__

Elitallsvenskan 2012

Det är så häftigt, för svenska ridsportförbundet har gjort om elitallsvenskan i år! Numera går det tre omgångar precis som vanligt under själva elitallsvenskan, sen är det istället för final i lag SM i Strömsholm som det brukar vara, så är det kvartsfinal i lag SM i Strömsholm och därifrån går de fem bästa lagen vidare till lag SM semifinal i självaste GLOBEN! Därefter går de tre bästa lagen därifrån vidare till SM finalen. Hur häftigt är inte det! Första omgången i elitallsvenskan går i Södertälje helgen efter inomhus SM, därefter går omgång 2 och 3 i Västerås i år. Därefter räknas sammanlagda poäng från dessa tre omgångar ihop, och de två bästa lagen från varje zon går vidare för att mötas i en semifinal på Strömsholm, sammanlagt tio lag. Årsta Runsten har ett lag och jag vet att alla är extremt sugna på att göra sitt absolut yttersta för att nå till stora finalen i Globen som går flera månader efter semifinalen, i samband med Globen international horse show! :D

Här är text från Svenska Ridsportförbundet:

 Regler Elitserien

Bestämmelser Agria Allsvenskan Elitserien, Lag-SM 2012
Lagens sammansättning får ändras inför varje omgång. I alla omgångar gäller att om laget består av fyra ryttare rider två valfria ryttare på 10 cm lägre/kortare hinder än klassens höjd. Två av ryttarna ska vara födda 1991 eller senare.

Indelning
Agria Allsvenskan delas in i fem grupper: södra, västra, mellersta, östra och norra.
Varje grupp omfattar åtta lag. De två lagen med högst poäng efter tre omgångar går till kvartsfinalen och de två lagen med lägst poäng flyttas ner till division I. För att räkna sammanlagt resultat i serien ska lag starta i alla tre omgångarna.

Agria Allsvenskan kval 1
Omgången rids inomhus, undantag för norra gruppen kan ske, i 1,30 hoppning med en omhoppning.

Agria Allsvenskan kval 2 och 3
Omgångarna rids utomhus.
Omgång 2 rids i 1,30 hoppning med en omhoppning.
Omgång 3 rids i 1,40 hoppning med en omhoppning.

Agria Allsvenskan kvartsfinal
Till kvartsfinal i Strömsholm 7-10 juni går de två främsta lagen i tabellen i varje grupp efter omgång 3, totalt 10 lag.

Kvartsfinalen rids i 1,40 hoppning i två omgångar med omhoppning. Till andra omgången går de fem bästa lagen efter omgång 1 samt de lag som har samma felpoäng som det femte placerade laget

Agria Allsvenskan med Superfinal i Ericsson Globe
De fem bästa lagen från kvartsfinalen på Strömsholm går vidare till semifinalen i Agria Allsvenskan Superfinal i samband med Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe torsdagen den 29 november 2012 – semifinal i lag-SM. Ryttare måste ha deltagit i en omgång av årets serie eller kvartsfinal för att vara startberättigad i semifinal och/eller final..

Semifinalen rids i 1.40 hoppning. De tre bästa lagen från semifinalen går vidare till Agria Superfinal – final i lag SM fredagen den 30 november. I eventuell omhoppning rider en valfri ryttare per lag.

SM-finalen rids i 1.45 hoppning två omgångar med en omhoppning. Omhoppning sker vid behov om alla medaljer. I eventuell omhoppning rider en valfri ryttare per lag. Guldomhoppning rids sist.



Strömsholmstävlingen är en av de absolut bästa på hela året! Det är en helt fantastisk känsla att tävla på slottsbanan där, och tur med vädret brukar de också ha!! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback