__

Lyckorus!

Har precis kommit hem från Hista med massor av glädje genom kroppen! Har haft träning utomhus på deras stora bana för mina underbara elever. De är så ambitiösa, positiva och tar verkligen till sig allt man säger! Jag känner också att jag själv trivs otroligt bra och fungerar i rollen som tränare! Det är otroligt stimulerande och man får så mycket tillbaka!

Jag tycker det är så viktigt att varje ryttare får ha sin egen stil i ridningen. Det finns ingen som rider identiskt som en annan, och det finns extremt mycket olika ridstilar. Även i den största världseliten ser vi så otroligt många olika ridstilar, trots det så står alla dessa ryttare i toppen och vinner de största klasserna och mästerskap.

Jag ser det som så att min roll är att från den grundridningen och personliga ridstilen alla har i sig forma det som kan bli bättre. Forma det som gör att ryttaren kan använda sin teknik till att förbättra samspelet och förtroendet med hästen, och ändra på saker som kan göra att hästarna hoppar bättre språng, att rytmen och känslan i banan känns lättare och bättre. Instruktionerna och dialogen mellan eleverna blir därför inte densamma. Vissa övningar kan hjälpa ett ekipage att förstå och förbättra en teknik, medan en helt annan förändring eller övning kan hjälpa ett annat ekipage.

Så himla roligt är det hur som helst, och jag ska ta min C-tränaslicens så fort jag fyllt 25 år! Verkligen något jag brinner för och får verkligen tacka mina hästar och vad jag lärt mig under alla de åren jag utbildat dem, min helt fantastiska tränare Ted, min dressyrtränare Anette och alla andra tränare jag fått chansen att träna för, såväl Piet Raymakers, Jos Kumps, Pether Markne, Lars Parlmer och många fler som alla på ett eller annat sätt hjälpt mig på vägen så här långt att förstå och sätta mig in i olika situationer. Att läsa olika artiklar och själv titta och analysera filmer både på sig själv och på Världscuptävlingar mm är också otroligt givande.

Det är så kul, tack alla fina människor som tränar för mig och ger mig den här motivationskicken som ni gör!

På onsdag ska jag åka till ett helt nytt ställe och ha träning för en grupp med helt nya elever, spännande och lite nervöst. Men det ska bli riktigt roligt!

Nog pratat om allt det här, nu ska jag ut och rida först Valence och sen resten av hästarna, förutom Furran som får vila idag. Lorden red jag ut på i morse och det var ju bara helt underbart, han är superpigg och hoppar gigantiskt över varje vattenpöl elle gren han ser... Men åh, det är så kul att vara igång igen! Nu rider jag på som vanligt, tänkte börja hoppa lite smått om lite drygt en vecka.


My love på utomhus SM förra året

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback