__

Hoppövningarna hästarna fått göra

Hoppningen med hästarna senaste dagarna har gått väldigt bra. Kulan och Caramelle var först ut och båda jobbade på med härlig inställning men blev ordentligt trötta. Caramelle har jag mest hoppat banor och enkelhinder på innan om man bortser från alla studsserier så detta blev en ny utmaning för henne. Det är dags att börja jobba mer med kombinationer och så för att få henne att ta yttligare ett kliv framåt i utbildningen. En linje var som en trekombitnation men med bommar före och mellan alla tre räcken. Hon hoppar gärna lite ut till vänster (där hon saknar öga) just i kombinationerna så det var väldigt nyttigt för mig att förstå hur jag ska matcha henne genom hela serien för att hon ska hålla sig rak, på mitten och hoppa så bra språng som möjligt. Jag fick hoppa med något ledande högertygel och lite mer högerskänkel för att hon skulle bli trygg och stadig. Hon hoppade jättebra och tror att hon lärde sig mycket. Den andra serien var med travbom in, sedan ett kryss, ett kort galoppsprång, räcke, ett galoppsprång och bred oxer. De korta avstånden gjorde att hon fick hoppa mer på kraft och använda sin kropp och teknik. Nyttigt för henne!

Kulan och Amanda löste alla övningar jättebra och hoppade ett snäpp större än vad jag och Caramelle gjorde.

Dagen efter fick även Amoremi göra samma övningar och hon var så himla glad i att hoppa igen. Superfin var hon, och vilken power i sprången. Hade hon hållt för tävlingsridning hade hon varit en riktig stjärna!

Caruso och Madonna gjorde samma övningar och var så himla fina. Hoppade båda upp på 140 oxern ut i serien. De var så lydiga och man känner verkligen av deras rutin när man gör dessa övningar till skillnad på de yngre och mindre rutinerade hästarna.


Ful bildbeskrivning av övningen. De gröna strecken i nedre linjen är räcken och de svarta är bommar. Avståndet är ca 3-3,5 m beroende på höjd. Den andra svarta serien börjar med travbom, kryss, ett kort galoppsprång, räcke med utsmycknad, ett galoppsprång större, bred oxer.

Kommentarer
Linda säger:

Hej! Jag undrar bara vad det är som gör att anemori inte håller för att hoppa på tävling men håller för att hoppa hemma?
Jag har själv en häst som veterinärerna ville döma ut för några år sedan, men 2,5 års vila och tränas nu upp mot Grand prix dressyr:) tänkte bara att om du verkligen tycker om hästen och det finns en chans att få igång den ordentligt hade jag nog försökt bygga upp den igen på riktigt, vad gör det om det tar två års uppbyggnad om hon kan tävla sen igen? :) Bara en liten tank..
Inspirerande blogg!!!

2013-01-09 | 05:49:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback