir otroligt spännande.

Caruso kändes jättefin under uppvärmning och de små övningarna över hinder. Sista banan låg på 145 som förberedelse inför höstens tävlingar och han hoppade väl. Ibland fick han inte genom sprången i bak så som han brukar, men hoppade ändå väl på en bana som både var ganska svår och stor.

En bra träning, fick inte till den "optimala" känslan man alltid söker, men hästarna hoppade väl och med stort förtroende. Hoppas att vi får en rolig och bra inomhussäsong!

Kommentarer
Maja säger:

Det måste ändå vara en speciellt bra känsla att dina hästar hoppar så pass bra o okomplicerat även om dagsformen inte var 100%..? =)

Kudos!

2011-10-02 | 10:40:49
Bloggadress: http://majagoesirish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback