__

FILMER HÖGBO RAMIUS

Är jättenöjd med första rundan. Det var en riktigt maxad 140 och han hoppade fantastiskt! Mattades av något mot slutet men hoppade de flesta hinder med rejäl marginal!


Är egentligen helt okej nöjd med denna runda också, han var riktigt fin i sin hoppning även här. Däremot kändes ridningen inte lika bra och jag backade lite för mycket. Han behöver mycket mer plats framför hindrena än tex Valence. Kom på tok för nära på treans räcke och får till hundra procent ta på mig det nedslaget.



Detta var hans debut i svår klass. Kanske med facit i hand dumt att debutera på sista dagen under ett meeting efter två ganska stora klasser dagarna innan också. Men alla tre nedslagen får jag ändå ta på mig, jag hade kunnat göra mycket bättre ifrån mig för att öka hans chanser betydligt för att hoppa felfritt! Första nedslaget kom på hinder två där jag ville ge honom lite plats och gjorde honom lite lång och flack istället. På fyran oxer kommer nedslag nummer två där jag kryper in helt i botten. Därefter hoppar han många fantastiska språng fram till näst sista hindret där det var kort på fem. Jag var först ut i klassen och hann inte se någon innan och trodde jag skulle få jättekort när jag gick banan, men i själva verket tog jag tillbaka på tok för mycket och rider på 5,5-6 galoppsprång och inte ens bästa Ramius kan reda ut en sådan situation på så stort hinder. 

Nedslagen vi får ihop beror nästan bara på brist i kommunikation mellan oss och dessutom är han väldigt orutinerad fortfarande i de högre klasserna. Jag måste få till ridningen bättre mellan hinderna på honom och vänja mig vid min lite nya teknik med honom, något vi bara kommer lära oss genom att tävla mycket ihop och få rutin på med tiden. Hoppmässigt är han helt makalös, han hoppat räcken på 155+ på framhoppningen med ett par decimeter i marginal. Har aldrig suttit på en häst med det språnget han har i sig, så det blir en otroligt spännande framtid med min älskade Ramius och är oerhört tacksam över att min delägare Anna Arborelius ger mig chansen att ha tillgång till en så fantastisk häst.

Kommentarer
Lollo säger:

Varför är båda hästarna du hade i högbo lite tunna? Skimmeln ser nästan lite väl tunn ut..

2013-05-13 | 23:30:06
Felicia säger:

Jag måste bara säga att jag tycker ovan var en väldigt onödig kommentar! Så vitt jag kan se är båda hästarna i en riktig toppform och inte det minsta "tunna"?! Folk jämför lätt hopphästar med dressyrhästar eller deras egna hobbyhästar. Men hur många elitlöpare eller höjdhoppare släpar frivilligt runt på några extra kilo? Jag tycker båda pollarna är superfina och väl tränade för uppgiften! Och Amanda rider ju lika fantastiskt som vanligt.

2013-05-14 | 00:02:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback