__

Dressyrträningen med Ville

Gud vilken intressant och nyttig träning Ville och jag hade för Anette i morse. Så himla bra och lärorik.

Vi jobbade mycket med form och hans bogar och ställning, det gick förvånandsvärt fort att få honom att sänka huvudet och jobba i rätt form. Anette hjälpte mig snabbt genom små tankesätt att få mig att lyckas få honom att suga tag mer i bettet eftersom att han är så tom annars.

I galoppen var det så otroligt lärorikt, han är ju väldigt vild som häst och försvinner gärna ut i svängarna och lägger sig nästan inåt för att slira runt i en obalanserad galopp där han springer på. När jag försöker få igenom förhållningar i vanliga fall så får jag bara svar av honom att höja nacken och göra som ett stegringshopp upp i luften för att sedan fortsätta springa minst lika fort. Anette såg ju detta innan det ens han inträffa och sa att om jag håller i innertygeln i vändningarna samtidigt som ytter så grips han av småpanik och vill fly från situationen. Jag fick därför rida med väldigt hög innerhand långt fram, och bara ha stödet och samla från ytter och svänga mycket med hjälp av ytterhjälperna. När jag då samlade och svängde med lite tuffare ytterhjälper greps han inte av panik eftersom att han hade någonstans att "ta vägen" på innersidan. Efter en stund kunde han till och med hjälp vara så välbalanserad att jag kunde ha honom helt på ytterhjälperna men även hitta kontakten på innerhanden.

Extremt mycket jobb att lägga men det är värt varenda sekund med den här hästen. Och vilken tur att jag har min fantastiskt duktiga dressyrtränare. Nu blir det varannan vecka med Ville och varannan med Ramius.

Full av motivation, jäklar vad mycket bra jag har att jobba med nu i två veckor till nästa gång!

 
 

Kommentarer
Sophia säger:

Kul! :) Han är ju super fin och kommer nog bli en toppen häst i framtiden :)

2012-10-17 | 14:06:56
Bloggadress: http://sophiakarlsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback