__

Svar på några frågor

Han är så fin!!! =)
Tycker du inte det är svårt att Valle o Ramius är så himla olika ridmässigt? Hade det inte varit lättare att ha hästar som ska ridas på samma sätt?

Nej det är bara att jag måste hitta den ridning som gör att Ramius går och trivs allra bäst på tävlingsbanan. Normalt sätt är det inga problem att rida olika hästar, man anpassar sig efter hur hästarna är och jag har otroligt mycket olika hästar att rida varje dag. Jag söker rätt inställning och språng i hästen, det är det som är det viktigaste. Sen att träna dem  vidare och hitta rätt ridning där det handlar om mindre detaljer, det kommer med tiden. Skulle jag bara vilja hitta hästar som tex Valence så kommer jag nog få leta otroligt länge utan vidare resultat. Det är som sagt kapaciteten och att man tycker om hästarna som individer som är det jag vill ha i stallet helt enkelt! Tror också att det är extremt viktigt och nyttigt att rida så många olika typer av hästar så tidigt som möjligt.

Kan du inte skriva ett inlägg till oss hur du tycker ett bra upplägg veckan innan tävling är? =)

Det tycker jag är väldigt mycket anpassat efter individen. Jag har olika upplägg och plan med mina hästar beroende på hur dem är och vad de går bäst med. Försök prova dig fram och lär känna de hästar du har och hitta ett upplägg som passar just dem!

Varför är båda hästarna du hade i högbo lite tunna? Skimmeln ser nästan lite väl tunn ut..

Jag tycker att båda känns i toppform och Ramius gick ner mycket bara under meetinget eftersom att han konstant står och gnäggar och är orolig som individ på nya platser. Ingen av dem är lättfödda och båda har fri tillgång till hösilage och får den kraftgiva de ska ha och behöver. Båda är verkligen i superform och jag vore ju totalt dum i huvudet om jag inte gjorde mitt yttersta för att mina hästar ska må bra när de är elitgymnaster! Sedan har jag aldrig varit en som ger flera kilo kraftfoder om dagen till mina hästar eller tex havre och korn som innehåller väldigt mycket stärkelse som hästar har jättesvårt för att bryta ned. Människor som tävlar på elitnivå, tex friidrottare, är muskulösa men alltid lätta i kroppen. Ramius och Valence är så naturligt, oavsett hur mycket de äter, sen vet jag själv att Ramius går ner lite i vikt när han reser och tävlar mycket.


Verkligen fin! Hur hög är hon?

Flying Emma är ca 165 cm.

Tycker inte du själv att du är lite för stor för att rida Madonna och Monalisa?

Jag är ganska lång, 173 cm, men upplever inte att hästarna på något sätt inte trivs med det eller inte fungerar. Trivs jättebra ihop med båda och tror faktiskt att de trivs bra ihop med mig också! :) Det finns många ryttare i världseliten som är betydligt mycket längre än vad jag är och rider hästar som inte är så stora. Tror sättet man rider på och kemin spelar större roll än storleken på häst eller ryttare.


Ska du tävla i Runstenshoppet?

Ja det ska jag! :)

Varför tävlade du inte Madonna i Högbo?

För jag får bara med mig två hästar per gång i lastbilen tyvärr. Dessutom är hon ev såld.

Har du fullt i stallet nu eller kan du ta emot nya försäljningshästar?

Jag har fullt just nu och redan en inbokad i juni. Men förhoppningsvis har jag en till två platser lediga inom 1-2 månader.
 

Kommentarer
Lotta säger:

Hej Amanda
Jag har en fraga : du skrev att du har bytt bett pa Ramius, vad rider du honom pa nu, och vad hade du tidigare? Pa vilket satt tycker du att han gar battre med den nya utrustningen? Och (nar jag anda ar i farten) har du provat "Ice-Vibe" bootsen? Vad tycker du? Hur "tar du hand" om benen pa dina hastar? Liniment, Back-On-Track, kyllera, bandage, is, benskydd et.c?
Nu blev det hastigt och lustigt mycket mer an bara en fraga...
Tack for en trevlig blogg och grattis till framgångarna du haft under helgen. Kul att lasa!!
- Lotta

2013-05-14 | 20:50:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback