__

I någon form av depression

Jag har varit nere i mörka tider de senaste dagarna men känner att jag är på väg tillbaka nu. Jag övervägde att kanske faktiskt lägga det här på hyllan och söka till polishögskolan istället. Jag är en tävlingsmänniska ut i fingertopparna och har så enormt stora ambtioner med det här, det är liksom OS som är stora målet. Men när man kämpar så hårt varje dag för att få runt allting med ekonomi, utbildning av hästarna och all tid och hårt arbete så tappar man liksom sugen efter en så fruktansvärt dålig prestation på så stor tävling. Framförallt när jag inte ens vet varför och att det är långt under vår vanliga lägstanivå. Valence ska däremot till kiropraktorn i veckan för han är spänd bak i ländryggen.
 
Tankarna kring vad Ted och andra sagt och vad man har hört har också cirkulerat runt i huvudet. "Man ska inte säga att det yttersta internationella nivån håller på med djurplågeri, men gränset där emellan är väldigt liten". Jag som person tycker att det är fruktansvärt att hästar används som maskiner och att det finns så hårda, rent av elaka metoder som används för att få hästarna att hoppa felfritt i de högsta klasserna. Jag kommer heller aldirg, aldrig förstå mig på de människor som har sina hästar i boxar 23 timmar om dygnet och tycka att det är okej. Jag kommer aldrig att tycka att de människor förstår sig på vad det är för djur de håller på med. Men hästvärlden är på det sättet många gånger, och värre ju högre nivå vi tittar på. Detta är också det som gör att jag inte vill ta mig två hästar och flytta utomlands. Jag tror att jag skulle må så dåligt av att se allt det. Men det är förmodligen den bästa vägen för att få rida och tävla internationellt. Men jag vill helst stanna i Sverige och ge mig på min egen väg och försöka ta mig fram ändå. även om det tar många fler år än på annat sätt.
 
Hur som helst, nu har jag bestämt mig. Två år med fullt fokus och arbete. Två år med tävling, utveckling och glädje. Två år där jag ändå måste tvinga mig själv att våga släppa taget om vissa hästar och sälja för att kunna klara mig ekonomiskt och kunna köpa yngre lovande hästar, utbilda dem och ha mer tid och fokus till de allra bästa hästarna i stallet. Därefter ska jag ta ett beslut om hur jag fortsätter. Jag vill försöka gå hela vägen om jag ska fortsätta med det här. Hela tiden utveckla min ridning och få tag på så bra hästar som möjligt som kan hävda sig på hög nivå. Jag hoppas och tror att Ramius kommer kunna ta mig ett steg längre!
 

Kommentarer
Anonym säger:

Du vet att du kan plugga till polis på distans? Då kanske du skulle kunna göra båda delarna. Man lägger upp sin tid själv när man vill plugga och så har man vissa obligatoriska moment på sin närmaste polisstation =)

2012-08-28 | 13:10:14
Helena säger:

Det är alltid jobbigt med motgångar och dom drabbar även dom bästa ryttarna. För att ta sig hela vägen upp till toppen finns de många genvägar att ta, se på araberna på OS som köpt dom bästa hästarna i världen för att ta sig dit dom gjorde. Men tänk att komma hela vägen till OS enbart på talang! Det är såå mycket mer värt i mina ögon och dom flesta andras också skulle jag tro :) Du har all talang som behövs för att komma dit, kämpa på de vänder!! Kram på dig Amanda <3

2012-08-28 | 15:45:38
Sara säger:

Du verkar så himla medveten och ödmjuk! Jag vill bara skriva en liten kommentar, om att jag önskar dig lycka till i fortsättnigen. Ge inte upp, du är fortfarande så himla ung och har många många år kvar. Vi hejjar på dig!

2012-08-28 | 21:17:54
Tanya säger:

Kämpa på Amanda. Jag tror på dig!!!

2012-08-28 | 21:21:22
Ida säger:

Du FÅR BARA INTE sluta!!!! Du har grymt stor talang för detta! Tro lika mycket på dig själv som du tror på dina underbara hästar som du har hemma i stallet! Du har tagit dem dit där de är idag och tillsammans kan inte nå hela vägen fram till målet och lite till, om du bara tror på dig själv Amanda! Hästarna ställer upp och kommer alltid att finnas där för dig oavsett vad som än händer! Så cheer up you can do it!! I believe in you, big time:D! Sopa banan med alla de andra ekipagen som finns i din väg fram över på tävlingarna!

2012-08-28 | 21:26:04
Ida säger:

*kan ni tillsammans nå hela vägen fram till målet och ännu längre!

2012-08-28 | 21:30:38
Malin säger:

Du är så otroligt talangfull att det gör lite ont i själen att du ens funderar på att sluta. Du är så himla bra Amanda!

Jag hoppas och tror på att du kan nå dina mål!

2012-08-28 | 21:36:30
Ami säger:

Tycker du är otroligt duktig på det du gör!! Lite partisk kanske jag är men jag läser på polishögskolan i Stckholm nu och det är otroligt lärorikt, spännande och kul! Ett tips är att om du är intresserad så sätt ihop en ansökan och skicka in! Har du lyckan att komma in på första försöker är det ändå 1 år efter att ansökan skickades in, bara att tänka på ifall du vill söka och sedan tar det några år (som för de flesta) innan man kommer in..
Har du frågor om skolan så mejla gärna :)

Och lycka till med ridningen, du har en stor talang och super inställning :)

2012-08-28 | 21:42:09
Anna säger:

Hej, Tycker att du har en så himla sund inställning till dina hästar och verkligen tänka på vad som är bäst för dem och tänk på att du är endast 21 år och har redan ridit 150 hoppningar på en häst som du har utbildat helt själv! Det är inte många som lyckas med det fast dem håller på i många,många år! Tänkte bara tipsa om dokumentären som gick igår på svt1 om Buck, "mannen som kan tala med hästar" en jättefin film verkligen. Finns att se på svtplay nu iallafall! :)

2012-08-29 | 10:59:45
Lindish säger:

Vad klok du är vännen! Jag tror att det är nyttigt av dig att tänka igenom alla möjligheter så att du kanske kan känna dig nöjd med flera "utvägar". Då har du inte lika mycket att förlora som om du bara riktar in dig på en enda sak! Men kämpa hårt, du är fantastiskt duktig med dina hästar och har en otrolig talang. Men med andra utvägar landar du lite mjukare om du mot all förmodan inte skulle gå hela vägen ;) PUSS

2012-08-29 | 12:24:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback