__

Frågor & Svar

Tycker bara att det var ett väldigt läsvärt inlägg du skrev, bara väldigt roligt och nyttigt när du delar med dig av den kunskap du besitter, tycker du är en grymt begåvad ryttare. Däremot undrar jag varför du tittar på annonser, ska du köpa en ny unghäst? :P

Tack! Jag tycker det är roligt att kika runt lite och se, men det är ganska sällan jag hittar en häst som jag känner lite wowkänsla på. Calypso boy hittade jag just så när jag kikade runt lite på annonser, och då var det bara att den här hästen måste jag köpa även om det inte fanns några som helst planer för en till häst innan. Men det är kul att ha lite koll på vad som finns, för kanske en gång i halvåret så kan man hitta en oslipad diamant… :)

jag undrar fortfarande vilket avstånd du har mellan bom-oxer-bom ? :)

Ca 3 m

Du tränar verkligen alla hästar du har hemma som om det skulle bli blivande svår klass hästar, men alla kanske inte har den kapaciteten som krävs för det?

Jag tror att de som ställer sina hästar här förväntar sig att jag gör så bra jobb sommöjligt och jobbar med att försöka utveckla hästarna. Det skulle i alla fall jag förvänta mig om jag lämnade bort min häst för tillridning/tävling/försäljning.

Sen är det klart att alla hästar inte har potential för svår klass, men i dagsläget tycker jag att alla hästar jag har hemma besitter väldigt mycket potential. Sen tror jag att det finns lite mer än vad man kan tro i många hästar bara man ger dem en chans. Det var jättemånga som trodde att Valence hade sitt max påå 130 när han var 5-6 år :)

Madonna vet jag redan har kapacitet som krävs för svår hoppning, 140 känns enkelt när man sitter på henne, men jag känner också att det finns mycket i Furiosa också. Det där känner man ju i hästens språng, det är stor skillnad att hoppa en häst som har scope och en som inte har det. Och just nu är jag lyckosam som har dessa två damer hemma som har så fin hoppning i kroppen. Och mina egna fyra har också mycket kapacitet i sig, så det är klart att man anpassar träningen för att kunna ta fram det.

hur hög är madonna? :)

Tror vi mätte henne till 159. Dock märker man inte av hennes storlek alls när man hoppar, hon räcker gott och väl i alla kombinationer och kan både hoppa väldigt höga och långa hinder utan att blinka!

Vad har du för kiropraktor?

Han heter Kauko Loumala! Världens bästa!

jag undrar också hur långt du har det mellan bommarna och oxern?

Ca 3 m mellan bommarna och oxern.

Hur höga är alla hästar du rider? Vore intressant att veta, tack för en super bra blogg!

Tack! Vi mätte faktiskt några av hästarna för inte alltför länge sen. Valence är 164, Caruso 163, Lorden 167, Kulan 172, Furiosa 167, Scrållan 162, Amoremi ca 170 och Madonna 159.


Jag läste e gång ett reportage om Edwina Alexander där det stod att Itot de Chateau bara är 156 cm!!! Dessa två var individuellt 10:e placerade i OS 2008!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback