__

FILMER VALENCE HÖGBO

Är nöjd med den här rundan förutom ridningen till näst sista räcket som vi rev. Kom från en trippel och la honom för stort på räcket och lyfte honom lite klantigt med handen. Helt och hållet mitt nedslag, han hoppade fantastiskt och det kändes väldigt enkelt. Han förtjänade en nolla i den klassen så jag var bra irriterad efteråt.


Är nöjd med rundan och han kändes jättefin även i den här klassen. Missade innanförsvängen efter muren till oxern efter, vilket inte gjorde så mycket då man var tvungen att gå utanför kombinationen till hinder efter då det var en så kraftig vinkel. Annars flöt vi på bra och jag hade vanligt bett i den klassen, och då blir Valle väldigt naturligt snabb. Räckte till en 4:e plats vilket jag inte trodde när jag gick i mål eftersom jag ridit utanför, men jättekul att det blev en så pass bra placering!



Inför söndagens huvudklass hade jag tänkt stryka mig. Hade varit magsjuk under natten och knappt kunnat sova pga det och att en hingst i samma stall som Valence och Ramius bokstavligen höll på att sparka sönder sin box. Trodde vid ett flertal gånger att "nej, nu rasade hela stallet ihop", så jag sprang upp och kollade till stallet flera gånger under natten och morgonen. Fick dessutom endast i mig en halv liten festis på hela förmiddagen. Inflammationen och svullnaden i armbågen hade kommit tillbaka under lördagen armbågen värkte som tusan... Bestämde mig trots detta till slut för att starta ändå och är förstås jätteglad över att jag gjorde det. Jag gick tillbaka till mitt ledade pelhambett och han hoppade helt outstanding på framhoppnigen. Väl inne på banan var han harmonisk och helt fantastisk i sin hoppning. Kändes lekande lätt. När jag kom in i trekombinationen var han lugn och tog hinder för hinder, trekombinationer som vi normalt sätt har haft stora problem med under åren. Och då när han är så himla fin och uppmärksam klantar jag till det och släpper kontakten helt till C-hindret och blir alldeles för snabb i ridningen själv. ÅH, jag var så galet arg på mig själv när jag gick ut. Vi gick dock till omhoppning med 4 fel i bagaget och var därefter felfria i omhoppningen. Vi avancerade till en 2:a plats och jag kan inte säga annat än att han är fantastisk, min Valence.

Valence har inte gjort många fel under helgen. Han har varit lugn och fin i alla klasser, oerhört välhoppande i samtliga klasser. På framridningen har han jobbat fantastiskt fint på backen och lekt över riktigt stora hinder på framhoppningen. Känns som han har haft sin finaste form under alla de sju år jag haft honom den här helgen. Det är ett privilegium att ha två hästar med det hopphuvudet, scopet och inställningen som Valence och Ramius har. Båda hoppar stora hinder på ett väldigt enkelt sätt och har nog så gott som aldrig gått ner på en bakbom på en oxer eller liknande. Hittar jag rätt ridning och form på båda så finns det kapacitet för de riktigt stora klasserna i båda hästarna. Fantastiskt att ha dem två i stallet.


Kommentarer
Hanna säger:

Han är så fin!!! =)
Tycker du inte det är svårt att Valle o Ramius är så himla olika ridmässigt? Hade det inte varit lättare att ha hästar som ska ridas på samma sätt?

2013-05-14 | 10:06:45
Jennifer säger:

Valence ser otroligt lugn ut på omhoppningsklippet, jättehärligt att se!

2013-05-16 | 15:46:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback