__

Onsdagens tävling

Tävlingen igår gick jättebra. Agamemnon (Memo) skötte sig som en prins och levererade två fina dubbelnollor och tog en placering i 110. Han är så fin att rida och hoppade väldigt väl igår och har börjat utveckla sin bakbensteknik. Med lite mindre vikt och lite mer träning för själva hoppningen så tror jag att hans språng kommer kunna utvecklas i rasande fart! :)

Monalisa skötte sig också jättebra. Det var hennes livs andra tävling och första tävlingen utomhus. Hon var felfri i 1m och fick sedan debutera 110 endast pga att det blev fel i anmälningarna. Jag ville egentligen hoppa två 1m-klasser på henne men ändringarna hade inte gått igenom i TDB och ville inte flytta klass pga att vi då skulle bli tvungna att starta först. Dagen var lång nog för hästarna i värmen ändå kände jag. Eftersom att hon gjorde 1m så lätt och bra så valde jag att ändå gå in och pröva henne i 110. Det var en ganska stor klass för att vara lokalt och mycket svåra vägar. Hon rev 2:an och 3:an som kom på en linje med ca 100 graders sväng efter ettan. Rev fram på tvåan och bak på trean där vi kom alldeles för nära. Efter det började hon hoppa helt otroligt fina språng och var felfri resten av banan, supersuperfin i kombinationen och sista linjen! Språnget finns verkligen i den lilla damen men hon ligger på som tusan och är superenergisk. Måste dessutom kolla hennes tänder då hon blir lite bråkig i munnen, vilket också självklart beror på styrka. Måste få mycket mer koll och lydnad på henne, men känslan i många av hennes språng är magisk. Är så stolt över vad hon presterade igår. Nästa vecka hoppar hon 95 cm och 1m, därefter får hon gå upp i 110 igen i början av juli.


Kommentarer
Melina säger:

Kul att det går bra med henne, ska bli roligt att se vad det blir i framtiden! :)

2013-05-02 | 12:50:18
Emmie säger:

Du är så fantastiskt duktig Amanda, förstår inte hur du kan få alla hästar att hoppa så bra å sen att det dessutom ser så lätt ut är ju ett stort plus..!
Så kul när du har bloggen så levande å alla inlägg är så inspirerande att läsa :)

Svar: Tusen tack Emmie, vad glad jag blir!
Amanda Gullström

2013-05-02 | 20:07:55
Bloggadress: http://lsgroom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback