__

Tillbaka hos hästarna

Det har varit heeeeeeeeeeeelt underbart att vara med hästarna hela dagen! Till och med mockningen var hur mysigt som helst, allt pyssel i stallet och ja, det är nog där jag trivs allra bäst trots allt!

Valence var jättefin idag, väldigt, väldigt pigg och han är ju som alltid, lite av en tickande bomb att rida. Idag red vi ut på en ganska lång runda med lite klättring och en ganska mycket galoppjobb. Första delen av rundan red jag honom i lite lägre form och i stor, rund galopp där jag ville att han skulle ta ut steget i galoppen men ta tid på sig med långsamma, stora galoppsprång. Han var riktigt fin! På vägen hem blir han normalt sätt alltid lite hetare att rida, men då jobbade jag en hel del i samlad galopp med ganska mycket övergångar mellan skritt och galopp. Ibland får Valle för sig att när man saktar av bara efter några galoppsprång så tror han att han har gjort någonting fel bara för själva avsaktningen och kan börja jaga upp sig över det. Då måste jag bara försöka hålla honom lugn och fortsätta på rakt spår i skritten tills han lugnar ner sig och sedan göra galoppfattning igen. Efter ett par övergångar var han riktigt fin och lugn. Var så mysigt att rida honom igen, min älskling.

Donna red jag ut på idag till en stor äng där jag jobbade med hennes galopp. Hon har riktigt härligt driv från bakbenen i galoppen, verkligen aktiv, så det är en ganska häftig känsla i hennes galopp. Jag jobbade mycket i lägre form i galoppen och med så stora galoppsprång jag kunde utan att hon började bli snabb i steget. Vi jobbade mycket på rakt spår men även på stora volter på ängen. Då och då checkade jag av galoppen genom att samla henne men hon är så otroligt lyhörd och kortar sin galopp otroligt enkelt så det är mer den större galoppen jag vill jobba med just nu. Hon var även väldigt fin i sin form idag i alla gångarter och jag blev positivt överraskad av hur fin hon börjar bli i kroppen, hon har musklat sig riktigt fint!

Diablo red jag först ut på, samma runda som med Madonna och jobbade även Diablo på ängen. Han behöver muskla sig väldigt mycket framförallt över ryggen och rumpan då han var väldigt tunn när han kom. Jag började med att galoppera honom på stora volter och på rakt spår, och varierade mellan större och mindre galoppsprång. Därefter gjorde jag många galoppfattningar där vi galopperade ca 6-7 galoppsprång, saktade av, fattade ny galopp osv. Detta stärker bakdelen mycket! Diablo var lite trög för skänkeln när han kom och jag rider honom hela tiden utan sporrar nu och vill få reaktion direkt från skänkeln när jag ber honom om det. Han har blivit betydligt känsligare och denna övning med alla galoppfattningar gjorde honom otroligt lyhörd för skänkeln. Det är även bra att rida mycket övergångar om hästarna blir lite starka, men det bli aldrig Diablo men däremot hjälpte övningen för att få honom extra lyhörd för min skänkel. Det kändes nästan som att jag bara behövde tänka galoppfattning eller avsaktning efter en stund, så fin. När vi kom hem hoppade vi över några väldigt låga hinder hemma på banan. Han var superfin!

Lorden och jag var ute på en sväng med lite backar och olika underlag i ca en timme idag. Han var väldigt glad över den turen! Travade honom lite på grusvägarna också, mysigt!

Caruso tog jag bara en barbacka tur på i ca 25 min i solskenet och myste.

Kulan ska jag ner och rida på banan direkt efter middagen. Ska göra lite övningar över små hinder med honom.

Vill tacka min underbara vän ELIN som red Caruso och Kulan när jag var borta och tog hand om stallet under lördagen. Och så vill jag tacka JOHANNA som tog hand om utsläpp, morgoonfodring, lunchfodring och mockning på fredagen. TACK SÅ HEMSKT MYCKET BÅDA TVÅ FÖR HJÄLPEN!

My love <3

Kommentarer
Anonym säger:

Det är bara kul att hjälpa en människa som ger så mycket till sin omgivning,massor av glädje . Du hjälper ju mig + att jag har lite svårt att låta bli hästarna =) ,en gng hästtjej alltid hästtjej!!!=)

2011-10-31 | 22:30:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback