__

Valence till final i VW Grand Prix

Jag är så glad. Idag gjorde jag min första start i VW Grand Prix och min älskade Valence går in och hoppar det så väl och på ett, från ryggen sett, ett enkelt sätt. Efter treans plankräcke kändes det som att han snubblade till lite med ena fram ett galoppsprång efter landningen, jag tappade min distans litegrann och red ett dumt extra in i den svåra tvåkombinationen. Han hoppade mycket bra in men fick lite för flackt utsprång och bommen föll. Därefter var han inte i en bom på resten av banan och gick i mål med en runda som räckte till finalen imorgon. Jag är så glad.

Ramius resultat är inte att skryta med. Men vilken känsla! Jag förstår om det är svårt för många att förstå vad jag menar i dagsläget, men ett år till så kommer han vara bättre än Valence. Som den killen kan hoppa, och vilket hjärta! På framhoppningen hoppade han helt fantastiskt. Jag stod för tre av fyra nedslag idag, gjorde två riktigt dumma ryttarmissar. Men det klantigaste var att jag glömde, efter Valence 140 igår, att korta tillbaka martingalen på honom. Efter min tränare Anettes goda råd har jag hoppat på kort martingal och det har blivit en annan häst att rida efter det. Så det var jävulskt klantigt att missa att korta ner den eftersom Valle har lång. Menmen, för sent att göra något åt. Jag älskar min vita prins och vissa språng idag var magiska, det finns så sjukt mycket kapacitet i den killen. Vi kommer hitta rätt och bygga styrka och då kommer vi kunna slåss i de stora klasserna på riktigt!

En otäck sak hände på framhoppningen. Ramius och jag blev rejält sparkade av en häst som träffade med ena hoven på mitt ben och andra precis ovanför Ramius framben. Han började blöda och fick direkt en stor svullnad som en boll rakt ut. Jag trodde först att mitt ben var brutet... Jag fick hjälp av sjukvårdare att linda benet och Ramius checkades ua av veterinär. Vi förlorade tid och fokus förstås, men det är ju sånt som kan hända. Nu har jag riktigt ont, det pulserar i benet. Undra om älskade Ramius känner samma sak ute i boxen... :'( Enligt sjukvårdare kommer vi ha mer ont båda två imorgon, bra att Ramius inte startar. Jag är så glad att vi ändå hade tur i oturen!

Imorgon blir det ridning på unghästarna Elmer och Callisto på förmiddagen, sedan rullar vi mot den största utmaningen hittills Valence och jag... Final i VW Grand Prix! Mäktigt! Vi ska göra vårt yttersta, känns som en seger att ha tagit oss till finalen!

Måste också säga att stämingen på SRK är makalös! Och det är fantastiskt att se alla dessa toppryttare på banan bara några meter ifrån, fantastiskt att hoppa fram samtidigt och se och lära med Malin Baryard på Tornesch och Baltimore, Jens Fredricson etc etc... Tornesch såg ut som en "vanlig" häst i jämförelse med Baltimore, och eftersom alla vet hur fantastisk Tornesch är så kan ni ju förstå hur Baltimore hoppade. Världsklass. Helt galet.

Tusen tack till vännen jag inte vill leva utan, AMANDA <3 Du är bäst i hela världen, I LOVE YOU! <3

Kommentarer
Julia säger:

Stort grattis!!

2013-10-12 | 00:10:05
Bloggadress: http://ohjuliet.blogg.se
Lisa H :) säger:

Lycka till i finalen! Hoppas du inte har allt för ont :(

2013-10-12 | 06:04:18
:-) säger:

Stort grattis och lycka till i finalen!

2013-10-12 | 07:48:19
Johanna S säger:

Grattis! Det är ni så värda!

2013-10-12 | 10:29:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback