__

Kalmar i två dygn

Under helgen var jag i Kalmar över två dygn. Rebecca kom till mig i fredags och hjälpte till med hästar och allt som stod på schemat. På lördag eftermiddag begav vi oss ner mot Kalmar där Rebecca och hennes hästar bor nu när hon studerar på universitet. Det var verkligen roligt att få se hennes eget stall och träffa Lorden och Lady igen, två hästar som hon köpt av mig som på många sätt betyder mycket för mig.

Jag hjälpte henne med träning och fick även hoppa hennes unghäst Lady Charlotte (e Cachas (Caretino) - Calypso III). Vi byggde upp en ordentlig bana med titthinder, linjer etc på lördagskvällen och hoppade en häst var. Dagen efter begav vi oss till pay'n jump. Det var Ladys första "tävling" någonsin som jag fick äran att debutera med henne. Hon gjorde en kalasfin runda i 90 cm med en säker nolla, vilket psyke den flickan har! Sedan var det tyvärr bara 2-3 min innan vi fick göra nästa start och då var hon matt i galoppen och orkade inte riktigt hålla ihop sin kropp på de kortare distanserna. Jag hade svårare att placera henne dit jag ville på hinder och då fick hon ett par nedslag. Med facit i hand hade en runda räckt gott och väl när det var så kort återhämtning mellan men samtidigt fick hon en runda till på 1m som erfarenhet till nästa gång.

Lorden och Rebecca gjorde två bra rundor på 120 och 130! :)

Det var väldigt roliga och intensiva dagar med en av mina absolut närmaste vänner. Underbart att få se hur bra hästarna har det i Rebeccas egna lilla stall och gigantiska hagar.

Jag hoppas att jag snart kommer ha tid och möjlighet till att åka ner fler gånger!

Film från pay'n jumpen med Lady, visst är det en riktigt fin häst? :) Spännande att få följa deras resa!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback